View Full Version : משהו מוזר בפונטו
ben_david7
11-12-10, 14:06
אתמול שעצרתי ברמזור אדום והיית על ניוטרל (מדובר בפונטו דגם S) הבחנתי שהטורים עולים מ-1000 ל-1500 הלוך וחזור ואני לא נוגע בגז טיפה נתתי גז חשבתי אולי זה איכשהו קשור לכבל גז,כי הכל הוחלף באוטו הכל חדש.
נתתי קצת גז ל-3-4 אלף עזבתי וחזר לאותו מצב 1000-1500-1000-1500 ופתאום ל-2500 קבוע לא זז מה-2500 נתתי קצת גז וזה הפסיק ולא חזר שוב,זאת עלולה להיות בעיה שתחזור על עצמה?
שהבחנתי בכבל גז ראיתי שהחוט ברזל שעשוי מהרבה חוטים דקים ,אחד מהחוטים הדקים בחוץ אני יעלה תמונה עוד מעט כדי לתאר.
יכול להיות שזה קשור? מזה יכול היה להיות?
חייב לציין שנסעתי בערך 100 ק"מ אחרי זה וזה לא חזר זה קרה בסביבות 5 דקות,התחיל דקה אחרי הגשם וממש לא נראה לי שזה יכול להיותל קשור לגשם
פרק פילטר אויר ותסתכל על בית המצערת אם הפרפר נשאר פתוח. תשמן קצת את האזור של הכבל גז שמה. מתי נוקה מנוע צעדים לאחרונה?
כמובן תעשה את זה במקום סגור ובאור כשלא ירד גשם
ערב טוב בן דוד!
מנוע שמעלה ומוריד סל"ד מעצמו - זה לא נראה כמו משהו מכני, אלא בעיית חיישן שכנראה "מתעתע" במחשב וגורם לו לשחק בסל"ד, אבל לא יכול לחתום באיזה חיישן מדובר..
זו תקלה קלאסית למחשב סריקת תקלות.
אם בחיישן מדובר אז כנראה חיישן מנוע צעדים שאחראי על יצוב סרק . פרק ,נקה , ועדכן ...
ben_david7
12-12-10, 21:17
קודם כל תודה על העזרה..
המחשב שלי נשלח לדיאגנוזה ונמצא תקין כי חשבתי פעם שיש לי בעיה במחשב,הכבל גז במצב גרוע הוא קצת פתוח(קרוע) את מנוע הצעדים אני יינקה (ברגע שיהיה קצת הפסקה עם הגשם), מישהו מכיר במקרה פרויקט שהועלה בפורום על חיבור כבל גז חדש אם וזה בכלל אפשרי.
בנוסף לכך המצב קצת החמיר והיום ברגע שנסעתי בזמן העברת הילוך נכבה האוטו (לא כל הזמן מספר מעט של פעמים) היום לדוגמא נסעתי במהירות 55 קמש הילוך שלישי וברגע שהייתי צריך לעצור הכנסתי קלאטץ כדי להעביר לניוטרל האוטו מוריד טורים ונכנבה או מוריד טורים בבת אחת הולך להכבות ומתייצב
בדוק את החיבורים של החיישן קראנק
ben_david7
13-12-10, 19:12
החיישן קראנק הוחלף אצל מכונאי לפני שלושה שבועות
זו בדיוק הסיבה למה לבדוק שוב את החיבורים כמו שאמר ארילו.. :)
ben_david7
14-12-10, 20:04
הלכתי לאותו מכונאי והוא תוך כמה דקות סידר לי את זה והבעיה נפתרה
העדפתי ללכת אליו כי כבר שילמתי לו על התיקון
ben_david7
16-12-10, 18:54
המכונאי טען שזה החיישן קראנק אבל הבעיה אחרי יום חזרה לעצמה (לא שהטורים עולים לבד מ-1000-ל-1500) זה הפסיק הבעיה היא שאני מכניס קלאטץ מאמצע נסיעה כדי להאט האוטו נכבה כי הטורים יורדים במהירות ולפעמים מתייצבים,עשיתי ניקוי מנוע צעדים (נעזרתי בפרוייקט שפורסם בפורום) והבעיה באמת נפתרה ולא חזרה על עצמה.
כנראה שזה היה המנוע צעדים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.