התחבר

View Full Version : תקלה בהגה חשמלי-תקלה או באג בכל הרכבים?


dovidovi
15-01-11, 20:49
שלום לכולם
יש לי פונטו 2005 שמורה ללא תאונות שעשתה רק 40,000 ק"מ
למעשה ניתן להגיד שמהיום הראשון שקניתי אותה לעיתים רחוקות מאוד מופיעה לי תקלה בהגה חשמלי תמיד לאחר התנעה ובנסיעה איטית מאוד כאשר אני יוצא מחנייה.
לפי מה שהבנתי זו מחלה ידועה ואפילו שלקחתי את הרכב למוסך מורשה בתקופת האחראיות נאמר לי שזה עקב השראה חשמלית ובוצע איפוס למחשב.
בשש שנים האחרונות מדי מספר חודשים זה מופיע ונעלם לאחר כיבוי והדלקה מחדש
מצבר כבר הוחלף ברכב כך שזה לא בעיית מצבר.
בטיפול האחרון שעשיתי במוסך מורשה נאמר לי שזה תקלה במוט ויש להחליף בחדש בעלות גבוהה מאוד (משהו כמו 3000-4000 ש"ח ללא עבודה).
מפתיע שלא אמרו לי זאת בתקופת האחראיות !!!
בכל אופן אני ממש לא מבין האם זו תקלה אמיתית או שפשוט יש איזשהו באג בכל מערכות ההגה.הרי אם היתה תקלה אז סביר להניח שכבר הייתה מחמירה ובסופו של דבר הייתי נתקע וזהו.
משהו פה לא הגיוני.איזו סיבה יש שחלק חדש שבקושי נסע יתקלקל.
האמת - אני מפחד להחליף בחדש ושאולי באמת החדש יעבוד קצת ובסוף לאחר האחראיות יתקלקל בצורה יותר גרועה ממה שהיום. הרי אם זה ככה כבר שש שנים אז ניתן להסיק שלא יהיה יותר גרוע.
בקיצור אני זקוק לדעתכם המקצועית: אם מדובר בבאג האם עדיף להשאיר אותו ככה או לקחת סיכון ולהחליף בחדש שגם ככה שלי חדש
מה אתם אומרים חברה

רפי לין
16-01-11, 12:26
עופר קצב הוא מומחה לפתרון בעיות אלו ובמחיר לא יקר, יחסית.
למעלה תראה את הבאנר שלו והוא נמצא במושב גנות שבמרכז וכדאי לך לבדוק איתו את האפשרויות
ופרטיו גם כאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=438
אם כל פניותיך למוסכי פיאט, בתקופת האחריות, עם הבעיה הזאת מתועדים במחשביהם עם ה"פתרון" של מחיקת תקלה בלבד, אז נסה לבקש ממח' השרות של סמל"ת (יבואן פיאט) שיאשרו לך החלפה/תיקון על חשבונם כי בעבר דחו אותך בקש.
בברכה - רפי לין