PDA

View Full Version : עזרה בבחירת רמקולים לפונטו - קומפוננט ללא מגבר, כדאי?

גיאצ'וק
27-11-10, 20:58
אהלן אנשים.
רכשתי השבוע פונטו דור שני (תמונות שלה יעלו בקרוב) ואני מאוד מרוצה מהרכב למעט המערכת (הרדיו-דיסק והרמקולים) שהם על הפנים. רדיו דיסק הכי פשוט שיש ורמקולים אני מניח של החברה. הסאונד לא משהו, וזה בלשון המעטה.
אני לא מחפש להרעיד את השכונה עם באסים, עברנו את הגיל. אבל, אני אוהב לשמוע בווליום יחסית גבוה ובעיקר מעריך סאונד נקי ומדויק.
אני לא מתכוון להביא סאב, וסביר להניח שגם לא מגבר. רדיו דיסק אני מעדיף עם USB, וכל מה שראיתי הם בסביבות 4X50 וואט.
לגבי הרמקולים - שאלתי היא אם יש טעם ללכת על סט קומפוננט (מורל, פולס או טמפו) כאשר הוא מחובר רק לרדיו-דיסק ולא למגבר חיצוני, או שאפשר להסתפק בזוג רמקולים קדמיים רגילים?

אם אתם ממליצים על רמקולים קדמיים רגילים ולא קומפוננט, אני אשמח להמלצות על דגמים.
התקציב שלי יחסית מוגבל (יש טיפול יישור קו וגם טסט בקרוב), הייתי שמח ללכת על המורל אך מקריאה באינטרנט הבנתי שללא מגבר חיצוני אין יותר מדי טעם להשקיע בזה. אם יש מגבר פשוט וזול שאתם יודעים עליו ויכול לשנות לי את התמונה, אשמח גם לשמוע.

liorwohl
27-11-10, 22:12
זה יעבוד גם בלי מגבר וישמע לא רע, המגבר לא עושה איזה קסם מדהים בסאונד, הוא משפר את האיכות.
אבל גם בלי איזה סאב קטנטן וגם בלי מגבר זה ישמע flat מדיי ושתגביר את הבאסים עם הרדיו-דיסק כל הפלסטיקים בדלת ירעדו.

אתה יכול לקנות מגבר 4 ערוצים בסיסי בכמה מאות שקלים וסאב 10 אינץ' בתיבה קטנה שמכוון בעדינות ולא משהו שמרחוק יודעים שאתה בא, בנוסף לקומפוננט זה ישמע הרבה הרבה הרבה יותר טוב ממה שתכנתת פה.

לפי דעתי קודם כל קנה קומפוננט + רדיו דיסק (ואל תשים לב לנתון הוואטים הוא לא אומר כלום)
שיהיה רדיו דיסק עם 2 יציאות למגבר בשביל שיפורים עתידיים ;) ושל יצרן טוב, למשל פיוניר (גם מבחינת הUSB, פיוניר ידועים בזה שהם עובדים הכי טוב עם USB בנפך גדול, אצלי יש 16GB)
אחרי שתסע ככה תקופה, אם תרגיש שיש מקום לשיפור, תמשיך למגבר וסאב.

גיאצ'וק
27-11-10, 23:58
לאחר מחשבה ועוד חפירה בפורום, נראה לי שהחלטתי ללכת על קומפוננט מקדימה וזוג מאחורה.
באחד השיטוטים נתקלתי בהמלצה על הקומפוננט של מאגנט. הבנתי שזו חברה טובה והם עושים עבודה טובה בלי מגבר.
אשמח אם תחוו דעתכם על הקומפוננט הבא והאם כדאי ללכת עליו או על הפולס של מורל -
http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=2036

ושאלה נוספת: האם כדאי ללכת על רמקולים 6X9 מאחורה או לשים שני רמקולים בגודל המקורי 4 אינץ'. הבנתי שהרמקולים הגדולים יותר מושכים תשומת לב וקוראים לפורצים. האם לרמקולים קטנים לא ישימו לב/לא ירצו לפרוץ? כמה זה ישפיע על עוצמת ואיכות המוזיקה?

liorwohl
28-11-10, 08:26
המסקנות שהבאת מהחפירה לא הכי טובות
רמקולים מאחורה לא תורמים ש-ו-ם ד-ב-ר חוץ מזה שהילדים מאחורה ישמעו משהו. לנהג צריך רק רמקולים טובים מקדימה וכל תוספת רק תוריד את האיכות (בעיות של סנכרון בין הרמקולים למשל)
ואם כבר רמקולים מאחורה אז לא 6x9 שצריך לחתוך את המגש בשבילם כי אז זה בלתי הפיך.

וחוץ מזה מגנט זה חברה בינונית +-, לא משהו שאתה צריך לשאוף אילו. מורל נחשבים יותר, כמעט כל חברה מוכרת חוץ מפיוניר/קנווד שתביא תהיה יותר טובה :roll:

גיאצ'וק
28-11-10, 14:11
אוקיי.. קיבלתי את מה שאתה אומר. מראש התכוונתי ללכת על קומפוננט קדמי וHU נורמלי (כנראה פיוניר), ואח"כ אם אני ארגיש שאני צריך תוספת אז לשים רמקולים מאחורה או ללכת על מגבר + סאב (למרות שזה פחות נראה לי). גם הרמקולים מאחורה כבר הבנתי שלא שווה לחתוך בשבילם ולכן אם אקנה אלך על 4 אינץ', אבל זה אני אדע רק אחרי שאראה אם באמת יש בזה צורך או שהקומפוננט מקדימה יספיק כמו שאמרת.
אני אלך על מורל פולס בתור קומפוננט קדמי.
תודה על העצות! :)

ליאור23
28-11-10, 16:37
אני לא ממש מסכים, קומפוננט ללא הגברה מסוימת פשוט לא עובד, אני הייתי למשך שבועיים עם הייבריד אוביישן שחוברו לרדיו דיסק, זה פשוט היה מגעיל ולא היה שום הבדל באיכות לבין מה שהיה לי עם החרא שהיה מותקן לפני כן, וכמה שחתכתי את התדרים נמוך זה לא היה נשמע טוב.
שחיברתי מגבר האיכות סאונד השתפרה פלאים.
אם אתה לא רוצה מגבר אז לדעתי אתה תוכל להסתפק בקואקסלים קדמיים ואחוריים 9*6 ונכון זה לא מציאה בכלל וזה לא ממש איכותי אבל אין מה לעשות, בלי הגברה מינימלית לפחות לא תהיה איכות.

liorwohl
28-11-10, 18:17
עם הקומפוננט אלפיין שלי זה נשמע טוב מאוד גם בלי המגבר

הפולס הוא קומפוננט שמתוכנן למערכות זולות, אולי הוא יותר מותאם לעבוד ככה בלי מגבר מאשר האוביישן.

גיאצ'וק
28-11-10, 18:34
מכיוון שהדרישות שלי הן לא כל כך גבוהות, נראה לי שנסתפק בזה. אני לא מחפש אקוסטיקה של אולם קונצרטים, ולא עוצמה של רמקולים רצפתיים 5WAY. בסך הכך רוצה להנות מסאונד יותר מדויק ולא ב-100 דציבל. למטרה זו נראה לי שהפולס יתאימו.