View Full Version : בעיה בפונטו GT 95
punto_GT95
02-11-10, 23:12
יש ברשותי רכב מסוג פיאט פונטו GT מודל 95, יש בעיה ברכב הוא גודש 1.2 אך אין סחיבה טובה (מנוע תקין)הטורים מגיעים ל 5500 סל"ד ואחרי זה יש בוסט אוובר, הבנתי מהמוסכניק שלי שאני צריך להתקין צ'יפ או לעדכן תוכנה אם בכלל.
האם הדבר נכון ?
יש שיפורים או שהרכב מקורי?
תיגש לעמית אצלנו בפורום אולי יעזור לך בנושא
המוסכניק צודק אם כבר שיפרת את צריך לשנות תוכנית ניהול מנוע אבל הסחיבה שלו לא השתנתה עד 5500 סל"ד??
אתה מתכוון שכאילו עוד אפשר לסחוט כוח מעבר לסל"ד זה ??
בכל אופן אם כבר יש לך 1.2 אתה צריך להשקיע בלחזק את המנוע אחרת כל העסק הזה יתפרק אחרי כמה אלפי ק"מ בודדים
ברא מה נסגר איתך?
איך נבדק שהוא גודש 1.2 באר כי פה נראת הבעיה .
לפני כן לא היה ציפ או עדכון תוכנה כך שצריך להתמקד ולבדוק.
האפשרויות מחשב ,בריחת לחצים צינור קרוע,טורבו,משאבת דלק בדוק לחץ
danielkochin
03-11-10, 17:45
לפי התוכנה המקורית שלך שיא הכ"ס שלך הוא ב5500 סל"ד אז אוליי באמת עדכון תוכנה יפטור את הבעיה.
ברא מה נסגר איתך?
איך נבדק שהוא גודש 1.2 באר כי פה נראת הבעיה .
לפני כן לא היה ציפ או עדכון תוכנה כך שצריך להתמקד ולבדוק.
האפשרויות מחשב ,בריחת לחצים צינור קרוע,טורבו,משאבת דלק בדוק לחץ
!!!!!!
מה לחזק הרכב מחוזק פונטו GT 1.4 טורבו
danielkochin
04-11-10, 23:12
אני לא יודע כמה פונטו GT גודשת במקור אבל כן אם הוא מעלה גדישה אז בשביל אמינות צריך לחזק אבל זה רק בשביל אמינות האוטו אמור להסתדר עם גדישה גבוה יותר בקלות כי הוא בא מהחברה עם מרווחי ביטחון גדולים ומנוע מחוזק. אם יש לך צינור קרוע וכדומה לא היית מצליח לגדוש בכלל אז אני מאמין שזה משו שקשור לתוכנה.
לפי התוכנה המקורית שלך שיא הכ"ס שלך הוא ב5500 סל"ד אז אוליי באמת עדכון תוכנה יפטור את הבעיה.
תלוי אזה טורבו יש לא.
אני לא יודע כמה פונטו GT גודשת במקור אבל כן אם הוא מעלה גדישה אז בשביל אמינות צריך לחזק אבל זה רק בשביל אמינות האוטו אמור להסתדר עם גדישה גבוה יותר בקלות כי הוא בא מהחברה עם מרווחי ביטחון גדולים ומנוע מחוזק. אם יש לך צינור קרוע וכדומה לא היית מצליח לגדוש בכלל אז אני מאמין שזה משו שקשור לתוכנה.
הרכב הזה גודש 0.9 במקור.
עם ניהול דלק כמו שצריך.לא צריחה להיות בעיה לגדוש 1.2 ואפ" 1.5 על טורבו ומנוע מקורי.
בלי חיזוקים וקשקושים למיניהם.
לדעתי, או ניהול מנוע או משאבת דלק חלשה
danielkochin
05-11-10, 03:04
הרכב הזה גודש 0.9 במקור.
עם ניהול דלק כמו שצריך.לא צריחה להיות בעיה לגדוש 1.2 ואפ" 1.5 על טורבו ומנוע מקורי.
בלי חיזוקים וקשקושים למיניהם.
דבר ראשון אני חייב לציין שהידע שלך במנועים גודשים ובפונטו gt בפרט גדול משלי בהרבה ואין על זה ויכוח. לא אמרתי שזה בעיה לעלות גדישה מה שכן אם מעלים גדישה הבלאי עולה אז אם רוצים לעלות גדישה ולהישאר "אמינים" אז צריך להחליף חלקים לחלקים חזקים יותר שיעמדו בעומס החדש שהם לא בנויים לעמוד בו. אני רק ידגיש שוב שהכוונה היא לאורך זמן, לזמן קצר החלקים מהקוריים יתמודדו עם העלת הגדישה בלי שום בעיה.
אנחנו לא נוכל לעזור לחברנו אם לא יענה לנו על השאלות.
1)האם הוחלף משהו ברכב בזמן האחרון?
2)האם הרכב מקורי או אם יש תוספות למיניהם פרט ?
3)האם הרכב היה גודש 1.2 לפניי?
4)האם האוובר בוסט החל פתאומית או אחריי טיפול כל שהוא במוסך?
punto_GT95
08-11-10, 10:03
יש תוספות כגון אגזוז לחץ (על כל האורך) אינטרקולר חזית ,לדעתי הטורבו מקורי כנ"ל גם לתוכנת ניהול המנוע.. אבל יש גם בעיה שהטורים של האוטו לא יציבים הבנתי מהתגובות מנושאים אחרים שזה שייך למייצב הטורים .. האם יש לזה השפעה אם בכלל על התגובה של הרכב כמו שציינתי בהודעתי הראשונה ?
יש תוספות כגון אגזוז לחץ (על כל האורך) אינטרקולר חזית ,לדעתי הטורבו מקורי כנ"ל גם לתוכנת ניהול המנוע.. אבל יש גם בעיה שהטורים של האוטו לא יציבים הבנתי מהתגובות מנושאים אחרים שזה שייך למייצב הטורים .. האם יש לזה השפעה אם בכלל על התגובה של הרכב כמו שציינתי בהודעתי הראשונה ?
יופי התקדמנו.זו תופעה די מוכרת של חישן למבדה אשר נישרף או לא מחובר כראוי.
אם לרכב היה צינור קרוע הוא היה ניכבה ואפ" לא מצליח לגדוש 1.2 .
אם המיצב לא היה תקין הוא היה גודש 1.2 עם סחיבה טובה בלי בעיה.
אבל אם חישן למבדה נישרף זה מהווה את התקלות הבאות.
עשן שחור בלחיצות או בסרק.
עודף דלק.אשר מערכת האצתה שלך לא יכולה להצית כראוי.וכתוצאה מזה לרכב שלך לא תהיה סחיבה טובה.
נורת ההזרקה נדלקת לסירוגין או קבוע.
וטורים לא יציבים מעודף דלק במערכת.
מקווה שעזרתי
בברכה שחר
GT
שאלה לא קשורה ל punto gt 95 הרכב שלך אדום?
punto_GT95
08-11-10, 14:39
כן
עוד שאלה. במקרה שמתי לב שיש לך ווסט דלק ברכב מהתמונה שהעלת
על אזה לחץ מכוון הווסט ברכב שלך ?
והאם הוא מחובר במקביל למקורי ?
או שהמקורי מבוטל ואתה משתמש רק עם הווסט המתכוונן?
punto_GT95
08-11-10, 19:50
אין ווסת דלק באוטו הכל אורגינל השעון הזה הוא סתם.. וגם לא עובד (לא מראה PSI )
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.