התחבר

View Full Version : ישראלים לא פרייארים...האומנם?!

M.V
11-01-11, 13:24
איך יכול להיות שמוסך מקובל מאוד בארץ ובפורום הזה בפרט ובכלל כל מוסך לא מאפשר ללקוח להביא ללקוח חלקי חילוף ולהגיע למוסך ולשלם על עבודה בלבד?!
למה אנחנו צריכים לשלם פי 1.5 או פי 2 על חלקים, שהם אותם חלקים?!
ולמה לעזאזל אנחנו שותקים, ונותנים להם לעשות מה שבא להם? לסחוט לנו את הצורה, לצאת מכל טיפול במוסך נורמלי בעלות של מאות ואלפי שקלים על מה?!
אם לדוגמא יהרס לכם המעבד במחשב ותיקחו אותו לתיקון במעבדה וידרשו מכם מחיר שהוא פי 2 מהמחיר של המעבד אתם תשלחו את המעבדה הזאת קיבינימט ותלכו לחפש מקום שמכבד את עצמו!
למה לגבי רכבים זה לא ככה? למה אנחנו מתקנים, משלמים ביוקר ושותקים?! מאיפה המוסכים לקחו את הפריבילגיה הזאת לסחוט אותנו ולצאת מזה בכיף? כאילו 250 שקל לשעת עבודה זה לא מספיק? כאילו החלקים לא עולים מספיק כסף גם בלי שיכפילו לנו את המחיר שלהם?

והדבר שהכי מרגיז אותי, שאנחנו כלקוחות כבר התרגלנו למצב, אנחנו אומרים לעצמנו שאין מה לעשות. שזה המצב וככה זה תמיד היה.
אז אם תשאלו אותי, הגיע הזמן לשים לזה סוף!!

***המחירים שציינתי פה הם לא מחירים שהמצאתי זה השוואות שערכתי בין חנויות מכובדות שממליצים עליהן בפורום הזה לבין מוסכים מכובדים שגם עליהם ממליצים, ואפילו ממליצים בחום בפורום הזה.

Amit
11-01-11, 14:22
לכן אני משתדל לא להגיע למוסך :) אני מטפל באין ברירה במוסך בקלאנסואה בחור מקצוען שגובה מחיר הוגן על החלפים ומחיר הוגן על העבודה .

הישראלים שוחטים .

עמית

ליאור23
11-01-11, 14:53
ראוי לציין באיזה מוסך מדובר קודם כל.
ובלי כל קשר מישהו אמר לך לטפל במורשים, במורשה שאני מטפל אין להם שום בעיה שאני יביא איזה חלקים שאני רוצה ואיזה שמנים שאני רוצה ואני משלם רק על העבודה. כמובן שאני לא עושה זאת כי גם המחיקים שאני מקבל על חלקים הם תמיד יותר זולים מכל הצעה שקיבלתי במקום אחר, אז תימנע מהכללות מיותרות.
ודבר שני מוסך לא אמור לקחת אחריות על עבודה שלא בוצעה עם חלקים שהוא מביא ושעומדים בתקנים מסוימים של איגוד המוסכים וכו' וכו'.
לדוגמא עכשיו הבאת שמן שמתאים בצמיגות אבל מאיכות גרועה ביותר, או פלאגים מאיכות גרועה, ולאחר שבוע שבועיים נשברה אלקטרודה של הפלאג והרסה שסתום, הרי אתה ברור שתבוא לבכות כמו ישראלי מצוי למוסך ותדרוש פיצויים. אז למה אתה חושב שבעל מוסך ירצה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
ובלי כל קשר זאת הפרנסה שלהם והעבודה שלהם, זכותם לדרוש מה שהם רוצים.
אני אישית לא מבין מה קשור פראיירים וישראלים ולא יודע מה למה שרשמת.
סתם קנטרנות מיותרת.

Caveman
11-01-11, 15:22
אני אענה בשאלה דווקא, האם שאתה הולך למסעדה, אתה מביא איתך את האוכל?

אם מוסך מאשר לך להביא חלקים איתך זה מתוך טוב לב ותו לא. יבורכו אלו שנותנים לנו הלקוחות קצת חופש, אבל יש גבול לכל דבר. וכן זה בסדר. המוסך מספק שירות, לא מתאים לך, תיגש לטפל במקום אחר.

ארילו
11-01-11, 15:49
זה מאוד פשוט, מוסך חייב לתת אחריות על התיקון.
אם במהלך האחריות החלק ישבוק פתאום, אתה תחזור למוסך והם יהיו חייבים לתקן שוב - ובחינם.

דבר שני, מנסיוני המחיר של החלקים במוסך גבוה בערך ב-10% מהמחיר שלהם אצל הספקים השונים. כמובן שאני מדבר על חלקים מקוריים בלבד.

ליאור23
11-01-11, 16:55
בדוק את נסיונך;)
אדון סודאי מקבל על החלקים המקוריים שהוא מוכר 20 אחוז הנחה מה שמקנה לו אפשרות למכור אותם ביותר זול. בפועל זה לא כך, כל פעם שביררתי מחיר של חלק לרכב או שמן או כל חלק אחר תמיד אבל תמיד קיבלתי ממנו הצעה יותר יקרה מהמוסך שאני מטפל בו.

M.V
11-01-11, 18:14
ראוי לציין באיזה מוסך מדובר קודם כל.
ובלי כל קשר מישהו אמר לך לטפל במורשים, במורשה שאני מטפל אין להם שום בעיה שאני יביא איזה חלקים שאני רוצה ואיזה שמנים שאני רוצה ואני משלם רק על העבודה. כמובן שאני לא עושה זאת כי גם המחיקים שאני מקבל על חלקים הם תמיד יותר זולים מכל הצעה שקיבלתי במקום אחר, אז תימנע מהכללות מיותרות.
ודבר שני מוסך לא אמור לקחת אחריות על עבודה שלא בוצעה עם חלקים שהוא מביא ושעומדים בתקנים מסוימים של איגוד המוסכים וכו' וכו'.
לדוגמא עכשיו הבאת שמן שמתאים בצמיגות אבל מאיכות גרועה ביותר, או פלאגים מאיכות גרועה, ולאחר שבוע שבועיים נשברה אלקטרודה של הפלאג והרסה שסתום, הרי אתה ברור שתבוא לבכות כמו ישראלי מצוי למוסך ותדרוש פיצויים. אז למה אתה חושב שבעל מוסך ירצה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
ובלי כל קשר זאת הפרנסה שלהם והעבודה שלהם, זכותם לדרוש מה שהם רוצים.
אני אישית לא מבין מה קשור פראיירים וישראלים ולא יודע מה למה שרשמת.
סתם קנטרנות מיותרת.
באיזה מוסך אתה מטפל שהוא אמר לך תביא חלקים תשלם לי רק על העבודה?

Caveman
כשאתה בא המטרה שלך היא לקנות אוכל, ולא דווקא לאכול אותו במסעדה(לדוג' טייק-האווי) ולכן הדוגמא שאתה נתת אין מייצגת את המצב שאני מציג.

לכל אלו שאמרו שלא יהיה אחריות על העבודה..
אני יכול לקנות חלקים מסודמי, ולהביא אותם למוסך ארוזים, וסגורים באריזתם המקורית, מה שנקרא חדשים מהניילונים, כמובן חלקים מקוריים בלבד.

וליאור 23, אני לא יודע איפה אתה מטפל, אבל אני מניח שהמקום הזה הוא לא מורשה, ובכל אופן הייתי רוצה לשמוע עליו, על איזה מקום מדובר?

ליאור23
11-01-11, 18:23
אז תפסיק להניח, תעשה חיפוש ותראה איפה אני מטפל, שלא יגידו אחר כך שאני עושה פרסום.:)

M.V
11-01-11, 18:29
אסור לפרסם?

ליאור23
11-01-11, 18:35
אולי כן אולי לא, אני לא יודע ובלי קשר מעדיף שלא, כי אני כבר רואה איך אתה מתקשר אליהם ושואל אותם :)

M.V
11-01-11, 19:41
אולי כן אולי לא, אני לא יודע ובלי קשר מעדיף שלא, כי אני כבר רואה איך אתה מתקשר אליהם ושואל אותם :)

אז אתה כבר לא כ"כ בטוח במוסך שלך?

ליאור23
11-01-11, 20:31
כמו שאמרתי קנטרנות נטו:)
תעשה חיפוש וזה ממש לא סוד איפה אני מטפל.

ארילו
12-01-11, 00:29
ליאור, סודאי נותן מחירים טובים ללקוחות קבועים שמתעקשים על זה ;)

חברי מועדון מקבלים אצלו הנחה של 10% בהצגת כרטיס חבר.

stas203
12-01-11, 00:56
איך יכול להיות שמוסך מקובל מאוד בארץ ובפורום הזה בפרט ובכלל כל מוסך לא מאפשר ללקוח להביא ללקוח חלקי חילוף ולהגיע למוסך ולשלם על עבודה בלבד?!
למה אנחנו צריכים לשלם פי 1.5 או פי 2 על חלקים, שהם אותם חלקים?!
ולמה לעזאזל אנחנו שותקים, ונותנים להם לעשות מה שבא להם? לסחוט לנו את הצורה, לצאת מכל טיפול במוסך נורמלי בעלות של מאות ואלפי שקלים על מה?!
אם לדוגמא יהרס לכם המעבד במחשב ותיקחו אותו לתיקון במעבדה וידרשו מכם מחיר שהוא פי 2 מהמחיר של המעבד אתם תשלחו את המעבדה הזאת קיבינימט ותלכו לחפש מקום שמכבד את עצמו!
למה לגבי רכבים זה לא ככה? למה אנחנו מתקנים, משלמים ביוקר ושותקים?! מאיפה המוסכים לקחו את הפריבילגיה הזאת לסחוט אותנו ולצאת מזה בכיף? כאילו 250 שקל לשעת עבודה זה לא מספיק? כאילו החלקים לא עולים מספיק כסף גם בלי שיכפילו לנו את המחיר שלהם?

והדבר שהכי מרגיז אותי, שאנחנו כלקוחות כבר התרגלנו למצב, אנחנו אומרים לעצמנו שאין מה לעשות. שזה המצב וככה זה תמיד היה.
אז אם תשאלו אותי, הגיע הזמן לשים לזה סוף!!

***המחירים שציינתי פה הם לא מחירים שהמצאתי זה השוואות שערכתי בין חנויות מכובדות שממליצים עליהן בפורום הזה לבין מוסכים מכובדים שגם עליהם ממליצים, ואפילו ממליצים בחום בפורום הזה.

הבעיה היא היבואן , הוא גוזר קופון שמן במיוחד על החלקים , ואתה לא רוצה לדעת איזה הוצאות יש לחברה\מוסך טוב . וזה בכול תחום , למשל יבואן של חלקי מחשב עושה כ-50% רווח , חנות רק 10-15%
וככה זה בכול תחום, במיוחד בתחום הרכב.
בשביל שעסק יתקיים ויתן שירות כמו שצריך , צריך לשלם חביבי , תאמין לי זה מנסיון.

Caveman
12-01-11, 10:09
Caveman
כשאתה בא המטרה שלך היא לקנות אוכל, ולא דווקא לאכול אותו במסעדה(לדוג' טייק-האווי) ולכן הדוגמא שאתה נתת אין מייצגת את המצב שאני מציג.

לפי התיאור שלך, אם נמקבל את זה לעסקי האוכל, אז אתה מגיע למסעדה עם המצרכים ומבקש מהטבח שיכין לך את המנה.
אחרי זה אתה מצפה לקבל אחריות במקרה שהירקות היו רקובים.

BentzZz
12-01-11, 10:34
תקנו אותי אם אני טועה אבל לשם כך יש ליבואן מחירון, אמנם הוא מאוד גבוה אבל הוא קובע איזה שהוא סטנדרט, אז נכון המוסך יכול לדוגמה להחליף לך ברקסים ב10 דק' ובמחירון רשום שזה לוקח שעה ולחייב אותך לפי שעה, זה כבר תלוי במוסך, אבל כאמור ישנו מחירון שיקבע את המחיר ולפיו פועלים המוסכים המורשים!
כמו כן במידה ויש כל דבר שהוא מעבר לטיפול \ המטרה שאליה הגעת למוסך, המוסך אמור להתקשר ולדווח לך על הבעיה או החלק הפגום לפני החלפתו ואתה יכול לבקש לא להחליף או לשים חלק חלופי ולא מקורי וכך אין שום הפתעות כשמגיעים לשלב החשבון.

רקובי
12-01-11, 11:54
לנושא הזה יש 2 כיוונים שונים:

1) כל נושא הרכב בארץ מוזנח ולא מפוקח כמו שצריך. העדר תחרות ופיקוח מאפשרים לגבות על ח"ח לרכב מחירים אסטרונומיים.

2) מוסך לא חייב לאפשר לך להביא חלקים. אתה צריך לבדוק את האפשרות הזו מראש עם המוסך, ולא סביר שכל אחד יסכים לזה, כי מדובר באובדן הכנסה. על חלקי החילוף הרי מרוויחים לא רע.

Caveman
12-01-11, 12:42
תקנו אותי אם אני טועה אבל לשם כך יש ליבואן מחירון, אמנם הוא מאוד גבוה אבל הוא קובע איזה שהוא סטנדרט, אז נכון המוסך יכול לדוגמה להחליף לך ברקסים ב10 דק' ובמחירון רשום שזה לוקח שעה ולחייב אותך לפי שעה, זה כבר תלוי במוסך, אבל כאמור ישנו מחירון שיקבע את המחיר ולפיו פועלים המוסכים המורשים!

כל יצרן קובע מחיר לשעת עבודה. שעת עבודה לא חייבת להיות 60 דקות. זו בעצם יחידה למדידה.
לצורך הדוגמה, נניח והחלפת בלמים מוגדרת כ2 יחידות כאלה. גם אם יקח בפועל למוסך 7 שעות להחליף, הוא יגבה לפי אותן שתי היחידות.

ככה זה עובד.
המחיר שאתם רואים ל"שעתון עבודה" במוסכים מורשים, הוא קבוע לכל מוסכי הרשת, ומייצג את אותה שעת עבודה שקבע היצרן.

M.V
12-01-11, 13:26
לפי התיאור שלך, אם נמקבל את זה לעסקי האוכל, אז אתה מגיע למסעדה עם המצרכים ומבקש מהטבח שיכין לך את המנה.
אחרי זה אתה מצפה לקבל אחריות במקרה שהירקות היו רקובים.

קודם כל, אני מצפה מטבח לדעת לזהות ירקות רקובים כשהוא רואה אותם ולהודיע לי על כך שהירקות שהבאתי עלולים להרוס לי את המנה.
שנית, אי אפשר להשוואות ירקות שהם משהו שמתקלקל אם אינו נשמר בטמפ' מסויימת או לא נצרך אחרי מס' ימים לחלקי חילוף לרכב מקוריים שמגיעים באריזתם המקורית, חדשים.

ותעשה לי טובה, בעל מוסך יודע טוב מאוד את ההבדל בין חלק מחודש לבין חלק חדש מהניילונים.
בידיוק כמו שטבח יודע את ההבדל בין ירקות רקובים לירקות טריים.
הבעיה היחידה שלהם עם זה שאתה מביא את החלקים שלך, זה שהם מאבדים בגלל זה כסף
ואתה יודע מה, שלא יתנו לי אחריות על החלקים שאני הבאתי.

רקובי,
זה שאין תחרות - זה באשמתנו.
זה שאין פיקוח נורמלי זה לא אשמתנו, אבל זה שהמחירים בשמיים זה בהחלט אשמתנו.
כי אנחנו אלופים בלהמציא לעצמנו תירוצים, שזה רק הפעם יוצא יקר, ושההבדל לא כזה גדול, ושבמקום אחר בטח היה עולה יותר... ועד אין סוף.

M.V
12-01-11, 14:05
ליאור המוסך שלך בנתניה - יצא אחלה והסכים לי להביא את החלקים איתי.
בנוסף שאלתי לגבי העלות של החלקים, הוא הרים גבה ולא אהב את הרעיון שעושים השוואות מחירים, ברור זה הרי לא משתלם לו.
ההפרש היה כ40-50 ש"ח מהמחיר של סודמי.
שזה הגיוני מאוד ביחס למצב העגום שיש בשוק.

בנוסף אני רוצה לדבר לגבי תופעה שמוסכים לא אוהבים תחרות, הם רוצים שיבואו אליהם בלי להסתכל מה יש מסביב, כאילו אנחנו נשואים להם, ואנחנו משתפים עם זה פעולה ונותנים להם לגיטימציה להעלות עוד קצת את המחיר, כי אין מה להפסיד אז למה לא..

Caveman
12-01-11, 14:59
הבעיה היחידה שלהם עם זה שאתה מביא את החלקים שלך, זה שהם מאבדים בגלל זה כסף

זו בעיה לגיטימית מאוד. חבל שאתה לא מבין אותה.

לגבי ההשוואה, ברור שחלקי רכב אינם ברי השוואה לירקות, אבל הסיטואציה כן.

שורה תחתונה, לבוא לבעל עסק, לקבל ממנו שרות אבל בדרישות שלך, זה לא לעניין נקודה. אתה יכול לבקש, הוא יכול להענות והוא יכול גם לא להענות לבקשות שלך. אבל מכאן ללהתעצבן עליו ולהתעקש על הדרישות שלך יש עוד דרך ארוכה מאוד.

לגבי המחירים, זה בדיוק כמו לקנות מכנס ממותג או מכנס שנראה אותו דבר בשוק כלשהו. חלק מהכסף, מה לעשות, נלקח ממך בגלל שאתה מטפל בפיאט ולא במוסך מדרכה. למזלך, ישנם מוסכי מדרכה שיעשו את הטיפול בזול יותר. לפעמים זה יהיה בזוקר, ואז איכות הטיפול תהיה בהתאם.

M.V
12-01-11, 15:55
נראה לי שיש נקודה פה שאתה מפספס.
מכונאות רכב זה התחום היחיד שאני מכיר שמתנהל ככה.
כמו הדוגמא שלי עם המחשב, קח אותו למעבדה באייבורי, קח אותו KSP קח אותו לנועה מחשבים.
בכולם ההפרש בין המחירים של החלקים לא יהיה מעל 50 ש"ח וגם זה הרבה.
וגם אם תקנה את החלק לבד ותבוא לחנות ותבקש שירכיבו לך אותו, אף אחד לא יעשה לך פרצופים ויחשוב שמשהו לא בסדר.
למה? כי הם רוצים קליינטים, כי אצלהם יש תחרות נורמלית כי יש להם אינטרס שתבוא ותתקן אצלהם, אולי פעם הבאה תבוא ישר אליהם והם ישימו לך חלקים משלהם, אולי הם יבינו שהמחירים שלהם גבוהים וכדי להם להוריד אותם כדי להרוויח לקוחות.
הבעיה היא שאנחנו כלקוחות נאמנים מידי למוסכים שלנו, כי כמו הפרסומת של להעביר את דביר, או הפרסומות של החברות של הביטוחים - לא נוח לנו לעשות שינויים, התרגלנו למשהו ואנחנו מוכנים לשלם יותר בשביל לא לעשות מאמץ מיותר, אבל ברור שבסופו של דבר אנחנו משלמים על זה ביוקר, והמוסכים? חוגגים על זה!

Caveman
12-01-11, 16:37
אני לא חושב שאני משלם ביוקר.
אני משלם על שירות טוב, מצויין אפילו, ועל חלקים שאני יודע שתקינים לרכב שלי ונבדקו על ידי היצרן.
אני משלם על היושר, על הידיעה שכל האופציות מוצגות בפני כאשר אני שואל שאלה, או עומד בפני החלטה.
אני משלם על האמינות, על הידיעה שאם יקרה משהו, יהיה לי למי לפנות לקבל אחריות.
אני משלם על עבודה של מכונאי שעושה דברים לא כי זה מספיק טוב, אלא כי זה הכי טוב. מהגישה של הרכב צריך לנסוע כמו שצריך, לא רק לנסוע.
על כל זה אני משלם שאני ניגש לטפל ברכב במוסך שאני מטפל בו.

לרגע נהפכתי לפואטי מידי :)

בכל מקרה,
ישנם לא מעט מוסכים שאינם מורשי יבואן, שישמחו לעשות לך הכל, ולרוב גם במחירים נמוכים יותר משל מוסכי היבואן. מדוע אתה לא ניגש אליהם?
רק תזכור שוב שלרוב הזול הוא היקר.

אגב, דוגמה לתחום נוסף שמתנהל ככה, מסעדות (קצת מציק לחזור לאותה דוגמה שוב ושוב)

M.V
12-01-11, 17:06
אם אתה באמת מרגיש ככה במוסך שלך, ואין לך רגעים שבהם אתה מרגיש שמנצלים אותך אז אני שמח בשבילך.
העובדה שהחלקים עולים לך יקר יותר מהמחיר האמיתי שלהם לא מפריע לך?
אפשר לדעת איפה אתה מטפל?

ליאור23
12-01-11, 17:14
אתה יודע, יכלת פשוט לפתוח שרשור עם הכותרת '' איפה אני יכול למצוא מוסך מורשה שיטפל בי עם חלקים שאני מביא'' במקום כל הרעש הזה.
לצורך השוואה, סודאי הציע לי וריאטור ב1400 ש''ח לפני מע''מ, אני קניתי ב850 אחרי מע''מ במוסך בנתניה ועוד כמה קנו שם אחריי.
ויש לי עוד המון דוגמאות דומות, ככה שלא צריך להכליל את כולם רק בגלל שאתה עצבני ברגע זה.
שקול מילים או שתשקול שיניים - ככה אבי אסולין היה אומר לך:p

Caveman
12-01-11, 17:35
העובדה שהחלקים עולים לך יקר יותר מהמחיר האמיתי שלהם לא מפריע לך?
אפשר לדעת איפה אתה מטפל?

אה, עכשיו אני מבין את הבעיה שלך.
מה לגביך הוא מחירו האמיתי של החלק? זה שהיצרן נוקב בו?
אם כן, אל תשכח שכדי שהחלק יגיע לכאן, למוסך, הוא צריך לעבור אצל החברה שמפעילה את הוואן שלוקח אותו למטוס/אוניה מהמפעל, החברה שמטיסה/משיטה אותו לכאן, המכס, חברת ההובלות בארץ, היבואן המחסן שו הוא מאוכסן, ואז המוסך.
כל הצדדים האלו צריכים להרוויח, וכך תופח מחירו של החלק. נכון, ישנם מקרים (ולא רק בענף מכונאות הרכב) שבהם התפיחה קצת מוגזמת, ע"ע איידיגיטל, אבל לרוב זה הגיוני, בעוד שלוקחים בחשבון שהמיסים כאן בארץ גבוהים מאוד.

אני מטפל במוסך שמשון ביהוד מזה כשלוש שנים. לפני כן טיפלתי במרכזי ברמת החייל והייתי מרוצה לא פחות. עם הפונטו הקודמת התחלתי לטפל במוסך לילאן ברחובות והייתי מאוד לא מרוצה, ולכן עברתי למוסך המרכזי.

M.V
12-01-11, 20:05
אתה יודע, יכלת פשוט לפתוח שרשור עם הכותרת '' איפה אני יכול למצוא מוסך מורשה שיטפל בי עם חלקים שאני מביא'' במקום כל הרעש הזה.
לצורך השוואה, סודאי הציע לי וריאטור ב1400 ש''ח לפני מע''מ, אני קניתי ב850 אחרי מע''מ במוסך בנתניה ועוד כמה קנו שם אחריי.
ויש לי עוד המון דוגמאות דומות, ככה שלא צריך להכליל את כולם רק בגלל שאתה עצבני ברגע זה.
שקול מילים או שתשקול שיניים - ככה אבי אסולין היה אומר לך:p

אחרי כמה מוסכים שבדקתי בהם..יצאתי מנקודה הנחה שזה לא קיים :D

בכל אופן,
אני עדיין חושב שצריך להיות איזשהו מחירון חלקים שע"פ מוסכים צריכים לעבוד.
על מסירות, אחריות, וכל מה שקשורה לאיכות ההעבודה - שיקחו את הכסף על הזמן עבודה.

ארילו
13-01-11, 02:48
ואם מוסך רוצה לתת הנחה שהיא מעבר למחירון?
ואם מוסך מגלם בשעתון העבודה שלו חלק ממחיר החלק?
וכו'

הבדל נוסף בין חנות מחשבים למוסך, הוא שנניח ואתה רוצה להחליף פקק מים שנמצא בין המנוע לגיר.
הפקק עצמו עולה במוסך 40 ש"ח. הפקק שאתה מביא עולה 10 ש"ח.
עבודה - 500 ש"ח.

אחרי חודש יש לך שוב נזילה מהפקק הזה. לפי החוק המוסך חייב לתקן אותה על חשבונו. מפרק ואת מגלה שיש נזילה בגלל קמט קטנטן בפקק.
אתה תטען שזה בגלל שהם הרכיבו אותו לא טוב. המוסך יטען שהפקק פגום. מי צודק?
הרי בכל מקרה תצא עם טעם רע בסוף.

ואם תבוא עם חלק חדש מהקופסה והמוסך לא יסכים להרכיב אותו כי לדעתו החלק פגום?

מבין את הבעיה?
אז רוב המוסכים לא מוכנים שיביאו להם חלקים כדי להימנע מהעניין הזה, והם מוכנים גם להפסיד עבודה בשביל זה.

אני מטפל במוסך ביהוד (רוב הטיפולים אני מבצע בעצמי, ומה שאני לא רוצה לעשות אני נותן להם) כי אני סומך על חיים בעיניים עצומות. אז זה עולה לי קצת יותר מתיקונים במוסך מכונאות כללית. מקובל עלי.