PDA

View Full Version : שאלה חובבנית אבל חשובה בשבילי :)

yinon
16-02-11, 13:38
שמתי לב שבמכונית בה למדתי נהיגה בתחילת הנסיעה היה מספיק לי להרים את הקלאץ' עד החצי ואז לאט לאט עד הסוף (בלי דלק) והאוטו היה "גולש", ואז רק אחרי שהקלאץ' מורם עד הסוף והאוטו כבר "גולש" הייתי שם דלק ומתחיל בהעברה להילוך שני וכו'...
באוטו שלי, פונטו ספייס 2002, מהרגע שאני מתחיל להרים את הקלאץ' אני צריך לתת לו גם קצת דלק כי אם לא הוא מגמגם.

מה הסיבה לכך? מה עדיף? איך זה אצלכם?
תודה רבה!:)

dor
16-02-11, 14:05
זה בסדר גמור...
והסיבה לכך זה הכח של הרכב שהוא לא מספיק חזק כדי להתחיל לגלוש בחצי קלאץ...
אני בדיוק כמוך ולפני 3 ימים נגמר לי המלווה ועד עכשיו זה שונה לי כי גם אני התרגלתי כמוך אבל לאט לאט אתה תתרגל לזה כך!

מקווה שעניתי לך על שאלתך,
דור

amir684
16-02-11, 14:51
רוב המכוניות ללימוד נהיגה הם עם מנוע דיזל ולמנועי דיזל יש מומנט גבוהה יחסית בסל"ד נמוך

yinon
16-02-11, 15:41
הבנתי... תודה על העזרה.. :)

Caveman
16-02-11, 15:41
אכן ההבדל הוא שהרכב של המורה שלך היה מצוייד במנוע דיזל, ושלך במנוע בנזין.
יחסי הדחיסה שונים בין המנועים ולכן זה קורה.

בכל מקרה, התחלת נסיעה ללא גז אפשרית גם במנוע בנזין, אבל לא ממש מומלצת, גם באופן כללי.

dor
16-02-11, 15:42
למה לא מומלצת?

Caveman
16-02-11, 16:31
זה מפעיל יותר מידי לחץ על המצמד, ובגלל שאתה עושה זאת בעדינות ולאט יותר (כי אם תעשה זאת מהר הרכב יכבה), אתה שוחק את הצלחת יותר.

אין בעיה לתת לרכב להתגלגל כאשר ראשון/שני משולב ללא לחיצה על הגז, אבל להתחיל כך נסיעה זה לא הכי מומלץ.
בדיוק כמו שהשיטה שמורי הנהיגה מלמדים לבצע בעזרתה זינוק בעליה שגויה מהיסוד.

שוב, עניין של איזון. יותר מידי גז ושחרור מהיר/איטי שוחק מהר יותר את המצמד. מעט מידי גז ושחרור מהיר יגרום לרכב להיכבות.
זאת אחת היכולות שניתן להגיע אליה רק עם הזמן והניסיון. זה לא אמור לקחת יותר מידי זמן ללמוד לבצע אותה. אחרי הכל, אנחנו משתמשים ברכב על בסיס יומי.

yinon
16-02-11, 20:26
שוב תודה, עכשיו אני מבין את העניין עוד יותר טוב :)
אפשר לינעול