PDA

View Full Version : חיפושי ספייס - מה הגבולות?

entrecote
19-01-11, 02:23
אהלן, אני מחפש לי ספייס שנתוני 2001-2003, בעיקר ELX עם תיבה רציפה

מכיוון שאני לא מכיר מספיק טוב את האוטו חוץ מפוסטים פה ושם, מספר שאלות:

1. קילומטראז' - ניקח לדוגמא שנתון 2001 עם 180,000 ק"מ. באיזה קילומטראז' כדאי לחתוך? מה העמידות של המכונית\מנוע? (ברור שמשתנה בהתאם לתחזוקה, אבל בכ"ז...)
נניח ואני מתכנן שהרכב ישרת אותי 4 שנים ואני לא נוסע יותר מ-1000 לחודש

2. אני מעוניין בתיבה רציפה בגלל פקקים וקראתי נפלאות על הצריכת דלק שלה בדביק פונטו-ים,
האם אין לה בעיות של "תוחלת חיים" כבר בשנתונים שאני מחפש? איזה בעיות יש לה והאם מומלץ או שכדאי להתרחק?

3. בהמשך ל-2, מנועי ELX. קראתי פה הודעה\ות על כך שהם יותר רגישים ולפעמים אי-אפשר אפילו לעשות ראש מנוע...מה זה אומר יותר רגישים?

4. כל הדברים הבסיסיים של פאראפלו (נוזל רדיאטור?) ונושאים כד' שיש לבדוק, איפה ניתן למצוא?

תודה!

ארילו
19-01-11, 12:50
מדובר ברכב מאוד אמין.
1. לגבי ק"מ - אני הייתי מחפש פחות מ-140K. לא בגלל שהמנוע יגמר אחרי זה (המנוע שלי רץ כבר למעלה מ-270K), אלא שטיפול לקוי גורם ליותר נזק כאשר המנוע זקן יותר. אופציה מענינת יכולה להיות פונטו שהחליפו לה מנוע למשל. בכל מקרה - כל מקרה לגופו.

2. באופן מפתיע מעולם לא שמעתי על תיבה רציפה שקרסה. הן אמינות מאוד בעיקר בגלל הפשטות שלהן.

3. יותר רגישים - זה אומר שבמקרה של כשל ברצועת הטיימינג הבוכנות והשסתומים ייפגשו. בעקרון אותם כללי אחזקה כמו לכל פונטו. שמן איכותי, פראפלו בתור נוזל קירור ולרענן אותו אחת לשנתיים, וכו'

4. צריך לבדוק את אותם הדברים שבודקים בכל רכב משומש. שים לב למצב ההגה החשמלי.

entrecote
19-01-11, 21:18
הכוונה בנוזל קירור\פראפלו זה הרדיאטור?

לגבי התיבה - יש לה גם בעיות כמו תיבות אוטומטיות זקנות שצריכות שיפוץ לגיר וכו'? כאילו, נגיד ואני קונה היום שנתון 2001, הוא יכול לשרוד 4 שנים?

כל מה שאמרת על הרגישים יותר - מה זה אומר בפועל?

שוב תודה! :)

amirx19
19-01-11, 23:00
מחר אני אמור לקנות 2005 שהחליפו לה גיר והיא עשתה רק 96,000.
אני לא יודע מה הסיבה שהתיבה הקודמת התקלקלה.
אגב הבעלים סיפר לי שהתיבה לא חדשה עלתה לו 6,500 ש"ח . מחיר הגיוני?