PDA

View Full Version : דעתכם על פונטו 80 כ״ס 02׳ ומה ההבדל בין elx וdynamic

Amital
23-05-11, 21:25
שלום לכולם
בקרוב אני מסיים את שיעורי הנהיגה וחשבתי על פיאט פונטו שנת 01-03׳
אם אקח את הפונטו אקח רק את הדגם של 80 כ״ס אך אין לי מושג מה ההבדל בין elx וdynamic
שניהם 80 כ״ס אבל אין לי מושג מה שונה.
בכל מקרה רציתי גם לדעת איזה שינויים אם בכלל יש בין השנים 01 - 02 - 03 הגירסה האוטומטית.
יתר על המידה, איך אמינות הרכב? מאוד מאוד חשובה לי האמינות, אני רוצה לראות מוסך כמה שפחות

תודה רבה.

Caveman
24-05-11, 12:26
יש דביק בטכני - פונטו עם כל המידע שאתה צריך.

Amital
24-05-11, 14:25
קראתי לפני פתיחת השרשור ועכשיו קראתי שוב את ההבדלים בין 2 הדגמים.
אך, לא מצאתי שום דבר הקשור לאמינות, תחזוקה וכל מה שקשור לזה.
אז בכל זאת אם מישהו יכול בבקשה להסביר מידע כללי או מניסיון עלות תחזוקה? אמינות הרכב? כל דבר רק יעזור לי ;-)

dodihob
25-05-11, 02:17
במידה ותמצא רכב שטופל כראוי (מורשה), עם קילומטראז סביר, יד נמוכה ולא מליסינג השכרה, אתה מוריד את הסיכוי לבלות במוסך בהרבה.
אך כמובן אתה צריך להתחשב בכך שהרכב יהיה בן 8-10 בהתאם לשנתונים שאתה מחפש, כך שהרכב לא חדש, ויש בלאי של חלקים שלא משנה כמה הרכב טופל, צריך להחליפם, עשו את שלהם.
סך הכל, לאחר ישור קו, והמשך טיפול כמו שצריך הרכב פשוט מצויין (ניסיון של 3 שנים) עם ELX ידנית. הרכב חסכוני ועם זאת מספיק חזק, על התיבה האוטומטית אני שומע רק טוב.
עצה מה לבדוק:
מתי נעשה טיימינג (האם הוחלפה משאבת מים)
האם יש מיי קירור פראפלו
עדיפות לרכב לבן (דהיה של שאר הצבעים בעקבות השמש ה"מפנקת" שלנו)
בדיקת בולמים
האם טיפלו פעם בתקלת ההגה החשמלי (אם כן שמעתי כי במורשה מחליפים לחלק משודרג, פחות בעייתי, אך כמובן יותר יקר מאשר לשפץ)
האם נעשה ראש מנוע
כמובן בדיקת שילדה וכל שאר החמוצים.
זה מה שעולה לי עכשיו לראש.
שיהיה בהצלחה
ערן

trademark
25-05-11, 03:18
אני בעל ELX אוטומטית 2001 כמעט שנה ועדיין (טפו, טפו, טפו.) לא נכנסתי למוסך עקב תקלה רצינית. כמובן שיש את הבלאי הטבעי שאין מה לעשות נגד זה.
לפי הקבלות של הבעלים הקודמים שטיפל ברכב לפי הספר, לא מופיעה שום תקלה רצינית למעט החלפת מוט ההגה הבעייתי וטיפולים שוטפים.
הרכב חסכוני מאוד כ 1:14 בנסיעה לא הכי רגועה.
הצבע מעט דוהה (מטלי).
סה"כ אני מרוצה מהרכב והייתי ממליץ עליו.