View Full Version : כריות בולם ל- HGT
אהלן חבר'ה,
אז כמו שניתן להבין מהכותרת, אני צריך להחליף את כריות הבולם הקדמיות אצלי ברכב.
באופן טבעי התקשרתי למר סודאי וביררתי האם קיים במלאי ומחיר...
:eek: קשה לי אפילו לצטט את המחיר שהוא נקב בו לכל כרית.
על-כן, אני שואל: האם מישהו בפורום יוכל להפנות אותי למקום בו ניתן לרכוש כריות בולם לפונטו HGT במחיר שפוי? (וכאשר אני אומר שפוי, אני מתכוון לא יותר מפי-2 מהמחיר המקובל לכל רכב אחר, עד 400-500 לזוג - בהגזמה).
תודה מראש על העזרה.
בדקת עם שחרון ? , כמו כן לא מדובר בחלק גדול או כבד , הייתי פונה לחברים מאנגליה בנושא
בדקתי עם שחרון.
יש לך מושג איך החלק הזה נקרא באנגלית ולאיזה עוד רכבים הכריות של ה- HGT מתאימות?
(דובלו???)
http://www.shop4parts.co.uk/?name=store&op=Details&ProdID=1746&sku=4898
רק תוודא שזה גם מתאים ל-HGT (שלח להם הודעה)
ותגלה איך משלמים לאתר הזה!! חח הם שולחים לארץ אבל לא מקבלים Paypal :mad:
מאור, עזוב גם אני הייתי באותו סרט לפני כמה שבועות, חיפשתי בכל הארץ, כל המחירים נעים בין 500 ל550 לכרית.
בסוף הלכתי על מקוריות וזהו, וכל מי ששאלתי אמר שלא קיימות תחליפיות.
ממה שאני זוכר שחף הזמין אצל שמשון בסביבות ה-600-700 ל-2 כריות קידמיות...
לא בטוח, אך ככה אני זוכר
כמה זה דחוף לך ?
במידה ויש זמן תעדכן אותי , אני ימצא לך מאנגליה בזול !
זה דיי דחוף. צריך את זה לשבוע הבא. גג שבועיים...
אם אני אזמין השבוע סביר שיגיע תוך שבוע. רק מאיפה?
לפחות חודש ... נמצא לך משהו , נדבר מחר
אני לא יודע איפה אתה מחפש עידן..אבל הכי זול ב-ebay זה 26 פאונד לכרית אחת
וזה מספק שלא שולח לישראל
זה שכן שולח, דורש 30 פאונד לכל כרית + 55 פונד משלוח
סה"כ 55+60 = 115 פאונד או 658 ש"ח
זול, זה לא כל כך
במידה והכריות בולם זהות, (ואני דיי מאמין שהם) ותוכל לדחות קצת את ההתקנה לכריות, אני ממליץ להזמין מהאתר שפירסמתי לך למעלה, shop4parts
יצא לך סביבות ה-305 ש"ח לזוג כולל משלוח..
ליאור...היית צריך לעלות פוסט :)
אם אינני טועה, כריות הבולם של ה-HGT ושל 5 הדלתות, זהים.
ייתכן מאוד ואפשר למצוא חליפי במחיר זול משמעותית ממחיר המקוריות.
בזמנו דיברו איתי על מחיר של 200+\- לחליפי וקצתמעל 300 למקורי.
ערן, יש אנשים שיש להם דרכים לרכוש מאנגליה ולהביא לארץ , סתם לדוגמא , על הפונטו שלי ישב קיט של gsr + קיט בלימה שלם מחורץ של ebc , יש דרכים לרכוש ולשלוח בלי בעיה , ובלי עלויות כמו שציינת . בכל מקרה אם המחירים שאתה מציין 305 שקל לזוג נכונים , אז אין לי מה להפעיל קשרים, מאור לך על זה
ערן, יש אנשים שיש להם דרכים לרכוש מאנגליה ולהביא לארץ , סתם לדוגמא , על הפונטו שלי ישב קיט של gsr + קיט בלימה שלם מחורץ של ebc , יש דרכים לרכוש ולשלוח בלי בעיה , ובלי עלויות כמו שציינת
לעלות את הדברים על מטוס עם מכר/משפחה לא נקרא לשלוח
ובעלות של 305 ש"ח כולל משלוח, אין יותר זול, וגם יגיע יותר מהר מחודש
אני לא מבין למה אתה שולל את מה שאני כותב כל הזמן (stio השתלט לך על היוזר)?
בכל מקרה לפי הגודל/משקל ניתן לשלוח בfedex עלות של 20 פאונד ו5 ימי אספקה ל2 כריות.לא ציינתי שום לעלות עם מכר על מטוס , כן יכולתי לעזור שחבר שלי באנגליה ישלח לו את זה בפאד אקס.
יוצא סה"כ
70 פאונד כולל הכל !
כמה זה בתרגום לשקלים ? לדעתי עדיין יותר מ305.
חבר׳ה תודה על העזרה.
ערן, חיפשתי באתר שנתת כריות ספציפיות ל HGT ללא הצלחה.
מבדיקה אצל סודאי, מדובר במק״ט שונה משל ה- 5 דלתות (שעולה גרושים...).
אם הקישור שנתת הוא ל-5 דלתות (לא צויין אחרת...) אז יהייה זול גם להזמין בארץ.
מישהו יוכל לאמת / לסתור את זה?
מאור, במוסך אמרו לי שהכריות של הספייס והHgt שונות, כי גם הבולמים שונים.
לא נכנסתי איתו לזה יותר מידי כי ברגע שהוא אמר שהם לא זהות ירדתי מהעניין ולא בדקתי לעומק אבל אני מאמין שהוא יודע על מה הוא מדבר.
אולי הבולמים שונים זה אינני יודע, אך ניתן להרכיב בולמים של HGT על ספייס רגילה ולהיפך
אז ככל הנראה גם הכריות בולם אותו דבר..אך צריך לעשות בירור
העלתי שאלה בפורומים בחו"ל
עידן..בכנות אינני יודע על מה אתה מדבר..
טוב קיבלתי אישור מ-Puntomk2.co.uk מאחד החברה הבכירים שם
כל הכריות בולמים זהים בין הדגמים..
אז מאור..גש לסודאי :)
תודה גבר!
עדכונים בקרוב...
טוב קיבלתי אישור מ-Puntomk2.co.uk מאחד החברה הבכירים שם
כל הכריות בולמים זהים בין הדגמים..
אז מאור..גש לסודאי :)
אני לא יודע ממי קיבלת אישור שהכריות זהות בין הדגמים השונים אבל זה רחוק מהמציאות.
יש הרבה חלקים משותפים בין ה HGT לשאר הדגמים אבל אפילו אם הם מתאימים מבחינת ההרכבה אז הם שונים בחוזק ובעוד פרמטרים שונים.
למשל המשולשים. בגודל הם זהים לספייס רגיל ואתה יכול גם להרכיב משולשים של ספייס רגיל שיותר זולים דרך אגב בהרבה אבל אתה צריך להבין שמבחינת העומס והחוזק הם לא מתאימים ל HGT.
לגבי הבולמים. הכריות בולם של ה HGT יחודיות לדגם הזה בלבד הם לא סתם מאוד יקרות ברגע שאתה תרכיב על הבולם כריות של ספייס רגיל הם לא יעמדו בעומס כבר ראיתי מישהו עם HGT שניסה להתחכם וכרית אחת התפרקה לו וגרמה גם נזק לבולם עצמו.
הבולמים עצמם גם שונים מאוד מהספייס הרגיל גם הסיפור של להרכיב בולמים של ספייס רגיל ל HGT זה סיפור מופרך הבולמים לא יחזיקו הרבה וכל היציבות של הרכב תיפגע לכן אני לא מבין מאיפה הסיפורים האלה.
לכן גם אם נראה לך שהחלק מתאים. החלק המקורי הוא לא סתם יותר יקר יש סיבה הרי כשיש חלקים שהם משותפים לשתי הדגמים גם לספייס הרגילה וגם ל HGT אז המק"ט הוא אותו המק"ט וזה לא סתם שיש מספר חלק אחר ויותר יקר מן הסתם.
מקווה שהבהרתי את הנקודה.
ובא לציון גואל :)
למרות שלדעתי אין הצדקה למחיר הזה
אני יעלה את הנקודה שלך באתר בחו"ל
לא שאני בא לזלזל בידע שלך, זה הכי לא
אך ה"אישור" שקיבלתי הוא מ-MUNKUL בחור שעשה בעצמו שידרוג טורבו ל-1.2 16v וחבר הכי פעיל/ אולי מנהל ב-puntomk2.co.uk, אז ידע קצת הייתי אומר שיש לו.
ועוד חבר שפעיל מאוד במועדון, גם עם HGT.
אז אעלה את הטענה שלך (מוצדקת, וכמובן שמאור לא יפגע מכל הסיפור הזה), וגם אשלח הודעה ל-Shop4parts ואעדכן באתר!
נ.ב. זה שאמרתי כי אפשרי להתקין את הבולמים של הספייס פיזית ב-HGT זאת היה כדיי להראות כי הם יכנסו, ולכן כנראה הכריות אותו דבר, לא בשביל שילכו להחליף לבולמים של ספייס ;).
אני בעצמי גם חבר במועדון הזה יש שם הרבה אנשים מקצועיים בזה אין ספק.
אבל ההתמחות שלהם היא לאו דווקא ב HGT ויש להם לפעמים כמו כולנו הרבה טעויות בעניין.
אני מדבר מניסיון בלבד ואלה לא השערות שאני משער או חושב ראיתי כבר מה קורה עם כריות בולם לא מתאימות ב HGT בכל מקרה אני יכול רק לייעץ כל אחד יעשה ברכב שלו מה שהוא חושב.
ההמלצה שלי היא חד משמעית להרכיב רק את כריות הבולם המקוריות של הרכב.
שבת שלום.
אורן, כשאני חיפשתי אמרו לי שלא קיימות חלופיות רק מקוריות, צדקו או שהטעו?
כמו שאמרתי העלתי ב-shop4part, puntomk2.co.uk וגם על הדרך ב-fiatforum.
אגב, אני שנתיים פלוס בפורום הזה, לא רק שלא פגשתי אותך וכמובן את ה-HGT ששמעתי גרגר חול לא ידע אותה אך אפילו תמונה אחת של ה-HGT שלך לא ראיתי.
קה פאסה?
אורן, כשאני חיפשתי אמרו לי שלא קיימות חלופיות רק מקוריות, צדקו או שהטעו?
אכן ליאור אין כריות בולם חילופיות לפונטו HGT אלא מקוריות בלבד.
מה עם כריות בולם של פיאט דובלו? לא מתאים?
אגב, אני שנתיים פלוס בפורום הזה, לא רק שלא פגשתי אותך וכמובן את ה-HGT ששמעתי גרגר חול לא ידע אותה אך אפילו תמונה אחת של ה-HGT שלך לא ראיתי.
קה פאסה?
דווקא אני זוכר שיצא לי לראות תמונה ( של בית המנוע ) שאורן העלה לאתר פעם.
בחיים לא ראיתי תא מנוע מצוחצח ומבריק כמו אצלו.
טוב עוד עדכון, ב-puntomk2 יש בחור (שוב מנוסה) שטוען שהם אותו דבר, כמו כן הוא הזמין את הכריות בולם מ-shop4parts ואומר כי הם זהות לחלוטין למקוריות שהיו לו על הרכב (HGT).
עכשיו רק נותר לחכות לתשובה מחר מ-shop4parts.
נקווה ויהיו חדשות טובות :)
ערן ואורן, תודה על המאמץ ועל המחקר המקיף. אני בטוח שמידע זה ישמש את גם את שאר החברים באתר בעתיד.
השאלה היא האם מישהו פה היה חוסך כ-800 ש״ח בשביל הסיכוי שמדובר באותם בולמים...
האמת, אני עוד לא החלטתי, אבל נוטה שלא ללכת לכיוון החיסכון.
נחכה לתשובה חד-משמעית יותר.
ערן ואורן, תודה על המאמץ ועל המחקר המקיף. אני בטוח שמידע זה ישמש את גם את שאר החברים באתר בעתיד.
השאלה היא האם מישהו פה היה חוסך כ-800 ש״ח בשביל הסיכוי שמדובר באותם בולמים...
האמת, אני עוד לא החלטתי, אבל נוטה שלא ללכת לכיוון החיסכון.
נחכה לתשובה חד-משמעית יותר.
אצלי ברכב כבר החלפתי פעם אחת כריות בולמים כמובן שהלכתי על המקוריות מאז עברו כבר 150K והכל תקין לחלוטין.
אני תמיד ירכיב רק חלקים מקוריים ברכב לפי דעתי זה מוכיח את עצמו אני כבר עם 265K ברכב. וברכב תמיד הורכבו רק חלקים מקוריים והכל תקין לחלוטין אף פעם לא היה איזה כשל בחלק מסויים שהחלפתי או משהו דומה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.