View Full Version : מילוי טנק דלק ממש עד הסוף - טוב או לא טוב?
היי חברים
ראשית חג שמח
שנית- ברשותי פונטו ספייס 2001. לאחרונה אני שם לב שכשאני מתדלק והפיה קופצת, אני יכול בשקט למלא עוד 4-5 ליטרים. יש לציין שאני עושה נסיעות ארוכות לפחות פעם בשבוע-שבועיים
מצד אחד- זה מאפשר לי לנסוע הרבה יותר עם אותו מיכל (קרוב ל-700 ק"מ).
מצד שני - חיפשתי מידע באינטרנט, ולא מצאתי מידע חד משמעי לגבי השאלה האם זה מסוכן או לא?
אשמח לתשובה
רב תודות וחג שמח :)
מודל סי אי
07-06-11, 17:19
למה שהיה מסוכן ? תמיד כולם מעגלים אחרי שמאשבה קופצת רק תזהר שלא ישפך לבחוץ
ואגב 700 ק"מ ל40 ליטר ? הררכב של שותה 1/17.5 ? או שזה 100 % בין עירוני
ארטיק מלון
11-06-11, 23:07
אני פעם אחת הגזמתי וחזרתי הבייתה מהול בבזנין 95 :oops:
בכל רכב הפיה קופצת ואפשר להמשיך לדחוף עוד. זה קורה בגלל דחיסת אוויר המיכל בזמן התדלוק.
אין פה שום דבר לא בראי. אתה יכול להפציץ אותה עד שישפך.
באוטו העבודה שלי ( יונדאי אקנסט 2008 ) אני המשאבה קופצת ב 40 ליטר. שזה גודל המיכל.
אך אני מגיע ל 43-44 ליטר בדחיסה.
בכל רכב הפיה קופצת ואפשר להמשיך לדחוף עוד. זה קורה בגלל דחיסת אוויר המיכל בזמן התדלוק.
אין פה שום דבר לא בראי. אתה יכול להפציץ אותה עד שישפך.
באוטו העבודה שלי ( יונדאי אקנסט 2008 ) אני המשאבה קופצת ב 40 ליטר. שזה גודל המיכל.
אך אני מגיע ל 43-44 ליטר בדחיסה.
במידה ויש מיכל של 40 ליטר ואתה מכניס עוד 4%, זה נשמע לי שאתה מכניס דלק וכנראה גם אויר (שאתה משלם עליו). הייתי ממליץ לך ללכת לתחנה נוספת ולבדוק!
במידה ויש מיכל של 40 ליטר ואתה מכניס עוד 4%, זה נשמע לי שאתה מכניס דלק וכנראה גם אויר (שאתה משלם עליו). הייתי ממליץ לך ללכת לתחנה נוספת ולבדוק!
בדקתי את זה כבר :razz: זה דלק לא אוויר. גם האוטו התחיל לעשות יותר ק"צ למיכל וגם החץ שוכב על הפול יותר זמן.
מה שאתה ממלא יותר זה בעצם את הצנרת.
בגלל זה אתה מצליח למלא עוד קצת.
בגדול מומלץ להימנע מזה, בפונטו דור שני למשל, יש שסתום שחרור עודפים שיתכן ואתה מגיע אליו, ואז דלק פשוט נשפך החוצה, וחבל על הכסף.
בגדול מומלץ להימנע מזה, בפונטו דור שני למשל, יש שסתום שחרור עודפים שיתכן ואתה מגיע אליו, ואז דלק פשוט נשפך החוצה, וחבל על הכסף.
נתקלתי בעניין!! לצערי הרב ביותר!! :(
אני לא אשכח את היום הזה.. הלילה של לפני העלאת מחירי הדלק.. כל כך הגזמתי עם הפיה של הדלק עד שחשבתי שהאוטו הולך להקיא דלק :p
היום שלמחרת.. קמתי והרחתי ריח חזק של דלק...
הסתכלתי מתחת לאוטו וראיתי מתחת למיכל הדלק שלולית חמודה של בנזין טרי..
וכל זה כדי לחסוך כמה? 3 שקלים?
התדלוק של "מהר לפני שמעלים את מחירי הדלק", לכשעצמו, כל כך לא רלוונטי. בעיקר בשביל ההרגשה הכביכול טובה.
וכל זה כדי לחסוך כמה? 3 שקלים?
התדלוק של "מהר לפני שמעלים את מחירי הדלק", לכשעצמו, כל כך לא רלוונטי. בעיקר בשביל ההרגשה הכביכול טובה.
אוקיי.. בוא נגיד שזו פשוט הייתה טעות של צעירים :)
למדתי מוסר השכל מהסיפור הזה.. מקווה שיעבור הלאה
GreaseDonkey
24-06-11, 13:51
זה בהחלט לא מומלץ למלא פול את המיכל עד שצנרת כניסה מלאה בדלק....זה גורם לעליית לחץ בתוך המיכל, אדי דלק ואף דלק טרי להתשחרר מהנשם מיכל הדלק וגם עלול להציף את הקניסטר ואז לא תהיה ברירה אלא להחליף אותו...שהקניסטר מוצף דלק המנוע מתחיל לזייף קשות בסרק!
היכן נמצא שסתום העודפים הזה?
לדעתי זה לא בטיחותי שיהיה שסתום שכזה. אתה אומר שהוא מוציא עודף דלק החוצה?!
קצת לא הגיוני.
GreaseDonkey
01-07-11, 23:42
שסתום הבטחון הוא על מיכל הדלק או בכחלק מהפקק מילוי והוא מוציא אדי דלק
אם הוא מוציא אדי דלק, הסיפור על שלולית הדלק לא מדוייק....
GreaseDonkey
02-07-11, 16:44
במקרה של מילוי יתר ועודף דלק אז דלק טרי ישפך.
ישפך מפיית המילוי. לא יתכן שעודף דלק ישפך מתחת לרכב. זה לא בטיחותי.
ישפך מפיית המילוי. לא יתכן שעודף דלק ישפך מתחת לרכב. זה לא בטיחותי.
נשפך... נשפך...
אני אומר לך את זה מניסיון שכבר קרה לי דבר כזה.. אבל כנראה שבאמת הגזמתי ברמות מטורפות באותו תדלוק..
אבל לא יכול להשפך דלק פרט לפיית המילוי... מצטער... פשוט לא הגיוני לי
הגיוני או לא, זה המצב :)
מתחת לפית המילוי, בהמשך הדרך למיכל הדלק, שם נמצא שסתום העודפים.
יש לך לינק או תמונה או איזשהו סימוכין לדבר?
אני רוצה לראות דבר שכזה.. (כל כך לא בטיחותי שזה פשוט מוזר)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.