התחבר

View Full Version : אתגר המועדונים של "ספארקו ואלטרנתיבי", 9.2.07

03-12-06, 20:28
חברת "ספארקו" ישראל, בית הספר לנהיגה מתקדמת "אלטרנתיבי" וחברת "eDriveIL", חוברות יחדיו בשיתוף פעולה ראשון מסוגו בישראל ומביאים לכל חובבי הרכב והנהיגה בארץ את טורניר "אתגר המועדונים של ספארקו ואלטרנתיבי" – טורניר שליטה ברכב מסוג ג'ימיקאנה.
הטורניר פתוח לכל מועדוני הרכב בישראל אשר יראו נכונות להשתתף בו וכמו כן תתאפשר השתתפות של קבוצות מאורגנות אשר לא קשורות באופן ישיר למועדון זה או אחר.

הרעיון
קיום סבב אירועים נפרד עבור כל מועדון או קבוצה עפ"י תאריכים שייקבעו מראש בהם ישתתפו הנהגים עם ריכביהם הפרטיים. בתום סבב האירועים ייערך אירוע הגמר אשר יזכה את "אלוף המועדונים" ואת "מועדון האלופים" בפרסים יקרי ערך.

השיטה
בכל סבב ישתתפו בין 15 ל- 25 משתתפים מהם יצאו "אלוף המועדון" וסגניו.
לאירוע הגמר ישלח כל מועדון את נהגיו הטובים ביותר.
הרכב באירוע הגמר ינתן כחסות ע"י יבואן רכב לטובת האירוע ויהיה זהה לכל המשתתפים.

המנצחים והפרסים
בתום כל אירוע יחולק גביע ופרס ל"אלוף המועדון".
הפנינג ה"גמר הגדול" יארך בתום סבב המועדונים (תאריך משוער: חוה"מ פסח) ובו יקבעו האלופים:
"אלוף המועדונים": הנהג שיבצע את הזמן הטוב ביותר במסלול יזכה בקורס נהיגה מתקדמת אישי מתנת "אלטרנתיבי" ובנוסף קורס ראלי ברכב ראלי מתנת "ספארקו".
"מועדון האלופים": המועדון שנהגיו ישיגו את הניקוד המשוקלל הטוב ביותר יזכה ביום ג'ימיקנה חינם עבור כ- 20 מחבריו.

עלויות
עלות ההשתתפות 160 ש"ח לנהג אשר יוחזרו לו במלואם כזיכוי ברכישה ב"ספארקו" בהתאם לתנאי התקנון. שימו לב כי מינימום המשתתפים לפתיחת אירוע הוא 15 ומקסימום 25.

בברכת נהיגה בטוחה ובהצלחה,

יובל מלמד גיל בן יוסף ירון אדרי
"ספארקו" "אלטרנתיבי" "eDriveIL"

המעוניינים לקחת חלק בטורניר מוזמנים להגיב בשרשור זה בהקדם האפשרי, על מנת שנוכל לשריין תאריך למועדון. שימו לב - מינימום משתתפים לפתיחת אירוע הוא 15. אירוע הגמר יתקיים ב 6.4.07 , אירוע למועדון יתקיים ב-9.2.07.

עריכה (גדעון):
לכל השואלים, מפה פשוטה של האיזור. כוללת את צומת רעננה צפון, ואת הכביש לרמת הכובש (רחוב טשרניחובסקי).
http://i5.photobucket.com/albums/y189/Cavush/koveshMap.jpg

03-12-06, 20:33
אני צריך לרשום את שמי, או שאני מנודב אוטומטית? :twisted:

בשביל שאר החבר'ה כאן, אני אדגיש את זה טוב מאוד.
לא צריך רכב ספורטיבי כדי להשתתף בג'ימקאנה. רוצים עוד פעם? לא צריך רכב ספורטיבי, זה עד כדי כך פשוט. אתם לא תאמינו כמה מלמד זה, וכמובן כמה כיף זה. אני ממליץ בחום להירשם. מי שלא מנסה, באמת שמפסיד.

אתם יותר ממוזמנים לשאול את דני, שהפגין ביצועים לא פחות ממעולים בMDC האחרון, עם הפונטו ה"רגילה" שלו.

בדקו שרכבכם במצב מכאני טוב, ושאתם ממלאים לחץ אויר תיקני ביום המקצה. זה כל מה שצריך.

זה יהיה מאוד עצוב אם לא נגיע למינימום ה 15 בגלל מעצורי "הרכב שלי לא מתאים לג'ימקאנה".

03-12-06, 20:34
אני מעוניין להרשם אל לא נראה לי שהאוטו שלי כל כך מתאים לזה.

03-12-06, 20:39
אז אני בפנים!!!.
יאללה חברה בואו תראו נוכחות לא כמו בטיול האחרון ונראה שאנחנו בדרך הנכונה להיות מועדון גדול שמשתתף באירועים הגדולים, רק כך נוכל להתקדם.
אז יאללה כולם להתפקד!!!.

03-12-06, 20:41
אגב גילי, כמה שאלות אם אפשר:
1. האם נקבל את תווי המסלול לפני המקצה?
2. כמה סבבים מקבל כל אחד מעבר לסבב ההיכרות?

03-12-06, 20:50
קודם כל לא רשמתם היכן יתקיים האירוע (איזה עיר). דבר שני, אף פעם לא נהגתי במסלול כזה, הרכב ממש לא מתאים לזה ואני עוד עלול להתהפך, האונו ממש לא יציבה על הכביש.

03-12-06, 20:53
אלטרנטיבי נמצא ברמת הכובש.
בקשה לקבלת תוואי המסלול נשלחה למארגנים, אעדכן ברגע שאקבל את התשובות לשאלות.

03-12-06, 21:38
אם יתקיים אירוע כזה סגור למועדון פיאט, אני אהיה הראשון שאתייצב!
השאלה היא אם באמת יהיה לנו זמן אימון לפני, ואם כן אז כמה בדיוק?
בכל מקרה, אני חושב שזה רעיון מאוד נחמד. Count me in...

03-12-06, 21:40
אף פעם לא נהגתי במסלול כזה

תמיד יש פעם ראשונה.

לפי דעתי להחזיק דגל כ"כ גדול דרך החלון זה מעשה מסוכן.
הדגל עלול לעוף למישהו לשמשה ואז לגרום לאיבוד שליטה או להיתקל במשהו בדרך (חוט חשמל, תמרור וכ') ואז גם העניין לא יסתיים טוב.

הרכב ממש לא מתאים לזה ואני עוד עלול להתהפך

...

הגיע הזמן לחשוב חיובי.

באירוע ג'ימקאנה שהתקיים באשדוד ראינו רכבי אספנות מזגזגים על המסלול. יש סבירות להרבה דברים, אבל זה לא אומר שצריך לוותר.

פיאט אונו אחת (בינתיים) תהיה שם.
נותרו 11 מקומות.

03-12-06, 21:49
גילי, עם יד על הלב. יש לך בדיוק את אותו רכב כמו שיש לי, אותה שנה ואותו דגם, אפילו המזגן מקורי.
אתה חושב שהרכב הזה יכול להתחרות במסלול כזה?

03-12-06, 21:55
מן הסתם יהיו רכבים הרבה יותר טובים על המסלול, אבל את העבודה היא תעשה ואת ההנאה היא תספק.
אם אני חושש? לא.

03-12-06, 22:17
למרות שאין לי שום ניסיון :roll:

I AM IN BABY I AM IN

יוסי 8)

03-12-06, 22:30
יכול להיות שאני אגיע, לא בטוח, אם אני יידע איך מגיעים. הבנתי שזה קצת אחרי יקום, הבנתי נכון? למישהו יש מפה או הוראות מפורטות? עד יקום אני יודע להגיע.

עריכה: עדכון, אני לא אגיע, תהנו (ויש ממה להנות) ולא לשכוח לצלם תמונות! :)

03-12-06, 22:44
גיא, אתה לא תתהפך. אני מבטיח לך.
צריך מאוד להתאמץ כדי להפוך רכב.
בזמנו, תיקלתי מסלול ג'ימקאנה עם הניסאן טראנו של אבי, וראה איזה פלא, אני בחיים, ואני מוכרח לציין שזו הייתה חוויה מהנה מאוד.

04-12-06, 09:31
אני אשמח להרשם, אבל עם הפג'טה, לא עם הפונטו. לצערי... :?

04-12-06, 23:01
אהלן חברים,
אני בפנים! :-) (=נרשמתי)
באמת מחכה לפרוק קצת אנדרנלין על האספלט ולעשות משהו עם האיטלקייה שלי מלבד לעמוד בפקקים.
מקווה שגם אתם תהיו חלק מזה.

ולמי שחושב שאי אפשר לעשות את זה עם כל רכב, מוזמן להכנס ולצפות בסרטון הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=7-Fn3yGaq0k
(השתתפות שלי באחד מאירועי הג'ימקאנה של מסלולים MDC4).

משה ועמרי.

04-12-06, 23:34
פשש כל הכבוד עשית את המסלול ממש יפה.

05-12-06, 12:24
אני חייבת לציין שעשיתי את זה ממש באופן מקצועי יפההההה
לא האמנתי שאפשר לעשות עם בראבו כאלה ביצועים פשוט מדהים הרכב מראה על יציבות חבלז
אני חושבת שגם אני ינסה את מזלי עם הבראבו שלי במסלול!!
יש לך איזה שהוא שיפורים ברכב??
כגון הגה ספורט?
אני חייבת לציין שממש נדהמתי לגלות שבראבו מסוגלת להגיע לביצועים כאלה

נ.ב
נראה לי שאחרי מסלול כזה הולכים לך 4 צמיגים :lol: :lol:
תתקנו אותי אם אני טועה

05-12-06, 19:59
תגובות כאלו בדיוק ממחישות את הצורך בהשתתפות רבותי.
אין כזה דבר רכב שלא מסוגל לבצע בהצלחה מסלול ג'ימקאנה. בהנחה שהרכב תקין, הוא מסוגל להכל, במסגרת המגבלות שלו כמובן.
ואל דאגה, הבלאי לצמיגים אינו גדול.
אל תתפלאו מה הרכב שלכם מסוגל או לא, בואו ותנסו.

והגה ספורט? מה הקשר לשיפור, איך זה בדיוק יכול לעזור בהפחתת זמנים?

מקצה יפה מאוד יש לציין. לפחות כך זה נראה מהצד.
מה היה הזמן אגב?

05-12-06, 21:33
ו

הגה ספורט? מה הקשר לשיפור, איך זה בדיוק יכול לעזור בהפחתת זמנים?[

לא הככונה ממש לשיפורים כלומר הכוונה איזה אביזרים יכולים לתרום בנהיגה של כזאת???
כגון צמיגים רחבים תורמים ליציבות

05-12-06, 21:38
הדבר הכי טוב שיכול לתרום בנהיגה שכזו הוא אימון ומודעות.
וזה מוביל אותי למשפט ששמעתי מרבים גדולים ומנוסים ממני בתחום, ושאני מאוד מאמין בו, שאומר שהשיפור הגדול והמשמעותי ביותר לרכב, הוא שיפור הנהג.

תאמינו או לא, הוא גם מאוד נכון בשטח, ולי יצא לחוות עד כמה. לפני שאתם מתחילים אפילו לחשוב איך לשפר את התנהגות הרכב שלכם, קודם כל תגיעו למצב שאתם מספיק שולטים ברכב כדי לדעת שאתם מנצלים אותו עד תום.

בקיצור, תתחילו מאיפשהו, תירשמו, וחשוב יותר, תגיעו לאירוע שיקבע בהמשך.

05-12-06, 21:54
תאמינו או לא, הוא גם מאוד נכון בשטח, ולי יצא לחוות עד כמה. לפני שאתם מתחילים אפילו לחשוב איך לשפר את התנהגות הרכב שלכם, קודם כל תגיעו למצב שאתם מספיק שולטים ברכב כדי לדעת שאתם מנצלים אותו עד תום

[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח לא חשבתי ואילו לא לרגע לשפר את מכוניתי סתם שאלת לידע הכללי
גדעון[/quote]

05-12-06, 22:01
לא רמזתי שאת רוצה לשפר את האוטו. לא אמרתי גם שאין זה נכון/אסור לשפר את הרכב. אמרתי רק שהשיפור המשמעותי ביותר הוא שיפור הנהג.
בכל מקרה, אני -מאוד- מקווה שהאירוע יצא לפועל.

05-12-06, 22:13
גם אני מקווה שיצא לפועל
איפה זה יתקיים ליד איפה זה יוצא כי אני מגיע מירושלים

05-12-06, 22:19
אני מאמין שבמתחם של אלטרנתיבי שנמצא ברמת הכובש (5 דקות מרעננה).
עוד לא יצא לי לראות את המסלול שלהם, צריך להיות מעניין.

05-12-06, 22:55
אני מאמין שבמתחם של אלטרנתיבי שנמצא ברמת הכובש (5 דקות מרעננה).
עוד לא יצא לי לראות את המסלול שלהם, צריך להיות מעניין.

מקווה שזה רק לא יצא ביום שישי כי זה היום היחידי שאני לא יכולה.
למרות המרחק אני יגיע

06-12-06, 20:18
רק עם יש למישהו איסיקיו כדי לדבר לעניין יותר טוב עם אני מקבל את כל הנתונים בקשר לזה אני בא בטוח!!
מחכה לתשובה במהירה

06-12-06, 20:35
תודה רבה על התגובות!
הפיאט שלי לא משופרת, 1.6 אוטומט, סטנדרטית לחלוטין.
קייבמן צודק, הדבר היחיד שחסר ממש לפיאט זה בולמים רציניים, כי האוטו רך מידי בסיבובים,
אבל למרות הכל, אני בעצמי התפלאתי מהביצועים שלה, שעשתה בג'מקאנה אחרת זמן טוב יותר משל אימפרזה GT (עם נהג לא מיומן).
זה רק מוכיח שיש חשיבות נעלה ליכולות הנהג ומחזק בעצם
את הדבר הכי חשוב שקייבמן אמר, חשוב להתאמן, והשיפור הכי גדול יהיה הנהג.
אם את רוצה להוציא מעצמך יותר ולראות למה הרכב שלך מסוגל, ובמינימום נזק,
תצרי עימי קשר בפרטי.

ח'ברה באמת העלתי את הסרטון, רק כדי להעלות את הרוח הספורט מוטורית בכם, שעוד אנשים יצטרפו לג'יקמקאנה, אז קדימה!

לילה טוב,
משה.

07-12-06, 18:24
רעיון מצויין מקווה שהאירוע יצא לפועל כי בינתיים לא ראיתי 15 רכבים, אני מגיע בטוח, וחברים לא לדאוג לגבי כל רכב שהוא בין אם זה אונו או מריאה או כל פיאט אחרת, אם הרכב במצב מכני תקין ולחץ האוויר בצמיגים תקין אין שום בעיה להישתתף , והבלאי הכולל עד כמה שזה נראה מבחוץ ברוטאלי ושורף צמיגים הוא יחסית נמוך מאוד, תחשבו על זה ככה, שביום שלם כזה של לפחות חצי שעה נטו על המסלול(וזה ממש הרבה) שיפשפתם את הצמיגים כאילו נסעתם שבועיים רגיל

07-12-06, 21:14
איפה אנחנו עומדים בינתיים? כמה אנשים כבר אישרו את בואם?

07-12-06, 22:10
לפי סדר התגובות (ממה שאני רואה כאן בדיון):
gilgil
Caveman
fpclub
Kof-Sheleg
פאנקיעיראקי
Gargoyle
gili (?)
הרוסי (?)
DANI

המצב עגום ביותר, איפה הרוח הספורטיבית שלכם חבר'ה :?

08-12-06, 07:59
נשמע מעניין :twisted:

08-12-06, 23:07
יכול להיות שאני אגיע, לא בטוח, אם אני יידע איך מגיעים. הבנתי שזה קצת אחרי יקום, הבנתי נכון? למישהו יש מפה או הוראות מפורטות? עד יקום אני יודע להגיע.

עריכה: עדכון, אני לא אגיע, תהנו (ויש ממה להנות) ולא לשכוח לצלם תמונות! :)

רמת הכובש הסבר הגעה פשוט מאד: לבאים מכיוון צפון לכיוון דרום... נוסעים על כביש 4 דרום.
צומת רעננה צפון פונים שמאלה. רמזור השני שיש פונים שמאלה ונוסעים עד שיש פניה ימינה לרמת הכובש.

09-12-06, 13:32
רמת הכובש הסבר הגעה פשוט מאד: לבאים מכיוון צפון לכיוון דרום... נוסעים על כביש 4 דרום.
צומת רעננה צפון פונים שמאלה. רמזור השני שיש פונים שמאלה ונוסעים עד שיש פניה ימינה לרמת הכובש.

איך אני מגיעה מירושלים ?
אני עולה על כביש ירושלים תא ולוקחת ימינה דרך כביש גהה...... ומנקודה זה מי שיוכל להסביר לי איך להגיע אני :lol:

09-12-06, 14:39
שלום לכולם ממש רוצה להישתתף באירוע ולתמוך במועדון,
לצערי יש בעיות כספיות { המסכורת בצבא ממנה לא תתעשר}, קצת קשה לי יהיה לממן את הנסיעה ואת ההשתתפות.
אז מאחל לכולם בהצלחה ומאמין שהמועדון יכול להצליח בתחרות בגדול כמו כן אם כל רכב וגם פיאט אונו.

09-12-06, 14:44
לצערי יש בעיות כספיות { המשכורת בצבא ממנה לא תתעשר)

מבין אותך בהחלט. אם אמא שלי לא היתה מממנת לחלוטין את הוצאות הדלק, הטיפולים והתיקונים של הרכב לא הייתי יכול גם אני להגיע למפגשים וטיולים.

עדיין, אני לא יכול להגזים ולנסוע נסיעות כ"כ ארוכות עם האוטו, אני בסה"כ נוסע בו מעט מאוד.

10-12-06, 18:30
מה לעשות, האוטו שלי הוא רכב ליסינג, אני בודק אם מותר לי להשתתף בג'ימיקאנה...

11-12-06, 00:51
יש המון חבר'ה שהשתתפו עם המאזדה3ליסינגומטית של ההורים שלהם ב MDC למינהם. וגם בקורסים שבהם אני השתתפתי.
אני לא חושב שהם שאלו את החברות של ההורים שלהם לפני :?

איך אני מגיעה מירושלים ?
אני עולה על כביש ירושלים תא ולוקחת ימינה דרך כביש גהה...... ומנקודה זה מי שיוכל להסביר לי איך להגיע אני :lol:

מגיעה לצומת רעננה צפון, ופונה ימינה במקום שמאלה, וממשיכה אחר ההסבר של צביקה.

11-12-06, 10:06
מה לעשות, האוטו שלי הוא רכב ליסינג, אני בודק אם מותר לי להשתתף בג'ימיקאנה...

די רעיון מטומטם לשאל בחברת הליסינג שאלה כזאת.
חברת הליסינג לעולם לא תאפשר לך לעהשתתף עם הרכב בכל סוג של תחרות.
מכיוון שהיצרן לא יכבד שום תביעה באחריות ברגע שברכב שומש לצורך תחרותי.

11-12-06, 17:37
אני מקווה שיש מישהו מהצפון שבא כי עם לא זה יהיה לי קצת בעיה להגיע כי אני ממש לא מכיר ת'עזור של המרכז :cry:

11-12-06, 18:44
אין בעיה להגיע. ההגעה מאוד מאוד פשוטה.

(ובטח נארגן איזו שיירונת שתצא למשל מצומת רעננה)

אני חושב שאני מגיע - בע"ה עם האונו שלי.

11-12-06, 19:38
אני חושב שזה נכון לחלוטין להיפגש נגיד בצומת רעננה צפון כל המעודון מי שמגיע וניכנס כולנו יחד כמו קבוצה זה בהחלט רעיון מעולה :D :o

11-12-06, 19:48
בקיצור בלאט דיי אם השיגעונות אני מגיע 100% ואפילו 120%

פיאט בראבה פשוט בראבה :twisted:

11-12-06, 21:13
לכל המתעניינים והשואלים, הוספתי מפה של האיזור להודעה של גילי בעמוד הראשון.

18-12-06, 21:44
מקפיץ:

gilgil
Caveman
fpclub
Kof-Sheleg
פאנקיעיראקי
Gargoyle
הרוסי
DANI
ארילו
gili (?)

מינימום לתחרות - 15 משתתפים.

18-12-06, 21:55
מחזיק אצבעות ? :oops:

18-12-06, 22:09
לא יודע למה, אבל קשה לי להיות אופטימי במקרה הזה... :?
אני מאוד מקווה שאני טועה ובסוף זה ייצא לפועל.

18-12-06, 22:10
הלו חברה מה קורה לכם? איפה כולם? למה אף אחד לא מצטרף? זה פשוט לא ברור לי. במקום להנות, לנסות דברים חדשים וכיפיים אף אחד לא מצטרף!!! זה באמת דבר שלא ברור לי.

18-12-06, 22:16
אני מה שלא ברור לי זה איך יש 765 חברים רשומים באתר, ורק 6-7 מהם פעילים באופן שוטף.
יש עוד כמה שצצים כשיש להם בעיות באוטו, ואחרי שאלה נפתרות הם חוזרים למחילות שלהם והאתר נשאר כמו בית קברות נטוש...

18-12-06, 22:19
בנוסף, אני אעלה את הטענה שתמיד עולה, איפה כל אלה שבוכים שאין מספיק פעילויות ומפגשים ואז כשיש כבר פעילויות ומפגשים הם נעלמים ולא מגיעים.

18-12-06, 22:23
חבר'ה, זהו לא המקום לדיון הזה, כבר הדיינו בזו מספר פעמים...
כל אלה שלא מופיעים ברשימה שכתב גילי בעמוד הקודם, וכן רוצים להגיע בוודאות, ולעזור לנו ולעצמם לנסות משהו חדש ומהנה, אנא רשמו זאת.

19-12-06, 22:48
http://www.youtube.com/watch?v=XTqVUQGNHE0

19-12-06, 23:23
תראו בכל מועדון יש הרבה מאוד רשומים יחסית למספר של המשתתפים, אבל אני אישית לא מבין איך זה שלפחות אלה שיש להם כבר מכוניות ספורטיביות כגון פיאט קופה או hgt ולא מגיעים , אני אפילו לא מדבר על זה שכל רכב כמו שכבר כתבתי אפילו אם זה אונו או פונטו או כל פיאט אחרת שיכולה להגיע, וכן אפשר להנות מכל רכב בין אם זה פעם ראשונה שאתם עושים את זה ובחיים לא היתנסתם בכזה דבר לפני כן, וכמובן אם זה כבר פעם שניה או יותר אז בטח ובטח יודעים עד כמה זה כיף

19-12-06, 23:39
Ani haiti mishtatef be keyf,aval tamid yoce kaha she ani be hul.Ine gam ahshav :?

20-12-06, 11:51
Ani haiti mishtatef be keyf,aval tamid yoce kaha she ani be hul.Ine gam ahshav :?

לא נורא.. תבוא למפגש הבא :)

20-12-06, 23:42
אני אמרתי שאני לא בא ?? מי אמר ?! אני בא רק אם אין לי ביום הזה לימודים !!!

20-12-06, 23:50
על מה אתה מדבר? מי אמר שאתה לא בא?

וסימני השאלה והקריאה האלו לא במקום, תודה.

21-12-06, 13:05
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח מיצטער 8)

21-12-06, 17:57
המשתתפים חייבים להיות בעלים של פיאט? :oops:

21-12-06, 19:17
את האמת אוראל לא נראה לי שחייבת להיות למשתתפים פיאט. הרי זו תחרות פנימית של חברי מועדון פיאט ולאו דווקא של בעלי פיאט, כל חבר מועדון יכול להשתתף, תקנו אותי אם אני טועה.

21-12-06, 20:15
בקיצור בינתיים אם אני סופר נכון זה 10
gilgil
Caveman
fpclub
Kof-Sheleg
פאנקיעיראקי
Gargoyle
הרוסי
DANI
ארילו
gili
+ראיתי שבהתחלה zvika-pick אמר שיוכל להגיע עם פיז'ו + אוראל עם הפביה
ככה שיוצא 12, אני זוכר שבאחת התחרויות של mdc הורשו לבוא רק מועדונים ובכל מועדון היו כמה רכבים שלא בדיוק היו מתאימים למועדון, ככה שאני לא רואה בעיה שמהמועדון ישתתפו מכוניות שהם לא פיאט
דני
שממש מקווה שהג'ימקאנה תצא לפועל

24-12-06, 00:06
Tzvika-Pick בטעות לא נכנס לרשימה (משתתף עם 205),
המשתתפים לא חייבים להיות בעלי פיאט, למרות שהבנתי שאוראל מחפש פונטו 85 לכבוד האירוע המדובר :) .

24-12-06, 00:15
I'm in :!:

24-12-06, 18:01
Tzvika-Pick בטעות לא נכנס לרשימה (משתתף עם 205),
המשתתפים לא חייבים להיות בעלי פיאט, למרות שהבנתי שאוראל מחפש פונטו 85 לכבוד האירוע המדובר :) .

נוכל... :roll: :lol:

27-12-06, 01:40
חברים, יש פוטנציאל השתתפות. אני אעדכן מתישהו בהמשך.

27-12-06, 23:55
99% אחוז שאני מגיע
(פיאט קופה 5 ציל' כחולה}

28-12-06, 12:01
99% אחוז שאני מגיע
(פיאט קופה 5 ציל' כחולה}

תבוא גם לנסיעה לבית שמש רועי, חסרה לנו איזה 20V שם.. :)

08-01-07, 23:38
תאריך התחרות נקבע ל 9.2.07, נפגשים בשעה 11:30 ברמת הכובש, 12:00 כניסה לתדריך.
מועד לשיירה יפורסם בשבוע התחרות.
כל הרשומים מעלה נלקחו בחשבון כמשתתפים, אם יש בעיה נא לפנות בהודעה פרטית בלבד אליי, ניר, אביעד או גדעון. כמו כן, חברים המעוניינים להצטרף ולהרשם מוזמנים להגיב בשרשור זה.
מלבד התחרות, הארוע ישמש גם כמפגש המועדון, כך שאפשר להגיע גם אם לא משתתפים.
להתראות.

09-01-07, 02:22
נראה לי שצריך לשנות בתמונה שבשער האתר את: התאריך בקרוב, לתאריך הנתון :roll:
מצפה לראות את כולם שם, יש עוד פרטים כמו זמן תירגול, מספר ניסיונות\הקפות וכדומה?

09-01-07, 16:27
רגע, זה יוצא לפועל? איזה כיף!!! אני כבר מצפה לזה בקוצר רוח.

09-01-07, 21:41
ואללה אני בפנים... :) עוד מה מקומות נשארו חברים... אני יכול להביא עוד 2 חברים אחד עם אונו קופה ואחד עם גאצ (כמובן שאם אתם לא ממש מרוצים מהעיניין אז אני לא יודיע לו)
רק מה שכן צריכים פרטים נוספים כדי להגיע למקום הנכון...

בברכה אלי :)

09-01-07, 22:56
כולם מוזמנים מקום יש לכולם, בהתחלה אפילו היה חוסר של משתתפים, לגבי הגטס לא נראה לי שתיהיה בעיה עם זה, ומפה והסברים יש בעמוד הראשון של השירשור

10-01-07, 20:30
פאק אני מקווה שלט יעשו בעיות בבסיס אני נורא מקווה כי דיברתי אם המפקד והוא אמר שהוא יראה קרוב לתאריך

10-01-07, 20:32
*לא !!!

ואני מקווה נורא שיסימו מפה איך להגיע מהצפון או שמישהו ידבר איתי דחוף מי שמגיע מהצפון אפילו חדרה או נתניה

19-01-07, 18:43
אני מבקש להרשם לארוע במכונית X1/9 שלי. אין לי שום נסיון או מושג בתחרויות אבל תמיד יש פעם ראשונה.
אז מה אני עושה עכשיו?
תודה
הרצל
fth1@017.net.il

19-01-07, 20:56
אני מבקש להרשם לארוע במכונית X1/9 שלי. אין לי שום נסיון או מושג בתחרויות אבל תמיד יש פעם ראשונה.
אז מה אני עושה עכשיו?
תודה
הרצל
fth1@017.net.il

שלום הרצל, נשמח אם תציג עצמך בשרשור המתאים
http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14

אתה מעוניין להשתתף?, אוקיי. תגיע לאירוע במועד הנקוב, ועל פי ההוראות של גילי בתחילת השרשור תדע מה נדרש בידיוק. תעקוב גם אחר שינויים.

21-01-07, 17:42
*לא !!!

ואני מקווה נורא שיסימו מפה איך להגיע מהצפון או שמישהו ידבר איתי דחוף מי שמגיע מהצפון אפילו חדרה או נתניה

עם תרצה לנסוע , תדבר איתי בטלפון, ניפגש וניסע, אני יראה לך איפו זה

21-01-07, 20:25
8)

21-01-07, 20:34
יש לי שאלה. משתתפים בתחרות הזאת רק רכבים מהמועדון?

22-01-07, 00:26
יכול להשתתף כל מי שנרשם למועדון עד היום, כמובן שהצפייה פתוחה לכולם.

25-01-07, 11:21
האם יש חברים שיכולים/מעוניינים להשאר לאחר האירוע לצילומי ערב ניידים ונייחים.?

ישמשו לגלריה בעתיד.

25-01-07, 11:48
בטח, FIESTA שלי מאד פוטוגנית
:mrgreen:

25-01-07, 13:28
Count me in Nir

25-01-07, 19:50
חברה יש לי בשורות די רעות. היום קיבלנו את הרשימת תורנויות של הבסיס שלי ולצערי הרב יצא שכנראה ב6.2 אני אצא לתורנות כלשהי אבל שוב, זה עדיין לא סגור במאת האחוזים ואני מבטיח לעדכן בהמשך :( :( :( :( :( .

25-01-07, 21:34
אפשר לשאול מה אתה עושה בצבא ליאור?
אם לא כאן אז בפרטי...

25-01-07, 22:01
ניר, אשמח לעזור עם הצילומים :wink:

29-01-07, 13:25
אשמח להשתתף.
אין פיאט, יש פיג'ו 205. אבל יהיה נחמד.

אצל מי נרשמים?

29-01-07, 19:04
אשמח להשתתף.
אין פיאט, יש פיג'ו 205. אבל יהיה נחמד.

אצל מי נרשמים?

אנו רואים בהודעה זו אישור להודעתך בדף הראשון:
אני אשמח להרשם, אבל עם הפג'טה, לא עם הפונטו. לצערי... :?

רשמנו.

עדכונים נוספים לגבי האירוע בהמשך.

להתראות :)

29-01-07, 19:24
או קיי, אני שמח מאוד להודיע שהתורנות בוטלה ואני אוכל להגיע לג'ימקאנה!!!!
ניר, אני כמובן אשמח להגיע לצילומים.

29-01-07, 20:57
ליאור, שמח בשבילך שהתורנות בוטלה! :) כל התורנויות האלו בבסיסים של צה"ל זה פשוט סיוט אחד גדול, לא מפסיקים לעשות לי את המוות.

29-01-07, 21:49
תודה רבה גיא על השותפות בשמחה :) .
בהחלט, התורנויות האלה הן סיוט אחד גדול.

29-01-07, 22:08
לקראת התחרות אני מצטער שאני מקפיץ את השרשור, אבל האם יש חדש בנושא התוואי למסלול?
היה דיבורים שיהיה ניסיון להשיג אותו ולא שמתי לב שנרשמה התקדמות או חוסר התקדמות בנושא.

לילה טוב,
עמרי.

29-01-07, 23:00
אין חדש בנושא תוואי המסלול, בימים הקרובים נעדכן.

30-01-07, 13:41
אני 99% בא, אם לא תהיה איזו תחרות קארטינג בפ"ת (נכון לעכשיו יש ב 16/2 אבל הם תמיד מנפיצים).

אגב, תעדכנו בהודעה הראשונה באשכול שהתאריך שלנו הוא 9/2 בצורה בולטת - ראיתי את התאריך אי שם בלב האשכול.

30-01-07, 14:57
אני 99% בא, אם לא תהיה איזו תחרות קארטינג בפ"ת (נכון לעכשיו יש ב 16/2 אבל הם תמיד מנפיצים).

אגב, תעדכנו בהודעה הראשונה באשכול שהתאריך שלנו הוא 9/2 בצורה בולטת - ראיתי את התאריך אי שם בלב האשכול.

התאריך מעודכן גם בבאנר הענקי במסך הכניסה...

01-02-07, 01:49
אבל השאלה היא אם אני יכול להתשתתף עם גיפון ראב 4 קצר?
שהוא דרך אגב לא כל כך איטי

05-02-07, 12:04
אבל השאלה היא אם אני יכול להתשתתף עם גיפון ראב 4 קצר?
שהוא דרך אגב לא כל כך איטי

אם יש לך פיאט בבית , אתה מוזמן. אם לא אין לנו עניין בזה.

מקווה שאתה מבין למה.

סליחה ותודה
ההנהלה

05-02-07, 12:14
נקודת מפגש

למגיעים מדרום על כביש 4 , יורדים ימינה לכוון כפר-סבא והוד השרון, תחת המנהרה הקצרה שעולה כלפי מעלה. לא ממשיכים ישר לצומת רעננה!

מצד ימין, ממש ברמזור הראשון, יש תחנת דלק, אי אפשר לפספס אותה.

כנסו לשם.. ונפגש. כולם להגיע ב 10:30.

05-02-07, 12:26
נקודת מפגש

למגיעים מדרום על כביש 4 , יורדים ימינה לכוון כפר-סבא והוד השרון, תחת המנהרה הקצרה שעולה כלפי מעלה. לא ממשיכים ישר לצומת רעננה!

מצד ימין, ממש ברמזור הראשון, יש תחנת דלק, אי אפשר לפספס אותה.

כנסו לשם.. ונפגש. כולם להגיע ב 10:30.

אם הבנתי נכון אתה מדבר על אחת מתחנות הדלק שנמצאות סמוך למתחם "שרונה" מרכז מסחרי קטן, רק לידיעת הנוכחים, סעו בזהרות ובהתאם לחוקי התנועה, תחנת משטרה ענקית נמצאת מעבר לכביש והיא גועשת שוטרים.

חוץ מזה, מה עם התוואי?

עמרי.

05-02-07, 12:34
בידיוק עומרי. תחנת המשטרה נמצאת בעצם בפנייה ימינה להוד השרון בהמשך.

אנחנו נפגשים ממש סמוך למרכז הקטן שציינת. בתחנת הדלק.

לגביי התוואי - גילי יעדכן בהמשך.

05-02-07, 13:24
אפשר להגיע ורק לצפות במתרחש מבלי להשתתף??

05-02-07, 14:17
שכחתי לשאול, באיזה שעה אתם צפויים להגיע למתחם של אלטרנטיבי ולהתחיל?
אני מפחד שאני לא יגיע בזמן לנקודת המפגש.

05-02-07, 15:21
עדכון מהדקות האחרונות

מארגני האירוע במתחם [ירון אדרי] נתקלו באיזשהי בעיה לוגיסטית , ויתכן והאירוע יבוטל או יועבר למקום אחר. בכל מקרה, במידה וזה לא ייצא לפועל , יהיה מפגש מועדון במקום אחר.

גילי יעדכן בערב.

עמכם הסליחה

05-02-07, 17:23
לא רוצה להישמע באסן - אבל אולי עדיף ככה
ה"מסלול" של אלתרנטיבי לא הכי מעניין ואיכותי שיש - זה סתם מגרש :(

מפגש סטנדרטי זה גם טוב
אפילו יותר טוב :wink:

05-02-07, 20:02
עדכון

בהמשך להודעתו של ניר, לצערנו, האירוע בוטל בשל בעיות לוגיסטיות.
לנוכח האישורים של חברים רבים ושריון יום ו' הקרוב, נקיים מפגש מועדון במגרשי הטניס שבהדר יוסף, בשעה 14:00 .
עדיין לא ברור לגבי קיום אירוע במתכונת שתוכננה, אך הנהלת המועדון תעשה מאמצים להוציא לפועל אירוע דומה במועד מאוחר יותר.
מקווים לנוכחות מוגברת ביום ו' הקרוב, לחברים מהצפון - אנא קבלו שינוי זה בהבנה, נשמח לראותכם.

להתראות.

מפה:

http://www.fiatclub.co.il//images/grande/grandemap.jpg

05-02-07, 21:05
לידיעתכם: ביום שישי צפוי גשם מקומי במיוחד במרכז הארץ ובדרומה, כזה שבהחלט יכול להרוס מפגש.

05-02-07, 21:34
אפשר בבקשה לשאול מה גרם לביטול? אם לא כאן אז בפרטי.

05-02-07, 22:46
מצער לשמוע, אני אגיע להדר יוסף, בכיף. אפילו יצא חרוז.

למי שלא זוכר, המיקום הוא ליד המיקום של ההשקה של הגרנדה.

05-02-07, 22:51
אני גם כמובן אגיע להדר יוסף.

05-02-07, 22:57
נכון לרגע זה המפגש יתקיים ביום ו', במידה ותנאי מזג האוויר לא יאפשרו קיום מפגש נבטל/נדחה אותו.
האירוע בוטל משקולים לוגיסטים-כלכליים של המארגנים ומעבר לכך אין מה להרחיב.

06-02-07, 07:25
מדליק , אני אגיע
:D

06-02-07, 07:40
ברור שאני אגיע. כבר התחלתי לחלום בלילה איך אני מפשל בענק בג'ימקאנה :roll:

06-02-07, 08:10
עוד יותר טוב
אני ואדי (145 AR) באים עם 2 הפיאסטות

06-02-07, 08:11
להתראות במפגש.
בברכה - רפי לין :)

06-02-07, 14:42
עוד יותר טוב
אני ואדי (145 AR) באים עם 2 הפיאסטות

אדי, תבואו עם האלפות.. מה נעשה עם הפיאסטות שם? :)

06-02-07, 17:30
הו הו הו , אתה ממש פגעת קשות ברגשות של הפיאסטות שלנו :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
תאמין לי שאם הפיאסטות אפשר לעשות דברים שבחיים לא היינו מרשים לעצמינו לעשות אם AR.
אני גם בספק אם מישהו מרשה לעצמו לעשות דברים כאלו אם FIAT
אבל אין בעיה, נגיע אם AR.

06-02-07, 19:44
מגיע עם הפביה, אלא מה :wink:

06-02-07, 20:38
מגיע , עם אוטו שלא חסר לו אף חיפוי או פלסטיק לשם שינוי

07-02-07, 10:34
דרישת כלל:

כולם, ללא יוצא מן הכלל , להגיע עם החולצה של המועדון. אנחנו נצלם כל אחד ליד רכבו, ואח"כ תמונה של כל חברי המועדון ביחד.

מי שאין לו חולצה , ננסה לארגן לו עד יום שישי.

בלי חריגים בבקשה זה למען הגלריה העתידית. [שתפתח מחדש כשיפתרו בעיות האבטחה].

07-02-07, 11:21
אם אפשר אז לארגן לי במידה M או אפילו S

07-02-07, 19:14
התחרות בוטלה לגמרי או שיהיה תאריך אחר ?

08-02-07, 00:08
כרגע מבוטלת, אנחנו נהיה בקשר עם המארגנים, במידה ולא יתקיים אתגר המועדונים נארגן תחרות באופן עצמאי.

08-02-07, 20:27
אויי מצטער על התיזמון... אני יגיע אבל אין לי חולצת מועדון... אם תוכלו לארגן לי חולצה במידה S או M זה יהיה מצויין..
אני יגיע עם הבובה שלי (חולהההה עליה)

תודה אלי :)

08-02-07, 22:30
כמובן שאני אגיע
מזל ההורים שלי גרים ברמת גן 2 דקות משם
ואני כל שישי אצלהם
נדנדש ת'אונו קצת לפני
שטיפה חיצונית ופנימית
ואז אני בא :)

09-02-07, 06:40
חבר'ס, אומרים שעשוי לרדת גשם - חבל לדנדש את המכוניות ולהתבאס אח"כ (כמו שקורה לי יותר מידי בזמן האחרון) :evil:

09-02-07, 11:13
חבר'ס, אומרים שעשוי לרדת גשם - חבל לדנדש את המכוניות ולהתבאס אח"כ (כמו שקורה לי יותר מידי בזמן האחרון) :evil:

חפיף
מבחינה חיצונית אני מביא שטיפה עם מטאטא וצינור חח
מבפנים זה מה שחשוב
למה לא ניקיתי שם כמה חודשים :roll:

09-02-07, 11:44
אין כזה דבר "חבל לנקות את הרכב".
אני אתן לך סיבה אחת מספיק טובה. זפת. זה נדבק לך לצבע, ולא יורד משם. אם לא תנקה.....
חורף או קיץ, אתה לא רוצה זפת על הרכב שלך.

09-02-07, 16:24
אני חושב שהיה אחלה מפגש (לא יודע אולי בגלל שזו הפעם הראשונה שלי ואני לא ממש יודע)

09-02-07, 16:51
היה מפגש ביניים נחמד.. קצת פרצופים חדשים.. ואורח נחמד [מומי עם ה X1/9 הסטדנרטית שלו] ...

תמונות אח"כ..

09-02-07, 17:01
היה סבבה לגמרי :lol:
רק חבל שהתחיל להיות קר לקראת הסוף

09-02-07, 19:22
סרטון משולב עם תמונות.. חד-גוניות משהו אבל זה מה יש...

http://www.youtube.com/watch?v=O1bPRZ_YM14

09-02-07, 20:07

יהיו תמונות בהמשך??

09-02-07, 20:19

יהיו תמונות בהמשך??

יהיו עוד. אלו היו רק התמונות מהמצלמה שלי..

09-02-07, 20:45
יפה לכם למרות שלא הייתי שמה :mrgreen:

12-02-07, 19:07
אכן מצגת נאה למדי.
נוכחותה של ה x1/9 הייתה מבורכת! וגם למדנו דבר או שניים.

12-02-07, 22:20
משום מה עוד 3 אונו "פשוטות" שהיו ועמדו גם בשורת הצילום לא מופיעות בכלל..
ובסרטון לא מופיעות בכלל למעט שניה או שתים בחלק האחרוי בלבד..

לא ברור למה לא מופיעות
האם מי שיש לו רכב "פשוט" לא נחשב?

13-02-07, 01:11

לא ברור למה לא מופיעות

מה לעשות... פיאט אונו זה לא רכב, זה מחדל תעבורתי.

13-02-07, 06:42
חבר'ה, עקב תקלה קטנה :oops:
התמונות שצילמתי יצאו זוועה, עימכם הסליחה :(

13-02-07, 09:49

לא ברור למה לא מופיעות

יש אונו ויש אונו
תבין לבד

13-02-07, 10:14
ניר, אני חולק עליך (וגם עליך אדי).

האונו של היום זה הגרנדה פונטו של פעם. נכון שיש כאלה כמו זבל בכל פינת רחוב - אבל עדיין זה אוטו נחמד מאוד (אם כי קצת פרימיטיבי, לא כל כך נוח, וכו').

עוד כמה שנים הן יתחילו להיעלם מהכבישים, ואז הן יהיו ראויות לצילום?

*לכותב יש קשר רגשי עמוק עם אחת כזאת*

13-02-07, 12:19
אביעד , מה שאתה אומר אפשר לומר גם על פיאט ריטמו או 500 , או כל רכב שפיאט אי פעם יצרה. זה הופך אותו לאיזה יציר מוטורי ראוי? בפרוש לא. לא כל מכונית שפיאט מייצרת תהיה קלאסית ולא כל מכונית גם שווה משהו. האונו, בזמנה הייתה טובה מאוד, כמו שהפונטו שבאה אחריה נכנסה לנעליה בהצלחה.

אבל אם תסתכל על מכוניות אחרות , הסטילו, או הפונטו ספייס [ויסלחו בעליה פה] אלו מכוניות נשכחות. לא השאירו שום חותם ושום דבר. היו וחלפו.

במועדון רכב , לפחות כזה עם יומרות, ויש לנו אחרת אין מה לחפש; אני לא מוצא שום סיבה לצלם 40 מכוניות מדגם פיאט אונו שנראות אותו דבר , לא תורמות שום דבר מבחינה מוטורית למעט הפקקים שהן יוצרות כשהן נתקעות , ובטח לא אונו "משופרות" במיטב תוצרת הפלסטיקה והניילון.

אין לי שום דבר אישי נגד האונו באמת שלא. אבל אני פשוט לא מוצא סיבה מספיק טובה לצלם אותן.. כי פשוט אין.

מי שלא מתאים לו, שיעשה מה בראש שלו. מצידי שנשאר עם 12-13 מכוניות שונות ונרוץ. עדיף מאשר שנראה כמו איזה מגרש גורטאות.

13-02-07, 12:27
יש רק אונו 1 שיותר מראוי להיות מצולם ומצורף.
אני מדבר על הגזע הנכחד של משפחת האונו.

13-02-07, 13:14
אתם ממש נותנים תחושה שאנחנו פשוט מיותרים במפגשים או בטיולים שהיו...
אני חשבתי שזה לא יהיה ככה, חבל.....
אדי : אם אתה ככה כותב בהודעה האחרונה (זו הקודמת להודעה הזו שאני כותב) זה מראה אך ורק שאתה לא אובייקטיבי... כולם יודעים (לפחות אלה שהיו במפגש האחרון) על איזה אוטו אתה מדבר, נכון שיצא לך עבודה יפה... אבל אני לא חושב שככה צריכה להיות התגובה שלך...

בברכה אלי

13-02-07, 13:15
GA GA GA

13-02-07, 13:15
אתם ממש נותנים תחושה שאנחנו פשוט מיותרים במפגשים או בטיולים שהיו...
אני חשבתי שזה לא יהיה ככה, חבל.....

פחות אחד יותר נחמד.

הלאה מי הבא בתור?

13-02-07, 13:19
אחלה תגובה ניר!!

13-02-07, 15:25
מה לעשות, אני ממש לא חושב שאונו 45,60,70 S,SX או כל מיני רמות גימור אחרות
5 דלתות, 3 דלתות, whatever

זה ממש לא אוטו שצריך לצלם אותו, או לעשות לו אלבום תמונות שעוד שווה להכניס לגלריה, ולתת לאנשים ברחבי האנטרנט לראות אותם.
במיוחד עוד איך שהם נראות אצלכם.
במה האונו שלך שונה מכל אונו אחרת מאותו דגם, למה לצלם אותה, מה מיוחד ויפה בה?
כן, מה לעשות אבל אונו טורבו זה רכב מיוחד ונדיר.
במיוחד האונו שראית ביום שישי במפגש.
נ.ב.
העבודה לא יצא לי טובה בטעות, היא תוכננה לצאת כך, (למרות שאני עדיין לא שלם אם הפגוש הקדמי).
ישנם בארץ כמה אונו טורבו אחדות שנראות ונוסעות יותר גרוע ומבייש מאשר FIESTA שנת 83

יש אנשים אם טעם ויש אנשים בלי טעם.
זה מאד פשוט

13-02-07, 15:33
טוב, זה מסתיים כאן. כל תגובה נוספת בסגנון תימחק.
בלי להעליב או לפגוע באף אחד, אני פשוט לא מסוגל לראות את זה.

13-02-07, 15:36
טוב, זה מסתיים כאן. כל תגובה נוספת בסגנון תימחק.
בלי להעליב או לפגוע באף אחד, אני פשוט לא מסוגל לראות את זה.

חכה קצת
יש פה מסר מאד ברור.

עדיף מאוחר מאשר אף פעם

13-02-07, 15:57
אדי, אני כמנהל וכחבר בפורום הזה, לא מוכן לסבול את העובדה שאנשים נשפטים על פי רכביהם.
מה שהופך חבר פורום לטוב או לא לדעתי זה האופי של הבחור, לא הרכב שלו, נקודה.
אם לחבר פורום מסוים יש פיאט אונו, אין זה אומר שהוא לא מתקבל בברכה בטיולים ובמפגשים. ואין זה אומר שיש לשלול את רכבו. עובדה שישנם חברים עם רכבים כאלו שכן מגיעים, וכן משתתפים, לכן אני מעריך אותם. מצידי שלמישהו תהיה פראררי, אם הוא לא תורם כלום למועדון, המעט שבמעט זה להגיע להתכנסויות, הוא זה שצריך להתייחס אליו שונה, לא הבחור הנחמד שמשקיע עם האונו.

13-02-07, 16:09
לתגובה הזו חכיתי, אני שמח שיש את את ההבנה שלך Caveman
תודה :)
אלי

13-02-07, 16:15
ניר (ואדי) נכון שלאונו אין יומרות מוטוריות. היא תוכננה כרכב להמונים. גם פורד מודל T. ואני חושב שנינו נהנה להסתכל על פורד מודל T.
גם לפיאט 500 אין יומרות מוטוריות ובכ"ז מדובר באחד הרכבים היותר קלאסיים. כל כך קלאסי שיש לו מועדוני מעריצים בכל העולם (למרות מנוע 500CC מקורר אוויר, ואבזור של עגלה עם סוס).

נכון שגיוון זה חשוב למועדון, אבל גם כמות. ואני לא חושב שהיא באה על חשבון האיכות במקרה שלנו, וכל חבר במועדון נשפט על פי אופיו ומעשיו, ולא על פי האוטו שיש לו - אנחנו לא חבורה של כוסיות מרמת השרון (ויסלחו לי החברים מרמת השרון).

והערת אגב, אני לא חושב שלאונו טורבו יש יומרות מוטוריות, אחרי הכל, היא לא יכולה לפנות - ובשאר העולם מתייחסים אליה כמו לזבל מצוי. קונים אחת בפחות מ-200 פאונד.

ולגבי התמונות, ברור שכל אחד יצלם את מה שהוא רוצה ואת מה שמעניין אותו (ואכן זה לא מעניין לצלם אונו - כי יש כזאת בכל פינת רחוב), וכן אותנו מעניינים הרכבים שפחות רואים על הכביש - אבל מכאן ועד ללזרוק את כל בעלי האונו מהמועדון המרחק גדול. גדול מדי לטעמי.

אחרי הכל באיטליה אף אחד לא מתרגש מאלפא רומאו, בגרמניה אף אחד לא מתרגש מ-BMW, ובאנגליה אף אחד לא מתרגש מיגואר (חוץ מבמקרים שנופל לה האגזוז והיא יוצרת פקק על ה-M1).

אין ספק שרכבים "מיוחדים" (X1/9, הפיאט קופה, האלפות, ה-HGT, האונו טורבו, הרכבי אספנות, וכו') הם אלה שמושכים את העין ואת הסקרנות של כל מי שמגיע, ולא עוד "סתם אונו". אבל גם ל"סתם אונו" יש לדעתי מקום אצלינו.

דבר אחרון - אין ספק שהמטרה שלנו היא לעודד את החברים להיות פנאטיים בקשר למכוניות שלהם ולתחזק אותן ברמה הגבוהה ביותר, ולשמור עליהן בהתאם. ומי שחושב שאגזוז, ספויילר, מדבקות, אורות ושאר ירקות זה יפה - שיהנה מזה. על טעם וריח...

*אין ההודעה בא להעליב אף אחד. חילוקי דעות זה דבר משובח שמפרה את המחשבה. אני באופן אישי אשמח לראות את כולם (ואף יותר) בכל אחד מהאירועים.

13-02-07, 16:26
נכון שגיוון זה חשוב למועדון, אבל גם כמות. ואני לא חושב שהיא באה על חשבון האיכות במקרה שלנו, וכל חבר במועדון נשפט על פי אופיו ומעשיו].
יש לך 857 חברי מועדון.
מתוכם 25~30 חברים פעילים, אכפתיים וכו...
מה עוד אתה רוצה? עוד מספרים? עוד נושאים בפורום כמו "צבע לטסות", "לא דולק אור תא קפפות"
ועוד ועוד ועוד.

לגבי אונו טורבו- אתה טועה ובגדול
אל תתווכח איתי על הנושא ,מכיר אותו מאד טוב.

13-02-07, 17:27
אביעד, מה שאתה מנסה לעשות זה לצאת בסדר עם כולם. ואין לי בעייה עם זה, כל עוד זה לא פוגע ביכולת של המועדון להתפתח ולהוכיח שיש לו מקום בין מועדוני הרכב בארץ.

הבעייה היא שאתה חי בחברה ששופטת על פי מימדים חומרניים ותו לא. גרוע מכך, פיאט ממילא לא מייצרת מכוניות מי יודע מה מענינות ב 10 שנים האחרונות , ורוב תשומת הלב הופנתה לאלפא רומיאו ובצדק. לא זכורה לי מכונית אלפא רומיאו שנזרקה הצידה מחוסר עניין. כמעט כל דבר שיוצא משם מקבל את מלוא תשומת הלב , וגם מוכיח את עצמו בסופו של דבר.

בפיאט זה לא המצב כלל. ובארץ זה חמור פי כמה. מדגמי המכוניות הנדירות נמכרו פה יחידות בודדות , ודווקא לאונו טורבו מקום של כבוד בין כל הסמרטוטים שמסתובבים פה על הכביש. לא רק בגלל המצב הנדיר של הדגם הספציפי של סטאס , אלא משום שהיא הייתה מוערכת בכל מערכות העתונות בעולם כשהיא יצאה לאוויר לפני 20 שנה בערך.

ככה שאונו טורבו לחוד, ואונו NO-FEAR לחוד או החוצה.

אז סלח לי אביעד , ויסלחו לי כל בעלי הפיאט אונו למיניהם, לא שופט אף אחד מכם, זה גם לא מקומי, ואני מכיר את רובכם ואתם אנשים נהדרים. אבל להתלונן על כך שאין מספיק תמונות לפיאט אונו זה פשוט אווילי.

. פיאט של היום, זה לא הקלאסיקה של פעם. ושפע הפונטו והאונו שזרוקות פה בכל חור במדינה לא הופכות אותן לאיזה מוצר בעל ערך. מקסימום לעציץ נחמד בעתיד אחרי שהחלודה תכלה שם הכול.

כנסו לפרופורציות וקבלו את זה בהבנה.

13-02-07, 17:37
אדי, אני מסכים איתך ש-800 חברי מועדון צריכים להימחק - אבל מאחר וזה לא ממש מפריע לדטה בייס, הם נשארים :)

ולגבי נושאים - לא אכפת לי מה הנושאים כל עוד הם מנוסחים היטב, ולא חוזרים על עצמם 4 פעמים ביום :)

אגב - אתה גם מוזמן להישאר :P

לגבי אונו טורבו, זה לא המקום להתווכח גם. נעשה את זה פנים מול פנים :)

13-02-07, 17:44
ניר, אני מסכים איתך שלא צריך לצלם את כל האונו שיש לכולנו מכל זווית, ושהרבה יותר מעניין ונחמד לצלם רכבים יותר מיוחדים ופחות שכיחים.

לגבי מה שפיאט מייצרת - זאת סוגיה אחרת לגמרי, ולצערי אני לא יכול להשפיע עליהם. גם לגבי מה שהיבואן מביא לארץ ומה שהוא מוכר. אולי אם יהיה לנו יותר כוח (וכוח מתבטא בכמות דווקא) נוכל להשפיע עליו.

אבל מכאן ועד לוותר על חברי מועדון פעילים (אלו שרק רשומים, לא כותבים, לא מדברים, לא מגיעים הם לא חברי מועדון מבחינתי) המרחק עצום.

ובקיצור, לגבי הצילומים אני מסכים איתך. אין טעם לצלם אונו בלי סוף. כשתהיה גלריה פעילה נוכל לאפשר לאנשים אחרים להציג את הרכבים שלהם.

לגבי הטיולים, המפגשים וההרצאות - יש מקום לכל אחד. לאונו, לפנדה, לריטמו, לכולם.

13-02-07, 18:02
א. לגבי האונו טורבו אביעד, אין לך מה להתכווח עם אדי. או בכלל לגבי משמעות הדגם הזה. אתה תפסיד. יש לאונו טורבו ערך כביר בפיתוח המכוניות הקטנות של פיאט ובכלל במערכות טורבו. לא משנה שהיא גם קירקסה כל דבר שעמד מולה בשנים ההם.

ב. לא מסכים שבמקרה שלנו כוח הוא כמות. כי כוח נמדד גם ביכולת ההשפעה [כסף בין היתר] של החברים. וכש 90 אחוז נוהגים באונו ובכלל לא מצויים במדגמי הלקוחות של סמל"ת , אף אחד שם לא שם קצוץ על 20 איש שלעשרה מהם מכוניות שעוד שוות משהו. במילים אחרות - גם אם יהיו פה 400 אונו, זה לא יעזור. לך תראה במועדון אלפא רומיאו מה זה השפעה. אתה באמת חושב שהיו נותנים להם להם לערוך אירועים במתחם אם כולם היו מגיעים לשם עם אלפא 33??? בחייך...

בשביל כוח אמיתי , צריך סגנון, צריך מקוריות, צריך באז [שהיא מילה מחורבנת אבל די ממצה]. וכשאין מקוריות, כשאין ייחוד, וכשאין רצון לתרום, אתה נשאר בלי כלום.

הגרעין שתורם פה הוא כל כך קטן, ממש מיניאטורי. שהחוצפה הופכת לבושה , כשאלו שבכלל לא עושים כלום מתלוננים.

במקום לפתוח פה שירשורים חוזרים על תלונות, תעצרו שנייה ותחשבו טוב ופעמיים אם יש לכם בכלל את הזכות לזה.

14-02-07, 11:36
מה לעשות, פיאט זה מותג עממי ורכב להמונים.
ניר, אתה מדבר על כוח והשפעה מול היבואן, אבל מי במועדון קנה את הרכב שלו בסוכנות של סמל"ת, ולא בטרייד אין?

בסופו של דבר, המותג מבוסס על תהילת העבר וכולנו גאים בכך שיש במועדון אקזוטיקה כמו פיאט קופה, אבל במצב בארץ גם עורב יחשב לזמיר.

אני בתור אחד שמעדיף רכבים בצורה המקורית חושב שאין מקום לתמונות של אונו 45 משופרות, אבל כן יש מקום לתמונות של אונו במצב מקורי ומטופח - כמו האונו של גיא - שתשמש כדוגמא ומופת לאיך רכב צריך להיראות, ומקווה שאנשים ילמדו מכך.

14-02-07, 15:41
לא יפה באמת בקליפ עצמו לא רואים בכלל תמונות של האונואים
כאילו מה כלכך קשה היה להוסיף עוד 3 - 4 שניות עם תמונות של האונואים שהיו במפגש ועמדו שם בשורה?
זה לא כאילו היו 200 אונואים
ואנחנו חלק מהפורום בדיוק כל שאר האנשים שפה , אז זה לא אוטו נדיר
אבל זה אוטו של חברי הפורום

http://img329.imageshack.us/img329/9493/028jk7.jpg
http://img291.imageshack.us/img291/8936/035fj8.jpg[/url]

14-02-07, 19:48
ממש, אבל ממש לא היה צריך להוסיף את התמונות שהוספת.
האונו טורבו ממש מיותר בתמונה לנוף ה"מדהימות" שלכם
זה מועדון FIAT , עלאק.
התמונות האלו טובות לשים בבית ולהסתכל עליהן.

14-02-07, 20:39
אביעד, אני אישית מסכים ללא כל ספק שהאונו טורבו היא אכן מכונית שהשאירה חותם בעולם הרכב. לפי סיפורים ששמעתי, בזמנו האונו טורבו היתה אחת המכוניות היותר מרהיבות שהיו.
בנוסף, אני אתן לך דוגמא, באירוע שהיה לקידום הספורט המוטורי בארץ שהתקיים ברמת הכובש, האונו טורבו של סטאס (או אדי תלוי איך מסתכלים על זה) עמדה לה שם בצד ושני אנשים עברו לידה ואחד מהם אמר לחבר שלו "הנה אונו טורבו,חבל, כבר לא מייצרים דברים כאלה" וזה הראה לי בתקופה ההיא איזו מכונית נוסטלגית ומוערכת היא.

14-02-07, 22:17
אני לא בא למפגשים כדי שייראו את האוטו שלי אלא אך ורק בגלל שאני מעריך את הנפשות הפועלות במועדון, הגרעין הקשה, שכבר לפי דעתי הספיק להתגבש ולהפוך לחבורה טובה של אנשים שכל אחד נותן מהידע שלו ובנוסף כי אני נהנה עם החברה האלה. ולראות את כל המכוניות המדהימות שלא רואים כל יום כמו פיאט קופה, אונו טורבו, X1/9, פונטו HGT ועוד קלאסיות שהגיעו למפגשים ביקום, ככה שממש לא אכפת לי אם רואים את המכונית שלי או לא רואים את המכונית שלי בתמונות או בסרטונים כי אני מודע לכך שהיא לא המכונית הכי מעניינת במפגשים האלה, בלשון המעטה (למרות שבשבילי היא הכי מיוחדת ואני הכי אוהב אותה מבין כל המכוניות שעל הכביש).
בקשר לאנשים שלא מגיעים למפגשים ומעזים להתלונן, למה אין ככה? למה זה לא ככה? למה לא רואים אותי? למה כן רואים אותי? ועוד כל מיני הערות טיפשיות. יש כאן אנשים יקרים מאוד שבזמנם המועט מאוד בין העבודה לשאר עיסוקיהם כמו ניר, גילי, גדעון, אביעד, אדי, רפי ועוד אנשים שאני מצטער אם שכחתי מישהו, מצליחים להרים כאן אירועים יפים מאוד כמו למשל מפגשי יקום האגדיים הטיולים המצויינים והמהנים ואתם לא מגיעים ועוד מתלוננים!!!!!!!!!!!! ככה שאני ממש מבין את התסכול שלהם ושותף לו.

14-02-07, 22:49
ממש, אבל ממש לא היה צריך להוסיף את התמונות שהוספת.
האונו טורבו ממש מיותר בתמונה לנוף ה"מדהימות" שלכם
זה מועדון FIAT , עלאק.
התמונות האלו טובות לשים בבית ולהסתכל עליהן.

נו נכון
מה רע?

14-02-07, 23:46
מה רע?
חה, מה רע הוא שואל,
אתה חושב שהאוטו שלך נראה טוב?

קרקס מדראנו.

14-02-07, 23:50
אביעד, אני אישית מסכים ללא כל ספק שהאונו טורבו היא אכן מכונית שהשאירה חותם בעולם הרכב. לפי סיפורים ששמעתי, בזמנו האונו טורבו היתה אחת המכוניות היותר מרהיבות שהיו.
.

אין שום ספק שאונו טורבו זה רכב נוסטלגי, מהיר, כיפי ועוד ועוד ועוד
ואין לי ספק שלאביעד נפלטה הערה זאת ללא כוונה
נכון אביעד?

14-02-07, 23:54
. לא משנה שהיא גם קירקסה כל דבר שעמד מולה בשנים ההם.
.

גם היום הרכב הזה יודע לעמוד על שלו, להצדיק את שמו.
תאמין לי.

14-02-07, 23:55
אוי , תראו יש לנו 861 חברי מועדון.
נראה לי עוד מעט נשיג את CF.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

15-02-07, 02:36
מה רע לראות את התמונות ולהיהנות? :(
אם כל אחד יכול לצלם אם ירצה להראות-אז סבבה ובכייף.
אם למישהו לא טוב לו לצלם-לא חייב לעשות.
זה לא רק בשבילי זה גם בשביל לשתף את מועדון ואת גם כולם כדי לראות ולהיהנות.
לא יודע מה איתכם קיצר שיהיה טוב לכולם.

15-02-07, 10:00
. לא משנה שהיא גם קירקסה כל דבר שעמד מולה בשנים ההם.
.

גם היום הרכב הזה יודע לעמוד על שלו, להצדיק את שמו.
תאמין לי.

זו בידיוק הנקודה אדי. וגם הבעיתיות בתעשיית הרכב כיום. למעט רנו שעוד טורחים לייצר משהו בשביל הנהג [קליאו ספורט ושות'] כמעט כל מכונית ספורט מאמצע ותחילת שנות ה 90 , מהנה יותר מכל דבר שמיוצר היום במחיר שפוי. ראה 205 GTI , ועוד ..

על אחת כמה וכמה פיאט...

15-02-07, 14:27
דווקא השוו אותה ל-205 GTI ולמרות שהאונו (המקורית) יותר מהירה, היא פחות נחמדה בסיבובים.

אגב, התכוונתי לאיך שמתייחסים אליה היום. באמת שאפשר לקנות אחת ב-200 עד 250 פאונד.

15-02-07, 14:50
דווקא השוו אותה ל-205 GTI ולמרות שהאונו (המקורית) יותר מהירה, היא פחות נחמדה בסיבובים.

אגב, התכוונתי לאיך שמתייחסים אליה היום. באמת שאפשר לקנות אחת ב-200 עד 250 פאונד.

אבל זו כל הפואנטה הרי. אם חברות לא מסוגלות לייצר מכונית קטנה ומהנה, כל מה שנשאר זה להתרפק על העבר .. ה 205 .. והאונו טורבו , ה 106, הקליאו וכו.

היה טוב פעם.. ומה היום? היגוי חשמלי ומזבלות כמו הגרנדה דרעק הזו וה 207 שנראית כמו הצרות של יאצק..

איך אומרים בעגת הדור הנוכחי העילג ? "חרא לפנים"..

15-02-07, 15:05
באמצע שנות ה-90 היה מבחר מאד גדול לא רק במכוניות קטנות, למשל
FIAT TIPO 8 / 16 V
LANCIA DELTA HF
ALFA ROMEO 33 1.7 16V
FORD ESCORT RS 2000
OPEL ASTRA GSI
PEUGEOT 306 XSI / GTI ויותר מאוחר GTI 6
CITROEN VOLCANE 1.9 /2.0 8 / 16 V
MAZDA MX-3
TOYOTA CELLICA
HONDA CIVIC VTI
ועוד....

מה יש היום ברמה כזאת?
כלום!

15-02-07, 15:13
באמצע שנות ה-90 היה מבחר מאד גדול לא רק במכוניות קטנות, למשל
FIAT TIPO 8 / 16 V
LANCIA DELTA HF
ALFA ROMEO 33 1.7 16V
FORD ESCORT RS 2000
OPEL ASTRA GSI
PEUGEOT 306 XSI / GTI ויותר מאוחר GTI 6
CITROEN VOLCANE 1.9 /2.0 8 / 16 V
MAZDA MX-3
TOYOTA CELLICA
HONDA CIVIC VTI
ועוד....

מה יש היום ברמה כזאת?
כלום!

ואלפא 164 אדי :D

החרא האמיתי הוא גם במחיר... איפה תקבל היום פידבק נורמלי במחיר שפוי? רבעק, מכונית קטנה ו "חמה עלאק" כמו ה C2VTS שהיא מזובלת בדרכה שלה, עולה 125 אלף שקלין!!!! בושה וחרפה. ועל מה?? מנוע מסכן, היגוי חרא ואבזור מהתחת.

בשביל לנהוג היום ברכב חדש וספורטיבי שעוד איכשהו מצדיק את המחיר שלו צריך לשלם 200K פלוס!! וגם אז, איפה זה ואיפה ה 306GTI או ה MX3 וכו.

ככה תעשיית הרכב נראית היום.. אפורה ומשעממת.

15-02-07, 15:16
היום ישנן כמה חלופות לא רעות בכלל אם כי לא כמו משהו מהעבר
איביזה קופרה
יאריס TS
C4 vts
C2 vts
מיאטה

15-02-07, 15:25
היום ישנן כמה חלופות לא רעות בכלל אם כי לא כמו משהו מהעבר
איביזה קופרה
יאריס TS
C4 vts
C2 vts
מיאטה

מכל הרשימה שלך היחידה ששווה משהו זה המיאטה. כל השאר מזבלות אחת אחת.

יאריס TS? חרגול אימפוטנט
C2VTS - במקרה הטוב שווה 80 אלף.
C4VTS - נהגתי עליה 300 ק"מ ולמעט הצורה שלה, אין לי שום דבר טוב לומר עליה. בטח לא המחיר - 185 אלף שקל!! 8O .. נדמה לי שהיום זה כבר יותר..

ובאשר לקופרה שכל הערסים אוהבים .. תת היגוי.. תת היגוי.. ועוד קצת תת היגוי.. כמה גודש יא חביבי?.. שילכו קיבינימט..

היחידה , והאחרונה שהייתה טובה ומזכירה במעט את הקטנות החמות הייתה הקליאו ספורט MK1 172 .. כל מה שבא אחריה לא שווה התייחסות.

15-02-07, 15:41
תראה זה שהמכוניות האלו לא שוות את הכסף כחדשות זה משהו נתון במחלוקת, צריך לזכור כמה דברים כי לפי דעתי אתה טועה כשאתה רושם שזה לא שווה את הכסף, בתקופה שה 205gti היית קיימת, כמה היא עלתה? וכמה עלתה ה GTI6? וכך גם הקליאו ספורט המכוניות האלה עלו הרבה יותר מהמשפחתית הממוצעת וככה זה גם היום, משפחתית עולה 130 +- וכל המכוניות הללו עולות בערך אותו המחיר ומגיעות ל 40% יותר ממשפחתית וככה זה היה גם בעבר עבור הספורטיביות, ובנוגע לקופרה לא יודע למה אנשים לא אוהבים אותה כאשר ניתנה לי היזדמנות לנהוג בה לפני כמה ימים אז אחרי לימוד של כמה קילומטרים כל התת היגוי נעלם ברגע שיודעים להישתמש בכוח העצום שיש לרכב היא הופכת למכונה מאוד מאוד מהירה ובטוחה בתגובות שלה, לא יודע למה כולם אומרים שיש לה תת היגוי סופני, נראה לי זה בגלל שמדגדג לאנשים ללחוץ יותר מדי על הדוושה באמצע הסיבוב ואז באמת 180 כ"ס ממשיכים לנוע ישר במקום לכיוון שבו ההגה מכוון

15-02-07, 15:56
[quote=eddie]

ואלפא 164 אדי :D

.
אני היחסתי רק ל " משפחתיות "
כמובן שברמת המנהלים או משפחתי גדול יש לי גם רשימה לא רעה כלל.

לגבי ה C4 ו C2 אני יכול להגיד לכם שזה זבל, אם איכות פלסטיק והרכבה על הפנים, וזה גם לא נוסע. זה מגושם, זה לא מרגיש חלק מהכביש..... בקיצור- חרא.
חץ מזה זה גם לא כל כך יודע לפנות (יש פה כאלו שחושבים שכן , וזה גם חשוב להם)
איפו המתלה האחורי כמו של 106 /205 /306 /405 / XSARA / ZX / PARTNER / BERLINGO
כן , אני מתכוון למתלה - מוט פיטול.
כל החדשות הן זבל, ללא מ"ע עזר כגון ESP הן לא יודעות לעשות כלום.

אין היום מכוניות .
כל הטובות עולות בדיוק פי 2 מהמחיר הרגיל שלהן
ALFA ROMEO
BMW 3 / 5 SERIES
VOLVO
AUDI
SAAB

15-02-07, 16:13
. על הקליאו 172 שילמו בזמנו [שנת 2000] נדמה לי באיזור ה 115 אלף ש"ח. ה 306 GTI שנמכרה פה נדמה לי רק עד סוף 99 שילמנו באיזור ה 140. אבל רב רב רב רבעק דני ידידי!! איפה זה , ואיפה הסמרטוטים שמציעים לנו פה היום באותו מחיר???

C2VTS שמכוונת לפלח הספורטיביות שווה 125 אלף פאקינג שקל. קופרה שמופרה וכל המזבלות האלו עולות באיזור ה 160 נדמה לי. ועל גולף GTI שרק עכשיו מגיעה עם 200 כ"ס עולה 220 אלף.

בקיצור, מה שקורה היום זה ניצול לשמו. החברות מייצרות מכוניות מחורבנות, דורשות עליהן סכומי עתק ואח"כ גם הערך שלהן בפלח המשומשות נופל כמו מטאור. כי מי שחי בתוך העולם הזה של הספורטיביות יודע להעריך בידיוק את הדגמים ששווים משהו. יש סיבה טובה לכך שאלפא GTV או פיאט קופה , 306GTI , וכו נמכרות הרבה מעל המחירון. כי קונים פוטנציאלים של הפלח הזה הולכים לסוכנויות , מביטים סביב ומבינים שאם אין להם 250 אלף שקל בכיס, אין בכלל מה לקנות. פשוט אין!!

ועל זה נאמר .. יחי ההבדל הקטן..

15-02-07, 16:22
תראה זה שיש כיום סמרטוטים אתה צודק ב 100% , אבל העלתה השוואה מצויינת של ה gti 6 היא עלתה 140 אלף בזמן שמשפחתיות עלו 80-90 בערך אז היום משפחתית עולה 130 ו wrx עולה 220 וכך גם הגולף והמיאטה שדעתי יותר כיפית משניהן עולה 200 ככה שזה דומה מאוד לעבר, אז בנושא הסמרטוטים אני איתך, בנושא הכסף לא, אגב האיביזה עולה 140 וזה ממש ממש קצת עבור כזה רכב כשהמשפחתית 109 כ"ס אוטומאט זבל עולה 120-130

15-02-07, 16:31
אפילו עזוב את המחירים האסטרונומיים, ביצועים נכים וכו...
מה אם עיצוב, יופי, חושניות?
כאשר אתה מסתכל על הרכב ועומד לך הזין לנהוג בה
כמו כמעת כל דגם של AR

יש משהו יפה שנע היום על הכבישים?
אני לא מדבר ולא מתייחס כאן למכוניות במחיר התחלתי של 300K

15-02-07, 16:37
תראה..
אני אומר דבר כזה . כשאתה ניגש היום בשנת 2007 לאחת הסוכנויות שמוכרות רכב "ספורטיבי", אתה בבעיה. ולא סתם בעייה, אלא טרגדיה. כי מנסים למכור לך בלוף. וגרוע מכך זה בלוף יקר מאוד. וזה בעצם מה שנקרא STATE OF MIND. אתה יודע שאין לך ברירה , אבל בכל זאת אתה משכנע את עצמך שמה שמוכרים לך כן בסדר. אבל זה פשוט לא. זה לא דומה לכלום. זה לא מזכיר במאומה מכונית ספורטיבית וחמה אמיתית. כזו שמרגשת אותך מבפנים, שמחוברת לך לעורקים, שמדרבנת אותך בכלל לדחוק אותה לקצה.

ההבדל הוא שמבחינת התודעה האישית שלך, להוציא היום 130 אלף על מכונית ספורט בינונית זה פשוט כאב לב. אבל פעם , בעבר הרחוק.. כשהוצאת סכום דומה על 306, ומאוחר יותר על הקליאו ספורט - קיבלת תמורה מלאה לשקל.

לקנות היום איביזה טורבו, או כל אחת מהדוגמאות שנתת בסכומים זהים, אתה מקבל וואחד בלוף. סוג של חיקוי עלוב למכונית ספורט טהורה.

15-02-07, 16:44
יש לי דבר אחד שאפשר להגיד ל "הגנתם" של יצרנים
סטנדרטים של בטיחות, זיהום אויר
ובסופו של דבר עלויות יצור
מכוניות נהיו מגושמות, כבדות, עצלניות ובכלל זבל .

אני כבר לא מדבר על כמות התקלות שיש היום ברכבים.
FIAT, ALFA, LANCIA - חרא (דעתו של כל ישראלי שוורצחיה מצוי ).
עלאק
מקום ראשון נכון לפני 5 חודשים מבחינת תביעות אחריות ותקלות
נחשו מי.....
כן כן VW AUDI
ולא PEUGEOT או CITROEN או ALFA או FIAT

אבל הלקוחות שם לא מתלוננים, למה ?
כי יש לו VW PASSAT, והוא חושב שזה לפחות BENTLY

15-02-07, 17:07
דני, לא מתאים לך...

אתה משווה מיאטה ל-C4, C2 וקופרע ( :lol:)? אבוי לנו :(

האיביזה FR והקופרע הן מכונות תת היגוי - קטר ממש.
אני אישית, לא מתחבר אפילו לעיצוב שלהן (בעיקר בתא הנוסעים).

ה-C2 VTS חמודה.
מבחני דרכים אומרים שהיא לא מהנה או ספורטיבית במיוחד.

ה-C4 VTS מזעזעת לטעמי - לא מתחבר לעיצוב.
גם אותה לא שיבחו יותר מידי בתחום הדינמי.

נשארנו עם הפולו GTI שהיא מאוד חמודה (בעיקר בגרסת ה-180 כ"ס, שאינה נמכרת בארצנו).
אתה בטח מצפה לקטר כמו האיביזה, אך הפלא ופלא - מבחני הדרכים טוענים שעניין התת היגוי המופרע של ה-FR והקופרע - לא מופיע כאן... לפחות לא ברמה של הספרדיות.

בימינו, אם הייתם שואלים אותי איזה רכב עם נטיות ספורטיביות +- חדש לקנות (במחיר סביר - לא מדבר על 300K וצפונה... אלא על מחירים שפויים - "עממיים" יחסית)
סביר להניח שהייתי הולך על המיאטה (אם אפשרי רודסטר :wink:), וגולף GTI או אוקטביה vRS למשפחה הממהרת (כמונו :P).

אבל זו אך ורק דעתי :)

15-02-07, 18:08
אני אמרתי רק את הדוגמאות שקיימות היום בשוק ומה המחיר המשקף שלהן, התייחסיתי לזה שרובן, כמו שאמרת ניר נכון בהתחלה, סמרטוטים, אבל אני חוזר שוב לנושא הכאוב ביותר, בעבר כל המכוניות הנהדרות האלו עלו המון כסף ביחס למשפחתית הרגילה או למכוניות ה"סמי" ספורטיביות שנמכרות היום, וכמו בעבר המכוניות שבאמת מהנות לנהיגה עולות בהתאם מה שאומר כפול ממשפחתית, והיום כל המכוניות שנתתי עולות כמו משפחתית לא יותר, אותו דבר
אוראל אני לא משווה איפה השוואתי אותן? נתתי דוגמאות בכל ספקטרום המחירים.
לפני זה כתבו ונתנו דוגמאות כמו VTI או VR6 באותה הנשימה עם GTI6 אז מה רע בקופרה או vts ביחד עם מיאטה? :roll:

15-02-07, 18:26
אני עוקב כבר כמה ימים על השרשור הזה ונמנע מלהגיב, אבל לאור כמה מחברי הפורום שממשיכים וממשיכים לכתוב משפטים בגנות ה"אונו" ועל הבעלים שלהם, אינני יכול לשתוק עוד.

ראשית, יש להפריד בין בעלי האונו המקוריות, השמורות והמצוחצחות שבאים למפגשים, לבין בעלי האונו שבאים למפגשים עם רכב מטונף, מלא במכות בפח ושנראה כמו גרוטאה.

מי שמעמיד רכב ישן (זה יכול להיות אונו, פונטו, טמפרה, טיפו וכל רכב אחר) מטונף, חלקי מרכב שבורים, מכות רבות ושריטות בפח בשורת תצוגה של רכבי המועדון ועוד לצפות שיצלמו אותו- שלא יצפה. אבל בין זה לבין לומר שכל האונואים הם זבל של אוטו שמחליד ונתקע ועד לקרוא לבעלי האונואים לא להגיע למפגשים- זה מעשה שלא ייעשה.

ישנם משפטים מסויימים שכתבו חברי פורום בכמה העמודים האחרונים שקראתי- וגרמו לי לתדהמה. איך אתם רוצים בדיוק תמיכה של סמל"ת כשאתם רבים האחד עם השני, מעליבים את חלק מחברי הפורום ואומרים להם לא להגיע? אני בטוח שאם מישהו מהיבואן קורא את השרשור הזה הוא חושב לעצמו: "מה זה המועדון הזה? בדבר כזה אני אשקיע?"

ולבסוף הצעה- אם ה"אונו" מפריע לכם במפגשים וטיולים, תסגרו את האירועים למכוניות ספורטיביות ומכוניות מיוחדות בלבד.

15-02-07, 18:48
צודק בכל מילה גיא. בושה וחרפה! זה מועדון זה? בלול תרנגולים יש יותר שקט :!:

תתביישו לכם!

15-02-07, 21:12
גיא אכן צודק בכל מילה. אבל על מה עוד יש לדבר? :P

16-02-07, 10:58
גיא אכן צודק בכל מילה. אבל על מה עוד יש לדבר? :P

בנימה יותר רצינית..

הענינים יצאו קצת משליטה ומעקרונן הבסיסי..

אם פגעתי במישהו אני מתנצל, קחו זאת כביקורת אישית כלפי סטטוס ולא כלפי אף יישות.

בס"ד :wink:

16-02-07, 13:49

ומזבלות כמו הגרנדה דרעק הזו וה 207 שנראית כמו הצרות של יאצק..

.

ניר, בעיניין הזה אני לא מסכים איתך.
הגרנדה פונטו נראית מצויין, ועם תמחור נורמלי של היבואן וייבוא הגרסאות המאובזרות- הרכב היה יכול להיות להיט ולהעיף את יונדאי והגטס שלה מטבלאות המכירות.

אולי עכשיו, עם החלפת המנכ"ל תהיה שינוי בגישה של סמל"ת.

ישנם טענות בכל מיני פורמים שהרכב לא מצליח בגלל שאין פרסום- הדבר לא נכון.
סמל"ת פרסמו את הרכב בעיתון "ישראלי", והיו ימים שהפרסום היה על עמוד שלם. היו גם פרסומות בטלוויזיה.

16-02-07, 14:22
גיא , יש לך איזשהי נטייה לנאמנות עיוורת למותג הזה, אבל כדאי שתמתן אותה.

הגרנדה פונטו מכונית בינונית לא בגלל המחיר שלה. אלא משום שהיא פשוט לא טובה. גם אם היא הייתה מתומחרת היטב ותחרותית בשוק פה, זה עדיין לה היה הופך אותה למכונית נחשקת.

דינמיקה זה משהו ששכחו שם בפיאט איך לעשות לפני הרבה שנים. אבל זה לא רק אצלהם, כמעט כל היצרנים למעט אלפא-רומיאו [למרות שגם שם יש סימנים לרקבון מתקדם] לא טורחים בכלל לדבר אל הנהג הדינמי. וזה , מעל הכול, פוגע בעיקר בנו הנהגים. כי אם הגרנדה פונטו הייתה יותר מפרצוף יפה, אם היה שם מנוע חזק מגובה בהיגוי אכיל, האמן לי שהמחיר שלה בארץ היה האחרון שהיה מעניין אותי.

אני לא מתכוון להטיף פה לאנשים שלא נהגו מעולם במכוניות ספורט או סופר מיני טהורות. מי שנהג יודע. ואני נמנה בקבוצת האנשים שהרגישה מהו היגוי אמיתי והיזון בתחילת , אמצע וסוף שנות ה 90. כל מה שבא אח"כ מ 2001 והלאה, היה מאכזב בצורה בלתי רגילה.

קח לך לסיבוב 206 שנת 99 , אפילו 1.4 , ותקבל מושג מה זה שלדה מתקשרת , היזון חוזר וכל אותם מושגים חמקמקים שפשוט נעלמו להם מהתעשייה הדלוחה של ימינו.

16-02-07, 22:59
אתמול הייתי באולם תצוגה של FIAT ALFA LANCIA , בתל-אביב ברחוב יגאל אלון,
אני יכול להגיד שבתצוגה של FIAT עומדות 2 גרנדה פונטו, 3 פנדות, דובלו ומולטיפלה.
מה יש שם לקנות אני לא יודע.
הגרנדה פונטו נראת זולה מאד, לא איכותית ומשעממת. (אני מדבר על ההרגשת הישיבה בפנים)
במיוחד הגרסאות המגיעות לארץ.
פנדה- צולע מאד.
מולטיפלה- עוד איך שהו בסדר.
אין שום דבר שדומה איכשהו לספורטיבי

על המותג הנפלא LANCIA בכלל אין מה לדבר, פשוט אין רכבים.

אולם של ALFA ROMEO נראה מאד אבל מאד מעניין וכאשר אתה מתיישב בתוך ALFA GT (כמעת כמו בכל ALFA) אתה מרגיש מה זה אוטו, היא פשוט הופכת להיות חלק ממך, הכל עומד נכון,בזויות הנכונות,המרחקים הנכונים.
אבל הדגם הכי זול של AR- 147 1.6 ts עולה 140K
הגרסאות הנורמליות (V6) ב GT, 166,159, BRERA מתחילות מכמעת 300K.
נו מה תגידו על זה?
באירופה המחירים נמוכים כמעת פי 2.

ובגדול ל FIAT אין מה להציע היום בקטגורית משפחתית 1.6
וזאת לדעתי בעיה די גדולה

16-02-07, 23:18
קודם כל אין לי "נטייה לנאמנות עיוורת למותג" ואני יכול לומר שאם אני יחליף את האונו, לא בטוח בכלל שזה יהיה בפיאט אחרת.

דבר שני: המשפחתית של פיאט, הלינאה, בתצורת 4 דלתות סדאן, נפח מנוע 1600 סמ"ק ותיבת הילוכים אוטומטית תגיע לישראל במאי הקרוב.

המשפחתית הקומפקטית של פיאט, הבראבו, תגיע לישראל באפריל, כך שיש למה לצפות.

17-02-07, 11:10
קודם כל אין לי "נטייה לנאמנות עיוורת למותג" ואני יכול לומר שאם אני יחליף את האונו, לא בטוח בכלל שזה יהיה בפיאט אחרת.

דבר שני: המשפחתית של פיאט, הלינאה, בתצורת 4 דלתות סדאן, נפח מנוע 1600 סמ"ק ותיבת הילוכים אוטומטית תגיע לישראל במאי הקרוב.

המשפחתית הקומפקטית של פיאט, הבראבו, תגיע לישראל באפריל, כך שיש למה לצפות.

מבחינת היצע יש למה לצפות. מבחינה דינמית אפשר להמשיך לקושש עצים ולחלום על בראבו ABARTH עם הספק של לא פחות מ 200 כ"ס.

17-02-07, 11:19
ניר, שכחת את הגרנדה-פונטו Abarth, שתצא ב-Iaa 07 (עבדכם הנאמן יהיה שם - בדיוק כמו לפני שנתיים :P)