PDA

View Full Version : פיענוח תוצאות בדיקה של פונטו HGT

איתי398
26-11-10, 11:10
שלום לכולם,
היום לקחתי hgt לבדיקה ורציתי להתייעץ לגבי תוצאותיה:

מיתלים:
מתלה קידמי:מרווחי יתר,נקישות יתר החלף תומכים
בולמי זעזועים: בלאי יתר
מערכת היגוי:מרווחי יתר,נקישות יתר לתקן לכוון
צמיגים:גמורים(זה היה ידוע לי מראש)

בלמים:
בלמים אחורים לפתוח תופים ולבדוק.
כל השאר תקין

מנוע:
105 כ"ס יצא בבדיקה...זה תקין לHGT בת 9?
בלוק מנוע:בלאי יתרתנזילת שמןתנזילת שמן בן הגיר למנוע,רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות
מערכת שמן:לבדוק תצורכת שמן בנסיעה
ראש מנוע: נקישות יתר דטונציה
מערכת תיזמון:רעש שסתומים החלף רצועת תזמון לפי הוראות יצרן
מערכת קירור מנוע:קורוזיה וסימני נזילות מחיבורים צינורות יבשים

תיבת הילוכים:
בלאי יתר לתקן/לכוון
נזילת שמן
לתקן-מנוף/דוושה/בורר
גל הנע/ציריות:מרווחי יתר

מערכת מכוונין תקין
פליטת גזים תקין

שילדה: משעמות שולית,סימני פגיעה פנים,סימני פגיעה קורת רוחב קדמית,מעיכות(קיבל 93 אחוז תקינות)

דו"ח מרכב:
גג:משעמות נמוכה,נזק בגג,צבע לא מקורי
מצב פנימי:חלקי פלסטיקה פגומים
תקוני מרכב:משעמות נמוכה"סימני פגיעה לפנים,תקוני מרכב צבע,נזק תא מנוע ומעיכות,הוחלו חלקי מרכב,נזק לפגושים,מעיכות בתחתית בריצפה

בכללי דברים שצרך לתקן בדחיפות זה 4 צמיגים חדשים
בן המנוע לגיר הכל לח משמן!ממה נובעת הנזילה?
ממתין לחוות דעת
תודה ושבת שלום

dodihob
26-11-10, 11:49
לא מבין בכל הטכני של הבדיקה
אבל ממתי יש ל-HGT בלמי תוף מאחורה?
יש קאליפרים גם מאחורה, היכן בוצעה הבדיקה?

איתי398
26-11-10, 12:03
טעות שלי
בלמיים אחוריים:לתקן צלחות/דיסקים/תופים
תודה

yossi136
26-11-10, 17:22
לך עם הבדיקה לאחד מהמוסכים נגיד תלתן בפ"ת עם האוטו והבדיקה ותראה מה הם אומרים שם כי הבדיקוד האלה יותר ממגזימות

איתי398
26-11-10, 17:29
דיברתי עם מוסך שמשון
ענה לי בחור נחמד שהסברתי לו על איזה רכב מדובר הוא ידע בידיוק פרטים עליו
הסברתי לו מהה רשום בבדיקה הוא אמר שזה הרבה כסת"ח
הרכב עבר אצלהם טיפול לפני פחות מחודשיים
הוא אמר לי מה החליפו בתקופה האחרונה
יש צורך לראות מאיפה הנזילה של השמן ולתקן אותה לא יודע לגבי כל השאר הוא לא אמר לי משהו מיוחד
צריך את חוות דעתכם בכללי על תוצאות הבדיקה?
105 כוחות סוס לרכב כזה זה בסדר?
כמה לשלם על רכב במצב כזה?והאם יש טעם בכלל לקחת אותו
תודה

yair068
26-11-10, 17:36
צריך לקרוא בין השורות נזילה שמן בין הגיר למנוע= מחזיר שמן פירוק גיר
סימני פגיעה בקורה וצבע על הגג שווה בדיקה מעמיקה ודווקא לא ללכת לשמשון.
כמה ק"מ הרכב עשה ואיזה יד

איתי398
26-11-10, 17:46
הבנתי את זה מהטלפון עם מוסך שמשון שצריך להוריד גיר כדי לסדר את זה
עלות של 1500 שקל במורשה
איך מוסך התילתן?יותר זולים?איך המקצועיות שלהם?
הגג עבר צביעה עקב דהייה לא משהו מיוחד
לגבי המכה מקדימה לא יודע כבר למה להקשיב רשום שזה משמעות שולית והבוחן אמר שזה כלום
השילה קיבלה 93 אחוז מתוך 100

איתי398
26-11-10, 17:47
*השילדה

yossi136
26-11-10, 18:12
איזה פונטו זו צבע שנה יד? ק"מ מאיפה בארץ תן קצת פרטים
מוסך התילתן טוב יש הרבה בעלים של hgt שמטופלים אצלו ואומרים שהוא דיי מבין בדגם שלנו

איתי398
26-11-10, 19:13
מה אתם אומרים לגבי התוצאה?יש טעם להתקרב אל הרכב?
מה הסיפור עם המשמעות השולית בשילדה?
וכמה לשלם על אקזמפלר כזה(יד 5 עם 115 אלף קילומטר שנת 2001)

ליאור23
26-11-10, 19:32
תלוי כמה חמורה הפגיעה בקורה, אם יש סימנים קטנים זה לא אומר הרבה אבל מה שזה כן צריך להגיד לך זה שהאוטו עבר תאונה מקדימה וכנראה הוחלף הפגוש.
בכמה סל''ד היה הרכב שהוא הוציא 105 כוח סוס, זה מאוד חשוב כי אם הוא עבר את ה6300 אז הרכב כבר מתחיל לאבד מהכוח.
לדעתי האישית אני לא הייתי נכנס למוסך שמשון ולא בגלל איכות העבודה אלא רק בגלל המחירים.
מוסך התלתן מבין ברכב הזה יותר מכל מורשה שיש וגם המחירים שם סבירים בהחלט.
כמו שאמרו לך גש למוסך ותקבל מחירים ותסתדר עם המוכר.
באיזה רכב מדובר איזה צבע והבחור מהפורום? וכמה הוא מבקש?

איתי398
26-11-10, 19:42
הרכב לא של אף אחד מהפורום ואת הנתונים שלו רשמתי
מוזר בבדיקה לא רשום כלום בסיבובי מנוע (סל"ד)
אני לא יודע מה לחשוב על השילדה
רשום משעמות שולית:סימני פגיעת לפנים,סיפני פגיעת רוחב קידמית,מעיכות
הבוחן אמר לי שזה שום דבר וזה לא שילדה או משהו כזה
הרכב קיבל בשילדה 93 אחוז
אני ידעתי לפני הבדיקה שהרכב עבר תאונה מקדימה(ראיתי את זה במחשב של מוסך שמשון)
כמה עליי לתת על רכב כזה?
וכמובן המלצות למוסכים מהמרכז(איכותיתיים כמה שיותר ולא שוחטים במחירים)

ליאור23
26-11-10, 19:45
כמה הוא מבקש?????
יש לך פה צמיגים, פירוק גיר כדי לבדוק את הנזילה שבין המנוע לגיר, מה מצב הקלאצ', הוריאטור, מתי נעשה טיימינג ובנוסף לכל זה הוא עבר תאונה מקדימה. אני אישית לא מתקרב מטר לרכב שעבר תאונה כזאת או אחרת, אבל אם זה לא משנה לך אז סבבה.

איתי398
26-11-10, 19:51
אני מודע למה שאני צריך להשקיע
צמיגים רביעייה חדשים(1500 ₪)
תיקון הנזילה(1000 ₪)
וריאטור מרעיש כמה שניות בבוקר שהאוטו חם אין לו רעש(לא מרגיש צורך להחליף עכשיו)
טיימינג יש לעשות עוד 15 אלף קילומטר
המחיר הוא סביבות 24-25 כרגע לא פחות מזה
אני אישית נראה לי שזה שטות מה שרשום על השילדה היא עברה מכה מקדימה אין ריתוכים אין כלום וכדי לכסות את התחת של המכון הוא רשם את השטות הזאת...הרי עם זה היה מכה בשילדה או קצה שילדה זה לא היה נרשם תחת משמעות שולית!

ליאור23
26-11-10, 19:54
נו לפני הנתונים והמחיר זה נשמע כמו מציאה, אם לא מפריעה לך המכה אז לך על זה ובגדול!!
וגם תוכל לעשות יישור קו כמו שצריך וגם אולי ישאר לך קצת עודף לדברים אחרים.

yossi136
26-11-10, 19:59
זה כלום 7% גם אבן יכולה להוריד 7%בבדיקה.
אני את דעתי אמרתי לך עם האוטו לתילתן ותראה מה הוא אומר,ומה צריך לעשות בישור קו ועם הכל סבבה והמחיר היה טוב לשני הצדדים מה טוב

איתי398
26-11-10, 20:41
דבר ראשון תודה חברים
נראה לי שאני יקח את האוטו בסופו של דבר
נעשה לה ישור קו קטן(טיפול היא עברה לפני פחות מחודשיים במוסך שמשון אז אין צורך)
כמה אמור לעלות לסדר את הנזילה שבן הגיר למנוע?
ומה עלות 4 צמיגים נורמלים? ומאיפה מומלץ לקנות?
105 כ"ס שיצא בבדיקה זה נורמלי?
תודה

Lexxxa
26-11-10, 21:53
תגיד אתה רציני?

לפני מס' הודעות רשמת בעצמך את המחירים.

איתי398
26-11-10, 22:00
נתתי מחירים בכללי שמה שאמור לעלות
עכשיו אני שואל איזה חברה של צמיגים לקחת במחיר טוב ומאיפה לקנות
ואתה הנזילה ביררתי במוסך שמשון אבל אני מחפש מוסך אחר שיעשה את זה במקצועיות ובמחיר יותר נוח
תודה

ליאור23
26-11-10, 22:02
חח לקסה הבחור מתרגש. איתי ב1600 ש''ח אתה יכול לקנות r1r:twisted::twisted:
אבל אני לא יודע כמה זה מדבר אליך. מחירים מצוינים אתה יכול למצוא אצל צמיגי אנטון בתל אביב או בסניף ברחובות. אם אתה רוצה להישאר במידה המקורית אז לך על t1r או a drive של יוקואמה.
עניין ההספק של המנוע הוא יחסי לסל''ד שבו הרכב נבדק, ב6300 סל''ד בערך אתה מקבל את ההספק המקסימלי מהמנוע, לכן אני שואל בכמה סל''ד יצאו 105 כוחות סוס. אני לא חושב שאפשר לתת לך תשובה מדויקת ללא המידע הזה אבל ככה בגדול זה בסדר גמור. אצלי יצא 103 בבדיקה בקומפיוטסט ובבדיקה אחרת שעשיתי בדיינו נאבות יצא לי תוצאה הרבה יותר אופטימלית.
אני בטוח כמעט שרשום לך בסיכום הספק מנוע נמוך ובגלל זה אין אפשרות לתת לך אחריות על המנוע או שאני טועה?
ומוסך טוב לhgt זה התלתן כמו שיוסי אמר לך ומוסך שחר נתניה שאם תרצה ללכת לשם דבר איתי לפני ואני ידבר עם זאב(המנהל במוסך) שידאג לך מבחינת הכל.

yossi136
26-11-10, 23:15
105 כ"ס זה לא אומר כלום אין שום מקום בארץ שיש בו דיינו שדובר אמת מושלמת
אם תלך למכון אחר יצא לך תוצאה שונה
אני עשיתי על 3 ובכל אחד הייתה תוצאה אחרת זה סתם שטויות. אין פה שום דיינו אמתי שמתחבר לגלגלים.

צמיגים אם אתה רוצה מידה מקורית(15/55/185) אז לך על ה T1R של TOYO אחלה צמיג וגם קצת ספורטיבי, מחיר סביב ה 1600 והכי זול איפה שליאור רשם..

אם לא מקורית זה כבר סיפור אחר ולהשיג אישור זה כמעט לא אפשר. אז TOYO R1R

בהצלחה בקניה!

ליאור23
26-11-10, 23:18
יוסי יש דיינו שמתחבר לנאבות של הגלגלים והוא די מדויק הוא נמצא בשפיים., אני לא יגיד סתם תסמוך עליי בזה;).
אל תחשיב בתור דיינו את האפליקציה המפגרת של האייפון אם אתה מדבר עליה.
ואכן אני לא מציע להתעסק עם אישור למידה גדולה כי זה פשוט לא שווה את הכאבי ראש והטרטורים, אני בכלל מצטער שהתעסקתי עם זה, את האמת אם הייתי יודע מראש הייתי מוותר על הצמיג הזה למרותש הוא צמיג מצוין.

איתי398
27-11-10, 10:00
תודה לכולם,
משהו נוסף שמפריע לי ממש בקטנה זה היד
הרכב יד 5 ואני יהיה יד 6 זה לא בעייתי קצת שאני ינסה למכור?

צביקוש23
27-11-10, 10:24
לך עם הבדיקה לאחד מהמוסכים נגיד תלתן בפ"ת עם האוטו והבדיקה ותראה מה הם אומרים שם כי הבדיקוד האלה יותר ממגזימות

עם כל הכבוד לא ברור לי מה ההגיון להפנות בן אדם למוסך שאיננו מוסך פיאט , איננו מוסך מורשה פיאט, ובטח איננו מתמחה בפיאט.

זה כמו שאני לא יפנה מישהו עם דייהטסו למוסך פורשה או מישהו עם קרריזלר למוסך סוזוקי.

תמיד שפונה אלי מישהו עם פיאט בשאלות התיעצות אני יעדיף להפנות אותו למוסך מורשה פיאט שמתמחה בפיאט.

רק דעתי האישית והכל בחברות :]

r.a20
27-11-10, 10:29
צביקה ידידי, אפשר לתקן אותך? (הכל בהומור כמובן :) )

מי שיבוא עם קרייזלר למוסך סוזוקי זה דווקא יהיה לו מעולה, אותם מוסכים שמתעסקים עם קרייזלר מתעסקים גם עם סוזוקי, זה אותו יבואן, כלומר אותה רשת מוסכים. ;)

שיהיה יום טוב :)

ליאור23
27-11-10, 10:33
צביקה, מוסך התלתן מתמחה באיטלקיות, לך קפוץ לשם פעם ותראה איזה רכבים עומדים אצלו על הליפטים:)
ובמיוחד הhgt שהם מבינים את הרכב הזה יותר מכל מורשה אחר כמעט. וגם המחירים שם מצוינים, אז למה לא להפנות אותו לשם.
עם כל הכבוד:-P

איתי קודם כל תקנה את הרכב אחר כך תחשוב על למכור ולא תהיה בעיה כל עוד הרכב שמור ונראה טוב

איתי398
27-11-10, 11:43
איפה מוסך תלתן נמצא?
הכוונה איך אני מגיע אליהם דרך גהה

Caveman
27-11-10, 12:44
ליאור, בוא לא נתרגש יתר על המידה. מוסך התלתן אינו המקום היחיד בו תוכל לטפל ברכב כמו שצריך.
החבר'ה בשמשון עושים עבודה טובה לא פחות, כך גם במרכזי (כן גם במרכזי), ואני דיי בטוח שגם במוסך שחר בנתניה.
מוסך התלתן היה מורשה פיאט בעברו, לא ידוע לי למה לא היום, אבל אני כן סמוך ובטוח שהם עושים עבודה טובה גם היום.

כל עוד אתה לא מגיע לפרטים הקטנים, המנוע ברכב שלך הוא, מנוע. לכן, טיפולים שוטפים כל מוסך יכול לבצע.

לפותח השרשור,
לגבי הצמיגים, קח בחשבון שאין אפשרות לאשר מידה אחרת לרכב שלך דרך הצינורות המקובלים, כך שאו Yokohama S.drive או TOYO T1R יהיו האופציות הטובות במידה המקורית לדעתי.
אם תוכל לאשר מידה אחרת, יש הרבה אופציות נוספות.

ליאור23
27-11-10, 13:37
לא אמרתי שלא, אבל מבחינת מחירים ומבחינת שירות לא הרבה מוסכים יכולים לעמוד איתם באותו קו.
אם לא חשוב לך שיופיע לך טיפול כזה או אחר בהיסטורית טיפולים אז התלתן זו אופציה מצוינת, לי למשל חשוב שכל טיפול ותיקון יופיע בהיסטוריה לכן אני מטפל במורשה.
ואני לא מפקפק באדון שמשון פשוט לדעתי המחירים גבוהים ולא מוצדקים זה הכל.
כל אחד ומה שמתאים לו.

צביקוש23
27-11-10, 14:13
אני מטפל במריאה שלי (כך עשיתי בעבר באונו ובטמפרה שהיו לי והייתי עושה אותו הדבר גם עם הייתה לי HGT וכ"ו) אך ורק במוסכים מורשים של פיאט (למעשה אני מטפל במוסך המרכזי ולפעמים אצל שמשון ) . לי אישית חשוב שהכל יופיע בהסטוריית הטיפולים , וחשוב לי שהכל יהיה מקורי לגמרי.

איתי398
27-11-10, 15:10
סליחה שזה לא קשור כל כך
ניתן לעשות העברה מחשבון לחשבון בדואר?

yossi136
27-11-10, 15:20
אני מטפל במריאה שלי (כך עשיתי בעבר באונו ובטמפרה שהיו לי והייתי עושה אותו הדבר גם עם הייתה לי HGT וכ"ו) אך ורק במוסכים מורשים של פיאט (למעשה אני מטפל במוסך המרכזי ולפעמים אצל שמשון ) . לי אישית חשוב שהכל יופיע בהסטוריית הטיפולים , וחשוב לי שהכל יהיה מקורי לגמרי.

א. התילתן מאוד מבין ב HGT
ב. זה שאתה מטפל באצמך זה לא אומר שזה מה שכולם רוצים\יודעים
ג. מחירים אין מה להשוות.
ד. תאמין לי שהכל מקורי גם אני פדנט לא קטן ולא הייתי עושה שום דבר שיכול להזיק לרכב שלי.

Caveman
27-11-10, 19:17
אני לא חושב שהסטורית טיפולים מחייבת טיפול במוסכי החברה.
הרי גם במוסך התלתן מנפיקים לך קבלה מפורטת על כל טיפול וטיפול (כך אני נוטה להאמין). אין שום מניעה לשמור הסטוריה מסודרת בבית בקלסר (כמו שאני עושה למשל עם החשבוניות של המורשה), גם אם המסמכים הם לא ממוסך מורשה.

Michael
27-11-10, 20:09
אני לא שומר כלום וזה ממש לא מעניין אותי כל הניירת הזאת, לדעתי זה סתם עוד משהו לדאוג לו.
אתה תמיד יכול לבוא למוסך ולבקש את כל הניירת. אז למה לעשות עבודה כפולה.
אם יש ניירת זה לא אומר שהאוטו תקין, אין שום קשר בין שניהם. ניירת זה משהו שולי, שכתוב כמה דברים ואתה שמח שאתה יודע על מה שלמתה.
לדעתי בדיקות של רכבים כמו שלנו (HGT) צריך לעשות במוסכים שיודעים איך לגשת לאוטו ולא בכל מקום.

(אני לא אומר על מישהו ספציפי אני סתם רושם לידע כללי :) )

Caveman
27-11-10, 21:06
הניירת הזו נותנת לך מספר דברים.

אתה יודע מה עשית, מתי וכמה זה עלה לך. בשבילך, למעקב, לדעת שעוד שבוע תעבור שנה מאז הטיפול האחרון וכו'.
קונה שיגיע לראות את הרכב יראה שאתה אדם מסודר, שאכפת לך לתעד דברים שהרכב שלך (שעלה לך ממיטב כספך) עובר. זה מספק לו מידע ראשוני, אם צריך בכלל משהו מעבר, וכמובן שזה משאיר רושם טוב.
אין אפשרות להוציא את הניירת מהמוסך, רק לראות דברים בנוכחות נציג מהמוסך מול המחשב.

יש דברים שכדאי לשמור את הקבלות שלהן. טיפולים שהרכב לך עובר זה אחד מהם.

Michael
27-11-10, 21:57
יש אפשרות להדפיס הכל אני עשיתי את זה פעם, גם אני חשבתי שאני אשמור הכל בקלסר.
אבל אתה מגלה שזה סתם, לא מועיל בכלל רק תופס מקום.
כל אחד ומשהו אוהב, זה כמו לאסוף בולים.