PDA

View Full Version : מספר בעיות בפונטו.

trademark
12-10-10, 00:45
שלום, ברשותי ELX 2001 אוט' ויש לי מספר בעיות ברכב שאני מעוניין להתייעץ אתכם לגבי פתרונן.
אם מישהו נתקל בתקלות האלו וכיצד הוא פתר אותן.
א) רעידות בP ובD , בניוטרל ורוורס הרעידות כמעת ולא מורגשות.
ב) דוושת הגז אינה מגיבה מיד ללחיצה, כלומר יש איזה שני סנטימטר ראשונים בלחיצה שלא מגיבים, גם בסרק וגם בנסיעה.
ג) חלון ימני קדמי הפסיק לתפקד, בהתחלה עבד לסירוגין ועכשיו בכלל לא.
ד) ריח של דלק לאחר נסיעה מהאזור האחורי של הרכב.
ה) בג'אנטים המקוריים של הרכב יש שריטות חניה יחסית עמוקות, האם מישהו מכיר בעל מקצוע שמתעסק בזה או שכבר עדיף לקנות ג'אנטים חדשים?
תודה מראש לכל העוזרים.

Xebu
12-10-10, 01:29
יש לי ELX 2003 ובנוגע לתקלות
א) היו לי גם קצת רעידות פה ושם, בעיקר כשהמתקרבים לרמזור ולאט לאט מאטים ולקראת עצירה והרכב כולו רעד, במהלך יישור קו במוסך החליפו לי תושבת גיר ותושבת מנוע עליונה שמאלית שהיו קרועות וניקו את הצלחות בילום והרעידות כמעט נעלמו (יש עדיין ממש קצת אבל אחרי הכל - המנוע רועד גם :) )
ב) בנוגע לדוושת הגז גם הייתי בטוח שזאת תקלה אצלי ועכשיו אני מבין שגם אצלך זה ככה - כנראה שזה תקין, אחרי שבוע למדתי לכוון את הרגישות ברגל למצב - אשמח אם למישהו יש פתרון אחר
ג) אצלי החלונות עובדים מעולה + המרימי שמשות גם - מציע לך לברר את העניין.
ד)אין לי ריח של דלק - מציע לך לבדוק את העניין.
ה) אצלי גם בג'אנטים המקוריים יש שריטות מאוד עמוקות - תיכננתי פשוט לצבוע את הג'נטים בשחור ואז פשוט יראו את השריטות פחות (אני מודע לזה שזה פתרון חאפרי - אם למישהו יש רעיון יותר טוב, אשמח לשמוע)

trademark
12-10-10, 03:05
תודה על התשובה העניינית.
האם מישהו יכול לעזור לי בשאר הסעיפים?

Lexxxa
12-10-10, 09:29
שלום,

א) הטורים יציבים בסרק? תנסה לנקות את בית המצערת ותראה אם יש שיפור.
ב) כנ"ל, ניקוי בית מצערת (כולל פירוק, יש מדריך מצולם בפורום)
ג) כנראה בעיה במתג עצמו (בעיה נפוצה בספייס), צריך לבדוק את המתג.
ד) תרים את המושב האחורי, יש שם מכסה עגול, תפתח ותראה אם יש רטיבות או סדקים בצינורות.
ה)שמעתי שיש אנשי מקצוע כאלה אבל מחיר תיקון הוא די יקר, לא יודע אם זה ישתלם לך.

בהצלחה.

Xebu
12-10-10, 09:45
בנוגע לדוושת גז - אני לא חושב שניקוי בית מצערת יעזור לכך, מדובר ברגישות של הדוושה עצמה... ואם 2 בעלי ELX משנתונים שונים עם תופעה זהה אז אולי זה אמור להיות כך.
אחרי הכל - זה לא חוסר רגישות בדוושה באופן חריג.

oren_ov
12-10-10, 13:09
שלום.
יש אחד בת"א שיכול לבדוק לך מה הבעיות של האוטו ולטפל בהם.

ליאור23
12-10-10, 14:38
בנוגע לבית מצערת, לא הייתי מציע לך להתעסק עם זה לבד אין לך את הביטחון המלא בנוגע לתהליך.
רעידות קבועות יכולות להתרחש עקב בלאי תושבות מנוע וגיר.
בנוגע לדוושת הגז, תנסה להשוות לספייס אחרות ולראות אם זה קיים שם, לדעתי זה לא אמור להיות המצב.
בנוגע לג'אנטים, לדעתי לפחות הם גם ככה מכוערים ונראים רע, ככה שגם תיקון ושחזור מלא לא יעשו איתם חסד. עדיף לך לקפוץ לאוטו דיפו ולרכוש סט גם יפה וגם לא יקר.
לגבי הריח של הדלק, תן גיחה למוסך שאתה מטפל בו ושיבדוק לך את זה, זה העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך לגבי זה

Xebu
12-10-10, 16:03
ליאור, גם אצלי זה ELX הרי, שנתון 2003 ואם אני לא טועה אני יודע עם מה הוא מדבר...
זה לא חוסר רגישות באופן חריג. והסיכוי שזאת תקלה זהה אצל שנינו הוא מאוד אפסי.
במידה ונגיע ביחד לאיזה מפגש יהיה אפשרי לברר את זה לעומק.

ליאור23
12-10-10, 16:06
מה זאת אומרת שהסיכוי לתקלה זהה אצל שניכם הוא אפסי, על פי איזה ממוצע אתה יודע את זה.
רוב התקלות בספייסים הם תקלות ידועות ונפוצות ולכן יש סיכוי סביר שלשניכם יש תקלה, ויכול להיות גם סיכוי שאין בכלל תקלה. אבל עדיף לתת גיחה למוסך ולבדוק למען שקט נפשי.

Xebu
12-10-10, 16:26
הייתי כבר אצל זאביק מאז שהרכב אצלי (והיתה לי את ה"תקלה" הזאת) ונסע עליה הבוחן הזה שם וגם אריה בעצמו (שאתה היית גם ביום ראשון) ונראה לי שאם זה היה משהו חריג אז הוא היה מציין את זה.

trademark
13-10-10, 00:36
תודה חבר'ה על העזרה.
בהזדמנות אקפוץ למוסך השחר ואעדכן אתכם בממצאים.