View Full Version : מהם הסימנים לראש מנוע פונטו 75 sx 97?
מהם הסימנים הבסיסים לכך ש"הלך" ראש המנוע בפונטו? מצאתי פונטו והבעלים טוען שצריך להחליף משאבת מים אבל הרכב לא מתחמם. ברצוני לדעת אם יש סימנים מחשידים לבעייה בראש המנוע?
לואיס שלום
כשראש מנוע פגום יוצא מים מהאגזוז אחרי נסיעה ארוכה בלחיצות על דוושת הדלק
לפעמים גם יש סימני טחינה על פקק הרדיאטור או מד השמן
במצב קשה המנוע רועד ולא סוחב ואוכל דלק יותר.
מה חזרתה לפיאט
גריז בשמן הסימפטום המוכר ביותר .
תופעות התחממות בעמידה למרות שהמאורר פועל , אפשרי אך לא מחייב .
איבוד נוזל קירור, איבוד שמן רב ,
עשן מהמנוע ,
אני מניח שאם אתה רוכש רכב עם הרבה קילומטרים ויש מים מהברז לראש המנוע אז חייו קצרים בין כה וכה .
עמית
שמעתי שאם בזמן פעולת המנוע פותחים את פקק מיכל העיבוי המים עפים החוצה אז זה אומר שראש מנוע פגום..האם זה נכון?
"אם בזמן פעולת המנוע פותחים את פקק מיכל העיבוי המים עפים החוצה אז זה אומר שראש מנוע פגום".
כן זה נכון.
דוד.
זה מסוכן ולא הייתי ממליץ לבדוק בצורה זו . מניסיוני נוזל קירור בעל נקודת רתיה נמוכה או מים מהברז . מבעבעים החוצה גם אם אין בעיה בראש מנוע . (מניסיון ) . למרות זאת נוזל קירור אויכותי לא רותח ב 100 מעלות (אצלי ב 137 מעלות ) ולכן לדעתי זה לא קנה מידה .
סליחה דוד שאני חולק עליך בנושא .
עמית
בדקתי את הרכב וכל הסימנים להזנחה קיימים. סימני קורוזיה מים חומים במיכל עיבוי פתחתי את הפקק כשהמנוע פועל והמים עפו החוצה ולאחריהן יצאו אדים מהמיכל עיבוי המוכר טען שבא מהבית 5 דקות ממקום עבודתי. בקיצור העיקר התגאה שיש לרכב טסט לשנה.
הכל עניין של מחיר הרכב ולדעתי שווה אם אתה מוריד לו את העלויות
שכן הינך יודע בגדול בדיווק עלויוות של ראש מנוע כולל ,טרמוסטט,משאבת מים.אטמים,רדיאטור ,
יוניט חום,טיימינג
תגיע ל-2000 ש"ח
כאשר יודעים איך, שום דבר לא מסוכן. לא חייבים לבדוק כאשר המנוע חם, אלא כאשר הטרמוסטט נפתח. לפתוח במנוע קר. אין קשר בין מעבר קומפרסיה למערכת המים לבין רתיחה.
במצב של ראש פגום, נניח לרגע שאין טרמוסטט, במידה ונניע כאשר המנוע קר, יעופו מים ממיכל העיבוי
יש הבדל בין ביעבוע החוצה לבין, "המים עפים החוצה" כפי שכתב kuthx3.
בכייף שאתה חולק עלי, כן ירבו. אחרת משעמם. :)
דוד.
שלום לך יאיר מה שלומך? אני מעדיף למצוא רכב שלא צריך להיכנס להשקעה כזו גבוהה עליו. המוכר ביקש 3500 ש"ח והרכב עבר 250000 ק"מ ןלפי דעתי הוא לא שווה השקעה כזו .אני מעדיף למצוא רכב עם טסט קרוב במצב מכני תקין.
לואיס האם הרכב נקי חיצוני פנימי שלב ראשון
בכל מקרה תצטרך לעשות ישור קו לכל רכב מהסוג הזה ובמחיר כזה וזה עולה כסף
לדעתי אם הרכב נקי וובמחחיר שך 2500 ש"ח תקנה ותוסיף עוד 2000 על ישור קו + ראש מנוע
יהיה יותר כדאי מאשר לקנות חתול בשק ווהעלויות יהיו יוותר גבוהות.
פה אתה תדע שאתה מסודר מבחחינת ראש מנוע ומערכת קירור שהיא לב הבעייה בפיאט
המוכר לא מוכן לרדת מ3500 ש"ח וזה דגם s ולא sx כפי שפורסם במודעה שלו. אני מעדיף למצוא רכב תקין ב-5000 ש"ח שידרוש השקעה קטנה ולא להתחיל עם השקעה על ראש מנוע. אם יש משהו מתאים תשאיר לי הודעה.
אין קשר בין מעבר קומפרסיה למערכת המים לבין רתיחה.
דוד.
למעשה יש קשר, הכוונה שהקומפרסיה יכולה לעבור למערכת המים, עוד לפני הרתיחה כאשר המנוע קר.
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.