View Full Version : בעיית סחיבה
לצערי האוטו לא סוחב בעליה במידה והאוטו עומד בעליה ולוחצים על דוושת הדלק.
חשוב לי לציין לכם שלא מזמן הוחלף הקויל,כבלים ופלאגים ולמבדה.
הנורית של החיישן ההזרקה לפעמים מהבהבת ברגע שהאוטו לא סוחב.
אז רציתי לשאול מה גורם לבעיה לכשל סחיבה?!
נ.ב היום שמתי לב שברגע שאני מתניעה את הרכב אז הטורים מתחת ל 10
תודה מראש לכל היועצים והעונים..
האוטו הוא פונטו ספייס 2002 טריפטרוניק
שלב ראשון האם בוצע ניקוי בית מצערת ומנוע צעדים
מוכר לי מימי הפיאט כשאחד מהמצתים לא עבד, המנוע עבד רק על 3 צילינדרים. מה דעתך יאיר?
גיא חג שמח טוב שאתה נכנס מידי פעם.
לא מזמן קרה לי בדיוק התרחיש שהצעתה ופלגים אורגינליים שנרכשו .
הסימפטום לפלג לא תקין הרכב נכבה על הפתיחה וגורם לקצר במערכת ההצתה ולמחשב.
טורים מתחת לנורמה מראה שלא נכנס אויר לבית המצערת ומי שאחראי לזה מנוע צעדים .
הכל יתכן וצריך לבדוק גם אם החליפו כבלים לא אורגניליים אותה תופעה
שלום יאיר ולכל מי שענה,
לא נעשה שום ניקוי כמו שציינת לעיל,האוטו אכן כבה ואחרי זה התניע.
איך אני יכולה לדעת אם הפלאגים או הכבלים אורגנלים?
אני עוד מעט לוקחת את האוטו למוסך ואשמח לעדכן אותכם בהמשך
שיהיה יום טוב וקל לכולם
כבלי הצתה פשוטים עולים בסביבות 70 ש"ח
אורגינליים עולים 220 ש"ח
פלגים של NGK סטנדרטי
הייתי מתחיל בניקוי בית מצערת ומנוע צעדים וממשיך לכבלי הצתה
אני חוזר על מה שכתבתי לך בשרשור הקודם. "התקלה תחזור ימים יגידו".
מחזק את דבריו של stio.
שוב נסתם לך פלג בשמן.
דוד.
אז מה הבעיה שהפלאג נסתם בשמן?
נניח אם מחליפים את הפלאג שמלא בשמן בחדש האוטו אחרי כמה ימים תחזור לאותה בעיה?
אני מתחילה להתייאש מהאוטו:S
קודם לוודא שאכן הפלג שוב נסתם.
לאחר מכן נמשיך לדבר.
אם אני זוכר נכון, זה היה פלג מס' 2.
דוד.
אכן הפלאג נסתם בשמן,זה הפלאג מס' 2 מצד שמאל
עידכון: אני רק חזרתי מהמוסך מאוכזבת כי שם רק הוציא את הפלאג נקה אותו בלחץ אוויר והחזיר אותו,ואמר לי זהו לנסוע,שאני התנעתי את האוטו והתחלתי לנסוע האוטו נסע קצת חלק ושהתחלתי להאיט "זכות קדימה,אור אדום" אז האוטו התחיל לעשות "פרצוף שרוצה לכבות" ואכן נכבה.
אחרי שהתנעתי שוב ונסעתי איתו "כביש ישר יחסית" ושהגעתי לשכונה שלי שהיא בעליה האוטו התחיל להחנק וחניתי אותו בצד.
השאלה שלי אם אחליף את הפלאג שמלא בשמן בחדש האוטו יגיע למוסך "למרות שאני כבר לא מאמינה במוסכים ובתקווה שיש עוד איזה מוסכניק אמין ובעל נסיון וידע באיזור שלי"?
מה יעזור לך מוסך אחר ?.
המנוע שלך דורש שיפוץ או החלפה. אם את מתכוננת להחזיק באוטו, החלפת הרינגים יועילו כ- 20K ק"מ. בהחלפת מנוע את והמזל שלך.
אפשר להרכיב על צילינדר מס' 2 מאריך לפלג, יחזיק עד שיסתם שוב.
האם הרכב שוב מעשן ?.
דוד.
תודה דוד. .
האוטו לא מעשן.
במידה ואני מחליפה את הפלאג בחדש זה יחזיק קצת עד שאביא את האוטו ליד הבית\מוסך?
אני אעלה תמונה של הפלאג שמוכתם בשמן אולי זה יעזור קצת..
כן זה יעזור, במידה שרק הוא מוכתם בשמן. רצוי לנקות את ארבעתם.
דוד.
להלן התמונה של הפלאג
http://www.siz.co.il/my/m1twq1wmyunn.jpg
אני מקוה שהתמונה קצת תעזור.. כי אני כמו שציינתי מתחילה להתייאש מהאוטו
דוד ניצלתה את הזיכרון שלך
לא להתייאש כי זה יעלה לך ביוקר במכירה הרכב
אני הייתי מתקן לדעתי גומיות שסתומים בשלב הראשון
למה תעזור התמונה של הפלג ?.
כתבת שהאוטו לא מעשן.
הוא לא מעשן בינתיים, משום שניקו במוסך את הפלגים.
לדעתי הוא כן יעשן, אם לא עכשיו אז יותר מאוחר.
דוד.
דוד ניצלתה את הזיכרון שלך
לא להתייאש כי זה יעלה לך ביוקר במכירה הרכב
אני הייתי מתקן לדעתי גומיות שסתומים בשלב הראשון
יאיר, אין סיכוי ולו הקטן ביותר שהבעיה בגומיות שסתומים.
לא מזמן עשתה במוסך שיפוץ ראש כללי.
כמות כזאת של שמן שסותמת את הפלגים, לא סביר שתהיה מגומיות שסתומים.
אתה יוצא מתוך הנחה שזה אתה שעושה לבד. היא צריכה לדעת שזה יכול להוביל לשיפוץ או החלפת מנוע.
לדעתי גם המוסכניק שלה יודע שזה לא גומיות שסתומים, כי הוא עשה לה את הראש.
מוזר שהוא לא אומר לה מילה שהבעיה ברינגים. כדי שלא תשאל "האם בזמן שיפוץ הראש אפשר היה לבדוק אם הרינגים מדליפים". ניקה את הפלגים ואמר לה סעי.
ועוד אמר לה שהבעיה היא, בגלל שסגרו את הפלגים חזק.
צר לי מאוד איך מתנהגים אליה במוסך.
דוד.
יאיר, אין סיכוי ולו הקטן ביותר שהבעיה בגומיות שסתומים.
לא מזמן עשתה במוסך שיפוץ ראש כללי.
כמות כזאת של שמן שסותמת את הפלגים, לא סביר שתהיה מגומיות שסתומים.
אתה יוצא מתוך הנחה שזה אתה שעושה לבד. היא צריכה לדעת שזה יכול להוביל לשיפוץ או החלפת מנוע.
לדעתי גם המוסכניק שלה יודע שזה לא גומיות שסתומים, כי הוא עשה לה את הראש.
מוזר שהוא לא אומר לה מילה שהבעיה ברינגים. כדי שלא תשאל "האם בזמן שיפוץ הראש אפשר היה לבדוק אם הרינגים מדליפים". ניקה את הפלגים ואמר לה סעי.
ועוד אמר לה שהבעיה היא, בגלל שסגרו את הפלגים חזק.
צר לי מאוד איך מתנהגים אליה במוסך.
דוד.
דוד כל מילה שרשמת אותה כאן נכונה ב אלף אחוז,לכן מקודם רשמתי שאני מחפשת מוסכניק אמין ויש לו נסיון.
הראש מנוע נעשה לפני שנה,החלפת פלאגים כבלים והכיול לפני 5 חודשים,ולהמבדה לפני שבועיים פחות או יותר
בינתיים אני מחכה שאח שלי יחזור מעבודה ואני אבקש ממנו שיפרק את 4 הפלאגים כסדרם ולנקות אותם ובפלאג השני להחליף אותו ממש,ובתקווה שזה קצת יעזור על מנת שאתניע את האוטו ואביא אותו ליד הבית.
עד שתהיה לי החלטה מה אני אעשה בבעיה ואיך לפתור אותה
שלום לכולם,
רציתי לעדכן אותכם שהאוטו אתמול שלחתי אותו למוסך,ובינתיים האוטו נמצא שם ואיך שאני מקבלת את האוטו בחזרה והוא נוסע כמובן בלי הבעיה שצצה אז אשמח לעדכן אותכם מה הייתה הבעיה בדיוק.
נ.ב
הלכתי למוסך אחר לגמרי,נחכה ונראה מה יגידו שם ומה תהיה הבעיה באמת
שלום לכולם..
אני יודעת שלקח זמן לעידכון הזה "לא היה לי זמן לשבת מול המחשב" סוריי..
אז כך,האוטו חזר מהמוסך וברוך השם הבעיה טופלה.
הסיבה לכל הבלאגן שקרה שלא הייתה סוחבת בגלל כבלים דפוקים"חוטי הצתה" והלמבדה לא אורגנלית.
מתברר שלפונטו ספייס צריך להקפיד על חלקים מקוריים אחרת תהייה בעיה חבל"ז.
בקשר למה שנכתב בשרשור הקודם שאחד הפלאגים מלא שמן,פשוט זה לא זה והשכן שלי אז רק הטעה אותי "לא יודעת מה המצפון שלו להטעות אותי,או פשוט התחיל לנחש לעצמו"
המשך יום טוב וסוף שבוע רגוע ושקט במיוחד...
שמח בשבילך שכך נפתרה הבעיה. למרות שהמאמץ שלנו לעזור לך היה לשווא.
על זה כבר נאמר, "כשטיפש זורק אבן, 10 חכמים לא ימצאו".
הכוונה לא אליך אלא לשכן.
יום טוב.
דוד.
תודה לכל מי שנסה לעזור למרות שהשכן הטעה אותי בבעיה אז כביכול זה גם הטעה אותכם בבעיה שנגרמה.
תודה לכל מי שטרח להקליד עבור התקלה ומקווה שלא תקלידו שוב עבור בעיות ורק למפגשים ושיפורים :P
אם אפשר שאלה קטנה.
כמה ק"מ עבר הרכב מאז התיקון ?.
דוד.
קרוב ל 460 ק"מ.
למרות שבדרך כלל אני לא נוסעת כל כך הרבה בתוך 14 ימים לעשות 460 ק"מ
למה דוד?
רציתי לדעת אם הרכב נסע מספיק, כדי לדעת אם הבעיה חלפה. נראה שכן.
בהצלחה ותודה על התשובה.
דוד.
המוסכניק של אבא שלי שתקן ופתר את הבעיה הוא שהמליץ לי לנסוע מעל הרגיל..
ושוב אני רוצה לפרגן לדויד שעזר ולריטה שחזרה והסבירה מה הייתה התקלה!
הרבה חברים בפורום לא מספרים מה סידר להם את הבעיה וחבל.
כל הכבוד!
ושבת שלום לכולם. :)
שוב לכל מי שייעץ ונסה לעזור.
יש לי שאלה בקשר לת.ד קלה והפוגע מסרב לתת פרטים,באיזה אשכול אני יכולה לכתוב את מה שאני רוצה לשאול? "בינתיים זה נמצא בתביעות קטנות"
תודה מראש שוב ושבת שלום לכולם.
נ.ב אני מתחילה לשפר את האוטו היום קניתי מאחד החבר'ה מהפורום את הטאסות של הספייס ולאט לאט ובעזרת השם אשפר את הספייס
ושוב אני רוצה לפרגן לדויד שעזר ולריטה שחזרה והסבירה מה הייתה התקלה!
הרבה חברים בפורום לא מספרים מה סידר להם את הבעיה וחבל.
כל הכבוד!
ושבת שלום לכולם. :)
אני חושבת שכך צריך לנסות לעזור בפתרון בעיה ולשתף בבעיות שצצות מדי פעם,כך אולי נכיר את הפיאט ספייס יותר :)
שוב לכל מי שייעץ ונסה לעזור.
יש לי שאלה בקשר לת.ד קלה והפוגע מסרב לתת פרטים,באיזה אני אשכולל אני יכולה לכתוב את מה שאני רוצה לשאול? "בינתיים זה נמצא בתביעות קטנות"
תודה מראש שוב ושבת שלום לכולם.
נ.ב אני מתחילה לשפר את האוטו היום קניתי מאחד החבר'ה מהפורום את הטאסות של הספייס ולאט לאט ובעזרת השם אשפר את הספייס
איך תבעת ב"תביעות קטנות", כאשר הפוגע מסרב לתת פרטים ?.
"מסרב לתת פרטים" זאת עברה על החוק. צריך לפנות למשטרה עם מס' הרכב שלו, ורק לאחר מכן להגיש תביעה.
את יכולה לכתוב את סיפור המעשה כאן, מקסימום המנהלים יעבירו את זה לאוף טופיק.
דוד.
איך תבעת ב"תביעות קטנות", כאשר הפוגע מסרב לתת פרטים ?.
"מסרב לתת פרטים" זאת עברה על החוק. צריך לפנות למשטרה עם מס' הרכב שלו, ורק לאחר מכן להגיש תביעה.
את יכולה לכתוב את סיפור המעשה כאן, מקסימום המנהלים יעבירו את זה לאוף טופיק.
דוד.
שלום דוד,
כמובן אני לא העברתי את זה ישירות לתביעות קטנות,זה היה מורכב והנה אספר לך\לכם מה שהתרחש.
לפני תקופה הייתי בחנייה יחד עם אח שלי וחכיתי לאבא שלי שהיה אצל הרופא,בקיצר מישהו מאחורה נסה לחנות ואז הוא פגע בפגוש האחורי ושפשף אותו,ירדתי מהאוטו לבדוק מה קרה פה ושם וראיתי שגרם לנזק למרות שנחשב נזק קטן אבל נשאר נזק "האוטו לבן אז רואים כל שריטה הכי קטנה".
בקשתי מהבן אדם שהיה ביחד עם הנהג את הפרטים אמר אין בעיה ושהוא מוכן לשלם על הנזק שנגרם.
בינתיים אני צלמתי את את הרכב שלי ושלהם "האוטו שלו לא נפגע כי יש לו VOLVO נראת לי 88 הארוכות הללו.
אני בינתיים התחלתי לרשום את מספר הרכב צבע,אז אחד מהם התחיל לשוחח בפון ולהתקדם והשני נעל את האוטו והלך לצד השני ואז שניהם פשוט נעלמו.
אני נשארתי אדישה וחכיתי בסבלנות,שהגיע אבא שלי ספרתי לו מה שקרה,וחכינו שוב איזה 20 דקות בתקווה שיבואו השני אנשים "לא לשכוח שאבא שלי היה אצל הרופא והוא מתפתל מכאבים" אז אני לא יכלתי לראות את אבא שלי סובל אז רשמתי את המספר שלי ושל אבא שלי הנייד ושמתי לבן אדם על הפיישר.
אני חכיתי יומיים שאולי הוא יתקשר ואז הלכתי לתחנת המשטרה והגשתי תלונה,אחרי יום נתנתו לי את הפרטים של הבן אדם כולל מספרי טלפונים שלו.
אבא שלי התקשר לבן אדם והזכיר לו על התאונה,בהתחלה הבן אדם הכחיש אך שאבא שלי אמר לו שיש כבר תמונות ויש תלונה במשטרה אז חזר מדבריו ואמר שהוא מצטער ומוכן לשלם על הנזק,וביקשר מאבא שלי שיביא לו הצעת מחיר,אכן אחרי יומיים שלוש אבא שלי הביא לו הצעת מחיר והתקשר אליו ואמר לו על הצעת המחיר.
ומאז הבן אדם התחיל לסנן את השיחות של אבא שלי,ובמידה שהיה עונה היה מבטיח לו שיבוא לשלם והמשיך עם התירוצים שלו,מחר-בשבוע הבא וכו'
וכך נמשך קרוב ל-4 חודשים,אני התחלתי לאבד סבלנות וגם כן אבא שלי,אז פניתי לעו"ד שישלח לו מכתב התראה,העו"ד שלח לו עם כל הניירת של המשטרה וכו' ושוב הבן אדם. . כן כן אתם מנחשים טוב מתחמק מהמכתב.
אז אני נגשתי לתביעות קטנות הגשתי את כל הטפסים והניירות שצריך לצרף ושלמתי אגרה,בינתיים שלחו לי תאריך דיון שזה רק בנובמבר השנה.
השאלה שלי היא:אני יכולה לתקן את הנזק "הקטן" או להשאיר את זה עד שיסתיים הדיון?
תודה ליועצים וסליחה שזה טיפה ארוך :)
בלי הערכת שמאי לגבי הנזק ועלות הרכב במוסך אין לך מה לחפש בבית משפט לתביעות קטנות
בלי הערכת שמאי לגבי הנזק ועלות הרכב במוסך אין לך מה לחפש בבית משפט לתביעות קטנות
הכל הניירות כבר השגתי אותם לפני שהגשתי לתביעות קטנות. :)
1-תלונה במשטרה.
2-שרטוט של המקום שבו התרחשה התאונה.
3-תמונות של הרכבים.
4-דוח שמאי.
5-וכמובן הטופס של התביעות קטנות.
מקווה שהכנסת את הוצאות משפט ,ימי עבודה , וטרחה
לפי ממצאיך לא אתפלא אם לא יגיע לדיון בכל אופן את מסודרת ואין לך כמעט מה לומר במשפט
מי שיילל יותר ישלם יותר קחי בחשבון לך יש עובדות ואפשר גם שתביאי את אבא שלך בתור עד
בקיצר יותר עובדות פחות דיבורים
מקווה שהכנסת את הוצאות משפט ,ימי עבודה , וטרחה
לפי ממצאיך לא אתפלא אם לא יגיע לדיון בכל אופן את מסודרת ואין לך כמעט מה לומר במשפט
מי שיילל יותר ישלם יותר קחי בחשבון לך יש עובדות ואפשר גם שתביאי את אבא שלך בתור עד
בקיצר יותר עובדות פחות דיבורים
אכן יש לי עובודת ולא לשכוח שיש גם אח שלי שהוא עד מתחילת האירוע,וגם היה במקום מצלמת אבטחה שתעדה הכל אבל אני לא רוצה לסמוך על המצלמת האבטחה.
בכל אופן בטח השופטת תראה כל המסמכים ותראה שאני מסודרת ואכן קרה הדבר הזה ובקשר לההוא היא תראה שהוא ברברי אז נחכה ונראה מה תשפוט השופטת שהיא במקרה הסגנית של בית המשפט השלום בחיפה.
מקווה לטוב ויהיה טוב
גם אני חושבת שהוא לא יבוא לדיון
אני רק מקווה שלבחור יש מקום מגורים קבוע והוא לא אחד שנודד.
מקרה דומה שקרה לי לפני מס' שנים. בזמנו היתה לי מרצדס בת 5 שנים.
עצרתי מול חנות לקנות דבר מה. לפתע שמעתי קול נפץ מכיוון האוטו. ראיתי שמשאית "גילחה" לי את הראי הצדדי והמשיכה לנסוע. נגרם נזק גם לדופן.
נסעתי אחריו צפרתי לו שיעצור, לא עצר. עקפתי אותו וחסמתי לו את הדרך.
הנהג סירב לתת לי פרטים. פניתי למשטרה וקיבלתי את הפרטים.
קיבלתי הצעת מחיר מחברת מרצדס ועם זה הגשתי תביעה.
העד שלי היה בעל הקיוסק. כמובן שזכיתי במשפט. אבל האבל הוא העניין.
לא ראיתי את הכסף עד היום. פתחתי (אז)תיק בהוצאה לפועל, לאחר כחודשיים קיבלתי תשובה: "החייב לא גר בכתובת הנ"ל, זכותך למסור כתובת אחרת ואנו נמשיך לבצע".
המסקנה, במקרה שהנזק קטן ויש לכם עסק עם פרחח, לא כדאי לתבוע.
אני מודע לזה שלפעמים זה עניין של פרנציפ. במקרה שלי ההוצאה על התיקון היתה גבוהה.
דוד.
למזלי הטוב יש לו כתובת קבועה והוא גר באיזשהו כפר "באקה אלגרביה"
אני מקווה שיהיה טוב עד אז.
הנזק הוא 1200
קודם לא רציתי לכתוב, אבל נהג המשאית היה מרהט. הוא הופיע למשפט וטען שהרכב שלי חנה וחסם לו את הכביש. טענה זאת לא עמדה לו.
אל תשמחי על מזלך בטרם עת. :)
דוד.
קודם לא רציתי לכתוב, אבל נהג המשאית היה מרהט. הוא הופיע למשפט וטען שהרכב שלי חנה וחסם לו את הכביש. טענה זאת לא עמדה לו.
אל תשמחי על מזלך בטרם עת. :)
דוד.
אני לא שמחה בטרם עת לכן אמרתי יהיה טוב :)
נקווה לטוב.
לא לשכוח לעדכן בנובמבר. :)
דוד.
נקווה לטוב.
דוד.
בעזרת השם.
אבל לא עניתם לי על השאלה :(
האם מומלץ לתקן את הנזק או להשאיר אותו עד לסיום הדיון?
בוודאי ורצוי לתקן אין קשר בזמן שיש לך דוח שמאי
אם התיקון יעלה מעל דוח השמאי הציגי את זה במשפט
זה לא משנה אם תתקני, אם כן שתהיה לך חשבונית לצרף. (לא חובה).
אותי שאל השופט אם תיקנתי, יצא לי "לא". המשיך ושאל למה, עניתי "לא היה לי מספיק כסף".
האמת שהשאלות הלחיצו אותי. רק אחר כך הבנתי שזה בעצם לא רלוונטי.
גם שופטים לפעמים אוהבים לברבר דברים מיותרים. :)
דוד.
אם אני אתקן את זה עד נובמבר אני אשמח להגיש את הקבלה גם כן..
שוב אגיד יהיה טוב עד אז :)
נקווה לטוב.
דוד.
בא נובמבר והנה אני מעדכנת :)
סוף סוף הדיון התקיים אחרי שהנתבע דחה את הדיון פעמיים,אמממ אני הופתעתי מדחיית הדיון ועוד הופתעתי שהנתבע התברר לי שהוא עו"ד והגיש כתב הגנה של 5 עמודים. כמובן זה לא רגש אותי שהוא עו"ד וכמובן גם שהגיש כתב הגנה של 5 עמודים.
השופטת שפטה לזכותי והוא אמור לשלם לי תוך 30 יום את הסכום,אחרת ישתנפלו לו ההוצאה לפועל על "המשרד" שלו :)
ריטה אני שמח לשמוע שעברת את השלב הראשון במשפט וניצחת.
זה לא בדיוק כמו שאת חושבת, "הוא אמור לשלם לי תוך 30 יום את הסכום,אחרת יתנפלו לו ההוצאה לפועל על המשרד שלו". יש עוד מכשולים וטריקים בדרך. אם לא ישלם את צריכה לשוב לביהמ"ש ולפתוח תיק הוצאה לפועל. לאחר שיקבל הודעה, הוא יכול להגיש הצהרת יכולת ולקבל תשלומים.
אני חלילה לא קובע שכך יהיה במקרה שלך. בכל אופן זה עלול לקחת חודשים ולפעמים שנים.
וכמו במקרה שלי, לא לראות אפילו שקל. האמת שכבר שכחתי מיזה.
זה שהוא עו"ד לא אומר שיש לו משרד או הכנסה ואינו מובטל. כן מובטל, יש עו"ד מובטלים.
בד"כ עו"ד מסודר גומר בעיה כזאת ללא משפט.
אז נחכה לעדכון נוסף ושיהיה בהצלחה.
דוד.
שלום דוד,
גם אני שמחה שזה הסתיים וזה גם יסתיים בקרוב.
העו"ד הזה עובד ויש לו משרד גם כן שפעיל,דווקא הוא לא רצה לסיים את זה ללא בית משפט כי חכיתי לו די הרבה זמן והוא היה מתחמק.
בכל זאת אשמח לעדכן אותכם בהמשך :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.