View Full Version : הגיעו מים עד נפש. או יותר נכון הגיע שמן למים...
אחרי התנתקות ארוכה מרצון (מספיק לי עם הבעיות שלי ,לא צריכה גם את הבעיות של אחרים) אני נכנעת. מה לא עשיתי: וקס, פוליש, בדיקת לחץ אויר בצמיגים כל יומיים, פרפלו (כן כן , פרפלו) טיפולים בזמן , שמן מנוע משובח , ולמרות הכל השבוע גיליתי מיונז במיכל העיבוי של המים וזה לא שאריות מהסלט של שבת. המשמעות של זה ברורה...
אז מה עכשיו , ראש מנוע פעם שלשית או אולי כל המנוע?
מה לעשות? גם לקנות אותו אף אחד לא רוצה. :sad::confused:
אני לא יכול ממש לעזור לך, אבל יש לי שאלה אליך..
בפרופיל שלך רשום: "פונטו 1600 סמ"ק ELX"
סליחה על הבורות שלי אך איך אפשרי הדבר? :)
אפשרי, פונטו דור 1 1.6 16v רמת גימור elx
אולי צריך שיפוץ כללי . כמה יעלה ל י דבר כזה??
היו מקרי התחממות בזמן אחרון ? אצל מי בוצע שיפוץ ראש פעם אחרונה?
היו מקרי התחממות בזמן אחרון ? אצל מי בוצע שיפוץ ראש פעם אחרונה?
האמת שבפעם האחרונה שהאוטו התחמם הוא לא היה אצלי אלא אצל חבר של בעלי שהרגיש אשם וגרר את האוטו לאיזה ערבי בחברון ששיפץ את ראש המנוע כמו הפרצוף שלו... מה יכולתי לעשות?אולי בגלל זה שילמתי רק 700 שקל?;)
בכל מקרה הערבי ה...גם ביטל את הטרמוסטט , ואת זה גיליתי רק לפני שבועיים.
טרם טיפלתי בבעיה אם כי אני יודעת שזה רע מאד לאוטו.
ולשאלתך, לא האוטו לא מתחמם(בכלל) :D
הייתי אומר לך לחזור לאותו ערבי, אבל לא נראה לי שזה יקרה.
שיפוץ ראש במוסך מורשה יעלה לדעתי סביב ה-3000 ש"ח.
השאלה היא כמה בשר נשאר בראש מנוע והאם ניתן להשחיז אותו שוב.
אגב, הרכב מאבד שמן / מים?
כשאת מניעה אותו עם הרדיאטור פתוח המים קופצים החוצה?
האוטו מאבד שמן בהחלט אבל לא מים. לא ניסתי להניע עם רדיאטור פתוח. מה זה אומר?
אם המים יקפצו, זה סימן שנפרץ מעבר בראש של המים.
כשהוא מאבד שמן, המפלס של המים עולה?
בכל מקרה אם גילית כמות מכובדת של שמן ברדיאטור, כנראה שהלך הראש מנוע. (אלא אם מישהו התבלבל והוסיף לשם שמן)
הפונטו בצבע לבן?
כן. אתה אומר לצבוע אותו בכחול ולזרוק אותו לים?
האמת שבפעם האחרונה שהאוטו התחמם הוא לא היה אצלי אלא אצל חבר של בעלי שהרגיש אשם וגרר את האוטו לאיזה ערבי בחברון ששיפץ את ראש המנוע כמו הפרצוף שלו... מה יכולתי לעשות?אולי בגלל זה שילמתי רק 700 שקל?;)
בכל מקרה הערבי ה...גם ביטל את הטרמוסטט , ואת זה גיליתי רק לפני שבועיים.
טרם טיפלתי בבעיה אם כי אני יודעת שזה רע מאד לאוטו.
ולשאלתך, לא האוטו לא מתחמם(בכלל) :D
זאת כנראה הסיבה לראש מנוע.
תעשי שיפוץ ראש במקום מכובד, +התקנת טרמוסטט ובדיקת כל מע' הקירור.
ואני מאמין שיהיה לך שקט :)
אלביס, זאת אפשרות טובה מאוד, אבל בזול כמובן, מברשת וצבע לקנות באיזה טמבוריה קרובה...
ככה זה כשלבעל יש אוטו בליסינג ואני צריכה לשבור את הראש לבד :p
ben_david7
23-12-10, 18:15
יש מוסך בירושלים של החלפת מנועים במחירים ממש זולים,להשקיע על שיפוץ ראש מנוע 3000 שקל זה לא שווה בידיעה ששיפצת רק את הראש מנוע ואת ממשיכה לסוע ברכב שהבוכנות סבלו הרבה זמן.
אני אישית שלחתי את האוטו לשיפוץ ראש מנוע וחמישה חודשים אחריי זה הייתי צריך להחליף רינגים (רינגים לא אטמו השמן השפריץ על הפלגים והאוטו היה מגמגם) אם כבר שולחים לשיפוץ אז עושים אוברול שלם (אבל זה כבר לא שווה כי זה ים כסף אלא אם כן את אוהבת את האוטו ויש בו שיפורים קוסמטיים כאלה או אחרים ששווה להשקיע) בכל מקרה אני ייתן לך את הטלפון של המוסך בירושלים אני אישית התקשרתי אליו והוא אמר לי שעלות מנוע+הרכבה היא 1500 שקל (כולל מעמ) במנועים מיבוא ויש התחייבות ל6 חודשים+התחייבות שהמנוע לא ייעשן.
למנוע שלך אין לי מושג מה המחיר אני ייחפש את המספר ויביא לך תבררי איתם.
ben_david7
23-12-10, 18:17
אההה ושכחתי לציין שאם את מתכוונת לצבוע אותו בכחול ולזרוק לים, תזרקי אותו בחופי ראשון ותצייני מקום מדוייק שאני איפה לחפש.
וואי מה אני יעשה, הרכב שלי כבר כחול - זה אומר משהו? ;)
וואי מה אני יעשה, הרכב שלי כבר כחול - זה אומר משהו? ;)
אז חסכת חצי עבודה...
ben david7,תודה רבא על העיצה ותודה לכולם על הניסיון לעזור.
מצפה לגאולה .(ולאריאלה ממפעל הפיס):mrgreen:
אריאלה מבשרת על הזכיה, אך לא מבשרת כמה מס את צריכה לשלם על הרכב לאחר הזכיה. :o
retrohaifa
24-12-10, 12:10
זה לא באמת ראש מנוע בפעם השלישית אם בפעמים הקודמים הדביקו שם מסטיק וביטלו טרמוסטט.
גם לי אמר חבר פעם שאני פראייר שאני הולך למוסך מורשה, והוא עשה ראש מנוע ב-1000 ש"ח וכו' וכו'.
שנה וחצי אחרי שעשה ראש מנוע, התחיל להתחמם האוטו. החליף טרמוסטט, ניקה רדיאטור, החליף יוניט חום - כל דבר כזה הוא כניסה למוסך עם נזק של 200-400 ש"ח.
בסוף נמאס לו - שלחתי אותו למוסך "פטין" בעכו ושם הוא עשה שיפוץ טוטאלי למערכת הקירור + ראש מנוע...ושלום על ישראל.
אז נכון זה עלה 5000 ש"ח (לראש + רדיאטור + טיימינג ואביזרים), אבל מצד שני לפחות לא חזרו הבעיות והרכב תקין.
מחירון של האוטו זה 6600 שקל. נראה לך שאני אשים עליו עכשיו 5000?
חוץ מזה אם לחבר שלך הלך ראש אחרי שנה וחצי אז מצבו טוב כי אף אחד לא יתן לו אחריות על יותר מזה...
retrohaifa
27-12-10, 01:39
שמים 5000 ש"ח על אוטו ששווה 6600 ש"ח, כשאין לך עוד כסף להוסיף על אוטו אחר שיהיה במצב נורמלי ולא ייתקע עם ראש מנוע שבוע אחרי שקנית אותו.
מחירון של האוטו זה 6600 שקל. נראה לך שאני אשים עליו עכשיו 5000?
חוץ מזה אם לחבר שלך הלך ראש אחרי שנה וחצי אז מצבו טוב כי אף אחד לא יתן לו אחריות על יותר מזה...
בלי לתת עצות בקטע הטכני כי אני באמת לא מספיק מבין
אבל בנוגע לכסף
את יכולה להסתכל ממקום אחר: ב5000 שקל תמצאי אוטו אחר ???
הכל טוב ויפה, אז נגיד שהשקעתי בשיפוץ מנוע, מי ערב לי שמחר לא תלך המשאבת דלק או המשאבת מים או לא יודעת מה כי ככה זה בפונטו ואתם פשוט התרגלתם לזה ואתם לא רואים שזה לא נורמלי:(
אלביס מנסיון הבעיה היא לא רק "שאולי יילך" אלא איך הטיפול יעשה, כי לצערי מכונאים בארץ לא מכירים את הרכב הזה ומייצרים קומבינות שרק מזיקות, וזה כולל מוסכים מורשים!
ben_david7
27-12-10, 18:30
התקשרת למקום הזה שאמרתי לך ?
מה המחיר שביקשו ממך?
מנוע של פונטו ELX ממש לא נפוץ אבל את יכולה להחליף במנוע של בראבה,מנועים זהים לחלוטין
אתמול עברתי טסט בהליכה:D. תוך 10 דקות היתי בחוץ.
דיברתי עם הבחור שעשה את הטסט והוא אמר לי שלפי מה שהוא רואה במחשב, המנוע מצוין ואין על מה להתלונן. לכן החלטתי בינתיים לחכות ולא לעשות כלום בקשר למנוע. אני מקווה שיהי בסדר . עושה רושם שהצצב כרגע סטטי ואין שום החמרה.
משהו לא כל כך מסתדר לי כי בדרך כלל במערכת הקירור יש יותר לחץ מאשר במערכת השמן.
ולכן כשיש ביניהם קטע פרוץ, אמור להיכנס נוזל קירור למערכת השמן והסימן הראשוני לכך
הוא מראה "טחינה" על פקק השמן מבפנים.
גם אם החיבור הוא עקיף, כלומר, יש פריצה בין תא הבעירה למערכת הקירור, הסימנים שיופיעו
במערכת הקירור הם לחץ על הצינורות ובנוסף, שרידי פיח בתוך מערכת הקירור.
אבל עם המציאות אי אפשר להתווכח. כי אם הרכב מאבד שמן בלי שיש נזילות או עשן
בעל מראה וריח יחודיים, סביר להניח שהשמן מתנקז למערכת הקירור.
יתכן מאוד שהפריצה היא במעבר שמשמש להעלאת השמן לכיון הראש ושיש לו סמיכות
למערכת הקירור. לפעמים מדובר בגומית איטום פגומה או טבעת חסרה באיזור האטם ראש.
שווה לך לגשת למוסך או מכון רדיאטורים ולבקש מהם לבדוק בלחץ האם יש פריצה במערכת המים
ולאן היא מובילה.
בכל אופן, זה שעברת טסט, לא מלמד הרבה על תקינות מערכת הקירור.
במחשב שלהם בודקים רק עשן.
הכל טוב ויפה, אז נגיד שהשקעתי בשיפוץ מנוע, מי ערב לי שמחר לא תלך המשאבת דלק או המשאבת מים או לא יודעת מה כי ככה זה בפונטו ואתם פשוט התרגלתם לזה ואתם לא רואים שזה לא נורמלי:(
לא יודע מה איתך אני עם אונו בחודשיים האחרונים מלבד תחזוקה בסיסית לא קרה משהו מיוחד..
חודשיים זה השיא שלך? :D אצלי זה שבועיים. אבל בא נעזוב שטויות. מה דעתכם על הפנדה החדשה? לקנות או לא? בבקשה תשובות פרקטיות...
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.