View Full Version : פונטו 2001
קניתי אותה לפני כמה ימים ויש לי כמה שאלות שאני מקווה שתענו לי בבקשה
סך הכל הרכב נראה לי סבבה
יש ליד הקילומטרג' ציור של פנס וכתוב ליד זה 0 באופן קבוע מישהו יודע מה זה?
אין פנס דפוק או משהו כזה כולם עובדים
ההגה עושה רעש כאילו הוא נוסע על מסילה, מן ססססססססס כזה לכל כיוון באופן קבוע ולא לסרוגין, מישהו יודע מה זה?
הקלאצ' עושה חריקות ושימון לא עזר לו אפילו קצת החמיר את הרעש
מה דעתכם חברים?
חוץ מזה היא יפיפייה, מהירה מספיק ואני אוהבת אותה :)
1. לגבי סימול ה0 בלוח המחוונים זה סימול של הטיית הפנסים הראשיים מצד שמאל יש לך שני כפתורים אחד להורדת הפנסים ואחד להעלאה המצב הרגיל צריך להיות 0 אבל במצב שהרכב עמוס אתה צריך להוריד את אלומת הפנסים כדי לא לסנוור.
2. לגבי הרעש מההגה מה שאתה שומע זה את סליל כרית האויר שנמצא על ידית האורות הבעייה מוכרת לי והפיתרון הוא בהחלפת סליל כרית האויר.
3. לגבי הרעש בקלאץ הרעש הוא מרגלית הקלאץ יש על זה אפילו הוראה טכנית שצריך לפרק את הציר שתופס את הרגלית לגרז אותו ואז להחזיר למקום והבעייה תיפתר זאת בעייה ידועה והיא הופיעה רק בדגמי 2001 .
לגבי הרעש מההגה ורגלית הקלאץ צריך לבצע את התיקון במוסך כמובן ולא להתעסק עם זה לבד.
מקווה שעזרתי ותהנה מהרכב.
איזה תשובה!
חייבים להחליף את סליל כרית האויר? האם זה יוצר בעיה כלשהי (עם הכרית/ההגה) האמת הייתי מעדיפה לנטרל אותה בלי קשר.
בשביל לסדר את הקלצ' צריך לפרק את המנוע?
תודה גם על התשובה על ה0 שליד הפנס אני מבינה שכך זה צריך להשאר, הרכב לא מתוכנן להעמיס דברים.
יש מוסך פיאט מורשה בשביל טיפול כללי באזור המרכז ישר והגון? רחובות/נס ציונה/ ראשון
אני רוצה לעשות טיפול בשביל לישר קו מאחר ואני לא יודעת בוודאות מה עשתה זאת שקניתי ממנה ומה בדיוק היא טיפלה, הרכב אצלי רק כמה ימים.
יש גם רעש כמו של בועות מהקדימה, כאילו בתוך הרכב לפעמים תוך כדי נסיעה לכמה שניות בלי קשר למזגן כי בינתיים לא משתמשת בו (הוא גם לא כזה מחמם..) מילאו לי מיים במערכת אבל זה לא פתר את הבעיה, יש לך מושג מאין זה נובע?
כל הכבוד על הידע העשיר!! תודה!.
אורן הוא אכן תותח על :)
למה לבטל את כרית האוויר? היא יכולה להציל את הצוואר שלך בעת תאונה!
לגבי המוסך, אני ממליץ לך על מוסך שמשון ביהוד. הם גם חברי הפורום וגם אנשים חביבים מקצועיים והגונים.
הרעש של הבועות יכול להיות של המים ברדיאטור החימום שלך. האוטו מאבד מים?
קודם כל חס וחלילה לגבי תאונות :D
לבטל את הכרית זה בגלל שעד היום הייתי רגילה לרכב טרנטה פשוט וחזק בלי שום שכלולים ובלי שום פטנטים ויש לי כנראה תקופת הסתגלות לרכב חדיש יותר... אני מעדיפה מינימום של שכלולים ככה אני יודעת לא לצפות לתקלות יחסית.
הרעש הזה הוא יכול להוות בעיה עם הכרית? שלא תחליט להפתח פתאום [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אמלה.
ו... עוד שאלה
מתנצלת על המבול פשוט אני לא רגילה לרכב יחסית חדש...
יש כל הזמן רעש כאילו לאגזוז יש חופש (לא של חור) זה לא נראה כך במבט מלמטה, בעיקר בתחילת נסיעה כמו רעד שלו כזה
קטע של פונטו או תקלה?
המון תודה.
אה ושכחתי, לא יודעת אם הוא מאבד מיים, איך בודקים?
הוא לא מתחמם, כשהו מגיע לאמצע הוא מתחיל לקרר את עצמו, הונטה עובדת, מה עושים בודקים פעם בשבוע את המיכל ואם יש קצת פחות זה אומר שהוא מאבד מיים או תקופה של יותר משבוע?
על הכביש אין סימון של נוזל.
אין צורך לבטל כרית אוויר ובטוח שלא עושים דבר כזה הרעש שאת שומעת הוא בסך הכל הסליל של הכרית שמסתובב עם ההגה את יכולה להמשיך לנסוע ללא חשש הבעיה היא רק הרעש שדומה לחריקות וזה מפריע באוזן כך שאין שום חשש כי בעצם אין שום בעיה חוץ מהרעש.
הרעש של הבועות שאת שומעת זה כניסת אויר לתוך מערכת המים של הרכב ניקוז אוויר יכול לעזור אבל אויר לא נכנס סתם ככה למערכת יכול להיות שיש נזילת מיים קטנה שמשם האוויר נכנס למערכת שווה בדיקה במוסך.
לגבי האגזוז גם בעייה ידועה יש כ 5 חובקים מגומי שתופסים את האגזוז לרכב והחובקים האלה נוטים להיקרע כתוצאה מהחום של האגזוז בעקבות שימוש ממושך ואז מה שקורה שהאגזוז נוגע בגוף הרכב ואז זה הרעש שאת שומעת בעצם כל מוסך יכול לבדוק את הרכב מלמטה ולהחליף את החובקים הפגומים.
שיהיה יום טוב.
יש לי תיאוריה אחרת לגבי ה- "תסססס..." שאת שומעת:
מדובר בצליל של המנוע החשמלי של הגה הכח אשר נמצא (המנוע) מצד שמאל ומאחורייו של ההגה. אם במקום שקט תסובבבי טיפה את ההגה ותצמידי את האוזן לשמאלו ומאחורייו תשמעי את מקור הרעש. זהו רעש טבעי של המנוע ופשוט רק שיש שקט שומעים אותו.
לגבי המים שמילאו לך ברדיאטור:
אסור בתכלית האיסור לשים מים מכל סוג שהוא (אלא במקרה חירום) ברדיאטור - לא מי ברז, לא בריטה, לא מזוקקים לא ירוקים לא אדומים ולא ורודים.
ברדיאטור של הפונטו שלך יש למלא אך ורק נוזל קירור כחול מסוג פאראפלו (PARAFLU) אם את לא יודעת מתי פעם אחרונה החליפו / יש איבוד "מים" / מילאו מים ולא נוזל קירור אז כדאי לגשת למוסך מורשה כדי להחליף את כל נוזל הקירור של הרכב - זה גם קרוב לוודאי יפתור את הבעיה שאין חימום.
רציתי להוסיף שאם אין חימום יכול להיות שרדיאטור חימום הפנימי סתום או שמערכת החימום נותקה עקב דליפה.
לגבי כריות האוויר: לא לבטל את הכריות, הם יכולים להציל אותך בשעת תאונה. לאט לאט תתרגלי לרכב החדש (וגם לכריות האוויר). אין צורך לחשוש, הכריות לא יפתחו שלא בצורך.
לגבי הרעש שיש בהגה זה בטוח סליל כרית אוויר יש את הבעיה הזאת בהרבה דגמי 2001 ולרובם כבר הוחלף הסליל לסליל עם מק"ט אחר שפותר את הבעיה הייתה בעבר הוראה טכנית כזו כנראה שבמקרה הזה עדיין לא הוחלף הסליל הרעש לא דומה בכלל לרעש ממנוע ההגה החשמלי זה לא רעש של זימזום חרישי אלא רעש שדומה יותר לחריקות של פלסטיק כשמסובבים את ההגה והסיבה היא רעש הסליל שעשוי מפלסטיק שמסתובב בתוך התושבת שלו.
סתם עוד קוריוז קטן מחיר הסליל ללא ידית האורות הוא יותר גבוה מאשר קונים את ידית האורות ביחד עם הסליל ענייני מיסוי וכאלה לכן מומלץ להזמין ידית אורות והיא מגיעה כבר עם הסליל ביחד עניין של 400 שקל בערך חייב לבצע את העבודה במוסך כי זה מצריך פירוק של ההגה ושל כרית האויר ויש נוהל מסודר לפירוק כרית אויר ברכב.
יום טוב אורן.
אוקי
הקשבתי טוב הרעש הוא ססססססס בוודאות, לא חריקות כמו לחיצות של פלסטיק- זה הרעש שיש דווקא מהקלצ', זה ממש סססססס, נסיון לדמיין את הרעש - זה כמו שני גלגלי שיניים קטנטנים שמתקתקים כשהם מסתובבים אחד על השני במהירות שזה נשמע כמו חיכוך של שני דברים או מסילה שנוסע משהו עלייה...
מקווה שהצלחתי להעביר, בוודאי לא חריקה או צפצוף, נשמע בכל צידי ההגה מהחלק האמצעי שלו נדמה לי בכוון שווה מכל הכיוונים של ההגה
חיזק מחשבה של מישהו?
אני לא חושב שהרעש מההגה זה מה שצריך להדאיג אותך כרגע
אני הייתי דווקא יותר דואג לטפל ברעש שמגיע מכיוון הרדיאטור הפנימי ומהעובדה שיש בעיה עם החימום.
אם באמת מילאו מים ברדיאטור או שהרבה זמן לא החליפו נוזל קירור אז כל יום שעובר רק מגדיל את פוטנציאל הנזק.
לכן לדעתי כדאי שתיכנסי למוסך מורשה כדי להחליף נוזל קירור ועל הדרך תשאלי מה דעתם לגבי הרעש מההגה ומה יש לעשות בנידון אם בכלל.
K חד משמעי ובטוח במאה אחוז סליל כרית אויר.
המון תודה
איזה פורום מדהים!
ואיזה מומחים חבל על הזמן
רפי לין, תודה שבזכותך הכרתי את הפורום
אני רק מקווה שלא יהיו יותר מידי קלקולים להתייעץ אתכם...
לא צריכים קלקולים בשביל נושא לשיחה. יש עוד דברים חוץ מקלקולים שאפשר לדבר עליהם :)
ואני מקווה שנתראה במפגש או טיול הבא של המועדון.
בברכה - רפי לין :)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.