התחבר

View Full Version : מועדון פיאט-נעים להכיר.

Matanel
08-04-11, 16:50
שלום לכולם, אמנם קצת באיחור אבל הנה ת'רד ההיכרות שלי עם מועדון פיאט.
עם חלקכם התראתי במפגש האחרון שהיה בנתניה.
למפגש הגעתי מצויד בפונטו איבו טורבו מולטיאייר [שהייתה אז 3 ימים על הכביש-היום כבר יותר :) ]. נרשמתי כחבר מן המניין במועדון פיאט וזכיתי לקבל את המרצ'נדייז הרישמיים.

פיאט לא זרה לי, הרכב הקודם שלי היה ספייס 2006 אוט' שנמכרה תוך 24 שעות מרגע הפרסום ביד 2 ומעל המחירון, מה שאיפשר את השידרוג המיוחל.

כשהחלטתי לשדרג עמדו בפני מספר אופציות, אולם לאחר בדיקה ורשמים הגעתי למסקנה שסיאט סקודה ואפילו A1 הן סוג של דרעק (אין לי כלום נגד VAG להיפך, יש למשפחה אודי בבית)
ההחלטה נפלה להמשיך עם המותג המוכר שהציג את קפיצת המדרגה המשמעותית ביותר בעיניי ונתן את החבילה הטובה ביותר.
בין היתר בחרתי להימנע מרכישת לאון 1.8T (שעל הנייר זולה יותר) אולם לטעמי המראה שלה מזכיר מיניוואן (ושלא נדבר על עיצוב תא הנוסעים) ואח"כ אתה מקבל את האלמנט במוסך,בביטוח ובדלק.

כרגע אני והאיבו עדיין בתקופת היכרות, מבטיח להביא רשמים לגבי יכולות דינמיות בהמשך.

אשמח לקחת חלק בפעילוית המועדון בעתיד.
כמו כן אשמח לעזור לפיתוח פורום האודיו של המועדון.

מובאות לעיונכם מספר תמונות שזאביק התותח צילם בבוקר יום המסירה.

מתנאל.

yair068
08-04-11, 17:27
מה התכוון המשורר מולטיאייר טורבו.
לדעתי זאת מערכת המכניסה יותר אויר לסעפת יניקה בלחץ.
עם טורבו היה מספק לפחות 135 כ"ס ולא 105 כ"ס אצלך תקן אותי

Matanel
08-04-11, 17:48
הנה סרטון נחמד שמדגים את הפעולה של המנוע.
http://www.youtube.com/watch?v=6y-SVMgB6AQ
מנוע המולטיאייר הרגיל ללא מגדש טורבו מספק 105 כ"ס
כאשר אל המנוע משודך גם מגדש טורבו ההספק עומד על 135 כ"ס.

BentzZz
08-04-11, 18:09
מברוק מתנאל! אל תשכח, אתה חייב לי סיבוב!

ליאור23
08-04-11, 19:52
רכב מדהים האיבו ובשידוך למנוע מוגדש אז בכלל.
ברוך הבא :)

תגיד זאביק לא עשה לך רעש שאתה מחנה בחנייה שלו? :p

Caveman
08-04-11, 20:27
תתחדש :)

ארילו
08-04-11, 21:43
שמחנו להכיר ותתחדש!
מקווה שנמשיך להיפגש

Matanel
08-04-11, 23:14
איש המערות (גדעון נכון?):
אתה יודע פחות או יותר מה ההבדלים המכניים בין הגירסה שלי לבין האברת'?

ממה שאני יודע +- ברקסים של ברמבו,סביר להניח שניהול מנוע שונה, כיול מתלים שונה.
הטורבו הוא אותו טורבו?

אני אישית לא חושב על לרוץ לשפר, בטח שלא עכשיו, אולם מעניין אם הידיים הבאות יוכלו לעשות ביום מן הימים פרויקט הסבה לאברת'.

הנה כמה תמונות נוספות של הבימבה שלי:

Caveman
09-04-11, 13:23
אבזור פנים שונה (דשבורד, מושבים וכו')
אבזור חיצוני שונה
גיר, ניהול מנוע, טורבו, בולמים, קפיצים, מתלים, בלמים

vRS
08-06-11, 00:14
להסב לוואנבי-אבארת' יהיה יקר יותר לביצוע וכמובן שיקח זמן רב יותר. בקיצור, למכור ולקנות אבארת' זה ה-ר-ב-ה יותר נוח, מהיר וכדאי כלכלית.

ואגב, אם אתה באמת חושב ש-MT135 היא גרוייסה מציאה - אתה טועה. בסיס זאת אותה הפונטו, עם מנוע שהולבש על טורבו, מתלים שמעט הוקשחו / הונמכו ושידכו אליה תיבת הילוכים לא פחות ממחורבנת (בדיוק אותה תיבה מקוללת של המיטו 120).
כל זה לא הופך אותה לספורטיבית של ממש, אלא לסופר מיני חזקה וחמימה יותר. סופר מיני עם מעט יותר פלפל.

וצר לי, אבל ממש ממש צר לי, סיאט לאון - עם כל שנאתי לסיאט (אחרי איביזה לימונדה...), היא פשוט אופציה טובה משמעותית מהרבה בחינות - איכות חומרים, נוחות נסיעה, שילוב מנוע / גיר (ואני לא מדבר על DSG) ואפילו בהתנהגות.
ה-XDS בהחלט מפחית תת היגוי ומורגשת עזרתו בנהיגה אגרסיבית. עוד לא נגענו בתמורה המצויינת למחיר. רק לעיצוב אני לא מתחבר - בדיוק כמוך.

אין שום הצדקה לקנות MT135. היא יקרה מידי ולא נותנת הרבה יותר בסעיף ההתנהגות. אז נכון שהמנוע לא רע (בכלל!) והאיבזור בשפע, אבל מה לגבי השאר? אין שום דבר מיוחד בשאר.
והתיבת הילוכים הזאת. אוי, היא פשוט שערורייתית מרב שהיא זוועתית. אפילו בקיה פיקנטו יש תפעול הילוכים ה-ר-ב-ה יותר מדוייק, נעים וקליל מזה. מה הם חשבו לעצמם שהם לקחו אותה מהמיטו 120 (שגם שם היא מחורבנת והורסת ה-כ-ל)... החסכון הזה לא הביא לשום דבר טוב, רק הרס חלק מאוד חשוב ומחבר בהנאה.

Matanel
08-06-11, 02:17
הפונטו נתנה את המענה הטוב ביותר לצרכים שלי. מכיוון שלא חיפשתי מכונת נהיגה סופר משומנת ואני לא נמצא כל היום על המגבלות (האמת שגם לא ממש מתקרב לשם) זה מה שראיתי לנכון לעשות עם הכסף שלי, ומיום ליום אני מרוצה יותר ויותר.

מקבל את ההשוואה שלך לגבי היכולות הדינמיות, סביר להיח שאתה צודק. כמו כן אני חושב שאיכות ההרכבה והחומרים טובים משמעותית בפיאט, הלאון מלאה בפלסטיקים זולים למראה ולמגע. אבל מה עם כל השאר?
כבר נתקלתי באדם או שניים שרצו לקנות ליאון באיזה מבצע של צ'מפיון וחושבים שהם עשו את עסקת חיהם, שיהיה לבריאות.

orenhazan
08-06-11, 08:57
הרשו לי קצת לחלוק עליכם לגבי סיאט. אני נוסע היום על איביזה קופרה בוקה נגרה חדשה משופרת עם 210 כוחות סוס רכב מדהים וגיר עוד יותר מדהים.
נהנה מכל רגע מהרכב הזה ולא מצטער לרגע על הרכישה.

vRS
08-06-11, 11:45
הרשו לי קצת לחלוק עליכם לגבי סיאט. אני נוסע היום על איביזה קופרה בוקה נגרה חדשה משופרת עם 210 כוחות סוס רכב מדהים וגיר עוד יותר מדהים.

אורן, לאיביזה בוקהנגרה יש 180 כ"ס. לא 210 כ"ס. אלא אם אתה עם צ'פ...

מתנאל, הלאון מרגישה בסדר גמור מבחינת איכות חומרים - יותר טוב מהפונטו, וגם מהבראבו (והבראבו לא ר-ע-ה בכלל).
האיביזה מאכזבת בנושא, היא הסיאט שמרגישה הכי פחות מוצקה, איכותית ומוקפדת. מרגישה זולה ושברירית יותר.

אני לא מוצא את התמורה שיש בלשלם כ-140K על פונטו 135MT. באמת שצר לי. יש חלופות הרבה יותר טובות, גם אם הן חלשות יותר.
אבל... אם אתה מרוצה - זה הכי חשוב. לפחות בחרת בצבע הנאה לה ביותר :)

Caveman
08-06-11, 14:30

אורן, אצלך יש גיר אוטומטי (אמנם DSG, אבל עדיין אוטומטי). לכן אין כאן ממש השוואה :)

indra
08-06-11, 15:28
אורן, לאיביזה בוקהנגרה יש 180 כ"ס. לא 210 כ"ס. אלא אם אתה עם צ'פ...

מתנאל, הלאון מרגישה בסדר גמור מבחינת איכות חומרים - יותר טוב מהפונטו, וגם מהבראבו (והבראבו לא ר-ע-ה בכלל).
האיביזה מאכזבת בנושא, היא הסיאט שמרגישה הכי פחות מוצקה, איכותית ומוקפדת. מרגישה זולה ושברירית יותר.

אני לא מוצא את התמורה שיש בלשלם כ-140K על פונטו 135MT. באמת שצר לי. יש חלופות הרבה יותר טובות, גם אם הן חלשות יותר.
אבל... אם אתה מרוצה - זה הכי חשוב. לפחות בחרת בצבע הנאה לה ביותר :)

אין לך סיבה להצטער ולו בשל העובדה שדעתך היא דעתך ואין בה משום קביעת מסמרות ביחס להבדלים בין מכונית אחת לשניה. אני למשל סבור שהלאון סובלת מנסיעה מאוד קשיחה בלי תמורה ספורטיבית בצידה, מהגה חסר תקשורת ומתחושה כללית כבדה. איכות החומרים בהחלט טובה, אבל חוסר ההשראה הפלסטיקי הבולט בעיצוב לוח השעונים, מצליח להסתיר זאת יופי. מהכרות מסוימת עם בראבו ידנית, אני יכול להעיד שהנוחות והקלילות, החיבור לנהג ולנהיגה ( למרות מירכוז מוגזם בהגה הוא עדיין עדיף על זה שבלאון ) והתחושה הכללית עדיפים לטעמי על אלו שבלאון, אבל זו דעתי כמובן.

orenhazan
08-06-11, 15:29
כמו שציינתי הרכב עם 210 כוח סוס והוא אכן עם צי'פ.(דלק 98 בלבד)
הצבע שבחרתי הוא לבן זה נראה הכי טוב במיוחד בבוקנגרה.

tomereli
10-06-11, 14:36
בשעה טובה רכשתי פונטו ספייס ELX 80 כ"ס, יפיפיה:) שילמתי לא מעט מעל מחירון אבל היא שווה כל שקל!