התחבר

View Full Version : החלפת פלטר לספייס

dor
13-04-11, 19:08
שלום לכולם...
1.אני רוצה לנסות להחליף לבד את הפילטר של הרכב שלי אז אם מישהו יכול להביא לי עצות, הסבר או אפילו סרטוט לזה זה יעזור לי מאוד... (אין לי ידע בתחום בכלל)
2. אני מתעניין ורוצה לדעת בבקשה מה תפקיד הפלאגים ברכב? כמה כאלה יש ברכב? איפה הם נימצאים? ואיך בודקים אם צריך להחליף (אם צריך בכלל)?

*הדגם הוא ספייס SX 2001

תודה לעוזרים זה יעזור לי מאוד!
דור

trademark
13-04-11, 20:36
יש מספר פילטרים ברכב איזה אתה מעוניין להחליף?
אם זה פילטר אוויר, אז הוא יושב בתוך קופסה שחורה (ראה תמונה, הקופסה שבאמצע) שעל ידי פתיחתה אתה מגיע לפילטר.
אם זה פילטר שמן, אז אתה צריך להרים את הרכב כדי להגיע אליו (דורש כלי מיוחד לפתיחתו).
אם זה פילטר מזגן, אז הוא יושב בצידו השמאלי של מפוח האוויר בתוך התא נוסעים, מתחת לתא כפפות (סגור על ידי מכסה מלבני ארוך).
תפקידם של הפלאגים הוא לתת ניצוץ ולהצית את תערובת האוויר-דלק כדי לגרום לפיצוץ בצילינדר ולדחוף את הבוכנה כלפי מטה.
בכדי להגיע לפלאגים (מצתים בעברית) עליך לפרק לגמרי את קופסת פילטר האוויר כדי לגשת עליהם.
הפלאגים מחוברים ל 4 חוטי הצתה שמתחברים לכויל (בצד ימין של המנוע, ראה תמונה).
את הפלאגים מוצאים עם מפתח פלאגים מיוחד.
את מצב הפלאג רואים לפי אורך האלקטרודה שלו.
מקווה שהבנת.

davidmzr
13-04-11, 20:46
יפה, הסבר מעולה.
רק תיקון קטן, את הפלגים מחליפים לפי מס' הק"מ שהרכב גמע, בהתאם לסוג הפלג.
במקרה של דור הייתי ממליץ להחליף בגלל שהרכב נכבה בסרק, וגם הוא אינו יודע מתי הרכב עבר טיפול.
דוד.

dor
13-04-11, 21:14
באמת תודה רבה לכם!
עזרתם לי מאוד והבנתי מילה במילה, אני התכוונתי להחליף את פילטר האוויר ושמתי לב שזה באמת שטוית, אני מאמין שעם הפלאגים אני יותר יסתבך אבל אני מקווה שייסתדר וילך לי טוב.
רק כמה שאלות , פלאגים, כמה יש ברכב? צריך להחליף את כולם? הם נמצאים באותו מקום?

דור

mgoldst
13-04-11, 21:50
יכול שאתה צריך לבדוק גם חוטי הצתה
אם יש בריחות ניצוץ או אם הם לא סוג טוב כדאי להחליף

trademark
14-04-11, 00:43
ברכב בנזין יש פלאג לכל צילינדר (אצלך 4) .בדיזל לא קיימים.
הפלאגים נמצאים בצידו האחורי של ראש המנוע (במבט מקדמת הרכב), הם מסודרים בשורה אחת.
תעקוב אחרי החוטי הצתה ותגיע בדיוק אליהם.
נ.ב. מפתח פלאגים אתה יכול לקנות באוטו דיפו בעלות של כ-30 שקל.

dor
14-04-11, 00:48
ברכב בנזין יש פלאג לכל צילינדר (אצלך 4) .בדיזל לא קיימים.
הפלאגים נמצאים בצידו האחורי של ראש המנוע (במבט מקדמת הרכב), הם מסודרים בשורה אחת.
תעקוב אחרי החוטי הצתה ותגיע בדיוק אליהם.
נ.ב. מפתח פלאגים אתה יכול לקנות באוטו דיפו בעלות של כ-30 שקל.

ואני צריך להחליף את כולם? אם לא אז איך אני יודע איזה צריך להחליף? (כמה בכלל עולה פלאג?)
*מצטער על ששיגעתי פשוט מעניין אותי ואני צריך לדעת

trademark
14-04-11, 01:09
מחליפים את כולם כי הבלאי בהם זהה.
מחיר ליחידה כ- 30, 40 שקל. תקנה כאלה שמתאימים בדיוק לרכבך, אל תתפשר על פלאגים זולים!

Amit-IL
14-04-11, 01:25
אם ההחלפה נעשת עקב טיפול תקופתי שוטף יש להחליף את 4 המצתים ברכב
ולדאוג לקנות מצתים מתאימים (יש בשירשור הדביק פירוט של כל הדגמים והחברות המתאימות לפונטו ספייס רצוי וכדאי להיעזר בזה) http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229 תעיין בתגובה מס' 3

יש להחליף את המצתים בזה אחר זה ולא במקביל הכוונה היא שאין לנתק את כל חוטי המצתים מהמצתים עצמם אלא לעבוד כמו "תוכי" אחד אחד כדי שלא להתבלבל ולהחליף את סדר החוטים.
1. מוצאים חוט אחד לדוגמא את השמאלי ביותר.
2. מוצאים את המצת בעזרת מפתח יעודי או בוקסה עם מאריך מתאים
3.מבריגים את המצת החדש עד הסוף בקלות ונותנים עוד חיזוק קטנטן (לא בכוח רב).
4.מחזירים את החוט
עכשיו ניתן לעבור לחוט הסמוך ובצע אותו הדבר וכך עד שמגיעים למצת הקיצוני ימני, בסדר זה אין סיכוי שחוטי ההצתה יתבלבלו במקומותיהם וכל חוט חוזר בדיוק למקומו.