PDA

View Full Version : פנטו 1100 97, נורת חום לא מפסיקה לפעול.

30-10-06, 17:38
שלום,

יש לי פונטו 97 מנוע 1100.
יש לי בעיה שלא משנה מה אני עושה הנורה בלוח שעונים מתחילה להדלק אחרי נסיעה של כ- 5 דקות.
החלפתי את ה-UNIT חום כך שהמאורר נפתח בפחות מ90 אך הנורה עדיין נדלקת כאילו שהאוטו רותח.
מה אני יכול לעשות?

30-10-06, 18:39
סליחה שאני אומר כן אבל יש שני חיישני חום ורק אחד אחרי על המנורה אז איזה החלפת ?
החיישן הנכון נמצא מאחורי הבלוק מנוע ממש לי רצועת התזמון , זה החיישן שאתה צריך להחליף.
החיישן השני נמצא מצד ימין ליד הסעפת יניקה (פלג כחול) זה חיישן טמ"פ מים והוא לא משפיע על המנורה אז בבקשה תעדכן אותנו להמשך....

30-10-06, 21:29
בראש המנוע יש יוניט המפעיל את שעון החום או מנורת חום מנוע.
יש הבדל בין יוניט לשעון שהנו נגד חשמלי המשנה את התנגדותו לפי חום, או יוניט למנורה שהנו רק מתג הסוגר מגע להדלקת הנורה בזמן חום מנוע גבוה. כנראה שבמכוניתך, שהנה עם מנורת חום מנוע, מישהוא התקין יוניט לשעון חום מנוע כך שכשהמנוע קצת מתחמם והתנגדות החשמלית של היוניט יורדת, נדלקת הנורה ואני משער שהיא מתחילה להדלק חלש ולאט לאט עוצמתה עולה עד שהיא דולקת בבהירות מלאה.
הפתרון הנו החלפת יוניט חום מנוע ליוניט של הפעלת נורה.
נא עדכן הממצאים אם צדקתי.
בברכה - רפי לין :)

31-10-06, 20:12
לדגם N/O נורמלי אופן . ז"א תמיד פתוח. ואז חום מנוע גבוה כפי שהוגדר יסגור מעגל יגיע מניוס מהגוף וידליק נורת ביקורת...
בעיקרון התשובה שרפילין נתן לך נכונה, אבל אל תטעה הנורה אצלך היום נדלקת מיד ולא בהדרגה כפי שצויין מפני שצריכת הזרם שלה נמוכה מאד, כך שכאשר היוניט חום הנוכחי שהוא ראוסטט- נגד משתנה מתחיל לסגור מעגל למנורה הקטנטונת זה כבר מספיק להאיר בכל עוצמתה
עדכן אותנו בפורום מכובד זה. איתן.

31-10-06, 20:40
המון תודה על זה שהגבתם
היוניט שהחלפתי נמצא על הרדיאטור (בעצם מחובר אליו מאחורה.)
תרשו לי לציין שהנורה אכן נדלקת בהדרגה.

האם תוכלו לומר לי האםככה זה אמור להיות ?
היכן אני רוכש? וכמה עולה לי? היוניט שמדליק ומכבה את הנורה.

תודה מראש.

31-10-06, 21:57
אלי שלום !
החלפת את יונית המאוורר זה היונית שנמצא על הרדיאטור. לגבי יונית החום שאחראי על המנורה
כמו שאמרתי זה יונית שנמצא מאחורי המנוע וכמו שידידנו אמר וצדק תבקש יוניט חום שהוא לא הדרגתי אלה שני מצבים . ובכך תיפתר בעיה החום שלך..
בהצלחה..

01-11-06, 01:33
יוניט חום המנוע לנורה נמצא בראש המנוע.
תוכל לרוכשו בחנות חלפי פיאט "נחום סודאי" שברח' בן אביגדור 3 ת"א,
טל' 03-5618052 ובקש את נחום או חזי או נמרוד וכחבר מועדון פיאט אתה זכאי ל 10% הנחה אצלם.
את היוניט יש להחליף כשהמנוע קר לגמרי כדי שלא יפרצו מיים חמים עליך.
נא עדכן בתוצאות לאחר ההחלפה.
נשאלת השאלה, מי ומתי התקין יוניט של שעון במקום של נורה?.
בברכה - רפי לין :)