View Full Version : בעיה במזגן, פונטו ספייס 2002
שלום לכולם, אני מעתיק את השרשור שפתחתי בקראספורום, מקווה שמישהו פה אולי נתקל בזה ויוכל לעזור לי.
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=363826
היום נסעתי נסיעה יחסית ארוכה מחוץ לעיר, בחוץ היה מאוד אביך ומטונף והיה לי חם אז החלטתי להפעיל מזגן.
הבעיה היא כזאת:
המזגן נכנס לפעולה, המנורה של הA/C באמצע הכפתור נדלקת והכול, אבל יש רעש כמו בריחה של גז ואת הרעש שומעים בתוך תא הנוסעים, והמזגן לא מוציא קור,
האמת לא הפעלתי את המזגן על קור מאז תחילת החורף, היום החלטתי לראות מה המצב ואז עליתי על הבעיה.
חימום המזגן מוציא מאוד טוב, וכשמעבירים את הבורר טמפרטורה לחימום הרעש הנ"ל לא מופיע (בקושי - ממש ממש חלש שאפילו הרעשי נסיעה בולעים)
יש סיכוי שחסר גז?
מה ניראה לכם הבעיה? ואיך ניתן לפתור אותה? אשמח לנסות למקד את הבעיה כדי למנוע נסיעות מיותרות למוסך, כרגע אני עובד מ8 בבוקר עד 22 וחצי בלילה כמעט ברצף (2 עבודות - כולל ימי שישי) ככה שכדי לנסוע למוסך אני צריך לקחת חופש מאחת העבודות ליום אחד לפחות ואני לא רוצה לבזבז סתם זמן במוסך, זמן =כסף!
תודה רבה מראש.
ד"א: הרכב זה פונטו ספייס 2002 ELX ידנית מנוע 16V
אתה מוזמן אלי לבדיקה חינם. אני גם רחובותי.
יש ברשותי המידע והציוד הדרוש לתקן מזגנים.
בלי קשר, יש ברשותי חומר ומכשיר מיוחד, שסותם דליפות בעיקר במאייד.
הדבר נוסה על ידי לפני 5 חודשים בהצלחה, בשתי מכוניות ג'פ ויטרה ואיסוזו טנדר 4+4. בהם הדליפה לא נמצאה.
דוד.
שלחתי לך ה"פ.
שוב תודה רבה.
לתשומת לב (גם של דוד), אם לחצי המזגן תקינים אז צריך גם לבדוק אם מסנן האויר הפנימי אינו סתום כי אז הוא גורם גם למשב אויר חלש לתא הנוסעים וגם לחוסר קרור של המזגן.
נא עידכונים בממצאים ותוצאות.
בברכה - רפי לין
מסנן מזגן הוחלף לפני כמה חודשים,
יש רעש כמו של בריחה של אוויר (ככול הניראה זו בריחה של גז)
רפי, תודה על התייחסותך :) זה ניראה לך סיפור רציני העסק הזה?
אם מאייד המזגן הפנימי דולף אז זאת הרבה עבודה והעלות יקרה, אבל צריך קודם לבדוק את צע' המזגן.
בברכה - רפי לין
הרעש שאתה שומע הוא לא של דליפת גז.
אם היתה כזאת דליפה שנשמעת בתא הנהג, מזמן המדחס היה מפסיק לעבוד, משום שמתג הלחץ
היה מנתק את המדחס.
הרעש הוא של גז בחלקו מאוייד, (לא נוזלי) שעובר בשסתום ההתפשטות.
הסיבות הם:
1. מחסור בחומר קרור עקב דליפה., שעדיין לא גורמת למתג לנתק.
2. מייבש סתום חלקית.
3. שסתום התפשטות סתום חלקית.
4. מדחס תקול שמעביר לחץ לאזור הלחץ הנמוך.
ברוב המקרים בהם נתקלתי, היתה בעיה של חוסר גז עקב דליפה.
במצבים של דליפה מזערית אחת לכמה חודשים בעיקר במאייד, אפשר לעשות ווקום גז ולהחדיר חומר מיוחד, או להוסיף גז פעמיים בשנה.
ברשותי סקנר שמריח דליפה של גז עד למליונית.
אז קודם כול אני יגיד תודה רבה לאדם יקר, אדם שרק חיפש לעזור ועשה זאת אפילו ללא תשלום סמלי!
אז תודה לך דוד, (מוכר לחלק מכם כ-davidmzr) עזרת לי מאוד, חסכת לי טיולים למוסך בזמן שהעבודות שלי אינן מאפשרות לי בכלל. שמחתי להכירך, ושוב תודה רבה על עזרתך, רואים שאתה אוהב לעזור ולא עושה זאת בשביל הכסף.
בנוגע לתיקון:
קודם כול בדקנו גז, לאחר שהתגלה שאין גז במערכת, דוד ניקז את הגז הישן ואז מילאנו גז חדש תוך כדי החזקת המנוע בטורים יציבים (עד כמה שיכולתי - קשה לי עם המצערת האלקטרונית הזאת)
לאחר מילוי הגז נתנו למערכת להשוות לחצים, נעשתה בדיקה בעזרת מודד טמפרטורה לבדיקת הטמפרטורה בפתחי היציאה של המזגן (4-5 מעלות!!)
לאחר מכן נעשתה בדיקה עם הגלאי דליפות (בתמונה שדוד העלה) ולא נמצאו דליפות.
ומה עוד שקיבלתי אפילו כוס תה ויחס חם :smile:
בדרך חזרה נסעתי עם המזגן, אין לי מה להגיד חוץ מ-תענוג! אפשר להשים ארטיקים ברכב ואני בטוח שהם אפילו לא יימסו.
אז שוב אני יגיד תודה רבה לדוד, על העזרה הרבה ללא שום רצון לקבל משהו בתמורה.
ללא ספק דוד הוא אדם יקר שגם אוהב מאוד את מקצועו.
גז המזגן לא נעלם סתם כך ואולי יש דליפה קטנה שקשה לגלותה ורק ימים יגידו אם אכן זה כך, במקרה ושוב יחסר גז במע' המזגן.
בברכה - רפי לין
מתן נראה לך שזה היה ללא תמורה ?. אם לא הרגשת, אז את התמורה לקחתי לפני שהתחלנו לעבוד.
ישבת ובדקת, למה המחשב שלי קורס כל רבע שעה.
פתגם סיני עתיק אומר, "אפילו אימא לא נותנת לאבא בחינם".:mad:
אגב זה לא היה הספק, פתחתי אותו ופירקתי את הקונקטורים ניקיתי הכול עם אוויר.
עד עכשיו 3 שעות לאחר שנסעת, אין בעיה במחשב.
מה עם הרעש שהיה בהפעלת המזגן ?.
תודה גם לך.
דוד.
דוד, נכון לעכשיו הרעש מהמזגן נעלם.
בכול מקרה יכול להיות שחיזקת את המגעים או ניקית אותם וזה סידר את הבעיה, תן לזה עוד יום, אם המחשב לא ייקרוס אז הבעיה הסתדרה, אם ימשיכו הבעיות אז צריך להמשיך ולבדוק למה זה קורה.
לא נראה לי שזה ייקרוס, הכנסתי גם את הדיסקונקי והוא עולה ונפתח מצויין.
תודה.
דוד
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.