View Full Version : בעייה בהעברת הילוכים
יש לי בעייה שפתאום הופיעה בהפתעה, כשאני מנסה להעביר הילוך בזמן שהמנוע פועל, ההילוך לא נכנס (שום הילוך), רק ברגע שאני מכבה את המנוע ההילוכים מצליחים להיכנס. מה יכולה להיות הבעייה וכמה יעלה תיקונה?
כרגע האוטו לא זז ואי אפשר לנסוע עליו בגלל שאי אפשר להכניס הילוך.
כמו כן ניסיתי להכניס הילוך כשהמנוע מכובה ואז להדליק מנוע אבל הוא נכבה.
(פונטו 2000).
אם זה קרה לפתע פתאום, חשד לכבל שנקרע.
תן לחבר להסתכל על מנוף המצמד ושיגיד לך אם הוא נע בזמן שאתה לוחץ על המצמד.
אם הוא לא זז, הרווחת - תחליף כבל ונגמר הסיפור.
אם הוא כן זז, הבעיה היא פנימית ויצטרכו להוריד גיר. סבירות ל PRESSER ששבק חיים ולא מבצע הפרדה. (אבל הבעיה הזו לא מופיעה פתאום. יש לזה רקע ארוך יחסית של הילוכים שנכנסים קשה וקלאץ' שתופס מאד נמוך)
עלות ערכת מצמד - בסביבות 600-700 ש"ח (אל תתפסו אותי על השקל :])
עבודה - לדעתי לא פחות מהסכום הזה.
שטח ההפרדה שחסרים הוא בערך בין ס"מ לשניים.
יש מצב לשטיחון שמפריע או כיוון אז כמו שאמר ידידי דוד תן לחיצה על הדוושה ושמישהו ינסה לדחוף עד קצת בכדי שיכנס ואם כן תסגור את בורג כיוונון הקלץ.כמובן שאופציית הקלץ שגמר את חייו הגיעו.
כמה ק"מ הרכב עשה והאם חורק כשמנסים להכניס הילוך
בסביבות ה-120000 ק"מ יש מצב לקלץ
אז לפי מה שאתה אומר ללחוץ על הקלאצ' ושמישהו אחר ידחוף את הבורג הזה ואז לסובב את החלק הזה עם כיוון השעון?
בדיוק
תעשה כל פעם סיבוב ותראה אם יש שינוי
כך שאם לא יסתדר תחזיר בחזרה.
מה היו הסימנים לפני כן שיחרור קלץ באחיזה אכי גבוהה פירושה קלץ עייף קח בחשבון
קלץ של ולוו עולה 400 ש"ח עבודה מ-500 עד 1000 ש"ח
טיפלתי בבעיה, כמו שאמרתם משהו שקשור לקלאצ', המוסכניק אמר שהחלק נשחק כניראה בגלל שנתתי גז תוך כדי לחיצת גז למרות שאני לא זוכר שעשיתי את זה (חוץ מהילוך 1), והוא אומר שצריך לעזוב לחלוטין את הקלאצ ורק אז לתת גז, השאלה שלי מה הדרך הנכונה להעברת הילוכים והאם מותר ממש לקראת סוף עזיבת הקלאצ' להתחיל לתת גז (כשהקלאצ טיפה לחוץ ואז לשלב גז)
תודה לעוזרים:)
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.