View Full Version : מנוע נתפס ושבק חיים, מה הייתם עושים במקומי?
שלום לכולם,
הרכב שלי פונטו ספייס 2001 אוטומט ELX.
במהלך נסיעה האוטו כבה ולא התניע יותר, נגרר למוסך פיאט ושם אובחן שהמנוע נתפס ואין אפשרות לתקן/לשפץ אלא להחליף מנוע. עוד לא ידוע מה בדיוק גרם לכם, בגדול בגלל שהמנוע מאוד התחמם ומשהו בחיישנים/קירור/לחץ שמן לא עבד וזה גרם למצב העגום.
אני ממש מדוכא מכך, מעבר להיבט הרגשי שאני אוהב את הפיאט שלי, האוטו גם היה ממש אחרי טיפול שנתי ותיקונים (2500 ש"ח) וזה עושה את המכה לעוד יותר קשה.
אבל הגיע הזמן לקבל החלטה, אני מאוד מתלבט מה הדבר הנכון לעשות מבחינה רציונלית, אשמח ואודה אם תוכלו לעזור ולייעץ לי.
אלה ההצעות שקיבלתי עד עכשיו:
1- במוסך של פיאט הציעו לי להחליף את המנוע הקיים במנוע אחר שעבר שיפוץ. הם ייקחו מהאוטו שלי חלקים שעדיין טובים בהקשר של המנוע (כמו רצועות טיימינג) וייחברו למנוע המשופץ. סה"כ העלות כולל העבודה (תחזיקו חזק)- 7 אלף ש"ח כשמראש נאמר לי שיש לקחת בחשבון שעל הדרך יהיה צורך בתיקונים נלווים וברכשית חלקים (למשל חיישן טמפרטורה, משאבת מים) וזה בקלות יכול לטפס ל- 8 אלף שקל ואולי אפילו יותר (הרי לך תדע מה יגלו על הדרך).
2- קיבלתי גם הצעות ממקורות אחרים למשל לרכוש באופן פרטי רק את המנוע (לא משופץ, מאוטו אחר) בסכום של +- 4 אלף ש"ח ולקחת אותו למוסך של פיאט כדי שהם יחברו אותו (צריך לבדוק אם הם בכלל מסכימים).
3- הציעו לי גם מנוע מפירוקיה + עבודה ואחריות על המנוע ב- 5 אלף ש"ח, אולי קצת פחות.
בגדול צריכים לזכור שזה זהמנוע הלך הוא רק התוצאה. יש שם משהו במערכת שלא עובד וסביר להניח שגם עם מנוע אחר עדיין תהיה שם בעייה שעלולה לגרום למנוע שוב להתחמם ולקרוס.
גם אם הכל יהיה בסדר, אני לא יודע עד כמה ניתן לסמוך על כך שמנוע אחר יתפקד כמו שצריך ושהאוטו יגיב בצורה טובה ולא יקרטע או יתחיל לבקר במוסך כל שני וחמישי.
אף אחת מהאפשרויות לא נראית לי אטרקטיבית ואם לבחור באחת מהן זה לבחור ברע במיעוטו.
חשבתי על אפשרויות נוספות כמו למכור אותו במחיר הפסד לאחד מאלה שהציעו לי מנוע, הרי הוא יתקן הכל במחירים הרבה יותר נמוכים, ימכור במחיר רגיל ויעשה קופה. אני אפסיד זה יתקזז מול עלות תיקון גבוהה שאדרש לשלם + הסיכון לבעיות נוספות שיתגלו.
חשבתי גם לתקן ולהמשיך להשתמש בו בהנחה שהכל בסדר אבל אני גם שואל את עצמי אם לא תהיה בעייה למכור אותו אחר כך מבחינת העובדה שהוחלף בו מנוע.
בקיצור, כפי שאתם רואים, אני חסר אונים ולא יודע מה להחליט. מצד אחד נראה לי הזוי להשקיע 8 אלף ש"ח (ואולי אפילו יותר) באוטו ששווה +- 15 אלף ומצד שני נראה לי הימור לקחת מנוע מפירוקיה שלך תדע מה ההיסטוריה שלו ומבלי לתת דגש לבעייה שבאמת הובילה לקריסה שלו.
תודה רבה למי שקרא עד כאן והמון תודה והערכה למי שיגיב, יעזור ויתרום מהניסיון והידע שלו.
אולי בכלל יש לכם רעיון ואפשרות שאפילו לא חשבתי עליהם...
ben_david7
30-03-11, 23:50
בשביל זה אתה בפורום!
אם אתה מתכוון להחליף מנוע,תעשה ניסוי על המנוע שלך!
פתח ראש מנוע ותתחיל לעבוד!.מה יש להפסיד מנוע תפוס....
זה מה שאני עשיתי ,נתפס לי המנוע לפני חודש וחצי ובמקום לזרוק את האוטו (אצלי מחירון 5K) החלטתי לנסות לבד.
והצליח לי רק בזכות עזרתם של חברי הפורום....וגם הרחבתי את הידע שלי.
השקעה של גג 1500 שקל. בהגזמה
או שתילך לבעל מקצוע שייעשה לך שיפוץ אם אתה רוצה את האוטו אל תתקמצן אפילו שזה הרבה יותר ותעשה שיפוץ עם מנוע מיבוא רק תוכל אותה.
כמו שקרה ליאיר
הכל תלוי בתוכניות שלך לעתיד...
אם אתה מתכוון להחזיק את האוטו עוד הרבה זמן - תתקן אותו הכי טוב שאפשר.
אם לא, תחליף מנוע בעלות הנמוכה ביותר שאפשר ותמכור אותו.
אם אתה יכול לוותר עליו לאיזה חודש ויש לך את הזמן - זה הזמן לפרק את האוטו שלך וללמוד איך הוא עובד. רק קח בחשבון שבשביל טיימינג אתה זקוק לנועלים מיוחדים.
מה אני הייתי עושה? הייתי קונה איזה פונטו דור ראשון עם טסט לשנה, ומתחיל לפרק את האוטו שלי. בסיום העבודה הייתי מוכר את הפונטו דור ראשון וחוזר לנסוע על האוטו המתוקן.
הרעיון שלך למכור אותו לאחד מאלו שהציע לך תיקון נשמע סביר . אם תצליח למכור אותו ב 10K בהנחה שהוא שווה 15 אז הפסדת 5 אלף ומצד שני חסכת כאב ראש .
נניח ותתקן יעלה 8 ותמכור ב 15 הרווחת 7K סימן שהפסדת 3K מכאן יותר כדאי למכור ב 10K
אני מסכים אם ארילו , אם אתה אוהב את הרכב אז תשקיע ואל תמכור הפסדת 8K בתיקון אבל תהיה מאושר .
עמית
אני הייתי מתקן ויתהפך העולם ולא נותן לגנבים לחגוג עליך אם יש לך רקע און ניסיון אז בוודאי לבד.
אם לא ואחי טוב פנה לדוד מזר חבר הפורום גם ישר ואמין ולא תצטער לרגע
יאיר, קרא כאן דיון מעניין בהשתתפות רפי לין, איך בעל הרכב כמעט סיבך אותי. בנוסף נתונים שמתאימים גם לטעינת מצבר בפונטו.
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=238661&highlight=davidmzr
דוד.
איזה סיבך ואיזה דובים היה ויכוח עקרוני בתחום המקצועי והמעשי .
שנינו יודעים כמה שהניסיון קובע.
חוץ מזה הפנתי בחור אליך ואם יש לו שכל ואו קירבה למקום העיסקה אכי טובה.
רק רציתי לחדד מדוע המוסכניקים תמיד עושים שחור בעניים לפני שפתחו וראו
ראה את בן שנתפס לו גם המנוע וסה"כ מה שקרה הוא שנפל לו אום אומנם עשתה נזק אבל על הדרך הוא היה חייב בטיפול ראש מנוע
קראתי את הדיון המעניין , רק לא הבנתי עם איזה בעל רכב הסתבכת?
אולי בעלת הרכב, רק שזה לא הובא שם :)
מה דובים ואיזה יער ?.
הבחור הוא מנהל באתר גיפולוג, מהנדס אלקטרוניקה. עובד במוסך משאיות כדיאגנוזיסט.
אם הייתי שומע לו הייתי מסתבך עם העבודה. החלפתי לו מנוע ונגמר.
Carioca, אם אתה קונה מנוע לבד (לא מומלץ), תיזהר מהפירוקייה בבית נקופה לפני אבו גוש. שאת שמה לא אזכיר.
קניתי ממנו מנוע לספייס מודל 2004 8 שסתומים. למרות שנתתי לו את קוד המנוע, שלח לי מנוע שונה.
בלי חיישן, זר וחיישן קרנק. כאשר עשיתי כבר את הטיימינג, באתי להרכיב את הזר שלי, החיישן לא בא מול הזר. צילצלתי אליו, אמר לי לקדוח חור מול הזר ולהרכיב את החיישן. החזרתי לו את המנוע.
הם גם מבצעים תיקונים אבל.... המחיר אצלם זול, שילמתי על המנע 2.800 ש"ח.
ראיתי בהודעות שלך שאתה מרוצה ממוסך שמשון, צור איתו קשר.
אני לא הייתי הולך מיד על החלפת מנוע.
בולשיט מה שאמר לך מוסך פיאט,"ושם אובחן שהמנוע נתפס ואין אפשרות לתקן/לשפץ אלא להחליף מנוע". תמיד ניתן לתקן/לשפץ.
דוד.
דוד הקריש בזכות "מנור" נהייתי מוסך מדרכה עבורי.
מכר לי מנוע עם רקנק דפוק וראש עם אטם פגום.
עד שהייתי בחיתוליי אחרי שלושה חודשים נסעתי עם הפונטו אליו דיברתי אל ליבו והראתי לו את הבעייה.
הוא נתן לי מנוע נוסף שממנו הוצאתי את הקרנק והתאמתי לשלי עם הבוכנות .
לא הבנתי, למה רק אחורי שלושה חודשים.
אתה יודע שמעבר לזה אין אחריות.
דוד.
כי אחרי אוברול צריך לנסוע עד 3000 סל"ד ואת זה לא יכולתי לבדוק .
גם אבחנה לא הייתה לי עד ששמתי אוזן על הקרטר(רק אני עושה את זה )
חוץ מזה הוא ניסה לנפנף אותי עד שלקחתי את הפונטו לשם.
לכן מנסיון גם אחרי שקניתי בדקתי באזור המסגר והבנתי ששם עוד יותר גנבים (אפשר להריץ חיפוש כמה תביעות יש )
לכן לדעתי צריך לפרק לראות מה לא תקין ולאמוד נזק בכל מקרה גם הנזק הגדול ביותר למנוע לדעתי צריך לתקן.
אצלי הייתה בעייה של סדק בבלוק וגם לזה יש פתרונות אבל הכל לאחר מעשה
אם שילמת במזומן אתה בבעיה, תשלום בויזה אפשר לבטל. לזרוק לו את המנוע חזרה. ושיתבע.
אני לא מסתכן ושם אוזן על קרטר כאשר המנוע עובד.
יש לי עוזר, אם הוא משתולל ורוצה לברוח, יש רעש בקרנק. :)
אגב לכלבים יש שמיעה פי 7 מאדם.
דוד.
דוד הייתה לי אסקי סיברי עם עניים כחולות.
אבל קיבלתי אותה בת שנה והשכל שלה נגמר מהר מאוד
כמה שניסיתי לחנך אותה לא הצליח לי.
דא"ג מי מנצח המקצועי או המעשי
יאיר, אני חינכתי כלב שיביא לי את החוגלות לרכב, בזמן שהייתי נוסע לצוד.
כשאשר הייתי מוציא את הרובה מהחלון , הוא היה נשען על הכתף שלי . לאחר הירייה היה קופץ מהחלון ומביא אותה לרכב. הכלב אהב שוקולד, כל פעם שהיה חוזר עם החוגלה קיבל שוקולד.
בנוסף לימדתי אותו ללכת על שתי רגליים אחוריות.
התקנתי לו מתקן עם חוטים וגלגלות בחדרי, ולימדתי אותו שכאשר אני אומר צט הוא היה מכבה את האור,, וכשאמרתי אור היה מדליק.
פעם הבחורות היו מתביישות... באור (איך הם היום לא יודע), ולא היה נעים לקום ולכבות. :)
כל מה שכתבתי אמת, אין זו הלצה של 1 באפריל.
מנהלים, הבנתי שמותר כאן בפורום לכתוב מעט גם על נושאים לא טכניים, עד שבעל הרכב יעדכן.
אם לא אפשר למחוק.
חיפשתי ולא מצאתי כאן תת פורום אוף-טופיק.
דוד.
קודם כל, אני רוצה להודות לכולם על התגובות, מאוד מעריך את הרצון של כולם לעזור בסוגיה.
באמת תודה רבה לכולכם :)
קראתי את מה שנכתב ואתייחס לדברים:
לגבי תיקון עצמי, זהו אתגר ויכולה להיות חוויה ובטח דבר משתלם כלכלית. אבל אתם יודעים, הצרה עם האוטו היא לא היחידה, יש עוד בעיות בחיים ומחויבויות כך שאין לי אפשרות להקדיש עכשיו זמן ממושך לעשות תואר במכונאות ולנסות ולפתור את הבעייה בעצמי.
בעניין רכישת המנוע באופן פרטי, אני מבין יותר ויותר שגם זה עלול להיות בעייתי ודורש לוגיסטיקה רבה, לך תדע אם מביאים לך את הדבר הנכון ובאיזה מצב זה נמצא, לך תרדוף אחר כך אם יש בעייה למרות שכולם מבטיחים לך שהכל בסדר ואם יש בעייה יש אחריות. תודה על האזהרה גם במקרה הזה מהפירוקייה שצויינה.
אין ספק שתיקון במוסך פיאט הוא הדבר המתבקש מבחינה טכנית ולוגית. אבל זהו סכום משמעותי לכל הדעות מה עוד שאין לי ערבון שהסכום לא יטפס עוד. אני מאוד מחובר רגשית לאוטו, זו הייתה המכונית הראשונה שלי, שירתה אותי מאוד נאמנה, אף פעם לא תקעה אותי, נתנה לי שקט נפשי כל השנה וראתה מוסך רק פעם בשנה בטיפולים. אני מאוד אוהב אותה, אבל אני לא רוצה לפעול מהרגש, הסיפור הזה עשה לי ממש רע וכשזה מתווסף לעוד בעיות בחיים האישיים, זה דורש ממני לקבל החלטה מהראש, שתיתן לי הכח הרבה שקט.
דוד, כתבת לי ככה: " ראיתי בהודעות שלך שאתה מרוצה ממוסך שמשון, צור איתו קשר.
אני לא הייתי הולך מיד על החלפת מנוע.
בולשיט מה שאמר לך מוסך פיאט,"ושם אובחן שהמנוע נתפס ואין אפשרות לתקן/לשפץ אלא להחליף מנוע". תמיד ניתן לתקן/לשפץ.
העניין הוא שכשכתבתי "מוסך פיאט", התכוונתי למוסך שמשון ביהוד. כל האבחנה והצעות לדרכי טיפול הן של חיים. הלכתי למקום הכי מומלץ של הפורום מכל הבחינות, גם מקצועית וגם מבחינת אמינות. וזה מה שנאמר לי...
בכל אופן, הפורום תמיד היה בשבילי מספר 1 ונעזרתי כאן הרבה, למדתי המון מההודעות בחיפושים.
וגם הפעם פניתי לכאן כדי שתעזרו לי לקבל החלטה.
לאור המצב, אני מתחיל להגיע למסקנה שהפתרון הכי טוב בשבילי הוא מכירת האוטו למישהו שירצה לעשות את העבודה, להחליף את המנוע ולהנות מהאוטו או לעשות קופה במכירה שלו. הרווחצ של מישהו אחר לא צריך להיות השיקול שלי אלא מה אני מרוויח (שקט) וכמה שפחות אני מפסיד (כלכלית).
אז אנסה לבדוק כמה אני יכול לקבל עבורו, אחד מאלה שרצה למכור מנוע צריך לתת לי הצעה, נראה מה הוא מציע. קשה לי מאוד עם זה, כפי שכתבתי האוטו ממש אחרי טיפול, החלפת רצועות טיימינג וכו', מאז שהוא אצלי (3 שנים) עבר כל הטיפולים במוסך שמשון ולא חסכתי בזה. אבל כנראה שהגיע הזמן להגיד לו שלום ותודה.
תודה רבה לכולכם, אני אדבר שוב עם חיים כדי לראות מה הוא אומר או שמחדש לי משהו ואעדכן אתכם בנוגע להתפתחויות.
שיהיה לכולכם שבוע נפלא.
קח בחשבון שבמצבך אתה הולך להפסיד עד 70% ויותר ממחיר הרכב.
כך שלפני שאתה מוכר תן אופציה לקניית הרכב
אתה יכול לשלוח לי בהודעה פרטית מחיר לרכב במצבו
זכות ראשונים לתיקון
אם תצטרך ומתאים ראש מנוע מדור 1 עליי
אני בהלם, לא מכיר את מוסך שמשון.
האם יש מצב שלא הבנת מה שאמרו לך ?. או שהם לא מתעסקים עם מנוע שנתפס, אלא עוסקים בהחלפות ?.
יאיר אתה מתכוון 70% ממחיר מחירון, או ממחיר שוק ?. יש הבדל.
מאחר שאתה אוהב את הרכב, אני יכול לעזור לך לתקן את המנוע.
פירוק ובדיקה חינם ללא התחייבות מצידך להמשך ההחלטה.
אבל אם תחליט למכור, אני גם מעוניין לקנות. זכות ראשונים ליאיר. :)
דוד.
מה ההבדל הקנס הוא גבוהה.
בכדי שנבין קניית רכב כזה לעסקנים הוא 10% ממחירון הרכב .
אני הוספתי עוד 20% כי אני לא עסקן.
חוץ מזה מה אתה בהלם מוסך לא יתחיל לחפש מאיפה הבעייה ואוליי יצליח לתקן אבל לא ראה איזה סדק במקום אחר.
ולמה שהוא יעבוד בחינם פה כל הקופה .
עכשיו נעשה סדר טיפול כזה אצל ש...,. לא יצא בפחות מ-8000 ש"ח כמה הרכב שווה תעשה חישוב הפרשים .
אני עושה חשבון אחר נגיד שאני מביא את הרכב אליך משפצים ראש מנוע וגם רינגים ואביזרים מסביב 4000 ש"ח +
ההסכם בין חברות הביטוח לפירוקיות הוא 12% אחוז ממחיר מחירון.
אבל כאן לא מדובר ברכב לאחר תאונה.
השכן שלי עשה תאונה בסוזוקי בלנו מודל 2000 אוטומט שהיתה מבוטחת מקיף.
האקספרט של הביטוח קבע טוטלוס. לפני שבא האקספרט, בדקתי את הרכב וגילתי: שיש להחליף מכסה מנוע, טמבון,כנף, פנס ראשי ימין, רדיאטור, מעבה מזגן וגריל , שסי לא נפגע.
החברה שילמה לשכן את את סכום הביטוח.
השכן הציע לי לקנות את הרכב, במחיר של 20% ממחיר המחירון, הסכמתי.
צילצל לאקספרט ואמר לו שלפי החוק זכותו לקנות מהם את הרכב בחזרה, במחיר שהם מוכרים לפירוקייה. האקספרט סירב. לאחר מס' חודשים ראיתי וצילמתי את הרכב עומד ליד מגה. מתוקן עם גריל משומש. השכן לא האמין, חשב שהיה טוטלוס.
דוד.
לפי הקישור שהבאת ראיתי שחסמו אותך שם, מה הם נורמלים שם? מה זה השטויות האלה.
על פי כל הידע שאתה תורם פה לדעתי הם הפסידו, ההזויים האלה.
חייב להסכים עם ליאור 23, אני גולש בקארספורום כמה שנים טובות ולפני שהכרתי את דוד אישית הכרתי אותו כמה שנים בצורת כינוי בקארספורום, ותמיד עוזר ותמיד נותן יידע ללא סוף,
לא יודע למה חסמו אותו אבל, דוד, אם אתה קורא את זה שתדע - הפסד שלהם בלבד!
ben_david7
02-04-11, 19:15
מהה!?! חסמו את דוד?!????
אין לי מושג מי זה דניאל, בכל מקרה שיהיו בריאים וחבל שפועלים מתוך שיקולים פרטיים וכספיים.
סך הכל פורום, לא צריך לעשות ממנו יותר ממה שהוא.
בכל אופן, לא הבנתי למה נחסמת, בגלל שהסתלבטת על אותו דניאל?
נחסמתי כי לא הבנתי אז, שאסור להתעסק עם מנהל, ועם מוסכים שמשלמים עבור פרסומת לאתר. :)
יחד עם זה עלי לציין שדניאל אדם משכיל, ושולט היטב באנגלית.
נמתין לתגובה שלו. מהכרותי אותו, אני לא מאמין שיתאפק ולא יגיב. :)
חברים, בואו נעביר דף ונעבור בבקשה לנושא הבא.
דוד.
דניאל אף פעם לא יכול להודות בטעותו .
גם לי הוא הוא מחק הודעות
אם אתה רוצה למכור אני מעוניין אני יכול לתת לך הצעה במוסך מורשה אוטו גת לגבי הנושא צור איתי קשר ואני יסדר אותך 0526758202
דוד, תודה רבה על ההצעה האדיבה, יפה מצידך. בקצב הזה אהיה חייב לך הרבה גלידות עם קצפת בירושלים... :)
בכל אופן, כרגע אני יותר ויותר נוטה לאופציה של מכירה.
אין לי אפשרות להזיז את האוטו ממקום למקום, הרי אי אפשר לנסוע איתו וכל הזזה משמע להזמין גרר וזה לא דבר של מה בכך.
לגבי השאלה למה הם לא משפצים, נאמר שהמנוע נתפס והם לא מצליחים לשחרר כך שנותרה רק האפשרות של החלפת המנוע.
שוב תודה לכל מי שמגיב ולמי שמגלה התעניינות.
אני בהחלט אשמח לתת זכות ראשונים למכירה למישהו מהפורום, אם מישהו מכם מבין במכונאות ויכול לעשות את העבודה בעצמו אז בשמחה. אין לי ספק שזו יכולה להיות עסקה מאוד כדאית כלכלית עבור מי שיש את הידע וזמן הנדרשים. האוטו, כאמור, עבר את כל הטיפולים אצל שמשון מאז שהוא אצלי (3 שנים) והיה חבר נאמן עד לבעיה הנוכחית.
אני מתכוון לסגור את הסיפור הזה עד לסוף השבוע, לכאן או לשם.
אעדכן פה בהתפתחויות, מה נאמר, מה הוחלט...
תודה רבה לכולם.
טיפ אחרון לפני שתחליט סופית. משתמש מכרספורום נסע בת"א, עשה תאונה. מאחר שנתקע קרוב למוסך איטליינו, בעל המוסך גרר את הרכב למוסך על חשבונו. הבחור החליט בסוף לא לתקן. בגלל העלות הגבוהה.
ביקש ממני לגרור אלי את הרכב, ושאני אפרסם ואמכור חלקים, ונעשה חצי חצי.
הוא הודיע למוסך שמכר את האוטו. שלחתי גרר.כאשר הרכב הגיע אלי, ראיתי שהמצבר מת, מלא סיד וטייח ועליו תאריך מלפני 3 שנים. לפני זה הבחור סיפר לי שקנה את המצבר שבועיים לפני התאונה באוטו-דיפו, ויש לו חשבונית ואחריות.
צילצל למוסך, בעל המוסך אמר שהיה לו פועל מהשטחים, שכבר לא עובד במוסך, ואולי הוא החליף וגנב את המצבר, אבל בגלל שהוא לא בטוח , אינו יכול לשאת באחריות.
אני לא מפחד לפרסם את שם המוסך, משום שזה באמת קרה, ויש עד את בעל הרכב.
לכן לא מייעץ לך להודיע למוסך שמכרת את האוטו, עד ובמידה שתחליט לגרור.
אני לא רומז חלילה לגבי מוסך אחר, רק רציתי שתבין איך הגנבים מחכים להזדמנות.
דוד.
תודה על הטיפ, צודק 100%.
במקרה שלי גם המצבר חדש :) מלפני חודשיים...
בכל מקרה אבדוק אותו.
תודה.
הגנבות הנ"ל הם לא רק של מצברים.
ניתקלתי כבר במקרים של הורקת טנק הדלק, אלטרנטורים וכו'.
האם חשבת על אופציית החלפה לעבור ישר לרכב נוסע ?.
מה שלום התינוק שלך, הוא כבר אומר אבההה ?.:lol:
דוד.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.