MrHicUp
18-10-10, 00:25
מעשה שהיה כך היה. הפנדה שלי נקנתה מקל אוטו בחודש מאי ומיד עם הקניה דיווחנו על בעית מזגן טורדנית. לאחר מסלול ייסורים הם החליפו לנו כמעט את כל המזגן קומפלט ! לאחרונה התחילו לנו בעיות הנעה ברכב וזאת לאחר שהחלפנו מצבר! אומנם לא מצבר יקר אבל מצבר , כזה שמיוצר בוולטה ורשום עליו משהו אחר. פעם אחת לא הניע לי הרכב ולאחר נסיון נוסף הניע עם קושי ונדלקה נורת מנוע. לקחתי את הרכב למוסך הכוכב בחיפה כי במילא הייתי בדרך ללימודים ליד המוסך ובדיאגנוסטיקה הוחלט שיש בעיה בחיישן סל"ד, אז החלפתי בעלות של כ1400 ש"ח. לאחר כמה ימים שוב חזרה הבעיה אז נסעתי ללימודים והשארתי את הרכב בכוכב. הדיאגנוסטיקה דיווחה על בעית מצבר. בשבת רציתי לנסוע לACE שם נקנה המצבר אבל הרכב לא הניע ותוך כדי נסיונות ההצתה אני מריח ריח פלסטיק שרוף.... פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שכבל חשמל שיוצא מהוונטה המרכזית ומתפצל איפשהו לכמה כבלים ועובר אל מתחת לגוף המצבר לכיוון בית הפיוזים וכנראה משם לצמה הראשית, הותך קליל(יותר נכון- הצינור השרשורי ואחד מחוטי החשמל נהיה גלוי ללא בידוד). הנעתי בעזרת רכב של חבר וגיליתי כי המזגן הפסיק לעבוד, אפילו לא מפוח! כלום! כי נשרף פיוז... נסעתי לACE וקבלתי זיכוי על המצבר התקול ושדרגתי למצבר הכי טוב של שנפ. בקשתי מהבחור(שבעברו היה מכונאי במוסך טויוטה) שעל הדרך יבדוק איזה פיוז שרוף ושיתן לי פאטץ' איזולירבנד על המקום שהותך מהקצר. לאחר שהוא סיים הנעתי ויצאתי ממשטח העבודה לחניה הראשית. דוממתי וכשנסיתי להניע שוב חזרה אותה תקלה! הבחור של ACE הניע לי את הרכב עם מצבר ובמקביל שמנו לב ששוב הותך הכבל... אז הוצאתי את הפיוז השרוף ונסעתי כך לביתי. היום(יום א' 17/10) הנעתי בעזרת רכבו של אבי ונסעתי למוסך. הם רצו להחליף את כל הצמה באיזור השרוף. חיכיתי יום שלם שיגיע החלק וכשהם התחילו לגלות את הכבל הם גילו שההתכה המשיכה עוד ועוד פנימה ואמרו שזה יותר מסובך ושאשאיר את הרכב. השארתי. בערב התקשר אלי בעל המוסך ואמר לי שהנזק הוא כה חמור שצריך להחליף את כל הצמה של החשמל, כן כן, זאת שעוברת בכל תעלות שלדת הרכב. הוא טוען שצריך לפרק חצי רכב ושהעלות של החלפה כזאת תעלה משהו סביב 20 אלף(!) ושזה לא כדאי ועדיף לעשות "מעשה" ולנצל את הביטוח... באותה נשימה הוא אמר שהוא חושב שהוא מזהה את מקור הבעיה ושהוא יוכל לתקן אבל גם זה יידרוש לא מעט עבודה של גילוי החוטים ויום שלם לפחות שהוא יראה שהכל תקין ובנוסף הוא ציין שעל תיקון כזה הוא לא נותן אחריות! כי לא נותנים על תיקון כזה אחריות. שאלתי כמה יעלה? 2000? 3000? הוא אמר, יותר... יותר.... ועוד ללא אחריות?! מה נראה לכם??? לרכב יש אחריות לשנה מקל אוטו אבל זה לא כולל חיישנים ולא כולל שום חלק שלא רשום מפורשות בכתב האחריות....
הרכב נקנה ב39 אלף ש"ח כולה! מה אני עושה??? אני אבוד........:confused: :-(:-(
בגלל שאני בלחץ אני אפרסם את אותו הנושא גם בפורום קארספורום מקווה להבנתכם....
הרכב נקנה ב39 אלף ש"ח כולה! מה אני עושה??? אני אבוד........:confused: :-(:-(
בגלל שאני בלחץ אני אפרסם את אותו הנושא גם בפורום קארספורום מקווה להבנתכם....