View Full Version : לא מתניעה רעשים ועשן שחור מהאגזוז
הי לכולם
ברשותי פונטו 60 שנת 2000 עם 80000 ק"מ
טיפולים בזמן ועד כה נסעה ללא בעיות
אתמול הפונטו לא התניעה, הצלחתי להתניעה אותי עם כבלים אבל היה רעש מוזר מהמנוע ויצא עשן שחור וסמיך עם ריח רע. עשיתי עליה סיבוב קטן הרגשתי שהיא לא סוחבת טוב החנתי אותה היא לא נכבאה אולם מיד לאחר שסגרתי את הסוויץ' (כיביתי אותה) היא לא התניעה שוב. יש לציין כי מד החום הראה חום תקין.
הזמנתי למחר גרר למוסך, אני לא יודע אם יש בעיה במנוע או לא ואני מפחד שבמוסך יעבדו עלי
תודה מראש לכל העוזרים.
אתה אומר שהתנעת עם כבלים..
באת בבוקר, נכנסת לאוטו ומה בדיוק היה?
לא היה סטרטר בכלל או שהוא היה עייף?
או שהיה סטרטר טוב אבל האוטו לא התניע ואתה המשכת לנסות שוב ושוב עד שגמרת את המצבר?
אני שואל משום שעשן שחור מצביע על איזושהי הצפה שיכולה להיגרם גם מסטרטרים רצופים ולחיצות חוזרות על דוושת הגז. חשוב לקבל תמונה מלאה בכדי שניתן יהיה לכוון לבעיה האמיתית.
אתה אומר שהתנעת עם כבלים..
באת בבוקר, נכנסת לאוטו ומה בדיוק היה?
לא היה סטרטר בכלל או שהוא היה עייף?
או שהיה סטרטר טוב אבל האוטו לא התניע ואתה המשכת לנסות שוב ושוב עד שגמרת את המצבר?
אני שואל משום שעשן שחור מצביע על איזושהי הצפה שיכולה להיגרם גם מסטרטרים רצופים ולחיצות חוזרות על דוושת הגז. חשוב לקבל תמונה מלאה בכדי שניתן יהיה לכוון לבעיה האמיתית.
לא היה בכלל סטרטר היה מת, רק אחרי שחיברתי את הכבלים אז המכונית התניעה. ניסיתי סך הכל איזה 3 פעמים עם מעט גז, אח"כ חיכיתי כ10 דקות וניסיתי שוב - לא היה סטרטר רק אז ניסיתי עם כבלים. לאחר שהתניעה היה רעש מוזר מהמנוע ויצא עשן שחור מהאגזוז, לקחתי אותה לסיבוב קצר המנוע לא התחמם אולם עדין היה ריח חזק מהעשן שיצא מהאגזוז ןהמכונית הרגישה כאילו היא לא כל כך סוחבת.
ריח של מה?
בד"כ עשן שחור זה דלק שלא נשרף כמו שצריך.
יכול להיות שהטיימינג קפץ לך, יכול להיות שאתה עובד על שלושה צילינדרים, ויכול להיות שהמזרק שלך במקום לרסס התחיל להשתין.
לא היה בכלל סטרטר היה מת, רק אחרי שחיברתי את הכבלים אז המכונית התניעה. ניסיתי סך הכל איזה 3 פעמים עם מעט גז, אח"כ חיכיתי כ10 דקות וניסיתי שוב - לא היה סטרטר רק אז ניסיתי עם כבלים. לאחר שהתניעה היה רעש מוזר מהמנוע ויצא עשן שחור מהאגזוז, לקחתי אותה לסיבוב קצר המנוע לא התחמם אולם עדין היה ריח חזק מהעשן שיצא מהאגזוז ןהמכונית הרגישה כאילו היא לא כל כך סוחבת.
העשן (השחור), הריח החריף (של דלק) והיעדר הסחיבה הם תוצאה ישירה של הצפה.
משום מה משהו התחרבש במחשב מערכת ההזרקה והוא מציף את המנוע בדלק, ככל הנראה בעקבות היחלשות / התרוקנות המצבר.
כדאי לחכות ולשמוע מה שיש לרפי לין לומר בנושא..
העשן (השחור), הריח החריף (של דלק) והיעדר הסחיבה הם תוצאה ישירה של הצפה.
משום מה משהו התחרבש במחשב מערכת ההזרקה והוא מציף את המנוע בדלק, ככל הנראה בעקבות היחלשות / התרוקנות המצבר.
כדאי לחכות ולשמוע מה שיש לרפי לין לומר בנושא..
davidka - תודה על התגובה.
האם הרעש גם כן קשור לנושא ההצפה?
איך אני יכול לדעת שהמוסכניק לא עובד עלי (שצריך להחליף חלקים לא נחוצים או שצריך לעשות כל מיני דברים למנוע כמו החלפת ראש וכו)
תודה מראש
ריח של מה?
בד"כ עשן שחור זה דלק שלא נשרף כמו שצריך.
יכול להיות שהטיימינג קפץ לך, יכול להיות שאתה עובד על שלושה צילינדרים, ויכול להיות שהמזרק שלך במקום לרסס התחיל להשתין.
קשה לי להגדיר את הריח, זה ריח מוזר וכבד.
מה זאת אומרת עובד על 3 צילינדרים? כמה יכול לעלות תיקון של תקלה כזאת?
רק אוסיף כי עד ל"תקרית" לא היו לי שום רעשים במנוע ולא הרגשתי בבעיה כלשהיא
תודה
davidka - תודה על התגובה.
האם הרעש גם כן קשור לנושא ההצפה?
איך אני יכול לדעת שהמוסכניק לא עובד עלי (שצריך להחליף חלקים לא נחוצים או שצריך לעשות כל מיני דברים למנוע כמו החלפת ראש וכו)
תודה מראש
קשה מאד לדעת מה הרעש שאתה חווה, אבל בשיטת האלימינציה, נשאר לי רעש אחד שיכול להיות שזה הוא: אם הרכב מוצף, יכול להיות, שוב, יכול להיות שאתה חווה רעש של צלצולים. בגדול צלצול זה צליל שנובע משריפה בתא הצילינדר טרם הזמן. הסיבות לתופעה הזו יכולות להיות כמה דברים: הצתה מוקדמת מידי, פיח בראש (כשהמנוע ממש חם), דלק מהול במים, אטם ראש בעל עובי דק מידי ואפילו (מה שאמר לך אחד החבר'ה בשרשור הזה) טיימינג שקפץ שן או שתיים. בהחלט אפשרי, אבל אני מנסה להבין את הקשר בין זה ובין מצבר מרוקן והתנעה עם כבלים, ולדעתי פה כנראה טמון הפתרון. בעיה חשמלית במערכת ההזרקה.
קשה מאד לדעת מה הרעש שאתה חווה, אבל בשיטת האלימינציה, נשאר לי רעש אחד שיכול להיות שזה הוא: אם הרכב מוצף, יכול להיות, שוב, יכול להיות שאתה חווה רעש של צלצולים. בגדול צלצול זה צליל שנובע משריפה בתא הצילינדר טרם הזמן. הסיבות לתופעה הזו יכולות להיות כמה דברים: הצתה מוקדמת מידי, פיח בראש (כשהמנוע ממש חם), דלק מהול במים, אטם ראש בעל עובי דק מידי ואפילו (מה שאמר לך אחד החבר'ה בשרשור הזה) טיימינג שקפץ שן או שתיים. בהחלט אפשרי, אבל אני מנסה להבין את הקשר בין זה ובין מצבר מרוקן והתנעה עם כבלים, ולדעתי פה כנראה טמון הפתרון. בעיה חשמלית במערכת ההזרקה.
דוד תודה רבה
ארילו+1 יש מצב ששן בחגורת הטיימינג ברחה.
כמו כן המצבר או האלטרנטור לא תקין.
הרעש יתכן ממפגש שסתומים ובוכנה ותתפלל שזה יהיה זה אחרת יש לנו בעייה במנוע .
פונטו 2000 80000 ק"מ מה נוסעת ק"מ ליום
ארילו+1 יש מצב ששן בחגורת הטיימינג ברחה.
כמו כן המצבר או האלטרנטור לא תקין.
הרעש יתכן ממפגש שסתומים ובוכנה ותתפלל שזה יהיה זה אחרת יש לנו בעייה במנוע .
פונטו 2000 80000 ק"מ מה נוסעת ק"מ ליום
למזלו, זה מנוע FIRE ובמנועים האלה אין מפגש שסתום-בוכנה, ככה שלפחות בזה הוא יכול להיות רגוע, אלא אם כן יש לו משהו משופר שם בפנים... :rolleyes:
עדכון מהמוסך
מצבר גמור - החלפתי אותו
מנוע מזייף צילינדר אחד לא עובד - הסיבה פלאג לא תקין החלךיפו את הפלאג הכל סבבה
תודה לכולם על העזרה
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.