PDA

View Full Version : יש לי גימגומים באונו

07-12-06, 18:31
יש לי אונו 94 מנוע 1400 אזרקה, עשתה 79600 ק"מ (לא טיפלו בקילומטרז' האוטו מחברה של אימא שלי) אוטו ממש בובה...
לפני כחודש נתקעתי בלי דלק במיכל כבה לי האוטו ומאז האוטו מגמגם... חשבתי אולי זה מערכת האזרקה אז שמתי את התוסף ההוא K44 במיכל הדלק זה עזר במיקצת השאלה שלי אם להסים עוד פחית נוספת? לעשות באינפוזיה? או בדרך אחרת? או שזה משהו אחר?
עשו לי טובה עזרו לי לטפל בה אני אוהב אותה כי היא ממש שמורה ומטופלת טוב, זה לא אומר שאם אני צעיר אז אני משתגע עם האוטו אני רוצה להשאיר אותו במצבו הקודם לפני הגימגומים

תודה מראש :D
אלי

07-12-06, 18:44
דבר ראשון יש להחליף את מסנן הדלק.
בברכה - רפי לין :)

07-12-06, 18:57
רפי תודה על התגובה :)

יש אפשרות להחליף מסנן לבד רפי?
שוב תודה
אלי

07-12-06, 20:20
מסנן הדלק נמצא בתא המנוע מצד שמאל כשעומדים מולו (הצד של הנוסע).

08-12-06, 00:49
איזה מסנן דלק לקנות.? גודל? מידה? אם תוכלו לדייק בפרטים אני פשוט לא מבין בזה...
תודה :D
אלי

08-12-06, 14:19
קנה את מסנן הדלק המקורי או של "בוש" מתאים ואם אתה מאזור ת"א אז יש 2 חנויות חלפים מתמחות בפיאט בת"א.

08-12-06, 15:12
תודה על היחס רפי :)
שאלה קטנטנה ואחרונה כמה זה אמור לעלות?
תודה רבההההה רבה :D
אלי

09-12-06, 10:21
אין לי מושג לגבי המחיר אך תוכל לברר וגם לקנות בחנות החלפים מתמחת פיאט
"נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א, טל' 03-5618052.
נא מסור שם ד"ש ממני.

09-12-06, 13:17
כמה זה אמור לעלות?
אלי

המחיר למסנן במנועי קרבורטור הוא כ 8 שקלים לערך.

מנועי הזרקה בסיביבות 25 ש"ח.

09-12-06, 18:50
רפי, איפה נמצא מסנן דלק בטמפרה?
תודה

14-01-07, 08:43
החלפתי את המסנן דלק ולצערי יש עוד קצת גמגומים אבל ממש קטנים...
האוטו נכבה לי בזמן נסיעה...
יכול להיות שיש אוויר במיכל הדלק? או שזה בעיה אחרת?

תודה מראש
אלי :)

14-01-07, 14:10
מייישהווו עזרההההההההההההההההה ???

14-01-07, 14:15
שמת תוסף דלק????

14-01-07, 14:20
מזמן.... לפני שהחלפתי את הפילטר.....

14-01-07, 19:27
מה לעשות???

15-01-07, 08:45
זה יכול להיות פלאגים לא תקינים, חוטי הצתה, סחיבת אוויר, מזרק מלוכלך, בעיה חשמלית ועוד אלף סיבות שקשה לי לנחש אותן מכאן :)

15-01-07, 10:52
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] זה התחיל ממממאז שנתקעתי בלי דלק..... מאז זה התחיל... לא היה לפני...
לפי דעתי מה שקשור למערכת הדלק... השאלה היא שוב מהם הדברים הקשורים לדלק?

15-01-07, 18:27
עזרההההה מישהוווווו\???

15-01-07, 18:59
משאבת דלק, פילטר דלק, מזרק דלק.

15-01-07, 23:39
משאבת דלק אפשר לנקות או שהיא מחוברת אחרי הפילטר?

15-01-07, 23:49
או שאתם ממליצים לעשות אינפוזיה...?

16-01-07, 19:36
נשמע כמו בעיה חשמלית הייתי מנסה לאמת בזמן אמת . כאשר אתה נתקע והמנוע לא מניע פרק פלאגים ותבדוק ניצוצות . יתכן כי יש לך בעיה במערכת ההצתה.

17-01-07, 00:47
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] העיניין שהמנוע כן מניע אבל עם קצת יותר סטרטר מהרגיל...
אני עדיין חושב שזה בעיה במערכת הדלק... שמע [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אני לא אחד שמבין... אולי אני טועה...
לא יודע.....
מה אתם אומרים?

תודה מראש

17-01-07, 17:08
איפה המומחים שצריכים אותם....?

17-01-07, 22:04
עזרה מישהווווווו!!!

18-01-07, 08:15
אלי, אנחנו רחוקים מדי בשביל לבדוק את האוטו שלך.

את הפלאגים וחוטי ההצתה שלך בדקת? את המזרק בדקת?

18-01-07, 09:17
ואללה לא [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אין לי מושג בדבר...
אם יש פה מישהו מאזור המרכז ומבין בעיניין ולא אכפת לו לבדוק זאת אני ישמח... אני אישית יגיע אליו...

תודה מראש

18-01-07, 15:40
יש מישהו?

19-01-07, 09:22
אני מבין שלא....

20-05-07, 04:18
החזרתי את השירשור בגלל שאני לא מוכן לוותר על המצב וחייב לשנותו...

החלפתי פלאגים שנית והגמגומים ממש חלשים, מה אתם חושבים שזה יכול להיות?

אלי

20-05-07, 08:24
פעם נתקעתי עם האוטו, הוא פשוט לא הניע, אחרי זה הסתבר שהלכה המשאבה.
אסור לתת לה לעבוד על ריק , יתכן שבעיה אצלך במשאבה, לאחר שעבדה בלי דלק, יכול להיות שנקרעה איד הגומיות.
המנוע נכבה כשמיכל כמעט ריק? אם כן, ובאמת נקרעה גומייה, אז נכנס אוויר, המנוע נכבה תמיד באותו מפלס?
היתי מציע לך לפרק אותה ולבדוק חיצונית, בפונטו היא נמצאת מתחת למושב האחורי, אח תזהר כשאתה מפרק אותה, אצלי יש 2 צינורות מתחברות, 1 הולך למנוע, וה-2 מחזיר עודפים, תסמן אותם שלא תתבלבל בהרכבה.
נ.ב. אני אומר לך מנסיון שלי, ויתכן שאני טועה - כבר תיקנו אותי פה באחד השרשורים.

20-05-07, 09:53
אלי . קיבלת תשובה לעיניין מ payala יתכן והנזק במשאבה . אני מניח שהוא צודק למשאבות יש נטייה לההרס אם הם עובדות על ריק . יתכן וסתם חדר לכלוך פנימה .ואז היא לא מצליחה לייצר את הלחץ הדרוש לפעולה תקינה של המנוע . אני ממליץ לגשת למוסך , אולי יש להם משאבה להרכיב בשביל לבדוק את הבעיה . אופציה שניה גש לפרוקייה תקנה משאבה מרכב מושבת ותרכיב במקום שלך . ותבדוק . אני מניח שעלות המשאבה בפרוקייה תהיה שווה לעלות העבודה שיקחו לך במוסך עבור הבדיקה, אז אם אתה מבין ויודע תפרק את המשאבה לבד ותחליף לבד זה יחסוך לך זמן וכסף (ותרוויח במקרה הגרוע משאבה ספאר ) .
תעדכן אותי
עמית

20-05-07, 11:07
ואללה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אני לא מבין הכול באונו שלי, צריך את עזרתו של מישו שלא לחוץ בזמן :( חייב.
אם יש מישו מהמרכז שמבין טוב ושאפשר לסמוך עליו ויוכל לעזור אני ישמח...
נ.ב עמית מבחינתי אני מוכן להגיע גם לצפון ולבדוק את העיניין איתך, פשוט כואב לי על האוטו...
מנוע עם 84900 קילומטר לא צריך להתנהג כך :cry: :cry: :cry:

אלי

20-05-07, 13:13
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] תשמע ,תבדוק את מגבר התורים האוטו כמעט 99% שזוהי הבעיה שלך...
הוא נמצא ליד המצערת (הגז) קרוב לדיזה!!

מקווה שעזרתי :lol:

20-05-07, 13:47
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] אין לי מושג על מה אתה מדבר... יש מצב לתמונה?

אלי

20-05-07, 14:23
מה הקשר לטורים ולבעיית הדלק חן1234 אם תקרא את כל השירשור תבין שהוא נתקע בלי דלק !
אז יכול להיות שהוא דפק את המשאבה !
גם לי זה קרה !לא התיחסתי לדלק הרכב התכבה ואחרי יומיים המשאבה התחילה להשמיע קולות !
זה בגגל שהיה אוויר במערכת !
בעזרתו של עמית דרך הטלפון ביצעתי החייה למשאבה !
עכשיו ככה אלי , תרים את המושבים האחוריים !
יש לך שם 2 צינורות !
שחרר אחד מהם לסירוגין פעמיים שלושה (אבל תניח מתלית למטה כי יתכן וינזול דלק !
ולאחר ששחררת את הראשון שחרר את השני שוב !!
תניע את הרכב תעשה סיבוב אם הבעיה ממשיכה תחליף משאבת דלק ! יכול להיות שממנה נובעת הבעיה ! יכול להיות שהמשאבה עבדת ללא נוזל והסלילים של המנוע החשמלי נהרסו !

20-05-07, 15:51
יגאל להזכירך יש לי אונו לא פונטו... אתה בטוח שזה אותו הדבר?

אלי

20-05-07, 17:19
כן [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] רוב הרכבים פועלים על אותו עיקרון ! :)

20-05-07, 17:28
תוכל לפרט לי בדיוק איך לעשות זאת [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]? אני פשוט לא מבין בכללל בקטע הזה...

אלי

20-05-07, 17:38
אלי אני מניח שהבוסטר שדיבר עליו חן . לא רלווני . הבוסטר מיועד להרמת טורים במקרה של מזגן או עומס אחר על המנוע .
חבל על הזמן שלך גש למוסך ...
עמית

20-05-07, 17:38
כמה זה צריך לעלות לי אחיייייייי :(

20-05-07, 17:40
אני לא יודע כל מוסך והעלות שלו . גש שהם יבדקו . רק לתסכם עם בעל המוסך שאתה לא שפן ניסוי אלא רוצה לתקן את הבעיה . אז אם אין פיתרון אין כסף . כי יש להם נטייה להחליף מכלולים בלי הכר ולחייב אותך עליהם .
עמית

20-05-07, 19:46
טוב אנשים אני לא יודע מה אתם חושבים אבל אני בטוח שיגאלל פשוט תות[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]!!!
פתר לי את הבעיה המז*יינת הזאת!!!
יגאלללללללללל אתה ממממממללללללללךךךךך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

וזהו הפיתרון
יגאל: "מה הקשר לטורים ולבעיית הדלק חן1234 אם תקרא את כל השירשור תבין שהוא נתקע בלי דלק !
אז יכול להיות שהוא דפק את המשאבה !
גם לי זה קרה !לא התיחסתי לדלק הרכב התכבה ואחרי יומיים המשאבה התחילה להשמיע קולות !
זה בגגל שהיה אוויר במערכת !
בעזרתו של עמית דרך הטלפון ביצעתי החייה למשאבה !
עכשיו ככה אלי , תרים את המושבים האחוריים !
יש לך שם 2 צינורות !
שחרר אחד מהם לסירוגין פעמיים שלושה (אבל תניח מתלית למטה כי יתכן וינזול דלק !
ולאחר ששחררת את הראשון שחרר את השני שוב !!
תניע את הרכב תעשה סיבוב אם הבעיה ממשיכה תחליף משאבת דלק ! יכול להיות שממנה נובעת הבעיה ! יכול להיות שהמשאבה עבדת ללא נוזל והסלילים של המנוע החשמלי נהרסו !"

אלי

20-05-07, 21:01
על לא דבר בכיף תמיד אני מוכן לעזור לכל דקה ושעה !!
אבל הקטע הכי מצחיק, השיחות וידיאו [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]

20-05-07, 21:13
כןןןןןןןןןןןןן [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח
אין פשוט מלך... לדעתי צריך להוסיף לך את הכינוי המומחה...

אלי

20-05-07, 21:18
אני לא עד כדי כך יש יותר טובים ממני אבל אני מבין !
"אין פתרון בלי בעיה" או ההפך (משפט שאני המצאתי)

11-06-07, 09:49
החלטתי אתמול בערב לעשות לי טיולון לכפר יונה, לבקר שם את יגאל ועמית, הגעתי לשם פגשתי את עמית, (את יגאל אני מכיר לפני) ונוכחתי לדעת שעמית פשוט מקצוען!, יודע כל דבר בעיניין האוטו שלי ובכלל, שיתפתי את עמית עם בעית הגימגומים והוא ביקש סיבוב כמובן שאני לא יסרב לעיניין, והבעיה הייתה עם הקאמשטאפ (איך שקוראים לזה) הוא סידר (לא בדיוק הבנתי איך.. [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]חח) והאוטו עכשיו נוסעעע ונוסע..... קשה לשלוט עליו [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR].

לסיכומי
טוב בעיית הגימגומים נפתרה בעזרתו החלקית של יגאל ובעזרתו המשלימה של עמית! :)
עמית יפרט מה בדיוק עשה...

תודה לכל התותחים!
אלי

11-06-07, 17:29
תיקון קל!
הבעיה היתה במכסה המפלג . לאחרונה הוחלף אצלו מכסה וגם ראש מפלג . הטכנאי שהרכיב את המכסה הרכיב אותו הפוך כאשר השגם לא היה במקום (הפוך ב180 מעלות ) אבל דאג להצליב את החוטים כך שיעבוד טוב המנוע . מה שקרה זה שצד אחד של המפלג היה גבוה ב 3 מ"מ והצד השני היה נמוך ב 3ממ ( המכסה יש עקום ) הוצאתי את חוטים ההצתה הכנסתי את המכסה למקומו וסידרתי את צמות ההצתה . והבעיה נפתרה .

אני ממליץ לפותחי השרשורים קודם לסכם את סך הפעולות שנעשו לאחרונה ברכבים על מנת להקל על חברי האתר בהבנת הבעיה .

שמח שיכולתי לעזור ..
עמית

11-06-07, 18:21
עמית בא לך לסדר לי גם תבעיה של הגמגומים? עדיין לא הצלחתי לפתור את שלי :( אני כבר שבוז מזה...

11-06-07, 18:21
לדעתי חשוב לציין, ברכבי הייתה בעית הנעה, לעיתים הרכב לא היה מניע וגם כאשר היה מניע ההנעה הייתה לוקחת זמן. הרכב נלקח למוסך ובו הוחלפו הדברים הבאים :
* פלאגים של NGK רביעיה: 58.40 ש"ח
* סט חוטי הצתה (סיליקון): 100 ש"ח
* מכסה מפלג: 58.50 ש"ח
* חיישן גלגל תנופה: 175 ש"ח
לאחר מכן הבעיה הסתדרה לגמרי, המכונאי טען שהיה שם בלאגן גדול בחשמל ושהוא הרגיש זרמים כאשר נגע בכל מערכת ההצתה.
וחוץ מזה, גם שקט נפשי כאשר הוחלפו המכלולים.
רצוי לציין שעל העבודה נלקח 100 ש"ח. שבסה"כ עם החלקים יצא 568 ש"ח כולל מע"מ.

אבקש בבקשה תגובה על המחירים.
תודה מראש.

11-06-07, 22:54
תגובה לאורי !
תראה לא תמיד הבעיות הם פשוטות ולפעמים יש צורך בהחלפת מכלולים בכדי למצוא את הבעיה.
אני סטודנט ולכן אין ל הרבה זמן פנוי . לפני שאתה שובר את הראש . תבדוק את מה שהחולף או השנה ברכבך לאחרונה . או גש למוסך שיבדקו לך את הבעיה .

תגובה לשי !
שי אחלה מחירים עשו לך שם . אני תמיד מחליף מכלולים לפני שהם מפסיקים לתפקד כפעולה מונעת (בפיאט זה ממולץ מאוד ) זה בהחלט מסייע בשמירה על אמינות גבוהה של הרכב .
מי טיפל לך ברכב ? נראה לי בחור רציני ..

11-06-07, 23:13
עמית, הרכב אצלי רק 3 חודשים סך הכל...
אז מה שהוחלף זה הדברים שהוחלפו בטיפול שעשיתי.
אבל מה שכן, הבעייה הייתה קיימת לפניי.
אני רק צריך לאתר
או דיג'יפלקס או בית המזרק! אני בטוח שזה אחד מאלה!

12-06-07, 00:00
תגובה לאורי !
תגובה לשי !
שי אחלה מחירים עשו לך שם . אני תמיד מחליף מכלולים לפני שהם מפסיקים לתפקד כפעולה מונעת (בפיאט זה ממולץ מאוד ) זה בהחלט מסייע בשמירה על אמינות גבוהה של הרכב .
מי טיפל לך ברכב ? נראה לי בחור רציני ..

בחור אכן רציני (מבוגר אם זה משנה), ההורים מכירים וסומכים עליו, המוסך הינו של קיבוץ באיזורי.
הייתה לו מעידה אחת פעם שהוא איבחן תקלה בפנס האחורי שלי כרכיב תקול שדורש את כל החלפת בית הפנס, ומכיוון שהוא מכר של הורי הוא ביקש מהם לקנות את הרכיב. במקרה נכנסתי לחשמלאי לאבחן את התקלה כדעה שנייה, והחשמלאי בדק וראה שהנורה בכלל שרופה, הוציא, החליף והכל בעלות של 5 ש"ח.
כניראה שסתם נרתעתי מהעניין וכמו כולנו הוא טעה.
דבר נוסף שרציתי חוות דעת זה מחיר על טיפול אחר שעשיתי לאחר שהמיסב שיושבת עליו הרצועת אלטרנטור/או משהו אחר (לא טיימינג אני פשוט לא בטוח אם זה אלטר') פשוט נשבר והרצועה נקרעה:
* מותחן: 99 ש"ח
* חגורת אלטרנטור: 46 ש"ח

עבודה 120, מחיר סה"כ כולל מע"מ 306 ש"ח.
הגיוני שעל דבר שלכאורה קטן נלקח חצי מחיר מהטיפול הראשון שעשיתי?

* מותח (כניראה המיסב)

12-06-07, 00:01
בטעות פירסמתי פעמיים

14-06-07, 17:22
שי אם התכוונת למייסב מתיחה אז קצת יקר המחיר שלו כי אני משלם 25 ש"ח על אחד כזה לגבי הרצועה מחיר סביר .

14-06-07, 19:10
התכוונתי למיסב מתיחה. איך אומרים? חבל.

14-06-07, 19:48
AMIT - אתה מדבר רק על המיסב עצמו.
SHAY מתכוון למיסב עם הבסיס שלו , נכון?

כי 100 ש"ח למיסב עם בסיס זה מחיר הוגן בהחלט.

15-06-07, 02:07
אדי . למה אתה מתכוון בסיס . אני מתכוון כל הגלגל המייסב וגם החלק שלוחץ על הרצועה. לפני כחודשיים החלפתי את כולם ועלו לי גרושים 20-30 שקלים ליחידה (גלגלים קומפלט ) לא רק מייסבים .
אצלי יש שלושה גלגלים מתיחה במנוע .. היתה לי חריקה מרגיזה שלא הצלחתי לאמת אז החלפתי את כולם ..
עמית