התחבר

View Full Version : שינוי מידת צמיגים לגרנדה פונטו 2007‬

ALÞћÃ
21-04-11, 01:53
שלום רב לכל החברים!

בשעה טובה, רכשתי לי היום פונטו גרנדה רובוטית מודל 2007 :)

אני מעוניין להחליף את צמיגי הרכב בצמיגים מעט רחבים יותר. המידה הנוכחית אותה הרכב "נועל" ואף מצויינת ברשיון הרכב היא 175.65.15, כאשר אני מעוניין להחליף לצמיגי 185.65.15.

למיטב הבנתי, משרד הרישוי מאפשר את שינוי המידה ל 185.65.15, אך עם דירוג מהירות 88T בלבד. במידה ואני לוקח צמיגי 185.65.15 עם דירוג 88H במקום 88T - האם הדבר יימנע מהרכב לעבור את הטסט, או שאין לכך שום משמעות מבחינה זו?
בנוסף - האם אני אצטרך לגשת למכון הרישוי ע"מ להוסיף את המידה המוחלפת לרשיון הרכב לאחר החלפת הצמיגים (כאמור, המידה המדוברת כבר נמנית בין רשימת המידות המאושרות במכוני הטסטים)?

תודה וחג שמח! :cool:

Amit
21-04-11, 08:55
הם מסתכלים רק על המידה לפי מיטב הבנתי .. לא ראיתי כאשר שיניתי מידה שהסתכלו על נתונים אחרים ..

עמית

mgoldst
21-04-11, 23:17
מה מצב הצמיגים שאתה מוריד?
איזה סוג/שנה - ומה אתה עושה איתם?

ALÞћÃ
21-04-11, 23:38
פירלי "סטוק" מ 2007, כולל הרזרבי. הגיע הזמן להחליף.
ככל הנראה שייתרמו לחקר הגומי ע"י הפאנצ'רמאכר.

פיפי
22-01-12, 16:21
Alpha,
מה דרוש לעשות לשם ההחלפה? איפה אפשר להסדיר את ענייני הרישום, אם צריך (אם יודע לגבי איזור י"ם/ת"א)? כמה עולה לנו?
מה יכול לספר מנסיונך עם ההחלפה, הרגשת שינוי בביצועים של הרכב? או שהשיקול היה כלכלי -ואם כן, משתלם?
תודה!

ALÞћÃ
22-01-12, 16:40
בספר הרכב (http://www.fiat.co.il/uploaded/files/fiat_book_3.pdf) מצויינות מידות הצמיגים והחישוקים המאושרים ע"י פיאט. לאחר שהחלפת את הצמיגים למידה בה אתה מעוניין, עליך לגשת עם הצמיגים החדשים למכון רישוי שעובד עם תוכנת AUTODATA לשינוי המידה ברשיון הרכב. אני ניגשתי למכון "אדיר" (http://www.testadir.co.il/) ביהוד, בו גם העברתי את הרכב את הטסט השנתי. התהליך היה קצר ופשטני - ניגשתי עם אחד העובדים למשרד שלו, טען את Autodata בכדי לראות שהצמיגים שכעת נמצאים על הרכב תואמים את המלצת היצרן והנפיק מסמך המאשר את ההחלפה (אשר צריך להיות צמוד לרשיון כל עוד לא הונפק כפל רשיון שלאחר שינוי המידה או הגיע אחד חדש בעת ביצוע הטסט השנתי). עלות שינוי המידה היתה 30 או 35 ש"ח.

השוואת הביצועים אל מול הפירלי שהרכב נעל בעת הרכישה לא ממש רלוונטית, מאחר והחלפת הצמיגים היתה הדבר הראשון שעשיתי בבוקר שלאחר רכישת הרכב, כך שלא יצא לי יותר מדי להתנסות עם הצמיגים האלו. הפירלי הוחלפו ברביעיית C.Drive טרייה של Yokohama במידה 185.65.15 ואני מרוצה מאוד, בייחוד בימים גשומים אלו. כבר קרוב ל 14,000 ק"מ מאז שהצמיגים הוחלפו והם רחוקים מלהראות סימני התעייפות.

שיהיה בכיף.

פיפי
22-01-12, 17:19
בעיקרון, מעבר למחיר הזול יותר של ה 185 אצל חלק מהיצרנים, מה היתרון במעבר לצמיג רחב יותר?

כמו"כ, בקישור שנתת במקום אחר ראיתי שישנה אפשרות מבחינת ה Autodata/משרד הרישוי להחליף גם ל 195/55R16 87H חישוק 6". האם בהחלפה כזו אני מחליף רק את הטייר (הגומי) או שצריך להחליף את כל הצמיג? לא הבנתי מה החלק של ה 16 ומה החלק של ה 6"... האם כדאי לשקול החלפה כזו?
כמי שמחזיק פונטו גרנדה אני לא מחפש ביצועים מרהיבים, אבל כן חסכון בעלויות הצמיג - וגם בדלק, כמו גם אחיזת כביש טובה ונסיעה נוחה ושקטה...
תודה מראש!!!

ALÞћÃ
27-01-12, 15:09
בתיאוריה האחיזה בפניות משתפרת (כמו-כן גם כושר ההאצה/בלימה) במעבר לצמיג רחב יותר, אך קיימת פגיעה בצריכת הדלק. הפגיעה בצריכה זניחה יחסית, אך עדיין קיימת.

במעבר ל 195/55 תדרש החלפה של החישוק, באחד בעל קוטר של 16", עם מרחק בין הדפנות של 6". מיותר ובזבזני לטעמי לרכב הזה, אם כי הדבר יקנה לו לוק "קרבי" יותר על הכביש עם צמיגים וחישוקים כאלו. צריכת הדלק תפגע עוד יותר.
בזמנו מצאתי שה C.DRIVE של יוקוהאמה משלבים גם ביצועי אחיזה טובים ובמקביל גם שקט ונוחות להם ניתן לצפות מצמיגי ה "Eco" למיניהם, אם כי לא היו כאלה במידה 175.65.15, אבל כן ב 185.65.15.