PDA

View Full Version : קצר בצמה של הפנס השמאלי קדמי

drweed
13-05-11, 21:50
שלום חברים,
לפני שבועיים בערך התחילו לי הבעיות בפנס השמאלי קדמי.
קודם הוא נכבה וכשהייתי נותן לו מכה קטנה הוא היה חוזר לעבוד.
אחרי זה לא עזר כלום והלכתי לחשמלאי הוא טיפל לי בשקע של הפנס, החליף נורה, פיוז והכל עבד כמה ימים עד שעוד פעם לא עבד, ראיתי שהפיוז שרוף אז החלפתי אותו ועוד פעם יומיים נסעתי בסדר עד שפתאום שוב פעם הוא נישרף. החלפתי עוד פעם פיוז והפעם הוא נישרף במקום.
הגעתי לחשמלאי הזה עוד פעם הוא בדק, החליף פיוז ועוד פעם כמה ימים היה בסדר עד שנישרף הפיוז.

שבוע שעבר היו לי כמה טיפולים במוסך מורשה וביקשתי שיבדקו גם את הפנס על הדרך.
ראיתי שהוא בדק הכל, אפילו הוריד את הטמבון בשביל להוציא את הפנס והביא פנס אחר לנסות אם עובד. ולא עבד.
אמרו לי כנראה יש קצר בצמה של הפנס לכיוון קיר האש ולוח הפיוזים.
הוא אומר שצריך לפרק את כל הצמה לחפש חוט חוט וזה יקח הרבה זמן.
ועוד הוא אמר שלהחליף צמה יעלה לי איזה 6,000 שקל כי זה מצה רצינית שמחוברת להכל.

יש לי חשמלאי שאני לא מי יודע מה סומך עליו ובכלל קשה לי למצוא מישהו שכן אני סומך עליו אחרי שעברתי כמה חשמלאים שרק עשו לי יותר נזק. גם ככה בפיאט שלי כל החוטים והחשמל בעייתי.

אז מה כדאי לי לעשות? במוסך מורשה אין מצב שאני זורק עוד פעם סכום עתק על תיקון יחסית פשוט. אך מכיוון שאני לא מכיר שום חשמלאי שאני סומך עליו בעיניים עצומות אני מפחד שעוד פעם יגרם נזק יותר רציני מפנס שרוף, כי בכל זאת מדובר בפירוק כל הצמה...

מה לדעתכם עליי לעשות?

תודה

davidmzr
13-05-11, 22:09
אפשרות אחת היא להגיע לרחובות, לאחר שאתאם לך עם חשמלאי אלוף בקומבינות.
אני מעריך את התיקון כולל החוט וקונקטור חדש לפנס, בלא יותר מ-300 ש"ח.
מאחר שכתבת "בפיאט שלי כל החוטים והחשמל בעייתי". צריך להחליף צמה או לנתק את החוט הסורר מהפיוז, ולהתחבר עם חוט צמוד לצמה עד לקונקטור חדש.
אפשרות נוספת מצא לך חשמלי באזורך, ובקש ממנו לבצע את מה שכתבתי.

דוד.

drweed
13-05-11, 22:36
נראה לי אני מעדיף לנסוע בשביל זה לרחובות...
תן לי מספר טל' של הבחור ואם אתה יכול כתובת או משהו ואני שבוע הבא אקפוץ אליו.
גם אם תוכל לזרוק לו מילה אז בכלל יהיה מצוין :)

תודה דוד.

רפי לין
13-05-11, 22:55
לא נראה לי שצריך בכלל תיקון כזה גדול.
איזה אור לא דולק?, אור חנייה (נורה קטנטונת) או אור נמוך או אור גבוה?.
באיזה פנס מדובר, צד שמאל (צד ההגה) או צד ימין?.
אור חנייה פועל דרך מחשב מרכב (מחשב הרכב המרכזי) ונתיך בתיבת הנתיכים שבתא הנוסעים בדשבורד משמאל.
אור נמוך פועל דרך נתיך באותה תיבת נתיכים.
אור גבוה, פועל דרך ממסר ונתיך בתיבת הנתיכים שבתא המנוע ליד המצבר.
בברכה - רפי לין

davidmzr
14-05-11, 10:04
מדובר בפנס שמאלי קדמי.
רפי מה לפי הניסיון שלך רב השנים, כדאי לעשות מלבד להחליף צמה ?.
דוד.

רפי לין
14-05-11, 10:32
אני תמיד הייתי מבודד קטעים קטעים בצמה בצורה מסודרת עד שהייתי מוצא בדיוק את מקום הקצר (או נתק) ומתקנו.
לא יורים על ציפור עם תותח.
בברכה - רפי לין

drweed
15-05-11, 17:31
אכן מדובר בפנס שמאלי, צד ההגה.
אור נמוך.
מה להגיד לחשמלאי לעשות? או אולי שווה לי בכלל לקפוץ למרכז לחשמלאי שדוד המליץ ברחובות יום רביעי אני גם ככה כנראה אהיה באיזור.

תודה

drweed
15-05-11, 22:19
"אור חנייה פועל דרך מחשב מרכב (מחשב הרכב המרכזי) ונתיך בתיבת הנתיכים שבתא הנוסעים בדשבורד משמאל.
אור נמוך פועל דרך נתיך באותה תיבת נתיכים."

רפי, האם אתה מתכוון לתיבת פיוזים מתחת להגה?
בשביל לתקן את הנתיך צריך לפרק את כל המחשב שם או שיש דרך פשוטה יותר?

רפי לין
16-05-11, 22:41
אין צורך לפרק את מחשב המרכב אלא לבצע בדיקות ולנסות לאתר מהיכן הנתק.
עושים זאת בעזרת שרטוט של המע' בבדיקת מתח בחוט היציאה מתיבת הנתיכים לכוון הפנס וכן הלאה.
לצערי הרב, לא ניתן ללמד דרך המסך והמקלדת את תורת חשמל הרכב עם צורת בדיקות וחשיבה לוגית לאיתור תקלה כזאת.
בברכה - רפי לין

drweed
17-05-11, 14:51
בקיצור, לא אמור להיות כזה מסובך כל העסק. אין טעם לפרק לגמרי את המערכת (המחשב) בשביל למצוא את הנתק\קצר?
בעזרת נורית ביקורת אפשר לעבור על חוט חוט ולראות איפה הבעייתי ולפי זה לדעת מה לתקן?
הבנתי נכון?
ואם יש איזה חשמלאי שאתה או מישהו יכול להמליץ לי באיזור חיפה והקריות אני אשמח מאוד. הייתי אצל 3 בחודש האחרון ועל אף אחד מהם לצערי אני לא ממש בונה כרגע.

תודה,
אלכס.

רפי לין
17-05-11, 17:54
איתור תקלה כזאת לא מבצעים בניחושים ועם נורת בקורת (כי עלולים לפגוע במע' ממוחשבות או אלקטרוניות).
לכן אני ממליץ לבצע זאת אצל מי שיודע לחשוב ושיש לו את השרטוט של מע' האורות ברכב עם כל חוטיה ומחבריה.
נראה לי שהכי טוב זה באחד המוסכים מורשי היבואן.
רשום כתובת דוא"ל ואסרוק ואשלח לך השרטוט המתאים ותוכל להעזר בו עם חשמלאי רכב.
בברכה - רפי לין

drweed
18-05-11, 01:43
vd_Alex@yahoo.com

במורשה כבר זרקתי מלא כסף שבוע שעבר, בית פיוזים במנוע עלה לי 1500 + 250 עבודה.
וחיישן חום (יוניט) 850 שקל הכל כולל הכל.
עכשיו על דבר כזה ייקחו לי גם בטח לפחות 500 שקל.

אני מעדיף חשמלאי מנוסה והוגן, ובטח שאם אביא לו את השרטוט של מערכת האורות שתשלח לי זה יעזור מאוד. תודה רבה!

רפי לין
18-05-11, 13:41
נשלח.
נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.
בברכה - רפי לין

drweed
18-05-11, 15:56
אעדכן.
ואגב, המוסך שמלצת לי עליו זה בדיוק המוסך שתיכננתי ללכת לשם, ראיתי פרסומת בעיתון ואמרתי ננסה. למה כמו שאמרתי, על החשמלאים שיצא לי להכיר עד עכשיו אני לא לגמרי סומך.
תודה רפי!