View Full Version : עזרה ברעש מוזר
שלום רב לחברי הפורום אני צריך את עזרתכם לאחרונה יש לי רעש מוזר מאוד באזור תא הכפפות נשמע כאילו זה משם הרעש כמו שיש שם בקבוק מים לא מלא והמים מתנדנדים מצד לצד רעש מאוד מוזר ולא מובן לי אשמח לעזרתכם או תיתנו לי כיון ממש השתגעתי
פונטו 2003
1250
גיר ידני
תודה מראש
שמואל:oops:
אולי באמת יש לך בקבוק מים בתא כפפות :)
עכשיו ברצינות, רוב הסיכויים שהראש מגיע מרדיאטור החימום הפנימי, מה שגורם לכך זה בועות אוויר לכודות במערכת הקירור.
יש מדריך בפורום כיצד לבצע ניקוז אוויר מהמערכת (תעשה חיפוש).
או שתיגש למוסך שיסדרו לך את זה.
גם לי יש את אותה הבעיה והיא התחילה לפני כחודשיים בערך
הייתי במוסך מורשה בכפר סבא והאא אמר לי שזה באמת הרדיאטור חימום של המזגן, במידה וזה לא מפריעה לך אל תיגע בו (זאת התשובה של בעל המוסך)
להחליף את הרדיאטור זה סיפור והרבה כסף בסביבות ה2000 ש"ח כולל עבודה של פירוק הדשבורד!
לירן
בדקתי באמת היה בועת אויר במערכת הקירור לא היה בכלל מים במיכל מים שצמוד לרדיאטור הוספתי מים וניקזתי את האויר אבל לאיפו ברחו המים איך בודקים לאיפו ברחו המים אודה לכם אם תעזרו לי
yulian1986
22-01-11, 18:49
יכול להיות שיש סדק קטן במיכל העיבוי,אחד הצינורות קרועה,או שיש סדק ברדיאטור עצמו,אחרי שמילאת תבדוק תוך כמה זמן המים יורדים,אם זה יורד מהר,אז יהיה יותר קל לגלות.
בכול מקרה,אחרי שתתוקן הבעיה,כדי לשים פארפלו ולא מים.
שלום לכם חברים יקרים הייתי היום במוסך הפכו את האוטו פירקו את המכסה טיימניג ביצעו בדיקת לחץ לא מצאו שום נזילה וגם בבדיקת לחץ המכונאי אמר לי שזה ממש מוזר כי הלחץ לא יורד מה שכן עדיין יש רעשים מוזרים מאזור הדשבורד אבל כבר לא של מים אלא כמו של פלסטיק ממש מוזר שלא מצאו נזילה הוספתי בערך 2 ליטר מים אם למישהו יש רעיון אשמח אם הוא יעלה אותו אני חייב למצוא לאיפו הלכו המים 2 ליטר זאת כמות נכבדת
תודה מראש
בוא נעשה מעט סדר.
הרעש אינו של מים מתנדנדים מצד לצד, ולא של בועות אוויר לכודות.
כאשר החימום פתוח וזורמים ברדיאטור מים חופשי, לא ילכדו בועות אוויר.
הרדיאטור הפנימי שלך סתום חלקית, אתה שומע את מעבר המים בחלק הצר של המעבר באזור הסתימה. מעין צוואר ונטורי.
אוויר במערכת היה לך בגלל חוסר מים.
יש לפרק את צינורות המים בקיר האש ולהזרים מים בלחץ. עשיתי זאת בהצלחה (לא בכל המקרים) ע"י הזרמת מים עם מכונת שטיפה בלחץ.
זהירות.בפעולה הנ"ל יש סיכון, אתה יכול לפוצץ את הרדיאטור. לכן המכונאי אמר ל-lrl23 "במידה וזה לא מפריע לך אל תיגע בו."
אם כל הבדיקות שעשו במוסך אכן מדוייקות, אני מציע לך לפרק את את צינורות הגומי מקיר האש ולגשר ביניהם.
סע כך יומיים שלושה ובדוק אם שוב חסר מים.
יש מצב שהסדק ברדיאטור הפנימי קטן, והוא מוציא קיטור שקשה להבחין בו בנסיעה או בבדיקת לחץ. במצב זה לא תהיה רטיבות על השטיח.
דוד.
דוד תודה רבה
במוסך הייתי צמוד למכונאי לא זזתי ממנו בהתחלה הוא פירק את המגן של הטימניג בדק את כל האזור כולל הפקקים ומשאבת המים הכל יבש לא נזל כלום אחרי זה הרכיב משאבה והעלה את הלחץ חיכנו מספר דקות הלחץ לא ירד אודה לך אם תסביר לי איך עושים את הבדיקה שאמרת לי לפרק את הצינוריות ואם יש תמונות אז עדיף כי הרעש מהדשבורד נורא מעצבן ואני מפחד שיחסר לי מים בכל מקרה תודה על העזרה אם יש תמונות אז יהיה מצוין
אם אתה מבקש עזרה כדי לגשר את הצינורות, עדיף שמכונאי יבצע זאת.
לעתים הם לא מתפרקים בקלות, אתה יכול לעקם/לשבור את הפייה של הרדיאטור הפנימי.
גם לשאלתך בשרשור החדש, אני לא מציע לך להחליף את האטם לבד.
לא ברור על איזה אטם אתה מדבר, כל שכן אם מדובר על אטם ראש.
דוד.
אכן כן מדובר באטם מכסה שסתומים ניתן לעשות לבד או לא
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.