PDA

View Full Version : HGT VS Ibiza 1.2 TSI

Bumblebee
21-03-11, 18:14
צריך עזרה! האם כדאי לעבור מ HGT ל 2011 Ibiza 1.2 TSI?

-אודי-
21-03-11, 18:40
לדעתי יותר עדיף לעבור לפונטו איבו מולטי-אייר 1400 טורבו :)

Bumblebee
21-03-11, 18:57
לדעתי יותר עדיף לעבור לפונטו איבו מולטי-אייר 1400 טורבו :)

4 דלתות אני לא רוצה,גם צורה של Ibiza אני יותר אוהב

yossi136
21-03-11, 19:39
ברור שעדיף!
*** זה רכב חדש וגם יש לו אחלה מנוע.

Bumblebee
21-03-11, 19:44
ברור שעדיף!
*** זה רכב חדש וגם יש לו אחלה מנוע.

אתה מדבר מדבר על Ibiza?

yossi136
21-03-11, 19:49
כן. יש כאלה 2 דלתות עם המנוע TSI כי לפי מה שאני יודע יש רק את הסטיישן.

ben_david7
21-03-11, 20:30
האיביזות החדשות מגיעות עם מנועים יחסית קטנים בנפחם אבל חזקים מאוד.
ה-1.2 וה-HGT מאיצות בערך אותו דבר למרות שה-HGT 600 סמ"ק יותר :mad:

וגם תהנה מרכב יותר חסכוני...
שלא לדבר על זה שאתה נוסע ברכב חדש!
אם היה לי את האפשרות הייתי עובר לאיביזה...

אבל סתם שאלה למה אתה לא מעדיף ללכת על ה-1.4?שמאיצה 7.7 שניות

Bumblebee
21-03-11, 21:04
כן. יש כאלה 2 דלתות עם המנוע TSI כי לפי מה שאני יודע יש רק את הסטיישן.

כן,יש כבר את כל הדגמים עם ה TSI

Bumblebee
21-03-11, 21:06

כי אם אני לא תואה האפרש במחיר משמאותי

Caveman
21-03-11, 22:39
אם הם נותנים הנחה משמעותית מהמחיר שלה (שהוא דיי גבוה יחסית לאחרות), אז כן, שווה.
בכל מקרה לדעתי הפאביה נותנת חבילה טובה יותר עם המנוע הזה.

ועוד בכל מקרה, פונטו 1.4MAT ניתן להזמין גם עם 3 דלתות.

dodihob
22-03-11, 02:11
גדעון, לפי מה שהבחור רושם חשוב לו גם העיצוב.
אם הפאביה עסקה יותר כדאית ככל הנראה כן, אך עם כל הכבוד לאוראל (ואכן התלהבתי מהסיבוב במוסך שמשון) האוטו מבחינת עיצוב ממש משעמם ומבוגר (אם לא מאוד).
פונטו 1.4 מולטיאייר טורבו 3 דלתות? נשמע מעניין מאוד :)

stas203
22-03-11, 02:40

ה-HGT משמעותית חזקה מפביה\פולו\איביזה 1.2TSI!
וגם מאלה עם המנוע 1.4TSI 122HP
והפונטו EVO עם 135HP מאיצה תוך 8.5 שניות כמו ה-HGT

ליאור23
22-03-11, 07:05
סטס צודק, אל תתנו לנתוני יצרן לבלבל אתכם. ובקשר לשאלה שלשמה נפתח השרשור אז כן כדאי, כמובן הכל תלוי בגודל ההנחה ביחס למתחרות בשוק.‏

Bumblebee
22-03-11, 22:34
מישהו מהבעלים של הHGT ניסה באמת לעשות בדיקה עם סטופר מ 0-100? כי אני תכלס לא ניסיתי...

stas203
22-03-11, 23:48
אני ניסיתי , יצא 8.5-8.6 שניות, בכול פעם שינוי קטן

ובקופה , 6.8-6.9 שניות

Caveman
22-03-11, 23:53
סטס, הכל טוב ויפה, אבל יש שני סייגים.

כל הפונטו HGT כבר עברו אי אלו קילומטרים של נסיעה. מה שאומר שלאף אחת מהן את ההספק המקורי. וזה כמובן הגיוני ותקין.
תגובות דוושה ותאוצות ביניים כמו של רכב טורבו בHGT לעולם לא תקבל. אתה בעצמך יכול להעיד על זה :) זה משהו פשוט ממכר, ועל זה אני אעיד :)

Bumblebee
23-03-11, 09:57
מעניין אותי אם אני אמור להתאכזב מהביצועים של Ibiza מול HGT? מנוע ישן 1.8 130 כ"ס מול מנוע חדש 1.2 עם טורבו.

ארילו
23-03-11, 10:25
אתה לא. יש הבדל בהתנהגות בין מנוע אטמוספרי שמשיג את רוב הכח ברצועה צרה בסל"ד יחסית גבוה, לבין מנוע מוגדש שיש לו רצועה רחבה יותר.

Caveman
23-03-11, 12:30
קבע נסיעת מבחן, ככה תוכל להתרשם הכי טוב בעצמך :)

Bumblebee
23-03-11, 13:30
קבע נסיעת מבחן, ככה תוכל להתרשם הכי טוב בעצמך :)

קבעתי :)

vRS
23-03-11, 13:34
סטס, אתה מדבר שטויות. אני מאמין שלא נהגת כל VAGית שהיא עם 1.2TSI.
מבחינת זמינות כוח ותחושות ה-1.2T הקטנטן מתעלה על ה-1.8 של ה-HGT. יש המון כוח זמין שמתחיל עוד ב-1550 סל"ד. כמובן שצריכת הדלק עדיפה באלפי מונים.
אם 105 כ"ס לא מספיקים, תמיד יש צ'יפים מוכחים (SKN, ABT, B&B) שיעלו את ההספק למעל 140כ"ס ואת המומנט מעל 22 קג"מ.
(בפועל - על פי בדיקות דיינו בבריטניה וגרמניה - ההספק המקורי נע בין 116 ל-120 כ"ס, כאשר במנועי ה-TSI הגדולים יותר הסיפור דומה. לפחות 10% יותר הספק בפועל מאשר במוצהר)

אני אישית מאוד סולד מהאיביזות (בעיקר אחרי שסבלתי קשות מאחת, עוד מהיום שבו עלתה לכביש ומיררה את חיינו עד יומה האחרון בחנייתנו).
האיביזות אינן מבריקות בכל תחום שהוא, המחיר גבוה מידי ביחס לתמורה (ותעשו לי טובה, שאף אחד לא יתלהב מגג פנורמי שעולה ב-2 מ"מ ובקושי מכניס אוויר, ויתרה מכך, יש לו רק רשת וזה הופך כל נסיעה בקיץ לחממה) וישנן יותר מידי תלונות כאלה ואחרות בארץ ובחו"ל.
בניגוד לכל השטויות שסיאט טוענים על "ספורטיביות" או "חמימות" ביחס לאחיותיה, האיביזה היא הפחות טובה בעניין. לא מוצא כל טעם להשקיע 10K (ומעלה) עליה יותר. ולא, לטעמי היא מכוערת במיוחד, גם ב-3 דלתות. הדור היוצא (6L) היה - משמעותית - טוב למראה.

ועוד לא נגענו בשמירת ערך ההזויה שלה וכמות הרכבים המוצעים למכירה. אין סיכוי בעולם למכור את הרכב הזה - בעתיד - במחיר שפוי.
השוק מוצף בישראלים שחשבו שיקנו בזול (מבצע) וימכרו ביוקר. אז זהו, שלא... אבל ממש לא. מוכרים יורדים 5K+ מתחת למחירון וגם אז אין יותר מידי קופצים על זה.

ליאור23
23-03-11, 14:06
אוראל לגבי העיצוב המזעזע אני מסכים וגם לגבי המחיר.
אבל לגבי העילוי של המנוע הזה על של הhgt ניתן לבדוק בכל עת ( תגיד מתי ואיפה:)).
ולגבי אמינות המנוע הזה עם צ'יפים אני דווקא שמעתי דברים רעים.
קופרה ששפכה מנוע, כנ''ל שירוקו.

vRS
23-03-11, 14:30
אוראל לגבי העיצוב המזעזע אני מסכים וגם לגבי המחיר.
אבל לגבי העילוי של המנוע הזה על של הhgt ניתן לבדוק בכל עת ( תגיד מתי ואיפה:)).
ולגבי אמינות המנוע הזה עם צ'יפים אני דווקא שמעתי דברים רעים.
קופרה ששפכה מנוע, כנ''ל שירוקו.

ליאור, אתה מדבר על ה-1.4TSI עם הסופרצ'ארג'ר והטורבו. ב-1.2TSI יש רק טורבו (IHI יפני).
ישנן לא מעט תקלות ידועות בגרסאות ה-150, 160 ו-180 כ"ס של ה-1.4TSI, זו אחת הסיבות שהפביה VRS אינה מיובאת לארץ וזו הסיבה שבקרוב המנוע יוחלף ב-1.6TSI עם טורבו בלבד והספקים הנעים בין 185 ל-220.

אני יכול להגיד לך שה-1.4TSI עם צ'יפ בלבד (122 / 125) נוסע באמינות עם צ'יפ, ואין שום בעיות.
כנ"ל לגבי ה-1.8TSI וה-2.0TSI שכבר הוכיחו עצמם כאמינים בטירוף גם שסוחטים אותם עד סוף.

וליאור, קו ישר זאת לא חוכמה. לא מהמקום ולא מגלגול.
החוכמה של המנוע הזעיר (ושל שאר מנועי הטורבו) הוא בהאצות ביניים, ובכל מצב אחר בו אתה תצטרך לטפס עד אין סוף ואני אשאר לי על 2000 סל"ד ואנוע על המומנט.
בנס הרים (למשל), שהוא כביש הררי, אני בספק רב אם תעמוד בקצב. אני ב-Full Boost כבר ב-2700 סל"ד, ואין לי שום צורך לטפס מעל, הכוח כבר שם והוא זמין יופי טופי.

אוראל, שבדיוק יוצא להזמין סט אנטירולים של Whiteline (סוף סוף מישהו החליט לייבא אותם ארצה. תענוג!)

ליאור23
23-03-11, 14:34
ליאור, אתה מדבר על ה-1.4TSI עם הסופרצ'ארג'ר והטורבו. ב-1.2TSI יש רק טורבו (IHI יפני).
ישנן לא מעט תקלות ידועות בגרסאות ה-150, 160 ו-180 כ"ס של ה-1.4TSI, זו אחת הסיבות שהפביה VRS אינה מיובאת לארץ וזו הסיבה שבקרוב המנוע יוחלף ב-1.6TSI עם טורבו בלבד והספקים הנעים בין 185 ל-220.

אני יכול להגיד לך שה-1.4TSI עם צ'יפ בלבד (122 / 125) נוסע באמינות עם צ'יפ, ואין שום בעיות.
כנ"ל לגבי ה-1.8TSI וה-2.0TSI שכבר הוכיחו עצמם כאמינים בטירוף גם שסוחטים אותם עד סוף.

החוכמה של המנוע הזעיר (ושל שאר מנועי הטורבו) הוא בהאצות ביניים, ובכל מצב אחר בו אתה תצטרך לטפס עד אין סוף ואני אשאר לי על 2000 סל"ד ואנוע על המומנט.
בנס הרים (למשל), שהוא כביש הררי, אני בספק רב אם תעמוד בקצב. אני ב-Full Boost כבר ב-2700 סל"ד, ואין לי שום צורך לטפס מעל, הכוח כבר שם והוא זמין יופי טופי.

אוראל, שבדיוק יוצא להזמין סט אנטירולים של Whiteline (סוף סוף מישהו החליט לייבא אותם ארצה. תענוג!)

אתה אמיץ היום:p
זה כבר הכל תלוי בנהג וביכולות שלו, יש פה נהגים שעם Hgt עשו זמנים יותר יפים מsti שהייתה צריכה לרמות כדי לא לבייש;)
כמובן שגודשת עדיפה בכל פרמטר.

vRS
23-03-11, 14:38
אתה אמיץ היום:p
זה כבר הכל תלוי בנהג וביכולות שלו, יש פה נהגים שעם Hgt עשו זמנים יותר יפים מsti שהייתה צריכה לרמות כדי לא לבייש;)
כמובן שגודשת עדיפה בכל פרמטר.

ליאור, אני לא אמיץ. אתה מכיר אותי קצת יותר טוב מזה...
אתה מדבר על פיליפ - ופיליפ בהחלט טוב. הוא גם הכיר את האוטו היטב, וזה יתרון נוסף.

Caveman
23-03-11, 14:51

בדיוק מה שאני טוען. זמינות הכוח במנועים מוגדשים עדיפה בהרבה.

yossi136
23-03-11, 15:37
לחבר שלי יש פולו TSI ואין בכלל מה להשוות המנוע 1.2 לא חזק בכלל הוא כמו רכב רגיל רק עם מומנט גבוה יותר
וה HGT יותר מהירה חזקה וגם בתאוצות ביינים עם כל המומנט של הTSI הפונטו מעיפה אותו וגם את ה 1.4 120

Caveman
23-03-11, 15:53
קבעתי :)

בהצלחה :)

אל תשכח לקחת הכל ברצינות.
תבדוק שנוח לך לשבת, להשתמש במראות, שנוח מאחור וכו'
כוח זה לא הכל ברכב :)

yossi136
23-03-11, 16:09
תלוי למי..;)

vRS
23-03-11, 17:12
יוסי, אני לא רוצה להיות בוטה, אבל תאלץ לסלוח לי - כמי שנהג במספיק רכבים, כולל כמה כאלה שלהם הספק כפול + מהפונטו HGT, אתה פשוט טועה.

זה שהפונטו מטפסת גבוה יותר, נשמעת יותר קרבית - לא הופך אותה למהירה יותר.
ל-1.4TSI (עם הטורבו בלבד. גרסאות 122 או 125) יש מומנט גבוה משמעותית, עם רצועת כוח פי אלף יותר זמינה, ובפועל אומנם היא לא מטפסת גבוה או נשמעת כ"כ קרבית, אבל היא זריזה מהפונטו - ולא יעזור לך מה שתגיד. זה עובדתי. נ-ק-ו-ד-ה.

ה-1.2TSI מרגיש זמין הרבה יותר מה-1.8 שלכם. וגם זה, לצערך, עובדתי. הוא לא אוהב לבלות למעלה כלל (8 שסת'), אך יש לו לא מעט כוח זמין למטה / אמצע, והוא בהחלט ישאיר אתכם מאחור בכל הקשור להאצות ביניים. בזמן שאתה תצטרך להוריד הילוך או שניים ולמשוך למעלה כדי שהמנוע "ידבר", אני - לצורך העניין - צריך להיות אי שם בין 1550 ל-2700 סל"ד, ואין לי שום צורך להוריד הילוך, רק להשאר באיזור שיא מומנט / Full Boost.
יתכן ובקו ישר יהיה לכם יתרון, אני מעולם לא ניסיתי או בדקתי. מצד שני - קו ישר זה לטמבלים. לא מרגש ולא מרטיט. בוא נדבר על סיבובים, שם מתחיל הפאן ושם מאמתים כישורי נהיגה נכונים.

חפשו אותי בנס הרים, או בכבישי הצפון.
ואם תתמצאו מספיק, יתכן ותמצאו אותי עוקץ אתכם ברינג :)

ליאור23
23-03-11, 17:34
אוראל, אני דיברתי דווקא על נהג אחר. בכל אופן צריך לשמור על פרופורציות קצת. אתם משווים מנוע משנות ה2000 המוקדמות למנוע חדש שגודש. אם כסר עושים השוואה אז תשוו למולטי אייר הגודש של פיאט. ובלי קשר, אי אפשק בכלל להשוות בין שני הרכבים האלה

vRS
23-03-11, 17:51
אוראל, אני דיברתי דווקא על נהג אחר. בכל אופן צריך לשמור על פרופורציות קצת. אתם משווים מנוע משנות ה2000 המוקדמות למנוע חדש שגודש. אם כסר עושים השוואה אז תשוו למולטי אייר הגודש של פיאט. ובלי קשר, אי אפשק בכלל להשוות בין שני הרכבים האלה*

ליאור, ה-1.2TSI מבוסס על ה-1.2HTP ששקודה הוציאו אי שם לקראת 2002, אז כן, גם הוא בבסיסו וותיק, אלא שפשוט הוכנסה אליו מערכת הזרקה ישירה וטורבו עם גיאו' משתנה.

ואכן. קשה להשוות ביניהן. אתה צודק.
האחת היא סופר מיני שמאוד נחמד לנהוג בה, והשנייה היא וואנבי הוט האץ'.

Bumblebee
23-03-11, 18:37
קודם כל תודה רבה לכולם על השתתפות.בגדול הבנתי שזה באמת שני דברים שונים ואני יכול להבין יותר טוב רק אחרי נסיעת מבחן
אני מאוד אוהב את ה HGT שלי,אבל בא לי אוטו חדש! :p

yossi136
23-03-11, 19:04
אוראל רק משהו קטן, לגבי הטורים אתה צודק.
אבל שנהיה בנס הרים גם אני היה בפול מומנט רק איפה שהוא שם לעלה ושאני למעלה לא משנה כמה מומנט יש לך.אני היה על טורים גבוהים מספיק בשביל שאני אוכל לסוע כמו שצריך ואני לא מכיר שום נהג
שינהג בטורים נמוכים כאשר הוא רוצה לנהוג...

נ.ב הרכב הקודם שלי קליאו MK2B 2003 גם אותה היה צריך לסחוט קצת יותר בשביל לקבל את מה שהיא נותנת.

ליאור23
23-03-11, 19:07
שורה תחתונה, אל תצפה לקבל רכב ספורטיבי מהאיביזה. הכי טוב לעשות נסיעת מבחן וכמו שאני מבין כבר קבעת נסיעה

Bumblebee
23-03-11, 19:32
אני מצפה לפחות ויותר אותם הביצועים....עם כל הכבוד לHGT אני מצפה ללפחות אותה הרגשה ממנוע שנת 2011

vRS
23-03-11, 20:45
יוסי, אתה טועה ומטעה יש לך עוד כמה דברים להבין, ידידי. אבל בוא לא נתווכח על זה, אתה כנראה שוכח מהיכן באתי ובמה עסקתי ביום יום.

אם ניקח - תאורטית - ב.מ.וו 335I, אתה טוען שאתה תיקח אותה "למעלה" כדי לנצל אותה?
ברור לך שאתה טועה ובגדול, כן?
רצועת הכוח של מנועי הטורבו בשיא האפקטיביות שלה כשהם סובבים בסל"ד נמוך עד בינוני. בסל"ד גבוה הטורבו דועך, מאבד מכוחו ואתה בעצם "מושך" על ריק. לצורך העניין.
אותו הדבר במנועי ה-TSI וה-Multiair, שאינם שונים ממנועי ה-T של כל יצרן אחר. רצועת הכוח בא לידי ביטוי בסל"ד נמוך עד בינוני, כאשר הטיפוס למעלה אך ורק מוריד מיעילות הטורבו ומכוחו.

מנועי הטורבו בנזין המודרניים מאוד דומים באופי למנועי טורבודיזל עדכניים. המון המון מומנט זמין בסל"ד נמוך עד בינוני, ואח"כ מתחילה דעיכה. כל המטרה היא למנוע טיפוס אל על והגברת צריכת דלק ובלאי על המנוע. רצועת הכוח מתחילה מאוד מוקדם ונגמרת - יחסית - מאוד מוקדם. אין שום צורך ל"טפס", "למשוך" או "לקרוע" את המנוע, זה פשוט מיותר, הכוח הולך ודועך למעלה. זה מורגש מאוד.

נהיגה נכונה גם תלויה בהתחשבות ברצועת הכוח.
אתה בעצם טוען שנהיגה ספורטיבית היא נהיגה על המנתק, וזה רחוק מהמציאות. לא חסר מנועים שפשוט נגמרים שם, בעיקר מנועי הטורבו. נהיגה ספורטיבית חכמה היא - בין היתר - נהיגה ששומרת אותך בתוך רצועת הכוח, כך תמיד יהיה לך כוח זמין.
הקליאו "ספורט" היא דוגמה טובה מאוד למנוע אטמוספרי חובב סל"ד גבוה. קח איביזה קופרה (למשל) ותראה שאתה תמצא עצמך מעביר הילוכים סביב 5500 סל"ד, כי מעבר לזה המנוע חוטף דעיכה משמעותית. זה גם מאוד מוחשי ב-1.8TSI (לאון, למשל) - לא חסר כוח ומומנט עד שמגיעים למעלה והמנוע פשוט חוטף התקף אסטמה קשה.
כל מקרה לגופו - אטמוספרי לחוד. טורבו לחוד. גם טורבודיזל.

כשנהגתי ברינג עם סוויפט ספורט - אין ספק שהיה צורך אינסופי לשבת אי שם על המנתק כדי לקבל תזוזה ואפקטיביות. זה המנוע וכך רצועת הכוח שלו.
מנגד - נהיגה בב.מ.וו 320D באחד מכבישי הנהיגה המפורסמים ביותר באירופה (אי שם באוסטריה, על האלפים) בוצעה על סל"ד נמוך עד בינוני כי לא היה צורך לנסות ולטפס מעלה, הרי הורגשה שם ירידת כוח משמעותית. בטווח רצועת הכוח - המנוע פשוט דחף, דחף ודחף, בלי הרגשת מחנק.

ותאלצו לסלוח לי על המגילה. חשוב שתבין שכל מנוע (יותר נכון: סוג מנוע) הוא מקרה לגופו.
באטמוספרי צריך לטפס המון למעלה כדי לקבל תזוזה מסויימת, בעוד שבמנועי טורבו הכוח זמין מוקדם משמעותית. למעשה, הוא מתחיל אי שם בסל"ד אפסי, ושם אתה ב-Under Power מוחלט, אם תרצה ואם לא.

במבלביי, בשורה תחתונה: גם ה-HGT לא מדהימה מבחינת התנהגות. ותעשו לי טובה...
ההיגוי באיביזה ירגיש לך עולם אחר (למרות שגם הוא בסה"כ לא מדהים), ההתנהגות של האיביזה תרגיש לך בוגרת יותר (ואני לא מאמין שאני אומר את זה...),
ובכלליות - אין כאן נפילה. אם יחסר לך כוח, פשוט תצ'פצ'פ (ותקבל ה-ר-ב-ה יותר כוח). האיביזה איכותית יותר, בטוחה יותר, מאובזרת משמעותית והרבה מרווחת, נעימה וחסכונית.

אם תרצה סיבוב על פביה TSI, אתה מוזמן. שלי ידנית, והיא מזמן סיימה את ההרצה שלה...
עם צבירת הק"מ - כרגע 11,000 ק"מ - אוכל להעיד על תגובות משופרות, שריקת טורבו נוכחת וצריכת דלק מצויינת.

ליאור23
23-03-11, 23:46
אוראל, תבין שבכל מה שקשור לרכבים ובייחוד לרכב שלי אני אובייקטיבי לחלוטין.
הייתה לי גולף טורבו שיש לי רק דברים רעים להגיד על השלדה האיומה שלה ועכשיו יש את הhgt, אוטוטו שנה עם הhgt ואני יכול להגיד רק דברים לשבח על ההתנהגות שלה.
אם זה מבחינת נהיגה יומיומית והן בנהיגה אגרסיבית יותר, לוקחת פניות בקלות יתרה ואפילו פניות חדות מאוד.
לעשות נסיעה או שניים או שלוש זה לא רציני, עם זאת עדיין אני אומר שכמובן עדיף להשתדרג לרכב חדש, האיביזה היא אופציה אחרונה מבחינתי כי הרכב מכוער לטעמי, יקר מידי, לא נותן תמורה למחיר ואלוהים יעזור למי שינסה למכור אותה אחרי תקופה, צריך לקחת את הכל בחשבון ולא רק להסתכל על המותג( לא שיש לו שם בכלל) .
יש הרבה אופציות בשוק החדשות ואפילו במשומשות בטווח המחירים שלה שעדיפים עליה בהרבה.

vRS
24-03-11, 01:01
ליאור, הפונטו שלך משודרגת מבחינת מתלים. אתה לא יכול להשוות אותה אל GTI MK4 סטנדרטית.
נעזוב את העובדה שה-GTI ב-MK4 היא לא יותר מרמת גימור בכירה, אין בה כל קשר לדינמיות.

איביזה היא אחת הסופר מיני'ז הפחות אהודות עלי, בלי כל קשר לקונצרן ממנו היא מגיעה, וזה רחוק מלהיות חדש.
הייתה לי איביזה 6L (דור קודם. 1.6 "ספורט") והיא נרכשה אך ורק מהסיבה שלא יהיו אופציות ידניות אחרות, בטח שלא אופציות מאובזרות ומעוצבות שכאלה.

לא מזמן יצא לי להתנייד מעל שבועיים באיביזה דור נוכחי, וזה אחרי לא מעט נהיגות על 1.6 "ספורט", אלא שהפעם זו הייתה 1.6 בגרסת הבסיס ועם DSG7.
כמוך, גם אני חושב שהאיביזה הזו פשוט מכוערת, לא משנה באיזה גרסה מדובר. היא גם רחוקה מלהיות מבריקה או מושלמת - מנגד, גם הפונטו, והיא עוד פחות טובה מהאיביזה.

אין הרבה אופציות חדשות בשוק. ההפך, אתה רחוק מזה שנות אור.
מספר הסופר מיני'ז החדשות שנמכרות עם גיר ידני - והן באמת אופציות ראויות - שואף לאפס.

הפונטו Evo והג'אז אופציות סבירות, אין בהן שומדבר מיוחד. האחת זולה לתחזוקה והשנייה יקרה לתחזוקה. שתיהן אינן מאובזרות במיוחד וברמות מחיר המדוברות - הן מצויידות בדרעק של מנועים.

נשארת רק עם האופציות לבית VAG, ושם העדיפות היא לפביה - היא פשוט עדיפה על האיביזה בכל אספקט, ועדיפה על הפונטו והג'אז באלפי מונים. לא חסר מבחני סופר מיני'ז מאירופה אשר יעידו על כך, ועל בחירתם בפביה על פני השאר, כולל על פני הפולו (עם כי בנקודות ספורות יחסית).
היתרון של האיביזה הוא במראה ובאיבזור משופר קלות במידה מסויימת (גג פנורמי עלוב עם וילון מחורר וחלונות כהים מקוריים). האיביזה לא באמת מתנהגת יותר טוב, היא גם לא איכותית יותר, או זריזה יותר.
זה הפך עניין של מוניטין שכזה, זה הכל.

פותח הת'רד מעדיף את האיביזה מבחינת מראה - וסבבה, זה עניין של טעם, ואין מה להגיד כנגד כך. זאת החלטה שלו.
חשוב להבין שלא משנה עד כמה היא "סבירה", היא עדיפה על פני פונטו HGT מזדקנת, אשר ימי הזוהר שלה תמו מזמן. אבל מזמן. עם כל הכבוד...

ליאור23
24-03-11, 01:20
כמובן שהיא עדיפה על hgt, כל רכב כמעט משנתון 2011 והלאה יהיה עדיף, מבחינת גימור, אמינות, בטיחות.
אני התכוונתי לאופציות בשוק המשומשות מאשר החדשות, למשל באותן 110 אלף שתעלה האיביזה החדשה אני הייתי קונה wrx 2006 או אפילו את הגרנדה אבארט 2008, אבל זה רק אני:)

vRS
24-03-11, 09:42
כמובן שהיא עדיפה על hgt, כל רכב כמעט משנתון 2011 והלאה יהיה עדיף, מבחינת גימור, אמינות, בטיחות.
אני התכוונתי לאופציות בשוק המשומשות מאשר החדשות, למשל באותן 110 אלף שתעלה האיביזה החדשה אני הייתי קונה wrx 2006 או אפילו את הגרנדה אבארט 2008, אבל זה רק אני:)

ה-WRX של אותן השנים הן צרות צרורות. לא חסר תקלות עם מנועי ה-2.5T, אותן תקלות שקיימות גם ב-B3 STI, למשל.
מה גם שה-WRX היא לא GT או STI.

האבארת' בהחלט מעניינת.
רק קח בחשבון שיש רק א-ח-ת כזאת ולך תדע איך ומי בעתיד.

Caveman
24-03-11, 13:12
זה אותו מנוע כמו במיטו 155, לא חושב שיהיו בעיות עם טיפולים וכד'

stas203
25-03-11, 09:52
סטס, אתה מדבר שטויות. אני מאמין שלא נהגת כל VAGית שהיא עם 1.2TSI.
מבחינת זמינות כוח ותחושות ה-1.2T הקטנטן מתעלה על ה-1.8 של ה-HGT. יש המון כוח זמין שמתחיל עוד ב-1550 סל"ד. כמובן שצריכת הדלק עדיפה באלפי מונים.
אם 105 כ"ס לא מספיקים, תמיד יש צ'יפים מוכחים (SKN, ABT, B&B) שיעלו את ההספק למעל 140כ"ס ואת המומנט מעל 22 קג"מ.
(בפועל - על פי בדיקות דיינו בבריטניה וגרמניה - ההספק המקורי נע בין 116 ל-120 כ"ס, כאשר במנועי ה-TSI הגדולים יותר הסיפור דומה. לפחות 10% יותר הספק בפועל מאשר במוצהר)

אני אישית מאוד סולד מהאיביזות (בעיקר אחרי שסבלתי קשות מאחת, עוד מהיום שבו עלתה לכביש ומיררה את חיינו עד יומה האחרון בחנייתנו).
האיביזות אינן מבריקות בכל תחום שהוא, המחיר גבוה מידי ביחס לתמורה (ותעשו לי טובה, שאף אחד לא יתלהב מגג פנורמי שעולה ב-2 מ"מ ובקושי מכניס אוויר, ויתרה מכך, יש לו רק רשת וזה הופך כל נסיעה בקיץ לחממה) וישנן יותר מידי תלונות כאלה ואחרות בארץ ובחו"ל.
בניגוד לכל השטויות שסיאט טוענים על "ספורטיביות" או "חמימות" ביחס לאחיותיה, האיביזה היא הפחות טובה בעניין. לא מוצא כל טעם להשקיע 10K (ומעלה) עליה יותר. ולא, לטעמי היא מכוערת במיוחד, גם ב-3 דלתות. הדור היוצא (6L) היה - משמעותית - טוב למראה.

ועוד לא נגענו בשמירת ערך ההזויה שלה וכמות הרכבים המוצעים למכירה. אין סיכוי בעולם למכור את הרכב הזה - בעתיד - במחיר שפוי.
השוק מוצף בישראלים שחשבו שיקנו בזול (מבצע) וימכרו ביוקר. אז זהו, שלא... אבל ממש לא. מוכרים יורדים 5K+ מתחת למחירון וגם אז אין יותר מידי קופצים על זה.

נראה לי שמזמן לא נהגת בפונטו HGT , יש לי לקוח שלבן שלו היתה HGT ועכשיו הוא קנה POLO TSI 1.2 מה שאני יכול לומר שיש לו יופי של כוח למנוע 1.2 אבל לבוא ולהשוות לHGT :confused:

המומנט אומנם זמין קצת יותר אבל המנוע לא מייצר מספיק ממנו , הרגשתי שהרכב קצת יותר חזק מהונדה סיביק של ההורים שלי!

ומה זה הקישקוש על רצועת כח ? לHGT יש רצועת כוח סבירה לגמרי שמתחילה מ 3500 ועד 6500 סל"ד, אין שום בעיה להיות בטווח הסל"ד הזה בזמן נהיגה אגרסיבית

vRS
25-03-11, 10:01
נראה לי שמזמן לא נהגת בפונטו HGT , יש לי לקוח שלבן שלו היתה HGT ועכשיו הוא קנה POLO TSI 1.2 מה שאני יכול לומר שיש לו יופי של כוח למנוע 1.2 אבל לבוא ולהשוות לHGT :confused:

המומנט אומנם זמין קצת יותר אבל המנוע לא מייצר מספיק ממנו , הרגשתי שהרכב קצת יותר חזק מהונדה סיביק של ההורים שלי!

ומה זה הקישקוש על רצועת כח ? לHGT יש רצועת כוח סבירה לגמרי שמתחילה מ 3500 ועד 6500 סל"ד, אין שום בעיה להיות בטווח הסל"ד הזה בזמן נהיגה אגרסיבית

עזוב, סטס. אני לא אתווכח איתך בכלל.

idango
28-03-11, 10:09
דיבורים כמו חול ואין מה לאכול !

הפונטו אבראט 2008 היא האופציה המנצחת פה.

vRS
30-03-11, 22:23
עידן, חזרת מחו"ל לפני כמה ימים או שפשוט ראיתי מישהו שמאוד דומה לך? :)

אני משאיר את הבמה לפבל, הוא יעדכן אתכם בדעתו, וזאת לאחר נהיגה על 1.2T בפולו (DSG) ובפביה (ידנית).

Bumblebee
31-03-11, 12:00
קודם כל תודה רבה לאוראל על נסיעת מבחן על האוטו שלו.לאחר נסיעה על פולו DSG ו על פאביה ידנית שלשתיהן יש מנוע 1.2TSI אין מה לדבר על השוואה בין ה 1.2TSI ידנית ל HGT.לאחר הנסיעה אתמול על הכביש סביב סופרלאנד....המנוע,הצליל של הטורבו והרעש של ה Dump-pipe(אוראל יודע למה אני מתכוון :) כבשו את ליבי! זה משהו שקשה להסביר אבל זה פשוט אחרת מ HGT.אין ספק שהמנוע 1.2TSI מרגיש הרבה יותר חי על הכביש נשמע יותר טוב.
ההחלטה סופית:

2011 Seat Ibiza SC 1.2 TSI
צבע צהוב
פנסי קסנון
חיישני רברס
גג פנורמי
ג'נטים 16
מראות עם קיפול אוטומטי
מערכת עם יציאת AUX

Caveman
31-03-11, 14:52
הזנון זו התקנה מקומית?

Bumblebee
31-03-11, 15:00
הזנון זו התקנה מקומית?

לא,כך יגיע מספרד

stas203
31-03-11, 15:09
תראה על הצליל אין מה לדבר, גם אני היתמכרתי לרכב טורבו זו חוויה אחרת לגמרי.

אבל המנוע רק מרגיש חי יותר כי אתה מקבל את כול הכח בסל"ד נמוך ומכאן תחושת הביצועים.

ה- HGT צריך לסחוט בשביל לקבל ביצועים בדיוק כמו CLIO B SPORT ,HONDA TYPE R

עכשיו תגיד לי שהאיביזה הזאת יכולה להיתחרות בהם , לא.

מה כן, זה רכב חדש, איכותי יותר , בטוח יותר , והרבה הרבה יותר חסכוני אז בגדול הוא עדיף. אבל לא בגלל הביצועים.

ליאור23
31-03-11, 15:15
בהצלחה בקנייה, תבדוק כמה סוכניות ותראה מה אפשר לסחוט מהם. בקיצור אוראל תעזור לבחור עם זה:)

Bumblebee
31-03-11, 16:33
תראה על הצליל אין מה לדבר, גם אני היתמכרתי לרכב טורבו זו חוויה אחרת לגמרי.

אבל המנוע רק מרגיש חי יותר כי אתה מקבל את כול הכח בסל"ד נמוך ומכאן תחושת הביצועים.

ה- HGT צריך לסחוט בשביל לקבל ביצועים בדיוק כמו CLIO B SPORT ,HONDA TYPE R

אם הינו עכשיו ב 2002 והיית מוציא את ה HGT דנדשה מהמפעל אז אולי אולי היית מקבל ביצועים דומים ל Honda Type R, אבל עם ה HGT בת 10 - בחיים לא.

yossi136
31-03-11, 16:38
הוא לא אמר שהם דומות הוא רק אמר שאת שתיהן צריך לסחוט...

גיא .ב
31-03-11, 16:42
אם הינו עכשיו ב 2002 והיית מוציא את ה HGT דנדשה מהמפעל אז אולי אולי היית מקבל ביצועים דומים ל Honda Type R, אבל עם ה HGT בת 10 - בחיים לא.

לא היה יותר פשוט לבצע השוואה בין ה HGT ל TSI 1.2 סביב הסופרלנד ? תאוצה 0-100 וכדומה?
כך היית נותן לכולנו תשובה חד משמעית.

Bumblebee
31-03-11, 17:03
לא היה יותר פשוט לבצע השוואה בין ה HGT ל TSI 1.2 סביב הסופרלנד ? תאוצה 0-100 וכדומה?
כך היית נותן לכולנו תשובה חד משמעית.

יש בזה משהו....אבל תגידו לי בעלי ה HGT,בנהיגה אגרסיבית,לאיזה מהירות אפשר להגיע עם ה HGT בהילוך שלישי?

ליאור23
31-03-11, 17:07
מאה וקצת, מה זה רלוונטי אם אפשר לשאול:)

Bumblebee
31-03-11, 17:14
אז אני כנראה לא פתחתי את המנוע לאוטו שלי.....אתמול בנסיעה עם האוטו של אוראל התפלתי איך האוטו שלו מגיע ל 145 קמ"ש בהילוך שלישי בלי להתאמץ.

גיא .ב
31-03-11, 17:34
http://www.youtube.com/watch?v=cOJZ8LRnknk
פה הוא הגיע ל 150 קמ"ש בהילוך שלישי
במחשבה שניה, אולי הוא העביר לרביעי ( למרות שלא נראה שהוחלף הילוך )
תיקון- נראה שהוא מחליף הילוך ב 130.

yossi136
31-03-11, 18:32
ראשון 50 שני 90 שלישי 130 רביע 165 חמישיעד סוף הסקאלה

Bumblebee
31-03-11, 18:53
ראשון 50 שני 90 שלישי 130 רביע 165 חמישיעד סוף הסקאלה

קריעה למנוע....

ליאור23
31-03-11, 19:23
אין פה שום קריעה, המנוע מספיק עמיד. קריעה זה להגיע למנתק ולהישאר שם או הורדות הילוכים אגרסיביות וקפיצות סלד קיצוניות.

Caveman
31-03-11, 19:35
לא,כך יגיע מספרד

תוודא את זה טוב.
זנונים שמותקנים כאן בארץ על רפלקטורים, ולא על עדשות, הם גם לא חוקיים, וגם מסנוורים מאוד. מה גם שלרוב הגוון מאוד לא יפה.
הרבה יבואנים מתקינים כאן את המערכת, על הרפלקטורים, באמירה שזהו אביזר מקורי, למרות שזה לא נכון.

קריעה למנוע....
אם תטפל במנוע כמו שצריך למנוע שעובד ככה, אין ממש בעיה.
זה אומר לפחות להגדיל את תדירות החלפת השמן.

yossi136
31-03-11, 20:29
6.5 טור זה לא קריעה למנוע ידידי.
ותאמין לי שאני לא עושה דברים שיקרעו את המנוע שלי..

Michael
02-04-11, 12:11
אחרי כל הדפים, אני עדיין לא מבין איך אפשר להשוות בין 1.2TSI ל-HGT.
אם כל הכבוד אני ממש לא רואה שום קשר בין שני הרכבים. האיביזה היא חלשה מאוד ביחס ל-HGT בכל מצב. זה רכב חדש נחמד אבל לא יותר מזה. אתה לא יכול להשוות רכב כשאתה נוסע עם עצמך.
בלי לפגוע באף אחד אני בחיים לא הייתי קונה מנוע 1.2 אפילו עם דבל טורבו.

לסיכום: תתחדש :)

stas203
04-04-11, 00:14
צריך להבין שרכב טורבו נותן תחושה של ביצועים, כי המומנט שיא מגיע יחסית מוקדם ומכאן תחושת המשיכה , הHGT נותן בהדרגה את הכוח לכן נראה כאילו הוא פחות חזק או פחות "חי".

בפועל כמו שמיכאל אמר: ה-HGT תתן בראש לTSI 1.2 בכול מצב, אתם מוזמנים לעשות יום מסלול ונראה תוצאות.

dodihob
04-04-11, 00:21
לא יודע מה איתכם...
אני מריח מפגש בערד
HGT צהובה בריצפה VS. דובלו מצ'ופצפת = קרב החלשים
ה-HGT תכלת עם המנסע לאופניים VS. פאביה 1.2 TSI = איטלי נגד צ'כיה
וכמובן איזה על האש לסגור פינה :D

שחרון
04-04-11, 11:49
זה קרב ובא!!!

Bumblebee
04-04-11, 15:02
צריך להבין שרכב טורבו נותן תחושה של ביצועים, כי המומנט שיא מגיע יחסית מוקדם ומכאן תחושת המשיכה , הHGT נותן בהדרגה את הכוח לכן נראה כאילו הוא פחות חזק או פחות "חי".

פה אני מסכים איתך 100%.

גיא .ב
04-04-11, 20:48
בעל BMW 120i אוטומטית קרא עלי תיגר במיאוץ מ 0 - 100.
מה דעתכם? יש לי סיכוי?

ליאור23
04-04-11, 23:39
גם ברוורס.
זה שיש לו סמל bmw בחזית לא מוסיף לאוטו המעפן הזה כוח.

yossi136
04-04-11, 23:57
תן לו בראש!

dodihob
05-04-11, 02:00
נערך

vRS
09-04-11, 13:14
ליאור, ל-120I יש גרסאות 150 ו-170. תלוי בשנה.

ה-150 לא חזקה במיוחד, אבל עדיין יש לה נתוני הספק / מומנט עדיפים.
אם היא ידנית, לצורך העניין, היא בהחלט תוכל לתת לפונטו. בגרסה האוטומטית כנראה שלא.

ה-170 לא תשאיר מקום לטעויות כלל וכלל. היא חזקה יותר - גם בידני וגם באוטומטי.
אין כאן מקום לויכוח בכלל, מספיקה התבוננות קצרצרה בנתונים היבשים ונהיגה קצרצרה בכדי להבין זאת...

מכל דבר אתם עושים "עגלה" אל מול הפונטו, ואני ב-ספק רב אם מישהו מכם נהג אי פעם על 120I, בעיקר בגרסת 170.
נכון שהיא לא מדהימה למראה. היא בהחלט טובה לנהיגה. הרבה יותר מהוואנבי הוט-האץ' שלכם, לה אתם כל כך סוגדים, אפילו אל מול בימר.
ואל תשכחו, החיים לא מתחילים ולא נגמרים ב-0 ל-100, או בלמי יש יותר גדול בקו ישר - נסו להרחיב אופקים וללמוד את מהות הכבישים המפותלים. זה העולם האמיתי.

ליאור23
09-04-11, 13:35
אוראל אני סוגד רק למרצים שלי, חוץ מזה אותו דבר אפשר להגיד עליך עם הסקודה או על ההוא עם הפיזו או על ההוא עם הסובארו, אני מאמין שהבנת אותי. תאמין לי שאני לא חי באשליות, אני יכול להודות ש106 gti לקחה אותי ושקליאו ספורט השאירה לי אבק אחרי 80 קמש. Bmw אף פעם לא אהבתי אבל ה1 היא עלבון לאינטליגנציה ולחובבי רכב. ולגבי סיבובים כבר אמרתי לך any time any day.

danielkochin
09-04-11, 13:57
106 gti לקחה אותך 8O.

vRS
09-04-11, 14:01
אוראל אני סוגד רק למרצים שלי, חוץ מזה אותו דבר אפשר להגיד עליך עם הסקודה או על ההוא עם הפיזו או על ההוא עם הסובארו, אני מאמין שהנת אותי. תאמין לי שאני לא חי באשליות, אני יכול להודות ש106 gti לקחה אותי ושקליטו ספורט השאירה לי אבק אחרי 80 קמש. Bmw אף פעם לא אהבתי אבל ה1 היא עלבון לאינטליגנציה ולחובבי רכב. ולגבי סיבובים כבר אמרתי לך any time any day.

יש הבדל בין לסגוד ל-HGT מול בימר, וכל בימר שהיא, גם ה-1 שהיא אינה יצירת מופת עיצובית או תמורתית.

א-ב-ל, וא-ב-ל גדול, היא בהחלט מהנה לנהיגה. הרבה יותר מכל משפחתית קונבנציונלית אחרת בקטגורייה, ולא תוכל לגזול זאת ממנה.
אין מה לעשות - יש לה את ההנעה הנכונה ואת הכלים הנכונים לייצר לא מעט הנאה מנהיגה.

לחבר טוב מאוד שלי יש 106GTI (והיא אפילו נדירה - שחורה המקורית היחידה בארצנו), זאת פשוט מכונה מקסימה.
רק חבל שהיא נחה בחנייה בעקבות מעבר למשהו מודרני וגודש. כן, מפתיע, אבל זאת פביה TSI עם DSG.
מקווים שבעתיד הלא רחוק ישובו ימי הקסם שלה, וגם היא תשוב לפזז בכבישי נס הרים :)

דניאל. מה מפתיע אותך בדיוק?
106GTI שוקלת כ-150 ק"ג פחות מכם, ויש לה 120 כ"ס (בימים טובים).

ליאור, פסח מתקרב. תן לסגור על מנוחה מהעבודה - ונצא לטייל קצת.
הרבה זמן לא התראנו!

ליאור23
09-04-11, 14:02
כן, אבל אם אני יגיד שהיה לי איבוד כוח משמעותי בגלל שהסעפת היתה סדוקה יגידו שאני מתרץ ואם אני יזכיר שיש לי קאמבר 4- בכל הגלגלים שתורם לפגיעה בהאצה בכלל ייצאו עליי אז העדפתי לא להזכיר את זה:p

ליאור23
09-04-11, 14:06
יאללה תפנה יום כדי לקבל שיעור בפיזיקה מעשית מאיטלקית מזדקנת שמתעקשת לנצל את 15 דקות התהילה שלה שמזמן עברו

vRS
09-04-11, 14:14
יאללה תפנה יום כדי לקבל שיעור בפיזיקה מעשית מאיטלקית מזדקנת שמתעקשת לנצל את 15 דקות התהילה שלה שמזמן עברו

ליאור, אתן לך להנות מהספק :D
שמור על קשר ינקניק. נעלמת לגמרי.