View Full Version : שאלה לצריכת דלק בפונטו 1108 55 כוח סוס
שלום קניתי לפני שובעים פונטו שנת 95 ובדקתי כמה אוכל לי דלק יצא לי 450 למיכל זה הגיוני??
כי ראיתי אנשים פה ששעושים 700 ק"מ למיכל..
לא הגיוני, כל עוד אתה נוסע רגוע (90-100) ולא מושך הילוכים מעבר ל 3000.
המנוע שלך הוא אחד המנועים החסכוניים ביותר שקיימים והוא בכל מקרה אמור לעשות יותר קילומטרים ממה ששלי (1242 סמ"ק) עושה. ואצלי יוצא 670 על מיכל.
אם אתה מהמשתוללים - הצריכה בהתאם.
לא אני ביכלל לא מישתולל מה יכול להיות הבעיה?
זה יכול להיות מחשב הזרקה/הצתה שמספק יותר מידי דלק כי הוא מקבל מידע מוטעה מאחד החיישנים. זה יכול להיות אחד מכמה וכמה חיישנים, כולל חיישן למבדה וכולל ממיר קטליטי.
זה גם יכול להיות מפלגים תקולים ואפילו מטיימינג מפוספס. לא חסרות סיבות לאכילת דלק מוגזמת.
שורה תחתונה, בכדי לא להחליף חצי אוטו, הכי טוב יהיה לחבר את האוטו למחשב במוסך ולתקן נקודתית את הגורם. אף אחד לא יוכל לתת לך דיאגנוזה מדוייקת דרך מקלדת מחשב..
ben_david7
24-12-10, 18:13
פונטו עושה 700 ק"מ לפול?! מוגזם לא!? אצלי שאני לא מושך הילוכים יוצא לי 13 ל-1 שאני מושך הילוכים ומשתולל יוצא לי 9 ל-1.
זה לא רכב הייברידי קשה לי להאמין שפונטו יכולה לעשות כלכך הרבה קילומטרים לליטר (לפחות אצלי זה ככה אני נוסע שנה עם הרכב וזה מה שהוא תמיד אכל לי).
תעדכנו אותי כמה ק"מ עושה הפונטו שלכם לליטר (דרך אגב החלפתי חיישן למבדה ממיר קטליטי,דוד אחורי,פלגים,ניקוי מזרקי דלק,כל בעיות החשמל תוקנו אצל חשמלאי רכב,חוטי הצתה,ניקוי מנוע צעדים) כל זה נעשה החודש.
אצלי בנסיעה לצפון - הלוך חזור עברתי משהו כמו 400 ק"מ או טיפה יותר ומד הדלק מפול ירד לסביבות החצי
אז ללכת למוסך מורשה אתה אומר לי כן?
וגם האוטו אצלי רק שבועים ולא עשיתי עדיין טיפול מה אתם אומרים כדי לי לעשות ?? לחליף?? לבדוק??
מתי עשו טיפול בפעם האחרונה? ואיפה?
בדרך כלל אחרי שקונים רכב טוב לעשות יישור קו שכולל החלפת כל הנוזלים והפילטרים ועוד כל מיני דברים שזקוקים להחלפה כמו טיימינג במידה ולא עשו
ben_david7
24-12-10, 18:41
אצלי בנסיעה לצפון - הלוך חזור עברתי משהו כמו 400 ק"מ או טיפה יותר ומד הדלק מפול ירד לסביבות החצי
איזה הגזמה! 800 ק"מ לפול של40 ליטר?! 20 ל-1?!?!?! אופניים לא עושות ככה ***
איזה פונטו יש לך .
אצלי בתוך העיר עושה 1-ל- 11 בנסיעות איטיות
דוד יכול לעשות 670 ק"מ אולי מחוץ לעיר בנסיעה של 90 קמ"ש
ידוע שבדור ראשון המד מזייף אז כשאני אומר חצי זה לא תמיד בדיוק, טיפה אולי מתחת
אבל גם כשנסעתי איתו לאילת, עד לשמה וסיבוב בעיר גם נשאר לי חצי מיכל
אתה מוזמן לבוא ולראות :wink:
*רק עכשיו ראיתי שהפונטו שלו מנוע 1100. שלי 1300 הזרקה רב נקודתית
מן הסתם אני מניח שפונטו 55 1100 תצרוך יותר דלק
בדיקה צריכה להעשות ממכל מלא למכל מלא וכמות הק"מ
עשו טיפול לפני חודשים
והפונטו שלי זה שנת 95 נפח 1108 כוח סוס 55
כמו שכבר אמרתי לך, מנוע FIRE 1100 הוא אחד המנועים החסכוניים ביותר שיוצרו בשנים האלה.
הוא אמור לעשות לך מינימום 1:14 בנסיעה בינעירונית, שזה נותן 660 ק"מ. (לפי 47 ליטר במיכל). לדעתי הוא אמור לעשות אפילו 1:15 אבל עזוב.. תתמקד ב 1:14.
בכל מקרה, אתה צריך לנסוע עדין ולא לעבור את המאה קמ"ש בכדי להגיע לתצרוכת כזו.
1:10 כאשר אתה טוען שאינך משתולל - לא תקין. זה ברור.
ben_david7
24-12-10, 22:11
chech איזה פונטו יש לך S60 לא? דגמי 60 ו-55 מגיעים עם הזרקה חד נקודתית ודגמי 75 ו-HSD (המפוארים) מגיעים עם הזרקה רב נקודתית למיטב זכרוני...
וההזרקה לא אמורה להשפיעה על תצרוכת דלק קיצונית שכזאת,זה בסך הכל שיפור ששמו בדגמים המפוארים כדי שהמנוע יוכל לספק יותר כוחות סוס.
יום ראשון אני אלך למוסך ביפו-מורשה פיאט ברחוב הרצל אם אני לא טועה,למישהו יש מידע נוסף על מוסך קרוב לראשון,לבדיקת דיאגנוזה דרך המחשב? ומהי העלות בערך?
הדגם שלי זה S75
תלך לשמשון ביהוד, יסדר לך את כל התקלות
אני חושב שבדיקת מחשב עולה בסביבות ה 200 שקלים
יש את אייל נויימן ברשל"צ ליד חצי חינם הוא בין הטובים צריך לקבוע תור
השני טוב מאוד קצת מרוחק זה משה זר מפ"ת דווקא אליו הייתי הולך
השאר תלוי בכיס שלך לשמשון בטוח אל תלך
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.