View Full Version : כמה עולה החלפת פלאגים לספייס 16v?
כמה להערכתכם עולה החלפת פלאגים מקוריים במורשה פיאט כולל עבודה?
אני שואל כי אני מתלבט האם כדאי לקנות ידית מומנט ואת הפלאגים ולהחליף לבד.
חשבתי שאם זה עולה יותר מ 300 ש"ח, אז כבר עדיף לי לרכוש ידית מומנט איכותית ואת הפלאגים ולהחליף לבד. כך גם ארוויח ידית המומנט במחיר שהייתי משלם על העבודה במורשה.
דעות?
ben_david7
27-03-11, 01:22
פלאג טוב עולה עשרה שקלים.
ידית מומנט יש לי אם תרצה תוכל לקפוץ לעשות את זה אצלי 5 דקות.
ייקחו לך על זה 200-300 שקל וזה בדיוק כמה דקות
ben_david7
27-03-11, 01:38
ידית מומנט באה בדרך כלל בתוך סט אף אחד לא מוכר בחלקים.
סט של "סיגנט" אמור לעלות בסביבות 300-400 שקל (הסט הגדול) להארכתי
מה זה פלאג טוב ב-10 שקל? חברה מוכרת? תחליפי למקוריים?
לא נראה לי שפלאגים זה משהו שכדאי לשחק בו.
בכל מקרה, אני הזמנתי NGK Iridium ב180 ש"ח בערך כולל משלוח.
במידה ואתה מעוניין בדגם ולינק, דבר איתי.
ערן
ben_david7
27-03-11, 19:14
NGK או BOSCH ....
זה מה שאני משלם...
ניסים ובניו, רחוב סלמה ת"א
זה בסך הכל פלאג...
180 שקל על רבעיית NGK!?!? קצת מוגזם אני חושב....פי ארבע וחצי יותר ממה שאני משלם
פלגים לא מתאימים עושים נזק למחשב הרכב
NGK או BOSCH ....
זה מה שאני משלם...
ניסים ובניו, רחוב סלמה ת"א
זה בסך הכל פלאג...
180 שקל על רבעיית NGK!?!? קצת מוגזם אני חושב....פי ארבע וחצי יותר ממה שאני משלם
סך הכל פלאג... דווקא חשבתי שאתה עם ראש על הכתפיים, אם הייתה לי תמונה הייתי מראה לך מה קרה לבוכנה של מזדה לנטיס בגלל פלאג זול ומעפן.
וערן מדבר על אירדיום, 180 ש''ח זה כלום כסף בשביל פלאגים כאלה.
4 פלגים 40 ש"ח NGK שמתאימים לפונטו.
4 פלגים עם סמל פיאט 80 ש"ח שמתאימים לפונטו.
המחיר כולל מע"מ.
קניתי בחודש האחרון.
דוד.
ben_david7
28-03-11, 00:07
סך הכל פלאג... דווקא חשבתי שאתה עם ראש על הכתפיים, אם הייתה לי תמונה הייתי מראה לך מה קרה לבוכנה של מזדה לנטיס בגלל פלאג זול ומעפן.
וערן מדבר על אירדיום, 180 ש''ח זה כלום כסף בשביל פלאגים כאלה.
אני לא חושב שכאשר משלמים על משהו יותר כסף הוא למעשה יותר טוב.
בפונטו שלי יש כרגע פלאגים של NGK מה ההבדל בין שלי לבין שלך? (חוץ מהמחיר כמובן)
מה כבר יכול לקרוא לבוכנה של מזדה לנטיס בגלל פלאג זול ומעפן?? אולי כי הפלאג היה ישן והפסיק להצית? אני מחליף כל טיפול פלאגים ואף פעם לא נתקלתי בתקלה עם הפלאגים.
אולי תמונה או הסבר יעזרו לי להבין למה פלאג זול יותר פחות טוב מפלאג יקר יותר
ולמה פיצה יקרה טעימה יותר מפיצה זולה
הסבר קל:
Advantages of Iridium spark plug types
Due to the properties of Iridium, the spark plugs centre electrode can be made with a much smaller diameter than with platinum, Gold or gold palladium and copper/nickel types without sacrificing service life. The spark plugs potential difference is more concentrated at the tiny Iridium tip and hence less 'spark jump' voltage is required - this can be as much as 5,000 volts less than with standard plug types. Ignition is improved and less strain is placed on the ignition system. Benefits of improved ignition/combustion include better fuel economy, increased power/acceleration and especially better throttle response.
כמו כן, קראתי שבפלאג רגיל, בכל ניצוץ שהפלאג מייצר נהרס חלק מינאטורי של המתכת. בפלאג אירידיום יכול לההרס חלק אפסי עד כלום בכל ניצוץ, כך שאולי בהתחלת חיי הפלאגים לא יהיה הבדל בינייהם, אך לאחר שימוש ממושך יהיה הבדל בחוזק הניצוץ, וגם בהספק של וולטים שהקוייל יצטרך לספק לפלאג בשביל שהוא ייצר ניצוץ (כאשר בפלאג רגיל לאחר שימוש ממושך יתכן "missfire" כאשר הקוייל לא מספק לפלאג מספיק ניצוץ).
ועוד בנוסף על כך, הפלאגים אירידיום מחזיקים 100K, כלומר לא אצטרך להחליף עוד פלאגים עד שאמכור את הרכב. וגם בעוד 20K הפלאגים יוציאו ניצוץ איכותי, בעוד שפלאג רגיל שנשחק יוציא ניצוץ פחות איכותי, נקודה.
אני לא חושב שכאשר משלמים על משהו יותר כסף הוא למעשה יותר טוב.
בפונטו שלי יש כרגע פלאגים של NGK מה ההבדל בין שלי לבין שלך? (חוץ מהמחיר כמובן)
מה כבר יכול לקרוא לבוכנה של מזדה לנטיס בגלל פלאג זול ומעפן?? אולי כי הפלאג היה ישן והפסיק להצית? אני מחליף כל טיפול פלאגים ואף פעם לא נתקלתי בתקלה עם הפלאגים.
אולי תמונה או הסבר יעזרו לי להבין למה פלאג זול יותר פחות טוב מפלאג יקר יותר
ולמה פיצה יקרה טעימה יותר מפיצה זולה
כאשר יאיר הוא המורה שלך, לא פלא שאתה משתפר מיום ליום.
איש איש והבנתו. אחד מבין מקריאת חומר והשני מהניסיון.
אבל לא צריך לשכוח שאנו עוסקים בפיאט, ולא במכונית מירוץ.
ב- 180-200 ש"ח אפשר להחליף פלגים מתאימים מעל 4 פעמים. אני לא חושב שלנסוע 100K ק"מ עם פלגים, (אפילו שהם אירניום) זה מועיל במשהו למנוע.
הנזק לבוכנה שליאור מדבר עליו, לא נגרם מפלג בעייתי, אלא מתערובת עשירה במשך זמן ממושך.
אפרופו לפיצה, ברחובות פתחו לפני שנה דוכן פלפל גדול, הוא מוכר מנה+חמוצים חופשי ב-5 ש"ח.
בעוד שאר הדוכנים מוכרים מנה 15-18ש"ח.
אז שיהיה יום טוב לכולם.
דוד.
ישנם מגוון סוגים - בוא נתאר את זה כך פלג טוב לא עולה 10 שקלים . הפלגים היעילים בשוק הם אירידיום \ופלטיניום . שניהם בעלי אלקטרודה דקה . - הפלטיניום שאגב אני רכשתי לרכבי טוב ל100000 מייל ואכן כבר עשו 20000 ללא סימני שחיקה במתכת .
פלג כזה הוזמן מחו"ל כתואם לפלג המקורי . ועלה כ 90 ש"ח לפלג - יקר יותר מאירידיום .
אני ממליץ להצמד להוראות יצרן בנוגע לגדם ולקחת רק פלאגים מחברות מוכרות .
עמית
עם כל הכבוד לא הייתי מייעץ להרכיב בפונטו דור ראשון, פלגים ב- 400 ש"ח.
אם כן, הלקוח היה בורח כל עוד נפשו בו.
20K ק"מ שעשית, הם לא אינדיקצייה.. כל פלג ב-10 ש"ח, יתפקד את מס' הק"מ שציינת.
הוראות יצרן אינם מתייחסות לפלגים אירידיום \ופלטיניום.
הנה ההוראות תקן אותי אם טעיתי.
דוד.
אתה צודק אך הוראות אילו נכתבו לפני שנים רבות כאשר לא היו קיימים תחליפיים מתקדמים .
ההתאמה שאני ביצעתי לפלגים של הפלטינום נבדקו מול השוואות יצרן - כך שהתחליפיים מתאימים בדיוק למקורי - רק שהניצוץ מרוכז וחזק יותר,
אני מסכים איתך בנוגע לנתוני יצרן ועליך אני לא חולק . אך הנתון בשטח הוא שהפלגים תרמו רבות לנסיעה חלקה ולחיסכון בדלק .
400 ש"ח לפלגים - בהחלט לא לכל כיס .
עמית
הדגם שהרכבתי אם אני זוכר נכון הוא :
DCPR8EVX
ראו משוב מפורום אנגלי :
"original spark plugs was NGK DCPR8E-N(one head). Than I've put NGK DCPR8EKC(two heads) from Bravo 1.2 16V and I didn't saw any improvment with them. But before few days I've put NGK DCPR8EVX(with one platinum electrode) and my first impression is very good. Acceleration is better and much smouther. I also think thats fuel consumption is lower. My sugestion is go for them.
P.S. I've payed 38 euros for all 4 spark plugs."
http://www.amxsa.com/shop/images/uploads/ngkplatinumvx.jpg
עמית
אתה צודק אך הוראות אילו נכתבו לפני שנים רבות כאשר לא היו קיימים תחליפיים מתקדמים .
אני מסכים איתך בנוגע לנתוני יצרן ועליך אני לא חולק . אך הנתון בשטח הוא שהפלגים תרמו רבות לנסיעה חלקה ולחיסכון בדלק .
400 ש"ח לפלגים - בהחלט לא לכל כיס .
עמית
עוד תיקון קטן.
הוראות אלה עודכנו ונכתבו בשנת 2009.
"בהחלט לא לכל כיס" לזה בדיוק כיוונתי.
דוד.
ב- 180-200 ש"ח אפשר להחליף פלגים מתאימים מעל 4 פעמים. אני לא חושב שלנסוע 100K ק"מ עם פלגים, (אפילו שהם אירניום) זה מועיל במשהו למנוע.
דוד.
כנראה דילגת על החלק באנגלית, הפלאגים אירידיום דורשים עד ל-5,000 וולטים פחות לגרום לניצוץ, מה שגורם לפחות עומס לקויילים ועל מערכת ההצתה, כמו כן ניצוץ יותר טוב והצתה בחדר תבערה יותר טובה (תירגום חופשי).
לא התכוונתי שלסוע 100K עם אותו פלאגים מועיל במשהו (גם לא הגיוני) אבל גם לא יגרע עם הפלאגים האלה.
וזה שזה פיאט ולא מכונית מירוץ? אני מתאב את הגישה הזאתי. אז באותה גישה כל שיפור כל שהוא ברכב צריך להיות נעשה רק על רכב ספורט. זה שזה פיאט לא אומר שצריך לחפש את הדרך הזולה ביותר והחלקים הפשוטים ביותר.
פלאגים אירידיום לא עולים כל כך הרבה, הינו חלק שמתפקד יותר טוב מהרגיל ויותר אמין ממנו ובעיקרון גורם למנוע לעבוד יותר טוב.
אותו דבר עם פילטר אוויר פתוח, כאשר שואלים הגבות לנושא ישר זה לא מוסיף כוח וזה לא שווה, מה עם תגובת מצערת יותר טובה, והעובדה שהמנוע נושם יותר טוב? בשבילי זה היה מספיק להתקין אחד אצלי.
ועוד משהו, לא כל אחד מטפל ברכב בעצמו, ומודע למחירים הזולים של החלקים בחוץ, ההשוואה שלי הייתה מול מחיר הפלאגים במוסך ואכן משתלם (וכן אני עדיין לא משנה את דעתי אפילו אם הפלאגים 40 ש"ח).
ועמית, צר לי לאכזב אותך שהפלטינום פחות טוב מהאירידיום, בנוסף למה שיאמר בהמשך באירידיום ניתן גם לייצר אלקטרודה יותר קטנה = פחות צריכת וולטים ליצור ניצוץ - לעומת הפלטינום.
Until recently, platinum was considered the best material to use on the top of an electrode because of its durability. However, Iridium is 6 times harder, 8 times stronger, and has a melting point 1200 degrees higher than platinum. Put that into a harsh environment such as an engine piston chamber, and you have a spark plug that can resist wear much better than platinum
מאתר Denso.
לא חלקתי על איכות האירידיום . אך לפי מה שנאמר לי פלגים אירדיום לא עמידים לאורך זמן וצריך להחליף אותם כל 60000 מייל . בחירת הפלטיניום היתה רק בכדי לאפשר השקעה לטווח ארוך .
כ100000 מייל . וחיסכון בעלות .
אתה צודק לגבי התנגדות האירידיום נמוכה יותר ולכן עובדת במתח נמוך יותר . התנגדות הפלטינום זהה למקור .
עמית
טוב, עליך אי אפשר להגיד שאתה לא חושב לטווח הארוך. עם כל הכבוד לכל המכונאים פה אני לא ישים פלאג של עשר שקל אצלי ברכב*
כנראה דילגת על החלק באנגלית, נכון הפלאגים אירידיום דורשים עד ל-5,000 וולטים פחות לגרום לניצוץ, מה שגורם לפחות עומס לקויילים ועל מערכת ההצתה, כמו כן ניצוץ יותר טוב והצתה בחדר תבערה יותר טובה (תירגום חופשי). בדקת או קראת פרסומת ?.מערכת ההצתה בנוייה כך, שהיא תעמוד בכל פלג מתאים.
לא התכוונתי שלסוע 100K עם אותו פלאגים מועיל במשהו (גם לא הגיוני) אבל גם לא יגרע עם הפלאגים האלה. כאשר מנוע נוסע עוד 100K ק"מ בנוסף ל100 שנסע, השמן מהרינגים מתחיל לעלות לתא השריפה וסותם חלקית את הפלג.לדעתי כן יגרע. בפרט במס' הק"מ עליהם דיבר עמית.
וזה שזה פיאט ולא מכונית מירוץ? אני מתאב את הגישה הזאתי. אז באותה גישה כל שיפור כל שהוא ברכב צריך להיות נעשה רק על רכב ספורט. זה שזה פיאט לא אומר שצריך לחפש את הדרך הזולה ביותר והחלקים הפשוטים ביותר. זכותך לתעב, נראה אותך אומר את זה לבעל פיאט דור ראשון, שיבוא לטפל אצלך.לדעתי הדרך הזולה כן, חלקים פשוטים לא בהכרח.
Denso.
התשובות באדום.
אם על שיפורים דיברת, אני לא שולל לחלוטין את הגישה שלך.
יהודית רביץ שרה, "דברים שרואים מכאן, לא רואים משם. :)
דוד.
אני פשוט בא בגישה, לא בגלל שזה פיאט אז אני אלך ואטפל בחלקים הכי זולים שאמצע, גם חשוב לי שהרכב יסע כמו שצריך ואם אפשר להתקין חלק טוב יותר בעלות לא רבה, אז כן אני יתקין אותו.
החישוב האישי שלי הוא כך:
אני עם הרכב שנתיים וחצי כבר, ואוטוטו רק מגיע ל-20K שעברתי איתו.
השנה מתחיל לימודים, ומתכוון להחזיק אותו עוד 4 שנים עד סיומם, אז השקעה של פלאגים (180 ש"ח) ל-4 וחצי שנים (אולי 40K) נראה לי לפחות דבר הגיוני.
אבל כמובן במידה וניתן להשיג את אותו חלק בזול יותר באותה איכות כמובן שאלך על הזול יותר.
כמו שאנשים עדיין משתמשים ב-10w40 כשמן ל-16v, בעוד שפיאט גם שינתה את המלצתה ל-5w40 שהוא יקר יותר. האם האוטו יסע על 10w40? ברור, האם יסע יותר טוב על 5w40? כן, ולכן אני יוציא קצת יותר כסף בשביל לשמור על המנוע.
ודוד, אני רק מדגיש שזה סך הכל דיון והכל נאמר בצורה חיובית. (גם זה שרשמתי מתאב, כמובן שזה נגד הגישה ואינה כלפייך).
העזרה והידע שלך תורמים רבות לפורום ולחבריו.
בוא תן הסבר ולינק אם יש למתי שינו את ההמלצה לשנות את השמן מ10W40 ל5W40??
אני כרגע עם ב-ד-י-ו-ק! אותו רכב כמו שלך ואני משתמש ב10W40 של LM עם MOS2
אתה מוזמן לחפש ב-Puntomk2.co.uk אחר הנושא, כבר אין לי כוח כל שנייה להביא לינקים להוכיח לאנשים שככה או ככה. שכל אחד יעשה מה שהוא ירצה.
בכל מקרה, זה השמן הרגיל גורם לשחיקה של ה-Tappets (לא יודע מזה בעיברית), שבהמשך הזמן גורם לרעש קל במנוע, השימוש בשמן 5w40 מונע זאת, וגם במידה וכבר יש רעש החלפה ל-5w40 תגרום לרעש להיות חלש יותר.
tappet - Usually a flat faced or roller companion to the camshaft that transfers the action of the camshaft to the rest of the valve train by sliding or rolling on the cam lobe.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tappet
אז השקעה של פלאגים (180 ש"ח) ל-4 וחצי שנים (אולי 40K) נראה לי לפחות דבר הגיוני.
כמו שאנשים עדיין משתמשים ב-10w40 כשמן ל-16v, בעוד שפיאט גם שינתה את המלצתה ל-5w40 שהוא יקר יותר. האם האוטו יסע על 10w40? ברור, האם יסע יותר טוב על 5w40? כן, ולכן אני יוציא קצת יותר כסף בשביל לשמור על המנוע.
ודוד, אני רק מדגיש שזה סך הכל דיון והכל נאמר בצורה חיובית. (גם זה שרשמתי מתאב, כמובן שזה נגד הגישה ואינה כלפייך).
העזרה והידע שלך תורמים רבות לפורום ולחבריו.
לא אכפת לי שתתאב את הגישה, אבל אל תתעב אותה. :)
לא ברור לי איך הרכב יסע טוב יותר, על שמן 5W40. אנא הסביר.
מתן, השמן ששמת בפונטו שלך מתאים ואין איתו בעיה.
dodihob מתייחס לאנגליה, ולא לקח בחשבון ששם מזג האוויר קר.
ראה כאן הוראות יצרן, ושים לב למזג האוויר המצויין בלינק. מעודכן לסוף שנת 2009.
דוד.
and that's the point the tappet problems begin when cold there for the cold viscosity of the oil is what needs to be altered to stop the problem the tappets first turn of the engine with 10w means they do not fill correctly making them tap now when they are tapping the internal parts of the tappet are moving over each other much more than they should meaning premature wear if you stop the cold tapping you stop the wear that eventually leads to hot tapping
fiat now recommend 5w40 on the 16v fire engines as dave has said now the tappets in earlier fires compared to later ones have not changed in any way so why do you think fiat changed there mind on oil viscosity
ps my farther has been working for fiat main dealers for over 30 years and has been selected to competed in many fiat top technition awards over the years coming out near or on top 94.95.96.97 and so on he has more recently achieved an ata accreditation as a master technition so don't tell me i don't have any source of reliable accurate information and experience i myself may have only been doing the job or a little over 3 years but have lived and breathed fiat's since childhood
קיצר, ה-tappets נשחקים כשהם קרים (מנוע קר) ובהנעה הראשונה של המנוע לא מתמלאים כיאה בשמן מה שגורם להם לדפוק ולהישחק. מה שבסופו של דבר גם גורם לדפיקות גם בטמפרטורת עבודה.
לא יודע מה קשור מזג אוויר חם או קר, אך מצד שני אני גם לא מומחה לשמנים.
כבר רשמתי בעבר,
הספרה הראשונה 5w או 10w היא צמיגות השמן כשהוא קר
והמספר השני w40 הוא צמיגות השמן שהוא בטמפרטורת עבודה.
כך שהצמיגות בטמפרטורת עבודה זהה, ההבדל הוא הצמיגות כשהשמן קר, יותר קל ויותר מהר להניע אותו לחלקי המנוע.
עכשיו לגבי סינטטי מלא וחצי סינטטי אינני יודע את ההבדל.
וכן החלפתי מ-10w40 ל-5w40 והמנוע שקט יותר ואין את רעש הדפיקות הקלות האלה שהיו, אז לזה אני מתכוון שהמנוע עובד יותר טוב.
ערן
מה לגבי דור 1?
1.2 מנוע 8V
מה תגרור החלפה של 10W40 ל 5W40?
לגבי דור 1 60 ו-75 כ"ס, בקישור הבא.
שים לב כיצד היצרן מייחס חשיבות לטמפרטורה.
האות (S) מסמנת דור 1.
דוד.
אז באקלים חם אין שחיקה של ה-tappets
ואין התנעה קרה באקלים חם, המנוע בטמפרטורת עבודה אופטימלית כל הזמן
והרעש שהיה ונעלם אחרי ההחלפה סתם דמיינתי
;)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.