PDA

View Full Version : כפתורי מיזוג האויר אינם מוארים...

davidka
25-10-10, 20:57
הכוונה לשלושת הכפתורים בקונסולה המרכזית + בורר התריס. הם אינם מוארים אצלי.... יכול להיות שזה פיוז? ואיפה נמצאות הנורות של האזור הזה?

תודה מראש לעוזרים!

ארילו
25-10-10, 21:13
תוסיף בבקשה את דגם הרכב

davidka
25-10-10, 21:34
..

Niro
25-10-10, 22:08
מצטרף לשאלה....
לי יש ספייס 2002 ELX
אני חושב שאצלי הבעיה היא נורה שרופה. הבוררים של כיוון המיזוג ועוצמת המיזוג לא מוארים. הבורר של חום/קור מואר וגם המצת.

מישהו יודע כמה מסובך זה לפרק את הפאנל להחלפת נורה? שווה את המאמץ?
אני לא רוצה למצוא את עצמי מפרק ומצטער שאני לא מצליח להרכיב/צ'יפרתי את עצמי בקירקושים מיותרים/שברתי משהו מתוך עייפות חומר ואני מכניס את עצמי להוצאה מיותרת..

תודה!

trademark
26-10-10, 00:42
אני לפני שבוע החלפתי נורות בELX שלי(אוטומט), העסק לא מסובך מדי, אבל צריך סבלנות.
לקח לי בסביבות שעה וחצי כל העסק, פירוק והרכבה.
אם שלך ידנית אז העסק פשוט בהרבה, לא צריך לפרק את כל הפאנל עד המאפרה האחורית.
נ.ב זה 4 נורות T5 בדור השני ו 2 נורות בדור הראשון של הפונטו.

r.a20
26-10-10, 01:30
דודקה, למה הכוונה? לכפתורים למעלה או הבוררים של חימום/קירור, מהירות האוויר וכיווני זרימת האוויר?

היתה לי בעית תאורה על הבוררים (העגולים של חימום/קירור, מהירות האוויר, וכיווני זרימת האוויר) זאת בעיה ידועה ופתרון לזה פשוט, אך מתאים רק לפונטו דור1 לפי מיטב ידעתי. שלי דור1 שנת 2000. במקרה לגמרי חבר שלי שגם הוא בעל פונטו דור1 סיפר לי שנשרפו לו גם הנורות והבאתי לו 2 נורות כאלה שהיו לי והוא החליף אותם בעצמו ואחרי שזה התבצע הוא התקשר להגיד שלא היתה בעיה. הוא עשה באותה דרך שכתבתי לך.
יש 2 נורות מאחורי הפאנל של המזגן וקורה שהן נשרפות כמו כל נורה.
אני כבר פירקתי פעם אחת והחלפתי את הנורות.

מתחת לבורר של המהירויות של המזגן (1,2,3,4) יש בורג אלן קטן, צריך למשוך את הבורר החוצה ואז יתגלה הבורג, יש לפתוח אותו. ויש עוד 2 ברגי אלן למטה, מתחת לאיפה שנמצא שהבורר כניסת אוויר (מבפנים/מבחוץ) טיפה מעל הרדיו דיסק, שגם אותם צריך לפתוח ואז הפאנל יוצא (לא בכוח) ויתגלו לך 2 נורות קטנות, אותם צריך להחליף לאותו סוג ואז זה יעבוד. יש לעבוד בזהירות רבה במהלך העבודה ובעיקר בהוצאת הנורות והכנסת החדשות.

אינני זוכר איזה נורות יש לשים שם, במידה ומישהו יודע שיכתוב בבקשה אם הטעיתי אולי בלי כוונה, תתקנו אותי.

Niro
26-10-10, 02:31
אני לפני שבוע החלפתי נורות בELX שלי(אוטומט), העסק לא מסובך מדי, אבל צריך סבלנות.
לקח לי בסביבות שעה וחצי כל העסק, פירוק והרכבה.
אם שלך ידנית אז העסק פשוט בהרבה, לא צריך לפרק את כל הפאנל עד המאפרה האחורית.
נ.ב זה 4 נורות T5 בדור השני ו 2 נורות בדור הראשון של הפונטו.

יש לי אוטומט.
אתה יכול להסביר לי איך מתחילים? כי ממבט חטוף לא הצלחתי אפילו למצוא ברגים או משהו שיוביל לפירוק...

תודה!

davidka
26-10-10, 11:23
מתחת לבורר של המהירויות של המזגן (1,2,3,4) יש בורג אלן קטן, צריך למשוך את הבורר החוצה ואז יתגלה הבורג, יש לפתוח אותו. ויש עוד 2 ברגי אלן למטה, מתחת לאיפה שנמצא שהבורר כניסת אוויר (מבפנים/מבחוץ) טיפה מעל הרדיו דיסק, שגם אותם צריך לפתוח ואז הפאנל יוצא (לא בכוח) ויתגלו לך 2 נורות קטנות, אותם צריך להחליף לאותו סוג ואז זה יעבוד. יש לעבוד בזהירות רבה במהלך העבודה ובעיקר בהוצאת הנורות והכנסת החדשות.

תודה רבה לך ידידי :)
מדובר באמת בכפתורים הסיבוביים (שלישייה) והבורר האופקי של התריס שמתחת להם
אני אנסה את מה שהסברת, בתקווה שלא אשבור כלום..
תודה שוב!

r.a20
26-10-10, 12:05
דודקה,
אשמח אם תעדכן אחרי שביצעת את החלפת הנורות ושהכל עובד.

יום טוב!!! :)

trademark
26-10-10, 12:06
לנירו:
תתחיל בפירוק בית תיבת ההילוכים, יש לך מדריך פה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=4487
מתחתיה יש לך שני ברגים שצריך לפתוח.
מאחורי הכסאות בצדדים יש לך עוד שני ברגים, מאחורי הארמרברקס ועוד בורג מתחת למאפרה האחורית ואום שגם צריך לפתוח.
בשביל לפרק את הקונסולה הקדמית ראה מדריך:
http://www.fiatforum.com/punto-guides/129715-punto-mk2-centre-console-removal-bulb-replacement.html
כשאתה מוציא את הקונסולה, היא יושבת על כמה קליפסים, תפריד בעדינות עם מברג.
הידית הזזה למצב כניסת אוויר תפריע לך קצת להוציא את הקונסולה כי היא נתקעת במוט ההילוכים, תשחק עם זה בזהירות.

Niro
28-10-10, 13:26
תודה רבה! אני אנסה בסופ"ש

דרך אגב איפה אפשר לקנות נורות כאלה?
מישהו אמר שאלה נורות מסוג T5? זה מה שאני צריך לחפש?

תודה