PDA

View Full Version : התחממות פתאומית והתקררות מהירה של המנוע-ספייס 2002

m.l
04-05-11, 13:13
שלום לכולם, כרגע חזרתי מכמה סידורים, וקרה לי משהו שעד היום לא קרה לי מעולם לכן אני מעט לחוץ.

נסעתי ופתאום לאחר חצי שעה נסיעה בערך אני קולט את המד חום מנוע מתחיל לעבור את החצי, הגיע לכמעט רבע מעל החצי - מה שלא קרה מעולם!! הרכב הזה לא התחמם לי אף פעם!
בכול מקרה עצרתי בצד, השארתי את הרכב מונע ופתחתי מכסה מנוע לראות אם המאוורר עובד, גיליתי שהוא עובד על הדרגה הכי חזקה שלו (אני חושב - עבד ממש חזק)

בכול מקרה חזרתי לבפנים ואחרי ממש דקה וחצי-2 המחוג חום חזר להתייצב על החצי, המשכתי בנסיעה של רבע שעה עד הבית והכול היה כרגיל ולא התחמם או זז מהחצי כמו שהוא אמור להיות..

יש השערה מה זה יכול להיות? או שזה משהו חד פעמי ואפשר להתעלם מזה ולהמשיך הלאה?

בכול מקרה אני רק יציין שנסעתי עם חלונות פתוחים בלי מזגן.

(מים ושמן יש - בדקתי בבוקר לפני שנסעתי)

רפי לין
04-05-11, 13:44
אני חושד שהמהירות הראשונה, האיטית, של מאורר הרדיאטור אינה פועלת ולכן הרכב התחמם כי פעלה רק המהירות השנייה, המהירה, שמתחילה לפעול בחום מנוע גבוה יותר.
תוכל לבדוק ביום חם (כמו היום) בקלות את פעולת מאורר הרדיאטור:
הרם מכסה מנוע, הנע המנוע בעזרת מישהוא נוסף לכ 1300-1500 סל"ד והפעל המזגן, כעבור כדקה אמור מאורר הרדיאטור לפעול במהירות הראשונה
(כי לחץ גז המזגן עלה), כעבור עוד כדקה שתיים אמור לפעול המאורר רדיאטור במהירו השנייה, כי המהירות הראשונה לא הצליחה להוריד את לחץ גז המזגן (יום חם).
אם מהירות 1 של מאורר הרדיאטור אינה פועלת, ברוב המקרים זה בגלל נגד מהירות 1 ששרוף ו/או מחברי חוט/י הנגד שרוף/ים.
הנגד נמצא מחובר עם 2 ברגי צלב אל כונס האויר, למטה, של מאורר הרדיאטור (בית המאורר).
בברכה - רפי לין

m.l
04-05-11, 14:10
קודם כול רפי תודה על התגובה,
אני אבדוק זאת למרות שביצעתי את הבדיקה הזאת לפני כחודש, תקין ועובד. וגם לפי שמיעה אני יודע שהמהירות הראשונה עובדת.

יש ברשותי רדיאטור חדש באריזה לפונטו ספייס, אני חושב שאני יחליף אותו,

יש לי שבוע הבא טיול לרמת הגולן, לא מתאים לי להיתקע, אני חושב להחליף את הרדיאטור ואת הנוזל קירור (פראפלו) כלומר לרענן נוזל קירור כצעד מונע,
כמו כן אני אבדוק את היוניט פעם נוספת על מנת לוודא זאת.

ארילו
04-05-11, 15:11
תבדוק האם חסר נוזל קירור, ותבצע ניקוז אוויר.

(לפני החלפת הרדיאטור)

avhyh
05-05-11, 10:36
יכול להיות סתימה ברדיאטור. כדאי לבדוק את זה לפני שאתה מחליף את כל הרדיאטור.

כמה עלה לך הרידיאטור והאם הוא מקורי או חליפי?

אני גם אולי צריך להחליף רדיאטור.....