PDA

View Full Version : עזרה בנוריות תקלה פונטו ספייס 2004

ספייס5822
27-12-10, 21:30
היי אני משתמש חדש בפורום
רכשתי מכונית מדגם פונטו ספייס 2004 אקטיב גיר רובוטי,לפני כשבוע, ובימים האחרונים נדלקה לי נורית בצד שמאל היכן שנמצא מד המהירות בצבע צהוב בצורת משולש עם סימן קריאה מבפנים..אינני זוכר שהיא דלקה בבדיקת הרכב לפני הקניה וגם הבוחן לא ציין שום דבר לגבי זה.אשמח אם ידוע לכם משהו בעניין,כמו כן חברים טוענים שזה בגלל שהבודק לא ביצע איפוס תקלות לפני הניתוק של מחשב הרכב. אשמח לעזרה לפני שאני פונה למוסך מחשש שינסו לערבב אותי. תודה מראש לעוזרים

רפי לין
28-12-10, 10:02
אם יש לך ספר הרכב, בדוק אם שם יש מידע על הנורה הזאת.
תתחדש על המכונית ובברכה - רפי לין

ספייס5822
28-12-10, 20:42
קודם כל תודה רבה,דבר שני אם היה לי את הספר רכב מלכתחילה לא הייתי מפרסם פוסט כאן..הייתי ניגש ישר לשם ואין לי גישה לספר רכב אם יש קישור לספר רכב מתאים אשמח לקבל

רפי לין
29-12-10, 13:27
פנה אל שרות הלקוחות של פיאט טלפון: 1-800-22-57-59 שהשרות שלהם מצויין ובדוק האפשרות שישלחו לך את ספר הרכב, אם עדיין יש להם אותו.
בהצלחה ובברכה - רפי לין

UNO TURBO 92
29-12-10, 15:25
תעלה תמונה של המנורה ונראה איך אנחנו עוזרים לך :lol::lol:

JunoBoy
29-12-10, 15:39
אם אינני טועה, זה מציין שאחת מנורות החניה, אורות ברקס לא עובדות או מקצרות. (אין התראה על אורות דרך לא תקינות שזה קצת מוזר)
אודה את זה יותר מאוחר בספר רכב שלי.
לפני שאתה רוכש את הספר תבדוק בחיפושים באינטרנט, אולי ניתן להוריד בחינם,אנגלית כמובן.

רפי לין
29-12-10, 22:19
האם אתה רואה כאן את הנורה?, אם כן תאר איזו היא:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=39298
בברכה - רפי לין

ספייס5822
31-12-10, 01:39
לא היא לא מופיעה בתמונה הנ"ל רפי,בדקתי את התמונה הזאת לפני כן אין את החיווי הזה כנראה זה מופיע רק בדגמי 2004 ואילך...ולהעלות תמונה אין לי אפשרות כי זה שוקל הרבה..ואם יש אפשרות לקישור לספר רכב באנגלית אפילו אשמח מאוד..

ספייס5822
31-12-10, 01:40
מה שמצחיק זה נראה בדיוק כמו האייקון הזה שיש פה בתגובות למטה המשולש הצהוב...

mgoldst
31-12-10, 14:12
זה מספר של גרנדה פונטו, כנראה שצריך חיבור למחשב לראות מה בדיוק גורם וגם לאפס ולראות אם יחזור
http://img213.imageshack.us/img213/6268/fiat1y.jpg

ספייס5822
31-12-10, 15:19
בדיוק זאת הנורית שדולקת...ואם אלה סוג התקלות שקיימות בנושא אז ירדה לי אבן כבדה מהלב הייתי בטוח שמדובר במשהו חמור יותר..בבדיקה הראשונית של הרכב אכן הבוחן אמר לי שישנה נזילת שמן במנוע וככל הנראה מדובר בגומיה חוץ מזה העיר לי שהגלגלים מאחור אינם מקוריים אינני יודע אם זה קשור...ולתקן מערכת בלימה חלשה מאחור..

גיאצ'וק
31-12-10, 19:56
לי יש פונטו דינמיק 2006, אבל מכיוון שזה אותו דגם ייצור לאחר מתיחת הפנים האחרונה (2004-2006) אולי הנורה שנדלקה אצלי היא אותה נורה אצלך. לא ציינת אם היה כתוב לך על לוח השעונים מה האזהרה, לי זה כותב בדרך כלל למה הוא מצפצף והדליק נורה.
בכל אופן, לפני כמה ימים נסעתי באיילון והגעתי למהירות מסויימת, ולפתע נדלקה לי אותה נורה שדיברת עליה ונשמע צפצוף יחיד ועל לוח השעונים הופיעה אזהרה שעברתי את המהירות המותרת ועלי להאט. בהתחלה כמובן שקצת נלחצתי ולא הבנתי מה קורה, אך לאחר בדיקה בספר הרכב הבנתי שזו נורה של הגבלת מהירות שנקבעה לרכב על ידי הבעלים הקודמים. אם הנורה נדלקה לך בזמן נסיעה מהירה, כנראה שזו הבעיה, תנסה לשים לב גם לאזהרה שכתובה על לוח השעונים. הנורה אמורה להיכבות ברגע שאתה מאט למהירות שמתחת לגבול שנקבע לרכב.

אמור להיות לך כפתור עם שני חצים מצד ימין של לוח השעונים שאיתו מכוונים את השעה והתאריך ומסתבר שעוד כמה דברים (אצלי זה בצד ימין). תלחץ על תפריט וחפש שם SPEED LIMIT. כשתגיע לזה סביר להניח שיהיה כתוב ON, שחק עם אחד החצים כדי להפוך ל OFF, לחץ שוב על התפריט ואז צא החוצה ממנו, והבעיה תיפתר. לתפריט המלא של כיבוי הגבלת המהירות אתה יכול להיכנס רק כשהרכב עומד על P ולא באמצע נסיעה, קח זאת בחשבון, אחרת הוא לא יתן לך לבטל את ההגבלה אלא רק להעלות/להוריד את המהירות המותרת.

ספייס5822
31-12-10, 22:39
תודה רבה קודם כל אבל אני כבר עברתי על התפריטים וגם אצלי דרך אגב זה בצד ימין מופיע התפריט ובקטגוריה של הגבלת המהירות זה מופיע לי כבוי וגם כשאני לא נוסע מהר זה עדיין מופיע לי הנורית הזאת ...

-אודי-
01-01-11, 07:06
יש לי ספייס כמו שלך ויש לי ספר רכב, אני אוכל לבדוק לך

ספייס5822
04-01-11, 21:00
אודי אני עדיין מחכה שתבדוק לי בבקשה...

ספייס5822
11-01-11, 21:11
הבעיה זוהתה סוף סוף לאחר ביקור במוסך פיאט,מדובר על תקלת חיישן טמפ' חיצונית,בעבר הוחלפה דלת ימין ומי שהחליף לא החזיר את הצמה במלואה והחיישן מנותק...זה כל הסיפור