View Full Version : 500 אבארט - מבחן בטורבו מגזין.
שלום לכולם
לאחרונה בחנתי את אחת המכוניות המסקרנות והמיוחדות שהגיעו לישראל
500 אבארט
הכתבה המלאה בקישור שלפניכם
http://www.turbomagazine.co.il/category/אבארט-500
שבוע טוב לכולם
אילן פייביש
אחלה כתבה.
הפונטו GT עדיין שומרת על הכבוד:cool:
נפח:1372
סל"ד,5600 כ"ס 136
צר לי, אבל הדבר היחיד שמשותף בין ה500, הקליאו, האיביזה, הA1, והמיטו, ומהווה בסיס להשוואה, הוא המחיר, ולא שום דבר אחר.
המיטו בכלל יושבת על השלדה של הפונטו, וכמו הקליאו, האיביזה והA1 (פולו), הן גדולות יותר. לכן, הן לא בקטגוריות של הרכב הזה בכלל. הפונטו לעומת זו כן תהיה ברת השוואה לאופציות הנ"ל.
ה500 פחות או יותר מתחרה בטווינגו שלא מיובאת לארץ, וזהו. אפילו המיני כמדומני גדולה יותר.
אגב יש עוד רכב שנמכר במחיר דומה מאוד, האוקטביה RS, מדוע הוא לא הוכנס להשוואה?
אנשים באמת נותנים למחיר להשפיע יותר מידי בהשוואות שלהם. נכון, הוא קצת גבוה, אבל התמורה שהרכב נותן כל כך משמעותית.
לכו תנהגו ברכב הזה ואז תבינו על מה כל המהומה (אילן אתה כבר הבנת לפי הכתבה :) )
1. שחר -תודה רבה
2. היי Caveman אכן המכוניות שהבאתי כהשוואה הוכנסו לכתבה רק עקב מחירן ביחס לאבארט 500.
ולאחר שנהגתי עליהן, אני יכול לסכם ולומר, כי ה 500 אבארט פשוט קורצה מחומר אחר
טוב יותר אם נעמיד אותה לידן קסמן של האחרות יעלם כל אחת וזהותה.
האבארט פשוט בא לך לצבות לה בלחיים ולומר לה מיידל'ה, הממזרה הזאת
תוציא ממך חיוכים שלא חשבת שתוכל לצחוק כך אי-פעם.
השוואת המחירים שהבאתי בכתבה מגלה עד כמה תמחור ה 500 אבארט נראה לפתע ריאלי.
ורק ע"י הבאת מחירים דומים של מכוניות ספורטיביות ברמת המחיר אפשר להבין זאת.
בנוגע לאוקטביה RS , מחירה 188,000 ש"ח , והיא בהחלט מכונית שימושית יותר
וחזקה במיוחד עם תאוצה מ 0-100 תוך 7.2 שניות ומהירות מרבית בת 242 קמ"ש.
אך מי שרוכש אבארט, לרוב יש לו עוד מכונית בבית ובוא נראה את האוקטביה RS
רודפת אחר 500 אבארט בעיקולי כביש בית אורן או נס הרים.
אני משוכנע כי האוקטביה פשוט תזדחל אי-שם מאחורי האבארט 500.
3.לא מזמן הוזמנתי ע"י למבורגיני לבחון את הגיארדו סופר ליגרה באיטליה במבחן בלעדי לטורבו מגזין.
האמן לי איש יקר, שתיהן עינגו אותי כל אחת לפי מידתה.
קישור למבחן למבורגיני סופר ליגרה
http://www.turbomagazine.co.il/category/למבורגיני-גיארדו-סופר-ליגרה-מבחן-בלעדי
שבוע טוב
באירופה האוטו הזה נמכר במחיר הרבה יותר סביר ביחס לאחיותיו מבית פיאט. מבחינה זו הוא דומה למדי לתמחור המאוד לא חכם של המיני בארץ. כך שהשאלה אם הוא מהנה ומתגמל בהחלט חשובה, אבל מאבדת מעט מתוקפה בשל המחיר.
כמו רבים וטובים פה, שקלתי ברצינות את האבארת', עשיתי נסיעת מבחן כבר באוגוסט. אין ספק, זה רכב מהנה ויש לו התנהגות כביש מופתית שלא לדבר על ערך ה"שופוני". אבל התמורה למחיר, בעיני, עדיין לא מוצדקת. מחיר התחלתי של 155,000 ועוד לא לקחנו בחשבון תוספות איבזור וביטוחים\רישוי.
עשיתי את החשבון שהHGT שלי ביחס עלות\כיף שהיא נותנת לי משתלמת הרבה יותר. אבל עדיין, היה חסר לי משהו קצת יותר קיצוני אז קניתי אופנוע ליטר עם 184 כ"ס על 175 ק"ג וסגרתי את העניין. ליום יום יש את הפונטו, לסופ"ש או כאשר סתם בא לי יש לי את האופנוע.
אגב, קניתי את האופנוע יד 2, שנת 2004 עם 32,000 ק"מ ועלות של 52,000 ש"ח. תוסיף את זה ביחד עם הפונטו וזה עדיין לא מתקרב לעלות של פנדה, כולל הביטוחים (3,400 חובה באופנוע).
בקיצור... קשה מאוד להצדיק. אולי הייתי קונה יד-2 בעוד שנתיים.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.