View Full Version : נזילה מהרדיאטור. מה הסיכוי לראש מנוע?
שלום לכולם.
חברה שלי היום נסעה עם הפונטו שלנו ואמרה שבזמן הנסיעה על מהירות מאוד נמוכה בעיר פתאום ראתה עשן לבן יוצא ממכסה המנוע. היא עצרה בצד ישר ודוממה מנוע. כשיצאה מהרכב אמרה שראתה נזילה מהאזור הקידמי של הרכב. היא אמרה שלא ראתה שום נורה שנדלקה (יש לי פונטו 97 עם מנורת חום גבוה וללא שעון חום).
כשהגעתי ראיתי שאין בכלל נוזל קרור. כשהוספתי מים מזוקקים הם נזלו ישר החוצה דרך התחתית של הרדיאטור. להערכתי כנראה שיש שם חור או נזילה של צינור כלשהו. מחר אני גורר למוסך. רציתי רק לדעת מה לדעתכם הנזק והאם יש סיכוי (או סיכון) שהלך הראש מנוע...
תודה
לא הלך ראש מנוע עליתה על הבעייה בזמן .
השאלה אם לפני כן הייתה מוסיף נוזל קירור.
החלפתי לפני חודשיים רדיאטור לפונטו בעובי של 4 ס"מ לעומת 2.5 ס"מ סטנדרטי אצל אבי פרטס מפ"ת
עלות 350 ש"ח בגלל שקנינו 2 יחידות לעומת 400 ש"ח.
מחיר פצצה גם מספק עד הבית.
על הדרך החלף טרמוסטט איכותי
תודה על התשובה.
נוזל קרור החלפתי כל טיפול. אני דואג לעשות טיפולים תמיד בזמן במוסך מורשה (אגוז, עמק חפר).
אני שמח שאתה חושב שהראש לא ניזוק, זה הסיוט הכי גדול שלי.
אני יכול להניע את הרכב ללא נוזל קרור רק בשביל להוציא אותו מהחניה שהשארתי אותו ללילה או שמאוד לא מומלץ להניע בכלל?
מחר על הבוקר מגיע הגרר ויכול להיות שאני אצטרך להוציא אותו בשביל זה (דחפתי את הרכב לתוך החניון כי לא היה איפה להשאיר אותו באזור ללילה). אני צריך דקה עם מנוע דולק :-)
תודה, אעדכן בהמשך על הנזק
אין בעיה להניע למס' דקות ללא נזול קירור, עד שהמנוע מתחמם לוקח לפחות 5-7 דקות.
מעולה! תודה רבה על התגובה המהירה
אין על מה, בהצלחה בתיקון.
לא שאלתי אם אתה מחליף נוזל
האם אתה מוסיף מיידי פעם כשחסר נוזל זאת אינדיקציה אם יש בעייה בראש מנוע
לא, יאיר. לא הייתי מאבד נוזל קרור בכלל לפני התקלה ברדיאטור.
אם כבר אני עונה אז אני אעדכן קצת. הרכב במוסך (שעבר מעמק חפר לעזור תעשיה חדרה). יש חור ברדיאטור והזמינו רדיאטור חלופי שיגיע מחר (400 שח). בינתיים יבדקו אם יש נזק למשהו אחר. אני חושב שהכוונה היא לבצע קומפרסיה ולראות שאין בריחת אויר ושהאטמים לא נפרצו אבל אני לא במוסך אז אין לי מושג איך הם מתכוונים לבדוק. אני נשארתי בחיפה והרכב נגרר למוסך, שם אבא שלי חיכה.
זהו בינתיים. אמשיך לעדכן כשיהיה מה.
תודה בינתיים
דודו אבוטבול
18-10-10, 14:50
בעיה דומה קרתה לי בפונטו שלי אגב גם שנת 97 וללא מד חום מנוע אלא רק מנורה
בנסיעה בכביש החוף נדלקה לי הנורה, עצרתי את הרכב ולא היה בכלל מים ברדיאטור
שמילאתי הם פשוט נזלו מן הרדיאטור.
הזמנתי גרר ויום למחרת החלפתי רדיאטור חדש ו מיכל עיבוי חדש.
לי עלה קצת יותר מפני שהרדיאטור שלי הוא מדגם כזה שהמיכל יושב מעל ולא בצד.
עלות רדיאטור חדש כזה פלוס מיכל ועבודה עלה לי 700 שקל.
ובאמת הבעיה נפרתה זה לא היה בעיה בראש או משהו כזה
כנראה שיימיו של הרדיאטור שלך הגיעו לקצם.
יום טוב
אוקי, עדכון קטן לגבי מה שקרה.
במוסך גילו שהמאוורר כנראה הפסיק לעבוד ובגלל זה חום המנוע עלה וכתוצאה מכך התפוצץ הרדיאטור. המנוע נבדק ולא נגרם לו נזק.
אחרי כמה מכות על המאוורר הוא חזר לעבוד אבל לא לקחתי סיכון והחלפתי אותו באחר חלופי. הוחלף גם רדיאטור (חלופי).
הנזק - 1400+- שח כולל חלקים ועבודה.
בימים הקרובים הרכב יהיה תחת השגחה צמודה למקרה של איבוד נוזל קרור. מקווה שהנזק הסתיים בזה.
תודה לעוזרים.
נ.ב.
הדברים האלה רק גורמים לי לחשוב כמה תקלות היה אפשר למנוע בעזרת מד חום מנוע ולא רק נורה שנדלקת כשזה מאוחר מידי. מאוד מתסכל שאין שעון עבור חום המנוע בפונטו דור 1...
יש, אבל לא בכל הדגמים.
ניתן להחליף לוח שעונים לאחד עם מד חום (צריך להחליך גם חיישן טמפ') .
כמה עולה לעשות דבר כזה ואיפה אפשר לעשות את זה?
אין בעיה להניע למס' דקות ללא נזול קירור, עד שהמנוע מתחמם לוקח לפחות 5-7 דקות.
אבל לא אומרים שזה לא בריא למשאבת מים לעבוד ללא מים במערכת?
snufkin, קודם כל צריך למצוא לוח שעונים בפירוקיה.
אחרי זה לקנות חיישן טמפ',
ניתן לעשות את זה אצל חשמלאי או לבד.
Marshall, אני לא שמעתי כזה דבר, ולא רואה שום בעיה בזה שמשאבת מים תעבוד מספר דקות ללא נוזל קירור.
משאבה בנויה מפולי בצד חיצוני וממניפות בצד הפנימי שמזרימות את המים במעגל.
אם מדובר בלוח שעונים בעל ספידומטר דיגיטלי ולא מכאני, צריך גם את החיישן שלו בגיר ולמתוח חוט ממחשב ניהול המנוע.
אוקי, שווה אולי לחפש לוח שעונים כזה. אני לא רוצה להסתבך יותר מידי.
של איזה דגמים של פונטו אני צריך לחפש? אני מניח שלא כל לוח שעונים מתאים לרכב שלי (s60 שנת 97).
אני אלך לפרוקיה ואבדוק אם יש להם.
תודה
כל פונטו עם שעון חום ומד סל"ד אפשר להתאים לעבוד אצלך.
הכי קל יהיה עם לוח שעונים של SX.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.