התחבר

View Full Version : מד סל"ד מאבד סיגנל רגעית

davidka
25-11-10, 20:16
ערב טוב לכולם..

התופעה שבנדון קרתה פעמיים בהפרש של מס' ימים ויש לי הרגשה שהיא תתחיל לחזור על עצמה בתדירות הולכת וגוברת עד שמד הסל"ד יפסיק לעבוד לגמרי.

המחוג פשוט נופל לאפס לחצי שניה בקושי - וחוזר לסל"ד הרגיל. שתי הפעמים היו בזמן נסיעה ב-3000 סל"ד +/-

לפני שאני מתחיל לבצע בדיקות וחפירות, יש מישהו שמכיר את התופעה, נתקל בה, יודע על מחלה כרונית בנושא הזה...?

chesh
25-11-10, 22:07
פעולת המנוע לא משתנה?
איני יודע איך זה ברכבך כי הוא הגיע עם מד סל"ד ושלי לא. אצלי יוצא כבל מהמחשב שאותו חיברתי ללוח השעונים
לפי דעתי אם אין שינוי בתגובת המנוע, תפתח 2 ברגי כוכב של לוח השעונים וחזק את הקליפסים. תראה אולי יש איזה חוט רופף מאחורה

ben_david7
25-11-10, 22:32
אם הבעיה היא בשינוי טורים בכך שהמנוע הולך להיכבות 99% שמדובר בשיניים שבורות בטיימינג.
אם מדובר סתם בבעית חשמל במד הטורים בלי קשר למנוע,אתה צריך לפתוח שתי ברגי הלן ולהוציא את הסקאלה,ולחבר את הכבל הימיני עליון (יש ארבעה כבלים חשמלים) יותר חזק יכול להיות שהוא קצת רופף,או שהחוט השחור שיוצא מהמחשב (אם מדובר בהרכבה עצמית של מד הסל"ד) קצת רופף.

בכל מקרה שתדע שהחוט השחור הוא מד הסל"ד.
אם אתה לא מצליח לפתור את הבעיה פשוט נסה לעקוב אחריו,יכול להיות הרבה סיבות אולי הבעיה במחשב אולי הבעיה בסקאלה עצמה.

תעדכן אם התכוונת לבעיה מכנית או חשמלית.

Lexxxa
25-11-10, 23:02
שלום דוד, אצלי היתה בעיה דומה בבראבה, אבל לא נראה לי שזה קשור.

אצלי הרכב התחיל לגמגם בסרק ובנסיעה, ובנוסף הייתה לפעמים את ה"נפילת טורים רגעית" הזאת.
המחשב הראה הכל תקין. לקח לי חודשיים למצוא את הבעיה (כויל דפוק).

אבל אצלי טורים היו נופלים עקב תזמון הצתה לקוי בגלל בעיה בכויל.

davidka
26-11-10, 00:35
אהלן חברים ותודה על התשובות!

לפי מה שהספקתי לראות, אין בעיה בפעולת המנוע בזמן שהמחוג נופל. זה נראה כאילו רק מד הסל"ד מאבד את האות. עכשיו נשאלת השאלה מאיפה זה בא... מהמחשב או מהשעון עצמו..
אם זה יקרה שוב, נצטרך להתחיל לפתוח ולבדוק דבר דבר... יכול להיות באמת שזה רק חוט רופף..

לילה טוב!

r.a20
26-11-10, 00:54
אהלן דוד

אני חוויתי את אותה התופעה בדיוק!.
נסעתי בוקר למוסך לתקן נזילת דלק ולקראת ההגעה למוסך מד הטורים נפל מ3000+- ל0 וחזר בחזרה לאחר כמה שניות. זה קרה 3 פעמים באותה נסיעה.
מיד שהגעתי למוסך ושסיימו לתקן את הנזילה אמרתי להם על הבעיה הזאת, הם עשו סיבוב דיי ארוך עם הרכב וזה לא קרה.
ששאלתי מה לעשות בנידון, אמרו לי, זה עובד לא ראינו בעיה, תמשיך לנסוע ככה ואם יש בעיה תחזור אלינו, בעייתי לבדוק משהו שזה תקין.
בינתיים זה לא חזר ועברו כמה חודשים מאז. נקווה שזה לא יחזור.

davidka
26-11-10, 10:33
בוקר טוב RA20... :)

תודה על העדכון!
זה באמת מבאס אבל זה תמיד ככה, שאתה בא למוסך והתקלה דווקא שם פשוט לא מופיעה.

נחכה ונראה מה יהיו ההתפתחויות.

תודה!