התחבר

View Full Version : פונטו ספייס 2001- הרכב "נחנק" כשנותנים גז- מספר שאלות

assafy
13-02-11, 00:23
לילה טוב חברים

ברשותי פיאט פונטו ספייס 2001. אצלי כבר חצי שנה, 125,000 ק"מ (מתוכם 5 אלף בערך אני עשיתי), עברה טסט לפני חודשיים וחצי.

לפני שבועיים התחילה אצלי בעיה- הרכב כמעט נכבה בנסיעה והייתי צריך לתת גז ממש חזק. כשהעמדתי ברמזור האוטו ממש נחנק וכמעט נכבה, הסל"ד ירד ל-600. גם בנסיעה בעיר הרגשתי רעידות ורק כשלחצתי על הגז זה הסתדר קצת, וגם מחוץ לעיר ב-90-100 קמ"ש זה המשיך.

לפני בתחילת השבוע הלכתי למוסך, אמרו שכנראה צריך לנקות מצערת. עלה לי 250 ש"ח, ולפני שלקחתי את הרכב במוסכניק אמר שכדאי שאיזה יום אני אביא את הרכב אליו שיבדוק אותו כי הוא חושב שזה עלול להיות משהו מורכב יותר. הוא אמר שהוא יחבר אותו לסורק תקלות בחינם (במקום 100 ש"ח שזה אמור לעלות לפי מה שהוא אומר).
חשבתי לעצמי שאין צורך כי באמת אח"כ האוטו נסע טוב. אבל היום כשנסעתי מחיפה להרצליה לדירה שלי, האוטו התחיל להיחנק קצת בכביש החוף על 90-100 והרגשתי שהוא לא כל כך סוחב לפעמים, למרות שהוא לא היה קרוב להיכבות וחוץ מדקה-שתיים שהוא קצת גימגם הוא נסע בסדר, וכשאני עוצר הוא גם כבר לא מגמגם, אבל עדיין אני מרגיש שהוא לא נוסע חלק...

שתי שאלות:
1. מה יכולה להיות הבעיה? אשמח לשמוע הערכת על מה מדובר, כי באמת שאני לא אשף גדול ברכבים
2. כמה זה אמור לעלות לי בערך?

רב תודות,

אסף

davidmzr
15-02-11, 08:42
לא הבנתי(בעצם כן הבנתי) מה היה השיקול של בעל המוסך, לא לחבר את הרכב למחשב ביום שעשו ניקוי מצערת.
להתחבר למחשב ולקרוא תקלה לוקח לא יותר מרבע שעה. הרי ברור שהוא ידע לאחר הניקוי שלא נפתרה הבעיה. שוב אנו ניתקלים בעבודה בשיטת "מצליח".
אתה לא ביקשת מהמוסך ניקוי מצערת, המוסך קבע את זה.
לא אתפלה אם יתברר בסוף שהניקוי נעשה בדרך לא דרך, ע"י התזת ספריי לבית המצערת.
מדבריך הובן שלא היית במוסך בזמן הניקוי.
מצטער לאכזב אותך, אני מציע לך לוותר על בדיקת המחשב "חינם" שהציעו לך, ולעבור למוסך אחר.
דוד.

assafy
17-02-11, 00:58
תודה על התשובה.

אציין שביקרתי שוב במוסך בתחילת השבוע (ורק כעת הגבתי מחמת חוסר זמן) עקב הבעיה המתוארת לעיל. הרכב חובר לסורק, ולא נמצאה כל בעיה. יש לציין שהבדיקה נערכה בנוכחותי ואכן כפי שהבטיח לא נגבה כל תשלום ממני.

לשאלתי אודות הבעיה שציינתי, המוסכניק ענה בתגובה שייתכן וייקח לניקוי מעט זמן עד שזה יסדר את הבעיה לחלוטין ושעם הזמן זה ישתפר, ואכן נכון לעכשיו הבעיה נעלמה, אם כי רק מחר, כשאסע מהרצליה לצפון, אני אדע אם אכן הבעיה הסתדרה והרכב יסחוב טוב נסיעה ממושכת.
המוסכניק עצמו היה גלוי איתי ואמר שעם זה לא יסתדר, זו בעיה שהוא כבר לא יודע אם יוכל לפתור.
מכאן השאלה שלי- אם אכן כדאי לחפש מוסך אחר, הייתי רוצה לשאול אם כדאי ללכת למוסך מורשה של פיאט, או שיש מוסך אחר באזור הרצליה (שם אני גר) שכדאי ללכת אליו.

ובזאת אני רוצה לציין שסה"כ קיבלתי שירות יפה במוסך ואין לי שום דבר נגדו, לכן אני גם לא אזכיר את שמו. בין אם הוא רציני ובין אם הוא עושה עבודה "חפיפניקית", איני מעוניין להיכנס לכך.

תודה רבה ולילה טוב,

אסף