View Full Version : מיהו נהג מנוסה לדעתכם?
אהלן לכל גולשי הפורום,
אני חדש פה ולא מזמן קיבלתי את רשיון שלי.
אפילו שקיבלתי רישון מהר מאוד ועברתי טסט ראשון (הוגשתי בשיעור 24) ולדעתי אני נוהג יחסית טוב אני מאוד בטוח שאנשים אחרים על הכביש ירתעו מהתווית הצהובה ומבשרת הרעות לכל הסובבים והיא ה"נהג חדש" שמוצמד לחלון האחורי שלי.
אני מאוד אשמח לקבל עצות של איך להנוג נכון וכמובן בטוח מחברי הפורום היותר מנוסים פה.
כמו כן מעניין אותי לדעת מהו הקרטריון שלכם בשביל להגדיר מישהו כ"נהג מנוסה"?
תודה,
דורי.
אי אפשר ללמוד נהיגה דרך המקלדת והמסך.
הזמן יעשה את שלו.
תתנסה, תעשה קורס נהיגה מתקדמת אם תרצה. מעבר לזה זה תלוי בך.
דבר ראשון, תודה על התגובה.
דבר שני אשמח אם תענה על השאלה השניה של מיהו נהג מנוסה לדעתך ולמה?
נהג מנוסה הוא נהג קודם כל עם וותק,
נהג שעבר כמה וכמה מצבים בכביש שגרמו לו ללמוד איך להתנהג בפעם הבאה.
ולא שאני מסכים עם זה אבל אלה נהגים שעושים שטויות על הכבישש... ***
עצה טובה לך ולכל נהג חדש:
סע למרכז ההחלקה באשדוד. זה נמצא בכניסה לעיר בצד ימין קצת פנימה.
שם תוכל לטעום קצת מהפיזיקה שפועלת על כלי רכב ואיך הוא מתנהג (ואיך אתה מתנהג) בכביש רטוב וחלק.
לי כבר יצא להיות שם 3 פעמים במהלך ה-17 שנה האחרונות במסגרת ההשתלמויות שעוברים עובדי מדינה שכל עבודתם היא על הכביש ואני יכול לומר שזה קורס חובה. עולה משהו כמו 1200 ש"ח אבל שווה כל אגורה. אתה יוצא משם מחוזק ובעל אמונה גבוהה יותר בעצמך וברכב שלך והכי חשוב - אתה יודע טוב יותר מה לעשות בעת חירום בכביש חלק.
דוד, מתי פעם אחרונה היית שם?
אני עובד שתי דקות נסיעה משם ועובר שם כל יום, עזוב שהכניסה אסורה לשם יותר.
כל הכניסות נחסמו על ידי גבעות חול והכניסה היחידה שנשארה פתוחה חסומה על ידי באגרים ובולדוזרים שמבצעים עבודות תשתית שם, מה גם שהמסלול עצמו ניזוק מאוד, הפך למעין הפח זבל של כל אתרי הבנייה מסביב.
עם כמה שזה נשמע מוזר, נהגי מוניות או אנשים בעלי תפקיד שבהגדרתו מכיל נהיגה, הם הנהגים בעלי הוותק הגדול ביותר על הכביש.
לגבי נהג ספורטיבי טוב, זה כבר קשור לניסיון בסגנון הנהיגה הספציפי הזה, ולכשרון של האדם.
מה קרה שסגרו את מגרש ההחלקה באיזור ניר גלים באשדוד?
עשיתי שם את הקורס לפני חמש שנים..היה מעניין ונחמד מאוד
דבר ראשון - תתחדש!
דבר שני - בזהירות. אני גם עברתי בטסט ראשון, והייתי בטוח שאני נוהג נכון וזהיר. היום אני יודע שזה לא היה נכון. (עברו מאז כמעט 15 שנה).
מיהו נהג וותיק - נהג וותיק זה מישהו שנוהג הרבה זמן.
מה זה נהיגה נכונה? נהיגה נכונה היא נהיגה מודעת, שקולה, זהירה שצופה את התנהגות הנהגים האחרים בכביש, צופה סכנות מראש, מודעת למגבלות הכביש, הרכב הנהג והסביבה.
הדרך היחידה לדעתי להשיג את זה היא באמצעות קורס נהיגה מתקדמת. אני עשיתי, אישתי עשתה ואני מכיר עוד הרבה אחרים שעשו.
תודה לכל המגיבים!
וארילו ללא ספק שאתה ענית לי על השאלה ולכל מה שמסביב.
אז כעיקרון, לנהוג יותר, להשתמש במלווה ולא לפחד לשאול שאלות, וללכת לנהוג במקומות ריקים בתנאים קשים?
וכמובן קורס נהיגה מתקדמת שראיתי שיש אחד כזה במחיר של 500 ש"ח בבית הספר לנהיגה שבו למדתי...
ומה כולל קורס כזה?
דוד, מתי פעם אחרונה היית שם?
אני עובד שתי דקות נסיעה משם ועובר שם כל יום, עזוב שהכניסה אסורה לשם יותר.
כל הכניסות נחסמו על ידי גבעות חול והכניסה היחידה שנשארה פתוחה חסומה על ידי באגרים ובולדוזרים שמבצעים עבודות תשתית שם, מה גם שהמסלול עצמו ניזוק מאוד, הפך למעין הפח זבל של כל אתרי הבנייה מסביב.
האמת שהפעם השלישית (והאחרונה לבינתיים) הייתה לפני למעלה משש שנים.
אתה רציני שהמקום נסגר...? חבל..
עד שסוף סוף היה מקום שלימד פן נוסף בנהיגה - גם הוא הולך בדרך כל בשר, כיאה למדינתנו.
זה שיודע לצאת ממצבים שנהג זהיר לא נכנס אליהם.... :rolleyes:
תהיה קודם כל נהג זהיר, הנסיון מגיע עם השנים.
בהצלחה
בקורס נהיגה מתקדמת אתה תלמד איך לשבת נכון, איך להחזיק נכון את ההגה, איך לכוון נכון את המראות, תלמד את החשיבות של מבט ותלמד איך "לקרוא" את הכביש והנהגים האחרים. תלמד גם לתכנן את הנהיגה שלך קדימה בהתאם לכביש ולתנועה.
לצערי אין תקן אחיד לקורסים האלה.
אני בטוח ב99% שאת 3 הדברים הראשונים ("איך לשבת נכון, איך להחזיק נכון את ההגה, איך לכוון נכון את המראות") לימדו אותי לשיעורי הנהיגה.
את כל השאר אכן צריך ללמוד.
אני דיי בטוח שלא.
בשעורי נהיגה מה שמלמדים זה איך לעבור טסט, לא איך לנהוג נכון.
למשל, לאחוז את ההגה ב"עשר ושתיים", למרות שצריך לאחוז אותו ב"תשע ושלוש". או שלא באמת צריך לראות את החלק האחורי של הרכב במראה. הוא לא יברח, וככה מקטינים עד מבטלים את השטח המת. או לשבת בצורה יחסית זקופה וקרובה (יש טריק לבדוק את זה) כי בפועל זה נוח יותר, ומספק שליטה טובה יותר על הרכב.
הבנתי...
טוב אני אשמח לשוחח איתכם על זה במפגש מחר.
כי אני חושב שאני אגיע.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.