התחבר

View Full Version : טורים לא יציבים בפונטו

ben_david7
03-11-10, 17:56
הטורים שלי לא יציבים לפעמים הם נתפסים על 2200-2500 טורים קבוע בניוטרל עד שאני נותן טיפת גז וזה עולה ויורד בחזרה ל-800 סל"ד ומסתדר(לפעמים במצב ניוטרל גם הגז על 1000 פתאום עולה ל-1500 וחוזר ל-1000 ועולה שוב ויורד שוב ככה נע בול בין 1000 ל-1500 בשניות מדויקות,מצב המחשב טוב אחרי בדיקה,אני חושב שזה קשור להזרקת הדלק ולפי ידיעתי בפונטו דור 1 דגם S55 יש מזרק דלק אחד שהמחשב רכב מנהל אותו,תקנו אותי אם אני טועה ,אשמח לקבל שם של מוסך שמטפל בניקוי מערכות דלק (אינג'קטור) רפי לין אשמח אם תמליץ לי על מוסך פעם שעברה המלצת לי על מוסך מעולה שעזר לי (מוסך ביפו והאיזור)

Lexxxa
03-11-10, 18:59
תעשה ניקוי בית מצערת.

ben_david7
03-11-10, 20:01
עשיתי ניקוי בית מצערת וזה לא עזר, בנוסף ואני לא יודע אם זה קשור האוטו אוכל הרבה שמן ומוציא ים עשן לבן ברכב הוחלפו ים דברים..
שיפוץ ראש מנוע,רדיאטור,ממיר קטליטי,דוד משתיק,מחשב נמצא תקין בבדיקה,פילטר אוויר,פילטר שמן,שמן 10X40 אני משתמש,מים ירוקים ואף פעם לא חסר,ניקית גם את מנוע הצעדים משאבת דלק נמצאה תקינה,פלגים BOSH,חוטי הצתה PSI,אין לי מושג מה עוד להשקיע ברכב....חייב עזרה
אמרו לי משהו לגביי ניקוי אינגקטורים

ארילו
03-11-10, 20:23
עשן לבן סמיך מאוד זה שמן (או שיש לך אפיפיור במנוע) וצריך לגלות מאיפה חודר השמן לצילינדרים.
אם זה מגומיות שסטומים, אז מי שעשה לך ראש מנוע הוא חובבן. ואם זה מרינגים זאת אופרה אחרת לגמרי.

איזה שמן אתה ממלא, והאם אתה בטוח שלא מילאת יותר מדי?
וכמובן, מתי יוצא העשן הזה? האם בהאצה? האם כשאתה עוזב את דוושת הגז?

לגבי הסל"ד המזייף, לדעתי מדובר בבית מצערת משומן, ומנוע צעדים או צינורית וואקום מנותקת.

לצערי לא מדובר בבעיה פשוטה, וכדאי לך קודם כל לבדוק מאיפה צריכת השמן ואז להחליט אם כדאי לך בכלל להתעסק עם המנוע הזה.

ben_david7
03-11-10, 20:30
יותר מידי בעיות ולדעתי זה הרינגים,וזה שעשה את הראש מנוע הוא דוד של חבר שלי שהוא מכונאי אבל הוא עשה את זה אצלי בבית נתתי לו להרוויח כסף וחסכתי לעצמי,טוב לפחות ככה חשבתי ש"חסכתי".
בקיצור מצאתי מנוע פונטו S55 1.1 ליטר מיבוא 0 ק"מ בהחייבות עם אחריות לחצי שנה במחיר של 1500 לפני מע"מ כולל הרכבה,הסכום הזה נמצא ברשותי השאלה אם שווה לי להשקיע את זה באוטו,או פשוט לתקן את שלי,לא איכפת לי מה המחירון של האוטו כי אני לא הולך למכור אותו אני חולה על הפונטו שלי ומשקיע עליה הרבה כל הזמן בודק שמן מים נוסע כמו שצריך ושומר עליה,זה אוטו שאני לא ימכור אני יעביר אותו במשפחה
אז מה ההמלצות ללכת על זה?
אני צריך לציין שהמנוע שלי עבר 154K ,אולי כדי לי לנסות לשפץ בשביל ללמוד יותר ולנסות פרוקיט מקסימום אני לא יצליח אני ישים את המנוע רק אני פוחד שהוא ימכר

ben_david7
03-11-10, 21:16
המלצות בבקשה

yair068
03-11-10, 22:45
אתה אוהב להסתבך אומנם ניסיון חשוב ואתה לומד על בשרך
מנוע ב-1500 +הרכבה תגיד מי השני שהולך להשחיל אותך ועוד 0 ק"מ מה נולדנו אתמול.
אחת הבעיות כנראה בפיאט כשמשפצים ראש מנוע הלחץ עובר לרינגים וזאת הסיבה
לדעתי אם אוכל לך שמן כמו שאתה אומר בכמיות זאת הסיבה לרעידות ובנוסף עשן לבן שלא שמראה
שיש בעייה רצינית.
את זה אני עשיתי מההתחלה ובצורה יסודית הבעייה שאין לך ניסיון בשיפוץ כזה והבא בתור זה מוסך שיקח במינימום 6000 ש"ח.
אני חושב שיש לך רצון ואם תעבוד מסידר תוכל לעשות משהוא הייתי ממליץ לך לפתוח את ראש המנוע
ולפתוח את הקרטר לבדוק את הקרנק אם הוא תקין מפה תוכל לטפל בראש במנוע וברינגים והעלויות יהיו אפסיות .
קח פרויקט של עמית מכרמיאל ושים לב לויכוח ולהמלצה ששווה החלפת רינגים

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9753

ben_david7
04-11-10, 10:46
אני הולך על הפרוייקט הזה! בע"ה יום שבת אני מתחיל בפירוק,היום אני יילך לקנות סט רינגים ואטם ראש מנוע,את כל הכלים יש לי צריך עוד משהו?

מקסימום אני לא יצליח לפחות אני ירכוש ניסיון
תאחלו בהצלחה :P

yair068
04-11-10, 15:55
תבדוק קודם כל אם הקרנק תקין וצילינדרים.
מכסה המנוע מתפנה בסופ"ש אחליף תמורת המחשב הנוסף שיש לך תן עידכון

ben_david7
04-11-10, 19:04
אוקיי אני יחליף איתך,אבל זה לידיעתך זה לדגם SX55 אני לא יודע אם זה מתאים למשהו אחר

yair068
04-11-10, 19:07
לפי מה שאני זוכר בסוף היה רשום 5T שזה מתאים לרב נקודתי אך יהיה מעול מסיבת האימובילייזר
שגם בו נטפל

ben_david7
04-11-10, 21:07
אני יביא לך את זה שתבדוק לפני