התחבר

View Full Version : החלפת פקקי מים?

opencan
23-06-11, 12:40
אהלן.

לפני כמה חודשים עשיתי החלפה של הפקקי מים בפונטו XTZ שנת 2000 שלי במוסך שמשון ביהוד. הוחלפו ה3-4 פקקים שהיו בצד האחורי של המנוע מתחת למצערת.

הנזילת מים שעודדה את ההחלפה הזו המשיכה גם אחרי ה600 שקל האלו ואתמול הגיעה לשיא שיצאתי עם הרכב מהחניה (הרכב היה קר לחלוטין) והוא התחיל לטרטר ולירוק מים מהאגזוז תוך כדי הוצאת המון אדים.
שהייתי בהחלפת הפקקים הקודמת מצאו שיש עוד פקק שאכול לגמרי אבל מכוון שצריך היה להוציא את הפגוש הקדמי ולפרק חצי אוטו המחיר היה מעבר לתקציב שלי.

הפקק המדובר נמצא בצד ימין של המנוע ואין גישה ישירה אליו מכוון שיש עוד חלק שאני לא זוכר את שמו צמוד אליו.

ההגיון הלא מושכל במיוחד שלי אומר לי שכנראה הפקק הזה נפרץ סופית מכוון שהדבר היחיד שיצא מהאגזוז היה מים, והרבה מהם. (בנסיעה של 4 קילומטר עצרתי כל קילומטר לקרר את המנוע ולמלא את המים שנגמרו. לקח שעה וחצי)

בהתחשב במחיר שהציעו לי במוסך שמשון, 3000 שקל בהנחה שלא מוצאים עוד תקלות שהכל הולך על עבודה כי הפקק הוא 30 שקל בלחץ, חשבתי להתייעץ פה.

קודם כל אם נפרץ פקק מים - זו תהיה התוצאה?
בהנחה שזו הבעיה, יש למישהו המלצה למוסך שיכול לעשות עבודה כזו יותר בזול, אך לא לחפף ולהוציא אותי עם שלל תקלות אחרות?

בתודה בראש, רון

davidmzr
23-06-11, 13:54
רון .
אין קשר בין פקק מים בבלוק לבין "התחיל לטרטר ולירוק מים מהאגזוז תוך כדי הוצאת המון אדים."
נראה שהלך לך הראש. (לא לך לרכב. :) האם אתה מתכוון לפקק בין המנוע לגיר, לנס קפה ?.
גם אם כן המחיר שקיבלת לא הגיוני לעבודה כזאת.
ייתכן שלא הבנת במה מדובר.
צור קשר ונראה איך לעזור לך.
דוד.

Guter
23-06-11, 17:46
רון .
אין קשר בין פקק מים בבלוק לבין "התחיל לטרטר ולירוק מים מהאגזוז תוך כדי הוצאת המון אדים."
נראה שהלך לך הראש. (לא לך לרכב. :) האם אתה מתכוון לפקק בין המנוע לגיר, לנס קפה ?.
גם אם כן המחיר שקיבלת לא הגיוני לעבודה כזאת.
ייתכן שלא הבנת במה מדובר.
צור קשר ונראה איך לעזור לך.
דוד.

דוד - תקן אותי בבקשה עם אני טועה.

יכול להיות שהיית לך (רון) בעיה עם מערכת הקירור, הרכב שלך התחמם מעבר לגבול וככה יכול להיות בעיה עם פקום ראש (עם אני זוכר נכון שככה קוראים לזה), האטם.
במידה והוא נפגע יכולים להיכנס מים ולהתערבב עם השמן וככה יש בעיה של "מים בשמן" וזה מראה עשן לבן ומים מהאגזוז.

בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה עם זה (נראה כמו כאב ראש לא קטן)
גיא

davidmzr
23-06-11, 19:01
איך אמר הקריין בפרסומת של אחד המזגנים . "מדויק". ובמילים נרדפות: נכון לחלוטין, לא טועה, מדוקדק.
בקיצור מילים בסלע, לכן אין מה לתקן אותך. :)
דוד.

Tipo
23-06-11, 19:58
אם הפקק פרוץ אז חייב להחליף בדוק אחרי החלפתו את המערכת המים בלחץ חפש אחר נזילות נוספות או שתוכל ליראות אם בורח הלחץ מהר אז האטם ראש הלך ובורח לך קומפרסיה למים והפוך , בדרךך כלל זה יותר מתבט בהתנפחות צינורות והתפוצצות צינואות מיים , לפני גם כול זה פתח את מכסה מילוי שמן ובדוק על המכסה ומה הולך שם אם תיראה כזה צבע של מוקה כזה / אופוייט וגם בדוק את המדיד שמן תיראה מה המצב שמן (הכוונה הצבע) אם אותו דבר אז השמן בןורח למעברי מיים שזה גם אומר הלך אטם ראש

Guter
23-06-11, 21:09
בקיצור רון - עם אתה לא בעל מקצוע כנראה מאוד כדי שתפנה לאחד טוב.
היה לי מקרה דומה בקצת, עם אתה רוצה פרטים שלך לי הודעה פרטית ואספר לך.

שיהיה סופ"ש טוב!
גיא

opencan
01-07-11, 12:04
הייתי נורא עסוק בימים האחרונים ככה שלא נכנסתי לבדוק מה הלך.

דוד, אני מתכוון לפקק בין המנוע לגיר, אכן.
כמה אמורה לעלות עבודה כזו?

גוטר, לא ראיתי מים בשמן אבל אני אבדוק היום שוב - יש מצב שפשוט לא התסכלתי טוב.
יש לך המלצה לבעל מקצוע אמין לנושא כזה?

טיפו, השמן הוחלף לפני פחות מחודש והוא בצבע של שמן חדש לחלוטין. יש גם שמן קצת יותר ממה שצריך כי נשפך לי יותר מידי שמילאתי.

davidmzr
01-07-11, 12:19
עבודה כזאת 500-700 ש"ח כולל הפקק תלוי במבצע.
צריך להוריד גיר.
עניתי לך לה"פ.
דוד.