PDA

View Full Version : בעיה בפונטו ספייס שהאוטו קר

JOEEE
04-11-10, 19:43
שלום
יש לי פיאט פונטו ספייס Mk2B ELX שנת 2005 אוטומט
יש לי בעיה שהאוטו קר (עומד במשך זמן,במיוחד בבוקר) אז שאני לוחץ על הגז הטורים עולים שומעים את המנוע קצת מתאמץ אבל האוטו פשוט זוחל ובקושי מתקדם, אחרי כמה שניות שהגז לחוץ זה מסתדר ונוסע כרגיל.
למישהו יש מושג מה יכולה להיות הבעיה?

ועוד שאלה שלא קשורה לנושא, בדגם הזה של הפונטו דור 2 יש מחשב דרך, רציתי לדעת אם אני יכול לראות שם את צריכת הדלק של האוטו.

תודה

avhyh
04-11-10, 19:50
לגבי צריכת הדלק: על המוט הימני (של הוישרים) בקצה שלו יש כפתור שרשום עליו טריפ (כמו כפתור שמדליק פנסי כיס) תלחץ עליו בכל לחיצה יופיע לך משהו אחר. ( טווח עד התידלוק הבא, טווח נסיעה מאיפוס קודם צריכת דלק ממוצעת צריכת דלק עכשווית (רק בנסיעה), זמן נסיעה וכו'.

אתה יכול גם להגדיר את התצוגה של צריכת הדלק ק"מ לליטר ליטרים ל100 ק"מ וזה דרך התפריט של המחשב דרך מכפתור הMODE מימין ללוח שעונים.

זה מוסבר בצורה הרבה יותר ברורה בספר רכב

davidka
04-11-10, 20:08
לפי דבריך דרך המקלדת יש קושי להבין אם הבעיה היא בעיית דלק (חיישן שעשוי להיות תקול) או בעיית גיר מוזרה..

אמרת "המנוע עולה טורים אבל נשמע מתאמץ" ולכן זה נראה כמו בעיה כלשהי בגיר. עם זאת, יכול להיות שההסבר שלך מובן בצורה כזו ולא זו הבעיה. בכל אופן, כדי להבין מאיפה זה בא, אני מציע כזה דבר:

כשאתה מניע את הרכב בבוקר קר, אל תתחיל לנסוע, אלא תן גז בניוטרל על מנת לזהות בעיית גמגום / זיוף / הצפה ובקיצור, עלייה לא חלקה ורציפה של הסל"ד. אם אתה מזהה תופעה כזו, כנראה שמדובר בבעיית מחסור בדלק (חיישן כמות אוויר / חיישן חמצן תקול).

אם הסל"ד עולה יפה והמנוע מגיב מצויין (גם כשהוא קר), כנראה שיש תקלה בגיר (שוב, אני נתפס למה שאמרת "מנוע עולה טורים אבל נשמע מתאמץ") ולכן אני אישית הייתי ניגש לדיאגנוזה מסודרת על מחשב..

אגב, פתאום עלה לי עוד רעיון לתקלה, אמנם נדירה אבל קיימת והיא די מצחיקה: בלם יד שנשאר תפוס ומשתחרר רק אחרי מספר מטרים. גם זה קורה. תבדוק שהרכב מידרדר כשאתה מוריד את הבלם יד לראשונה בבוקר.

JOEEE
04-11-10, 20:26
אוקי לא חשבתי שזה יכול להיות גיר אבל כנראה שזה הבעיה מכיון שיש לי בעיה שאני יודע עליה בגיר.
הבעיה היא שכאשר מעבירים להילוך D ההילוך לא נכנס ישר אלא אחרי 2 שניות בערך ומקבלים מין מכה קלה שהילוך נכנס.
*ד''א אם למישהו הייתה/יש תבעיה הזאת ויודע אם טיפול אחר חוץ מתיקון גיר יכול לעזור שיגיד לי בבקשה (לא שווה לי להשקיע כל כך הרבה כסף בתיקון גיר מכיון שכאשר הילוך נכנס האוטו נוסע כרגיל וזה לא ממש מפריע לי)

אני ינסה בכל מקרה מחר בבוקר לתת גז בניוטרל ולראות מה קורה.
תודה רבה