View Full Version : מחיר מחירון: לוי יצחק VS לוי יצחק
היי,
אני מעוניין לרכוש פונטו ספייס ונתקלתי בהבדלים די גדולים בהערכות המחירים לרכבים בין יד2 לבין לוי יצחק.
לפי מה הולכים בעת רכישת הרכב?
לפי מה שאתה והמוכר תסכימו ביניכם. אין כללים לעסק הזה, רק קח בחשבון שחברות הביטוח מפצות לפי לוי יצחק.
האמת שההפרש לא כזה גדול - יד2 נותן 1500 יותר, אבל המוכר לא מוכן לרדת שקל ממחירון יד2...
PUNTO 2005
30-10-10, 23:08
זה ידוע שלוי יצחק מתעלל ברכבי הפונטו .
המחיר שמשקף את הרכבים הללו, זה אך ורק יד 2
כשארצה למכור את הספייס שלי, ויבוא לי איזה "חכם בלילה" עם המחיר המצחיק של לוי יצחק נותן- אשלח אותו לקנות את הרכב מלוי יצחק.... בשביל שלא יצא פראיר וישלם יותר.
הלא כך ?!
שיילך לעזאזל.
שאלה לי אליכם:
לוי יצחק הוא שמאי רכב והוא משקלל לפי הנתונים שיש לו, לגבי יד2 זה אתר פרסום של מכוניות מי זה שמתמחר את המכוניות שם?
הם עושים ממוצע כלשהוא של המחירים שמתפרסמים שם.
אז זה לא ממש אקטואריה מה ש"יד-2" עושים. אגב, תראה מה שהם עשו לשוק הנדל"ן, לא הם לא הגורם העיקרי אבל החלט גורם מוסיף למחירים.
לגבי הפונטו, אם מדובר על רכב שמור מעבר לקריטריונים המקובלים, קרי יד נמוכה מאוד, ק"מ נמוך, רכב שמור, טיפולים מתועדים וכו' אז ניתן בכל זאת לשקול. 1500 ש"ח יכול להמחק בשניה כאשר צריך לעשות "יישור קו" לרכב משומש.
לכן, השיקול צריך להעשות בזהירות. תנסה לראות אם המוכר מוכן לקבל הורדה באם מתגלים ליקויים המצריכים תיקונים מידיים בבדיקה במעמד הקניה והתחייבות למנוע, גיר ושילדה. אם יש לו גמישות אז לדעתי יש על מה לדבר. שוב, בהנחה שהרכב שמור הרבה מעל הממוצע.
ברכב שלי יש הבדל בין לוי יצחק ליד 2 12000 ש"ח ... וזה כבר מצב בעייתי.
המחירון של יד2 נקבע אל פי הנתונים שאנשים מכניסים ליד2 אחריי שמכרו את רכבם.
כשקניתי את הרכב לפני שלושה חודשים ההפרש בין יד 2 ללוי יצחק היה כמעט 5K. בסופו של דבר קניתי את הרכב במחירון לוי יצחק כי אמרתי לו תתקשר לסוכנות ביטוח שלך ותשאל מחירון. ביד 2 מוכרים יכולים לשקר.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.