View Full Version : מזגן בפונטו ספייס לא מחמם
הייתה לי בעיה במזגן שמהיריות 1-3 לא פעלו וכמו כן בקושי חימם המזגן
החליפו לי נגד חום(במוסך רישמי של פיאט) ועכשיו המהירויות בסדר.
הבעיה היא שהמזגן בקושי מחמם , שאני מפעיל אותו הוא מחמם בסדר למשך 5 שניות ואח"כ החימום יורד באופן משמעותי (מקודם זה לא היה כך).
בהעברה למצב קירור המזגן עובד בצורה מושלמת.
אולי ככה החימום שלו ? אני לא זוכר איך החימום היה בשנים עברו
מה אתם אומרים ,זו בעיה מאוד גדולה עבורי להכניס את הרכב שוב למוסך ליום עבודה , האם זה משהו פעוט ? או משהו מסובך ?
מדובר על ספייס שנת 2002
קודם כל בדוק שהמדחס לא פועל כשאתה שם על חימום.
החימום מתבצע ע"י חום נוזל הקירור שעובר בצינורות לרדיאטור הפנימי ברכב ואילו המזגן מקרר באמצעות המדחס. 2 מערכות שונות.
המנורה באמצע הכפתור עצמו שמסובב מהירויות
קודם כל בדוק שהמדחס לא פועל כשאתה שם על חימום.
החימום מתבצע ע"י חום נוזל הקירור שעובר בצינורות לרדיאטור הפנימי ברכב ואילו המזגן מקרר באמצעות המדחס. 2 מערכות שונות.
המנורה באמצע הכפתור עצמו שמסובב מהירויות
לא ממש הבנתי את כוונתך,הבנתי שאלו שתי מערכות שונות אבל מה בדיוק לבדוק ?
לגבי המנורה , אני מניח שהתכוונת לשאול אם היא דולקת ,אכן דולקת.
תכבה אותה, היא לא אמורה לדלוק אם אתה רוצה חימום.
סע קצת עם הרכב עד שהוא יגיע לטמפ' עבודה ואז תבדוק אם הוא מחמם כמו שצריך
תכבה אותה, היא לא אמורה לדלוק אם אתה רוצה חימום.
סע קצת עם הרכב עד שהוא יגיע לטמפ' עבודה ואז תבדוק אם הוא מחמם כמו שצריך
וואו , תודה על העזרה המהירה , אני אבדוק מחר בדרך לעבודה ואעדכן.
בכל מקרה אם זה לא יעזור , זה נראה לך עניין פעוט כמו גז או משהו שקשור לרדיאטור (שלא נראה לי ששוה לתקן)
בדוק את העניין הזה קודם כל, במידה וזה לא יעזור זה לא קשור לגז.
גז קשור למערכת המיזוג (קירור) ואילו החימום מתבצע על ידי נוזל קירור הרדיאטור שעובר לתוך רדיאטור פנימי. יכול להיות שהוא סתום או נותק אם הייתה נזילה בעבר.
פתח מכסה מנוע והסתכל על קיר האש (האזור שצמוד לדשבורד ובדוק האם נכנסים 2 צינורות מתוך תא המנוע אל תא הנוסעים.
בדוק שלא חסר נוזל קירור על הדרך
בדוק את העניין הזה קודם כל, במידה וזה לא יעזור זה לא קשור לגז.
גז קשור למערכת המיזוג (קירור) ואילו החימום מתבצע על ידי נוזל קירור הרדיאטור שעובר לתוך רדיאטור פנימי. יכול להיות שהוא סתום או נותק אם הייתה נזילה בעבר.
פתח מכסה מנוע והסתכל על קיר האש (האזור שצמוד לדשבורד ובדוק האם נכנסים 2 צינורות מתוך תא המנוע אל תא הנוסעים.
בדוק שלא חסר נוזל קירור על הדרך
עדכון , נסעתי קצת הערב וכיבית את הנורה שבכפתור , בנסיעה של 10 דק' יש שיפור בחימום
אני אבדוק מחר שאסע לעבודה שוב
ואם תהיה בעיה אעשה מה שאמרת לי
תודה
רק לחדד, כאשר לוחצים על הכפתור, המדחס נכנס לפעולה. כאשר בורר הטמפ' על קירור, הוא יקרר. כאשר הוא על חימום, הוא ייבש את האוויר.
אולי ככה החימום שלו ? אני לא זוכר איך החימום היה בשנים עברו
אין מצב שככה החימום במקור,
אצלי אפשר לצלות עוף עם החום שיוצא מהמערכת חימום.
הבעיה ברכבך.
א. טרמוסט שתפוס על מצב פתוח. בבוקר כאשר אתה מניע, בדוק אם הצינור העליון שמחובר לרדיאטור
בתא המנוע, מתחמם לאחר כחצי דקה או לאחר 3-4 דקות. אם מתחמם מיד הבעיה בטרמוסטט שלא נסגר עד הסוף.
ב. הרדיאטור הפנימי סתום חלקית. פרק את שני צינורות הגומי שמחוברות לקיר האש, הזרים מים בלחץ
לרדיאטור הפנימי, כל פעם לצינור אחר עד שיעברו מים חופשי.
זהירות, לבצע על מנוע קר כדי שהמים המוזרמים לא יגעו במנוע חם.
בהצלחה.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.