PDA

View Full Version : יכולת הטורבו הנוכחי

asaffgh
17-06-11, 18:06
שלום רב ברשותי פיאט בראבו 2011 מה שרציתי לדעת זה מה היכולות של הטורבו הנוכחי שלי מבחינת שיפור ואני מדבר על המרכב והמכלולים המקורים מבלי חיזוקי שלדה וכל העיניין ?
ושאלה שניה מה עוצמת הגדישה שלי עכשיו באופן מקורי?

אשמח מאוד לקבל תשובות

אני מאוד שמח להכנס למשפחת פיאט אחרי שנים של יפניות

אלעד ס
04-02-12, 10:00
שלום,
מנוע ה-1.4 שמותקן בבראבו שמשווקת בארץ הינו בעל הספק של 120 כ"ס. מנוע זה מותקן גם בשני דגמים של אלפא רומיאו: מיטו וג'ולייטה, כשבשניהם הוא מגיע גם בהספק של 170 כ"ס (במיטו מדובר בגרסת QV).
אם אתה מעוניין להעלות את הספק המנוע, הייתי מציע לך להתחיל מכך שתבדוק מה ההבדלים בין שני המנועים הללו ועד כמה ניתן להתקין במנוע שלך רכיבים מהמנוע החזק יותר.
לא שבדקתי את זה פעם, אבל ההערכה שלי היא שצעד כזה לא אמור להיות יותר מידי מסובך. קח בחשבון שהרכב שלך עודנו באחריות וצעד כמו שאתה מתכנן עלול לפגוע בה. מצד שני, אין כמו להשתמש בחלקים משופרים שיוצרו במקור ע"י יצרן הרכב ושעומדים בתקנים שלו.
אפשרות אחרת שעומדת בפניך היא לפנות לאחת מסדנאות השיפורים ולבדוק אפשרות של החלפת תוכנת ניהול המנוע. זאת פעולה "נקיה" יחסית (אין בכלל התעסקות במכאניקה של הרכב), אבל אני לא יכול להבטיח שזה יהיה אמין ובטוח כמו החלפה לחלקים מקוריים משופרים.

Caveman
04-02-12, 10:22
המנוע בבראבו הוא T-JET (אם אינני טועה), בג'ולייטה/מיטו/פונטו הוא MULTI-JET.
אלו מנועים שונים, אז יש לקחת את זה בחשבון. אני מניח שהטורבו גם שונה בין גרסה לגרסה.

indra
04-02-12, 11:03
גם אני עלול כמובן לטעות, אבל אין מדובר ב multi jet אלא ב multi air. ומדובר על ראשי מנוע שונים עם שסתומים שונים. בכל מקרה מנועים זהים לאלו של הבראבו מצויים בג'ולייטה ובמיטו עם 120 כ"ס ( אגב בראבו עם מנועי multi air קיימת אבל אינה מיובאת ). כל מכון שיודע ל"שחק" בצ'יפים של המיטו ולידיעתי ישנם כאלו בארץ, יוכל לעשות אותו שידרוג גם בבראבו.

Caveman
04-02-12, 13:24
נכון, סליחה, אכן מדובר במנועי MULTI AIR.

אלעד ס
04-02-12, 19:01
מולטיג'ט זה מנוע דיזל.

אליאור אנקוה
10-02-12, 11:27
רציתי לדעת עם אני יכול לעוסיף טורבו בפיאט פונטו ספייס 2002 מנוע 1300 V16

Michael
10-02-12, 16:32
רציתי לדעת עם אני יכול לעוסיף טורבו בפיאט פונטו ספייס 2002 מנוע 1300 V16

כמובן שאתה יכול, יש רק בעיה קטנה:
1. לא חוקי
2. המון כסף.