התחבר

View Full Version : התנעה קשה כשהרכב חם. ELX 2002, ידנית.

m.l
01-11-10, 22:29
שלום לכולם,
יש לי בעיה קטנה ברכב, כשהרכב קר הוא מניע רגיל והכול תקין,
כשהרכב חם לעומת זאת הוא מתקשה מאוד להניע, אני צריך לסובב את הסוויצ' ואז יש ניסיון הנעה חלש ואני לוחץ גז תוך כדי ואז הוא מניע, (מקווה שהבנתם) אם לא לוחצים גז תוך כדי הרכב לא יניע.

(ד"א בהנעה כשהרכב חם כשאני מסובב את הסוויצ' אז המסך שבלוח שעונים נכבה כאילו יש עומס ואין חשמל ורק כשהוא מניע המסך דלק חזרה)

בכול מקרה מה יכולה להיות הבעיה? ישנה עוד בעיות שכשמניעים וישר מדליקים אורות הם קצת חלשים ואז אני לוחץ גז והם מתגברים ונישארים ככה (כלומר בעוצמה הרגילה והחזקה שלהם).

הסטרטר שופץ לא מזמן, חוטי ההצתה חדשים (לא מקוריים), פלאגים גם כן, שמן ופילטר הוחלפו לפני שבועיים, כנ"ל הפילטר אוויר.

יש סיכוי שזה המצבר? למרות שבדקו אותו 3 חשמלאים שונים ואמרו לי שהוא בסדר, כלומר תחת עומס הוא מביא 8.5-9V, לא מצב מצויין אבל הוא עדיין נופל בתחום הירוק במכשירים.

אשמח לעזרה. כי זה קצת מעצבן, לפעמים אני פשוט נותן לרכב להתקרר כדי להניע רגיל.

Lexxxa
02-11-10, 01:28
בוצע שיפוץ ראש מנוע בעבר?

raanan_t
02-11-10, 03:40
הנושא כבר עלה בעבר ומוסך שמשון בזמנו מצא פתרון. מדובר על החלפה של חלק מחוטי החשמל הראשים בין המצבר לרכב. מציע לך לקפוץ לשם לפתרון המלא.

מודל סי אי
02-11-10, 05:17
ננצל תשירשור אצלי בשבעוים האחרונים להפך כשהמנוע קר בבוקר וכאלה
אני חייב ללחוץ גז אחרת הרכב מתכבה ( אפילו שהטורים כן עולים ) וגם כן למנוע יש רעש מוזר כשהמנוע קר

m.l
02-11-10, 07:58
נעשה שיפוץ ראש ע"י הבעלים הקודם, יש קשר בין הדברים? באיזו דרך קשור השיפוץ ראש להנעה קשה כשהמנוע חם? כי בבדיקה אמר שהשיפוץ טוב מאוד ושהמנוע במצב מאוד טוב.

אני יגיד את האמת החליפו את הכבל של המבצר, את הכבל הארקה, וזה עדיין לא פתר את הבעיה,