התחבר

View Full Version : בשעה טובה קניתי פונטו SX... מספר שאלות לאחר קנייה

zoola
31-10-10, 20:43
שלום לכולם,

בשעה טובה שידרגתי את הפונטו SX 2001 שלי לאחת משנת 2003, ויש לי מספר שאלות:

1) כשאני נועל את הרכב עם האזעקה לפעמים יש את הרעש של הציפצוף (של הנעילה) ואז הנורות נדלקות ונשארות תקועות במצב דלוק, ורק לאחר פתיחה של הרכב ונעילה מחדש (עם השלט) זה מסתדר, מה ניתן לעשות ע"מ לפתור את התקלה?

2) ברישיון רכב רשום שזה דגם Young, ואילו על הרכב יש מדבקות של Fun, מה זה אומר? איזה דגם הרכב?

3) כשאני נוסע ברכב ומדליק את האורות יש לי בלוח השעונים נורה בצבע צהוב של נורה עם סימן ראיה באמצע שדלוקה, מה זה אומר?

4) הגומי של השלט של הרכב (העיגול הכחול) גמור קצת, איפה ניתן להזמין שלט חדש? (רק הפלסטיק והגומי)?

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

davidka
31-10-10, 21:21
לא יודע לגבי השאר אבל לגבי שאלה מס' 3:

אם הנורה נדלקת רק בזמן הדלקת התאורה של הרכב, הדבר היחיד שקופץ לי לראש זה נורה שרופה בתאורה החיצונית. ישנם רכבים (אולי גם בפיאט) שיש בהם חיווי בלוח השעונים כאשר נורה חיצונית נשרפת. נורת החיווי נדלקת רק כאשר מנורה שאמורה לדלוק - לא דולקת ולכן תעשה סיבוב סביב הרכב ותוודא שכל מנורות החניה והדרך דלוקות כולל אור מספר (הרבה שוכחים שהוא שם).

מקווה שעזרתי במשהו
בהצלחה

ליאור23
31-10-10, 21:28
גם לי יש את אותה הבעיה עם האזעקה, הפתרון שאני הולך ליישם זה שדרוג לביפר של רב בריח, אין טעם לנסות לתקן את האזעקה הנוכחית.
שלט של האזעקה אתה יכול לקנות בכל חנות אודיו כמעט, העלות היא בסביבות 50 ש''ח.
הנורה הכתומה שאתה מדבר עליה היא אומרת שהיא תקלה במערכת תאורה ברכב, זה יכול להיות נורת לוחית רישוי או אפילו נורה שלא מתאימה לרכב עצמו, קפוץ לחשמלאי שיריץ לך בדיקה.
ולגבי הדגם של הרכב, תחפש פה אולי תמצא תשובה
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229

גיא .ב
31-10-10, 21:34
בעיה מס 1 קיימת גם אצלי.
בנוסף - לעיתים האזעקה מתחילה לצפצף ללא כל סיבה נראית לעין ( כאשר הרכב נעול והיא דרוכה ), יש למישהו רעיון מדוע זה קורה? האם יש קשר בין הבעיות? האם ייתכן שזה בגלל מצבר גוסס ? ( אין בעיות בהנעה ).

Caveman
31-10-10, 22:38
שלום לכולם,

בשעה טובה שידרגתי את הפונטו SX 2001 שלי לאחת משנת 2003, ויש לי מספר שאלות:

2) ברישיון רכב רשום שזה דגם Young, ואילו על הרכב יש מדבקות של Fun, מה זה אומר? איזה דגם הרכב? טעות ברישיון, אתה לא הראשון שזה קורה לו

3) כשאני נוסע ברכב ומדליק את האורות יש לי בלוח השעונים נורה בצבע צהוב של נורה עם סימן ראיה באמצע שדלוקה, מה זה אומר? אחת הנורות שרופה. זו יכולה להיות כל נורה חיצונית מלבד נורות המעבר או הגבוהים.

תודה רבה מראש לכל העוזרים!

תשובות מודגשות.

תתחדש !

zoola
31-10-10, 23:09
תשובות מודגשות.

תתחדש !

תודה..

מה אפשר לעשות לגבי הרישיון?

עשיתי סיבוב סביב הרכב, כל הנורות שצריכות לדלוק דולקות, לגבי האור של הלוחית רישוי אבדוק שוב..

אין אתר ממנו אוכל להזמין את הפלסטיק העגול הזה של השלט?

yulian1986
31-10-10, 23:12
אתה באמת לא הראשון,אצלי רשום ברישיון דגם ELX בפועל יש לי SX.

davidka
01-11-10, 00:15
עשיתי סיבוב סביב הרכב, כל הנורות שצריכות לדלוק דולקות, לגבי האור של הלוחית רישוי אבדוק שוב..

נקודה לתשומת לב: (בהנחה ואור לוחית הרישוי פועל ולא מצאת את השרופה)
תוודא שאתה מפעיל רק את הקליק הראשון של האורות (אורות חניה בלבד) ובדוק את הפנסים הקדמיים. אם הפעלת אורות דרך ונורת חניה שרופה - סביר להניח שלא תזהה את זה, לכן הפעל רק אורות חניה ועשה בדיקה חוזרת מקדימה.

אם גם עכשיו לא נמצאה נורה שרופה - מישהו כנראה הרכיב לך לאחרונה נורה לא מתאימה. בדרך כלל זו נורה בעלת אלמנט אחד שמורכבת בבית נורה שמיועד לנורת שני אלמנטים (אור חניה אחורי + אור ברקס) והיא יוצרת קצר במערכת. קורה המון במוסכי מדרכה שלומיאלים.

zoola
02-11-10, 02:44
ואיך ניתן למצוא את הנורה הסוררת?

יותם מיידלר
04-11-10, 01:40
גם לי יש את אותה בעיה עם הנורה יש עוד מצב שבו כל הנורות עובדות והכל תקין אבל אם נורה אחת אפילו היא 5 וולט ולא וולט אז המנורה הצהובה תדלק .
אצלי בדקתי את כל הנורות חוץ מאחת שמחר אני ייעשה את זה ואבדוק כמה וולט יש לי בנורה בלוחית רישוי

GADIB
04-11-10, 22:24
וואט ולא וולט שזה המתח 12 VDC
:!:

zoola
05-11-10, 00:31
גם לי יש את אותה בעיה עם הנורה יש עוד מצב שבו כל הנורות עובדות והכל תקין אבל אם נורה אחת אפילו היא 5 וולט ולא וולט אז המנורה הצהובה תדלק .
אצלי בדקתי את כל הנורות חוץ מאחת שמחר אני ייעשה את זה ואבדוק כמה וולט יש לי בנורה בלוחית רישוי

עברת נורה נורה?! אצלי אפילו אם אני עושה סיבוב אחד של הידית אז הנורה נדלקת, נראה לי הבעיה בנורות שמאחורה (של האורות ברקס/חנייה)..

Caveman
05-11-10, 01:38
אם היא נדלקת בסיבוב הראשון, אז יש בעיה או בנורות החניה מקדימה, או בנורות הדרך מאחור, או בנורה של לוחית הרישוי.

zoola
05-11-10, 12:24
אם היא נדלקת בסיבוב הראשון, אז יש בעיה או בנורות החניה מקדימה, או בנורות הדרך מאחור, או בנורה של לוחית הרישוי.

בסיבוב אחד כל הנורות הנ"ל אמורות להידלק?

אם כן אז כנראה שמצאתי מה הבעיה, אין נורות מקדימה...

Caveman
05-11-10, 15:03
אכן, בקליק הראשון נורות החניה מקדימה, נורות הדרך מאחור ונורית לוחית הרישוי אמורות להידלק.

zoola
08-11-10, 01:06
אוקיי, מסתבר שבאמת היו חסרות לי נורות חנייה (שתיהם).
כעת לאחר שהוספתי אותם הנורה לא נדלקת.

הבעיה היא שכאשר אני לוחץ על הברקסים אז הנורה נדלקת (למרות ששתי הנורות פועלות) ייתכן והנורות ששמו ברכב לא המתח המתאים, איך מפרקים את הבקלית של הפנסים האחוריים? אני מעוניין לבדוק איזה נורות שמו לי שם, מה המתח המומלץ?

davidka
08-11-10, 08:58
אור הבלם המרכזי שבחלון האחורי פועל ?

לפירוק הפנסים האחוריים אתה צריך את הכלי היעודי שנמצא בערכת החלפת הגלגל. זה מפתח צינור משושה שאיתו אתה פותח את האומים שמחזיקים את הפנסים למקומם:

מתוך האוטו, בחלק באחורי, אתה תראה בכל צד שני כיסויים עגולים. תוציא אותם בשליפה עם מברג דק ואחר כך תפתח את האומים עם הכלי. אחרי שהפנס כולו נמצא ביד שלך (אחרי שניתקת את הקונקטור) יש לפרק בכל פנס שלושה ברגי פיליפס על מנת לפרק אותו לחצי ולהגיע למנורות.
רוב הסיכויים שהמנורות שאמורות להיות כתומות, התקלפו מהחום ונשארו שקופות. כדאי להחליף אותן ואז פתאום אתה תקבל איתות כתום יפה ולא חצי לבן...
יש גם סיכוי שתמצא נורה או שתיים שהשחירו. גם אותן רצוי להחליף.

בעניין חוזק הנורה, בכל חנות חלקי חילוף נורמלית אמורים לתת לך את הנורה הנכונה. רק תגיד איזה רכב ואיזה שנתון.