View Full Version : בלוק מנוע+ראש מנוע מברזל
ben_david7
09-11-10, 19:11
האם קיים דגם כלשהו של פיאט שהבלוק מנוע שלו או הראש מנוע שלו מברזל....סתם מתוך עיניין
אלה ממה אתהחושב עשויים הראשים? :-?
lexxxa, לדעתי הכוונה שלו זה אם יש מנועים שגם הראש בהם עשוי ברזל ולא אלומיניום.
לפני הרבה מאד שנים, בשנות השבעים וקצת בתחילת השמונים עוד היו יצרנים כגון פורד שייצרו גם את הראש מברזל. חוץ מפקקי המים, המנועים האלה לא נאכלו ולא החלידו וראשים לא הלכו בהם כמעט אף פעם. לא-ח-י הגדול הייתה פורד אנגליה 1200 סופר. אוטו נהדר שלא ידע מה זה בעיות מנוע. אמנם לקח לו שעה להתחמם בגלל ראש הברזל שהיה לו אבל גם אם האוטו רתח מסיבה כלשהי, לא נגרם שום נזק. זו גם התקופה שבה היו ממלאים מים מהברז וזה היה נורמלי לגמרי..
הרי האנטיפריז נכנס לתודעת הציבור רק כאשר התחילו לעבור לראשי אלומיניום. (טוב נו, יש כאלה שעד היום לא הפנימו שצריך למלא אנטיפריז ולא מי ברז....)
אגב, היום זה הולך ונעשה גרוע, במאזדה 6 לדוגמה כל המנוע קומפלט הוא אלומיניום.
ראשי המנוע היום בכל המכוניות עשויים אלומיניום. בפיאט הבלוק עדיין עשוי מברזל.
בפג'ו, דייהטסו, מזדה ועוד רכבים גם הבלוק עשוי מאלומיניום.
אלומיניום נותן מנוע קל יותר, עם סילוק חום טוב יותר, שעמיד פחות למים בתור נוזל קירור.
ben_david7
12-11-10, 15:21
אלה ממה אתהחושב עשויים הראשים? :-?
מאלומניום כמו שאני יודע,והסבירו שתי אנשים מעליי
אלומיניום זה לא סוג של ברזל ?
ben_david7
12-11-10, 18:47
שתיהם סוגי מתכות אבל לאלומניום וברזל מאפיינים שונים .
לרוב מייצרים מנועים מאלומניום מכיוון שהוא הרבה יותר פשוט לייצור (ברזל יותר קשה לייצר ).
אלומניום הרבה יותר קל במשקלו ויותר קל בייצורו ישנם מעט מנועים שהראש מנוע שלהם עשוי מברזל (כמו במיטצובישי L200 -הרכב היחיד שאני מכיר עם ראש מנוע מברזל ועוד רכבים שלמדתי בימים האחרונים) וכאשר הראש מנוע עשוי מברזל כמעט ולא מתרחשת תופעת הקורוזיה ואין כמעט שחיקה.
וכל זה ממה שלמדתי אני לא בטוח במאה אחוז--תקנו אותי אם אני טועה....
הופתעתי לשמוע מדוד שבמזדה 6 המנוע עשוי כולו מאלומניום,לפי דעתי עדיף שהמנוע כולו יהיה עשוי מברזל זה נותן לרכב תוחלת חיים הרבה יותר ארוכה וטובה
יש גם היום מנועים עם ראשי ברזל
פורד טאורוס. כל מנועי וולבו סקניה קאמנצס מאק מיצרים ראשי פלדה..
גיא, מנועי אוטובוסים, משאיות, ספינות, טנקים וטרקטורים מיוצרים עם ראש ברזל וזה לא מפתיע.
מנועים שאמורים לעבוד במאמצים אדירים וללא הפסקה - תמיד ייוצרו בדגש על עמידות פיזית.
בקשר לפורד טאורוס, אני סקפטי אבל אם אתה אומר אני מניח שבדקת.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.