PDA

View Full Version : פיאט פונטו,96,1300. בעיית זריקת שמן, וברקסים


Roi b.e
25-11-10, 21:56
שלום לכולם,
התחדשתי בפונטו HSD שנת 96,
הרכב עבר 288 אלף קילומטר.
יש כמו בעיות שהאיתי רוצה לדעת מהם,

* כשאני פותח את מדיד השמן, כשמנוע פועל, נזרק שמן החוצה, כמו גשם.
*ברגע שלוחצים ברקס בצורה קצת יותר חזקה מנסיעה רגילה, כל ההגה רועד
ונשמעים רעשים של ברזל בברזל, זה בא מתוך ההגה.
דבר שמאוד מעצבן אותי, שנוהגים, שומעים את המנוע כאילו הוא ממש מתחת לרגלים של הנהג, יכול להיות איזה חוצץ או משהוא נפל בין המנוע לנהג? מכיוון הדוושות

תודה ויום טוב!

davidka
25-11-10, 22:35
* כשאני פותח את מדיד השמן, כשמנוע פועל, נזרק שמן החוצה, כמו גשם.

בגדול, פריצת שמן החוצה ממוביל המדיד, מצביעה על לחץ עוקה גבוה ובעברית פשוטה - דחיסה לאגן. בעברית עוד יותר פשוטה - מנוע חלש, רינגים לא מצליחים לאטום וחלק מהקומפרסיה יורדת לעוקה (קרטר) ומפלסת את דרכה במעלה מוביל המדיד והחוצה. במקרים קיצוניים המדיד נשלף מעצמו אם הוא לא מאובטח ואז יש לך אמבטיית שמן בתא המנוע.

*ברגע שלוחצים ברקס בצורה קצת יותר חזקה מנסיעה רגילה, כל ההגה רועד
ונשמעים רעשים של ברזל בברזל, זה בא מתוך ההגה.

רעידה בזמן בלימה יכולה לנבוע ממספר גורמים כגון: צלחות בלם עקומות, תפוחי הגה גמורים, איזון גלגלים לקוי, כיוון פרונט לקוי או שילוב של כולם גם יחד. רעשי הברזל בזמן בלימה מצביעים כנראה על רפידות גמורות לחלוטין, מצב שבו הברזל של הרפידה הוא זה שנוגע בצלחת.

*דבר שמאוד מעצבן אותי, שנוהגים, שומעים את המנוע כאילו הוא ממש מתחת לרגלים של הנהג, יכול להיות איזה חוצץ או משהוא נפל בין המנוע לנהג? מכיוון הדוושות

לא יודע מה לומר לך... שים אטמי אזניים :)

Lexxxa
25-11-10, 23:07
שומעים רעש או מרגישים רעידות ?
כל השאר דוד ענה לך מדוייק!

היה שווה את הקניה בשביל להשקיע עכשיו עוד סכום של 5000 ש"ח (בסביבות). ?

Roi b.e
25-11-10, 23:12
אוקיי,
מנוע עייף, מה הלאה?
אוברול?
ראש?
מה הטיפול?
השקעתי בסביבות ה-5000, על הרכב, נראה טוב,
היה שווה? כן! אתה כנראה גם מהאנשים שחושבים שצריך לקנות מרצדס יד שניה כדי למצוא רכב יד שניה טוב.
חבל.

davidka
26-11-10, 00:15
רועי ערב טוב!

אם מניח שאם היו מציעים לנו פה מרצדס במחיר של פיאט מאותו מודל, קשה לי להאמין שהיה מישהו שיתנגד להצעה.. אבל, רובנו כאן בפורום נוסעים על פיאטים כי רובנו כאן לא עשירים מופלגים. חיפשנו רכב חסכוני ופשוט.

וקצת קומפלימנטים: אני מודה שקניתי את הפונטו שלי רק בגלל שהיא מאד חסכונית. אבל מאז התאהבתי בה. זו הפיאט הראשונה שלי בחיים. אני בן 41 ומעולם לא הרגשתי צעיר כמו מאז שיש לי את האוטו הזה. כל כך דינמי, חי נושם ובועט! נוח לנסיעה, מאיץ מדהים וחסכוני ברמות שאני עוד לא מעכל (כרגע אני על 360 ק"מ - חצי מיכל. הוא פועל על דלק בכלל הדבר הזה??).
שורה תחתונה - אחת המכוניות עם התמורה הכי טובה לכסף שהיו לי מעולם!

אז אני בטוח שרוב האנשים פה לא היו הולכים על מרצדס.
ואם אתה שואל לדעתי - אם אתה אוהב את האוטו ומבחינה חיצונית הוא יפה, תשקיע באוברול כללי ואז יהיה לך שקט לכמה שנים טובות. אל תשכח שמנוע חלש אוכל שמן, סותם את הממיר הקטליטי ומכניס אותך להוצאות מיותרות מכל הכיוונים.

רגע! אל תגיד לי ש HSD זה מנוע דיזל... כי אם כן אז זה משנה את כל התמונה. העלויות גבוהות בערך פי 2 לכל דבר..

yair068
26-11-10, 01:22
hsd זה לא מנוע דיזל רובם הגיעו לכוחות הביטחוןן בזמנו עם שיפורי ABSוכריוות ראש מאחר .
הבעייה היא שהק"מ הגבוהה ומאמין שטיפלוו בו.
יחסית לטיפטוף השמן נראה לי בסבירות השאלה אם הטיפות מלאות אוו זרזיף.
אז כך תנסה להחליף שמן מאוטו דיפו 20*50 שעולה 45 ש"ח ותראה אם יש שיפור התצרוכת השמן ואם כן תחליף לאיכותי בהמשך עם פילטרר מקורי .
נקודה שנייה נראה לי שהמשולשים אצלך גמורים ויכול להיות שגם הבולמים את זה אפשר לבדוק לבד.

Lexxxa
26-11-10, 09:39
כנראה שלא ממש הבנת אותי, נגיד שילמת 5000 ש"ח על פונטו במצב לא טוב, עכשיו תוסיף עוד 5000 ש"ח לתיקונים.

ב7000-9000 ש"ח יכולתה למצוא פונטו שמורה משנתון מתקדם (97-99) ולהוסיף עוד 1000ש"ח על יישור קו + טיפול בהתחלה.

היה חוסך לך את כל הכאב ראש שצתרך לעבור עכשיו (ריצות למוסכים וכו').

מה הקוונה "השקעתי בסביבות ה-5000", קניתה את הרכב והשקעת בתיקונים 5000?
או שקניתה את הרכב ב5000? כי קניית רכב פרטי זאת לא השקעה, זאת הוצאה.

בעניין התקלות,

זריקת שמן: הורדת ראש, פירוק טלטלים, הוצאת בוכנות, החלפת רינגים.(גם לדעתי כדאי כבר לעשות אוברול כללי)
רעש בבלמים: החלפת דיסק + רפידות קדמיות. כמו שנאמר קודם, בדיקת משולשים ובולמים. בדיקת חופש בתפוחי הגה.
רעש של מנוע: בדיקת תושבות מנוע.

בהצלחה.